- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.141
ay evet bende 2 yıldır ağzımın suyu akarak bakıyorum vitrinde, iş almaya gelince paraya kıyamıyorum
yok ama kendi kendime söz verdim, cuma iş görüşmemde anlaşırsam kendime hediye olarak hemen alacağım
bu annelik ne garip bişey, kendime hediye mutfak aleti alıyorum tövbe yarabbim :)))
yok canım bu modeller alttan almayı falan bilmiyor
umarım ben yazana kadar düzelmişsinizdir bile....boşver bu seferlik sen git yanına kusura bakma sinirliydim de
hem öyle yapınca daha çok vicdan yapıyorlar, deneme ile tecrübe edilmiştir tarafımdan
Ama cok pahali yaw. Bi fritoz 300lira olmaz ki.. Gerci ayni parayi kizima bisey alacagim zaman gozumu kirpmmsdan harciyorum o ayi. Kendime cimriyim :))
Ben o hakkimi doldurdum sanirim artik yemiyooe benimki :) bu kacinci diyor :)
l m v.
,b111111111
i
ş4TFc
Şimdi yazayım size doktor amcamızın dediklerini.
Öncelikle yeni doktorumuz. Doktorumuzu değiştirdik.
Kızım erken doğduğu için 2 yaşına kadar yaşıtlarını anca yakalayabilir doktorumuz. O yüzden normal doğan bebeklerin kilo-boy-baş çevresi ile kıyaslanmaz. Zaten hiçbir bebek bir değildir. Her bebek farklı bir bireydir.
Anne sütü ağırlıklı ek gıdaya devam edebilirmişiz. Ve ilk aylar aldığı gibi kilo almaz boyu uzamazmış.
Bıngıldağımız kapandı kapanıyor bizim kafası büyüdükçe sorun yokmuş. Kızımın şuan kafası boyu ve kilosu normalmiş.
Kan ilacı vermediğimi söyledim kan değerine bakalım dedi baktık kan değeri iyi yani çak az düşük ilaç kullanmasına gerek yok dedi. Sen pekmez ye kırmızı et ye ve yeşil yapraklı sebze meyve ye kızın senden alır gerekli demiri dedi.
D vitaminini sordum öyle birşey yok dedi ama eğer için rahat değilse acd kullanabilirsin dedi.Çocuğuna vereceğin herşeyi araştırıp vermen çok güzel dedi içinde bir kuşku olursa bir ilaça vs karşı ara dedi.
Kavanoz mamalarını sordum hepsi aynı dedi hepsinden verebilirsin dedi ama eğer evdeysen daima taze hazırla ver dedi. Dışarı filan olduğunda verebilirsin dedi.
Kızımın bir çok hareketine baktı ayaklarını bastırdı kızım bastı. Ellerinden tuttu kızım kalktı filan dedi maşallah çok ileride gelişimi. Oturtabilirsin destekli dedi. Oturtuyorum dedim.
Kulağını ve saçını çekmesi gelişimi ile ilgiliymiş aslında 7 yada 8 ayda fark edermiş bebek saç ve kulağını senin kız erken farketmiş dedi.
Çok iyi beslemişsin çok iyi bakmışsın dedi sakın kilosu az diye üzülme dedi çok sağlıklı dedi ayrıca 5 aylık bebek için kilosu normal dedi. Anne sütüne ağırlık ver sürekli. Kilosu başı ve boyu birbiri ile orantılı dedi.
EK gıda için 10 sayfalık bir dosya verdi içinde tariflerde var sizlere de yazacağım tarifleri ben deneyeyim ona göre yazacağım.
Doktordan çok ama çok mutlu geldim çok şükür.
Burka o kadar ciddi şeyler yaşadın ama hep pozitifsin. Enerjin düşmüştür tabii ama biz hissetmedik hiç. Tebrik ediyorum arkadaşım seni
kızlar biz de 5 aylığız benim kzızımda bu ay sürekli kulağı ve saçıyla oynuyor, hatta elini kulağından ayıramıyoruz bazen çekiştiriyor falan
haaa bir de son 3 gündür altını değiştiririken kukusunu yakalıyor, oynuyor falan kızım çek ayıp diyorum sürekli ama sonra kızıyorum kendime daha şimdiden ayıpı öğretiyorum ona diye
ne yapmama lazım bilmiyorum kukusuyla oynamaması için, eskiden altını açar az güneşte bekletridim şimdi eli sürekli orda olduğu için öyle açık bekletemiyorum
Benim kızda altı açıkken aynen senin kızın yaptığını yapıyor birde bezi bağlıyken bezini çekip duruyor :)
Bu arada hera iyiymiş eşi her gün 3-4 kere arıyormuş birde görüntülü filanda arıyormuş maşallah diyim aman :)
ama züper bişey :) annemde var, tam bizlik...nasıl pratik yemekler yapıyor iki dakkada
eee kuzum idareli kullanıcan :)) ben haftada 3 kere uyguluyorum hala iş görüyor
sana yeni bir numara bulalım ozaman
sabah sabah oğlum size merhaba demek istedi teyzeleri :)))
gerçi pek düzgün yazamadı sanırım, siz anlayın artık
MyHoney siyah uzumu nerden bulup nasil sıkıcaz.
Burka cokk sevindim. Masallah ozan a
heyyyy bende ağustos annesiyim 27sinde dünyaya geldi kızım :) aranıza hoşbuldum
sütüm kesildi benim zaten az geliyordu günde 2 göğsümden toplam 10 cc anca çıkıyor bu yüzden mama ile besliyorum. ek gıda olarak sabahları labne cici bebe bisküvi pekmez ve 1 ölçek mama ile kahvaltı yaptırıyorum ara sıra öğleden sonra meyve püresi veriyorum gece yatmadan önce de bebelacın pirinçli muhallebi mamasından veriyorum.
bugün sabahtan öğleden sonraya kadar söylenip durdu, çenesi düştü :) konuşmaya başlayınca durduramıcaz herhalde
ahh şu unutkanlık bu akşam bi baktım evde 2 tane kare büyük borcam var. normalde 1 taneydi düşün düşün bulamadım nerden geldi. 2-3 arkadaşla tel görüşmesi yapıp hatırladım şükür.insanlarıda senin borcam bende mi diye aramak tuhaf oluyor. hala 1 adet tabak var evde sahbini bulamadım3 komşuya dolu gönderdim üçüde benm değil diye geri gönderdi evde sahipsiz eşyalar köşesi oluştursam bari
hımm bunu öğrendğm iyi oldu. bizde dün ve bugün 1 çay kaşığı karadut pekmezi yedik
Kızlaarrr çok hastayım :s ama bu hiç umrumda deil sadece kızıma bulaştırırım diye çok korkuyorum
Sürekli maskeyle geziyorum ama başka ne yapabilirim bilmiyorum başım ağrıdan çatlıyor burnum akıyor boğazım ağrıyor :s
Burkacımmm çok sevindim inş daha güzel günler bekliyor sizi kısa zamanda ek gıdaya da geçersiniz umarım :)
Beklecim hiç mi denemedin yani her çorbayı yapar mı?kısa zamanda yapıyor mu uğraştırıcı mı?
Burkacım, kocamaaaan bir maşallah size ana oğul üstesinden geldiniz. Allah başka sıkıntı göstermesin.
Bol bol gez annenle kardeşinle, umarım super vakit geçirirsiniz..
Burkacım ne güzel haberler
Sizin durumunuzdakikere umut oldunuz
Herşey daha da iyi olacak merak etme
O kadar sağlıklı ve mutlu bi çocuk olacakki ozan bugünleri hatırlarmayacaksınız bile
çoook geçmiş olsun canım, umarım sabaha güzel uyanmıştır
bende bu gece çok kötü rüyalar gördümoğlumu kaybetmiştim (yazarken bile elim zorlanıyor) eşim üzülme bir çocuk daha yaparız diyor...nasıl uyanıp paşamın yatağına koştum iyi mi diye
dediğin gibi canım Allah hiçbirimize evlatlarımızın üzüntüsünü göstermesin bizi onlarla sınamasın
Çok teşekkurler minnosh teyzesi
Hosgeldinnnnn
Aman boşver tabak kiminse oarasın istesin sen bebekli insansın tek tek aramana bile şaşırdım ben olsam üşenirim :)
Geçmişcolsun ona bulaşmasın ama bulaşırsadakorkma onların bünyesi sandığımızdan daha güçlü çabucak iyileşir
Çok teşekkurler, Allah hiçbirinize sıkıntı göstermesin hele bebeklerimzle ilgili hiçççççç
Çok saol, umut çok önemli
Hastanede yatarken başka hasta yakınları eşime geçen hafta da böyle bir bebek vardı ( kciğerenzimleri 1300 lerde) öldü
Demişler o da ağlayarak banasöyledi ben ozaman da söyledim hep söyledim ozan iyi olacak başka bir ihtimali aklına bilegetirme
İyi şimdi çok şükür, herşey sizin içinde iyi olacak tunustan sonra istediğiniz yer neresi ise oraya gideceksiniz ve tunustaki zorlukları
Hatırlamayacaksınız bile
Ha ha ha sen şimdiden alıştırma ilerde babası gibi oyundan kalkmazsa :)))l m v.
,b111111111
i
ş4TFc
Meltowski beğendi :))anneler gününde yılın annesini seçsek benim adayım Burka olur
tabiki burdaki bütün annelere süperrrr ama Burkacım o kadar şeyle mücadele etti enerjisini hiç kaybetmedi. Ozan kuzuda annesini mutlu etmek için bu ay kilosuylada boyuylada kardeşlerini yakaladı
Yuh ne densiz insanlarmis , her karaciğer enzim yüksekliği aynı hastalık mı ki sonuc aynı olsunÇok teşekkyurler minnosh teyzesi
Çok teşekkurler, Allah hiçbirinize sıkıntı göstermesin hele bebeklerimzle ilgili hiçççççç
Çok saol, umut çok önemli
Hastanede yatarken başka hasta yakınları eşime geçen hafta da böyle bir bebek vardı ( kciğerenzimleri 1300 lerde) öldü
Demişler o da ağlayarak banasöyledi ben ozaman da söyledim hep söyledim ozan iyi olacak başka bir ihtimali aklına bilegetirme
İyi şimdi çok şükür, herşey sizin içinde iyi olacak tunustan sonra istediğiniz yer neresi ise oraya gideceksiniz ve tunustaki zorlukları
Hatırlamayacaksınız bile
anneler gününde yılın annesini seçsek benim adayım Burka olur
tabiki burdaki bütün annelere süperrrr ama Burkacım o kadar şeyle mücadele etti enerjisini hiç kaybetmedi. Ozan kuzuda annesini mutlu etmek için bu ay kilosuylada boyuylada kardeşlerini yakaladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?