2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım anneliğin altın kuralı sabırlı olmaktan geçiyor, biliyorum, hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bazen insanın sabrı taşıyor ama kızma o meleğe. Kim bilir ne derdi var, anlatabilseler zaten sorun bitecek... Çok yıpranmışsın belli, az daha sabır.

hiçbirşey yapamadım !!!

ben de açım kızım gibi

dışarıdan söyleriz büyük olasılık yada kocaman bir salata yaparım şimdi. hatta yapmam lazım ama burdayım

Bu akşam kendim birşeyler yapayım diyordum... Salata bizde zaten her daim olur, ben her alışverişten sonra yıkayıp doğrayıp saklama kaplarında koyuyorum dolaba. Salata soslarını hazır alıyorum veya kendi bildiğim tariflerden hazırlıyorum saklama şişelrine. Çok pratik olduk bu konuda :) salata benden sorulur ahhaha.

ah ıvy ahh çok yıprandım bölük börçük biliyorsunuz zaten.

dün sevgili annem ve kv geldi birde ev sahibim gelini. misafir gibi geldiler sevdiler meleğimi. mükellef bir sofra hazırladım canım çıktı gittier.

sabrım kalmadı hiçbirşeye. canım birtanecik eşim de olmasa ben ne yapardım bilmiyorum.

biz karar aldık eşimle bir müdeet akşamları çorba salata yiyeceğiz. benim tek başına yapaayacağımı biliyor bence bnm için önerdi böyle birşeyi haklıda akşamları çok yiyorduk. ikimize de iyi gelicek bu.

ve dediğin gibi bende çarşambaları stok hazırlama günü ilan ettim hepsini yıkıyıp paketliyorum çok pratik oluyyor...yoksa bazen onu bile hazırlmak zor geliyordu.

salata soslarını nasıl yapıyorsun?

Saol erik Püresi önerin için. Deniycem. Yarın çıkabilirsem inşallah alacak birkaç şey birikti. Zeytinyağını sütünle karıştır ver dedi bizim doktor ama benim kız öğrendi süt kokusuna aldanmaması gerektiğini. Tadında bi tuhaflık olduğunu farketti bol bol püskürtüyor. Çok azı midesine gidiyordur. Bu sabah resmen acı çekerek yaptı kakasını. Üzüldüm haline. Biz bu hafta akşam 18:00 Den uyuyana kadar yanında ben olsamda mızmızız. Mutfağa su içmeye yada tuvalete gidersemde ağlamaya başlıyor hemde göz yaşı akıtarak. Ya numara işinde level atladı yada gerçekten bi sıkıntısı var.

Akşama ne pişirdiniz kızlar? Bakalım kafamda yeşil ışık yakacak bir menu var mı

Eşimi annesine yemeğe yolladım. :)) dün biz ordaydık eşim işim çıktı diye gelmedi. Anneside özledim dedi biraz burkuldu. Bugün dedim eşime kız mızmız biz gitsekte ne biz bi şey anlıycaz ne onlar. Sen git ama annen seni özlemiş dedim. Nı ha ha ha. Bende kafama göre takılırım.

Eşinle uyumluysanız gerisini hiiiç takma canım.

Korumacı davranmanı anlıyorum, birde nasıl başlatsan öyle gidiyor. Sen yavaş yavaş çıkarmaya başla bak devamı gelir :)))

Hazır şişede satılan salata kremalarından alıyorum, veya paket halindeki baharat karışımdan. Şişelerde kendim zeytin yağına sarı sak doğruyorum, kekik atıyorum içine bazen sadece onu kullanıyorum eğer peynirli salata yapmışsam. Balsamik sirkeli sosum var birde, onunda içine sarımsak doğruyorum 2-3 gün bekletiyorum. Birde ayı sarımsağı var, yaprak sarımsak, turkiyede yok sanırım burda ormanda topluyorum onları, sonra püre gibi yapıyorum onu, bir kaşık ayı sarımsağını zeytinyağı ve birazcık su ile sulandırıp döküyorum salataya. Garnitürde çok hazırlarım salatalar için. Birde biz yumurta yemediğimiz için, patates ve haşlanmış yumurtayla yeşillik salatasıda çok yapıyorum. Bu şekilde işte canım :)

Eşin gelirken sanada kayınvalide yemeklerinden getirsin canım :)

Akşama lazanya yapmaya karar verdim, az kıyma kalmış, az kıymalı bol sebzeli lazanya yapıcam :)) kızımda izlesin bakalım :)

offfff kabızlık bizdede mevcut dun kakasını yaptı acı çekeçeke yaptı ve devam etmedş kuzum sert sert zorlanarak çıktıı napcm bende şaşırdım bugun bı kere mamasına zeytınyag karıştırdım. vala yemek yedırmek ıstemıyorum yavruma karnı agrıcak dıe ama nafıle yıyor yıyor nereye gıdıo anlamıom cıkardıgı yok adam gıbı alttan..bide bu evde hareket edememe olayı aynen cnm bende odadan dışarı çıkayım hemen agıt ağıtt...kucaktan başka yerde durmuo evın ortasına koca batatnıye fln serdım yok durmuo yerdede ne oyuncak ne bısı kanmıyor kucakta devamlı farklı selerle meskul olmak ıstıyorr mahfolduk bel mel hak getıre her yanım ağrıyor.yarın 7 ci ayımızdan gun alacağız yürüteç şart oldu artıkk .yürüteç alanlar varmı ? hangısını önerırırsınızzz kızlarrrrrrrrr ????

Ivy hala burda olduğuna göre yemek işi yattı diycem ama saat farkını unutmuşum. :)) hadi bari benden bi menü gelsin. Daha doğrusu yemek tek başına menü. Köfte hazırlıyorsun. Fırın tepsisini yağlıyorsun. Yada kıyman biraz yağlıysa direk yağlı kağıda koyabilirsin. Köfteleri diz tepsiye. Aralarına biber ve patates koy. Biberlerin üstünü ve köfteleride fırça ile yağla üstünden. Böylece az olur yağı. Patatesleri pul biber tuz ve yağ ile sosla ama dizmeden önce. Hatta biber ve köftelere patatesleri sosladığım kabın dibinde kalan sosu sürebilirsin. Köftelerin üstüne domates dilimi koyup fırına ver. Kızarıp piştikten sonra kaşarda koy köftelerin üstüne. Yanına bi salata. İsteğe göre pilav. Afiyet olsun.

Akşama lazanya yapmaya karar verdim, az kıyma kalmış, az kıymalı bol sebzeli lazanya yapıcam :)) kızımda izlesin bakalım :)

masallh yemek yaparken uslu uslu duruosa yaa..bizimki durmuo bn 6 ayı devırdım hala yemek yapamıyorum sıpadan dolayı .anası buyuşun poposunu ıssırcak onun hep

Benim kız bi tuhaf bazen kucakta mızırdanıyor koltuğa yatırıyorum oynuyor. Bazende kucağa almadan durmuyor. Ama normali böyle değil. Kendi kendine vakit geçirebilen bi bebek aslında. Ama bu hafta böyle. Napalım umarım geçicidir.

cnm bebeısın kaç aylık? vala bugun regl oldum durmadı bı sanıye bıle yerde bnde bi cıldırck gıbı oldum bıraktım aglasın yerde dıe yeter dur bakım dedım kızdım sonra kıyamadım bnde aldım kucama belım ağrıya agrıy gebereren gezdırdım tum evi kurban olsunlar onları verene ama allahımda bıze sabır ve guc versın ınsallah gerçekten cok zormuş çocuk büyütmek ..bi an evvet dertlerını soleyecek zmnları gelsın ..kız arkadaşım dıyor unutuyorsun bu zamanları guluyorsun dıyorsonra ıkıncı çocuk dıye için gider diyor bakalım

ah ne güzel ınsallah cnm geçici bir durumdur atlatır bı kaç güne cnm cok zor gerçekten..allah yadımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…