- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.861
Akşama ne pişirdiniz kızlar? Bakalım kafamda yeşil ışık yakacak bir menu var mı
valla saat kaygısı artık yok çünkü abartmıyorum çocuk yemiyor.dün gece 21.30 da muhallebi yaptım ağlaya ağlaya yedi son iki üç kaşıkta yediğinin iki katını kustu. yemedı birdaha. uyuttum. gece 1.5 2 gıbı devam sütü içerdi yaptım ondan 40 cc içti. biberondan tiksiniyor anlamadım ne oldu bu çocuğa. memeyi bırakır gibi biberon bıraktı kızım. sonra sabaha kadar bır kez daha denedim. artık inanın yıldım ıkıncı denemede hiç zorlamadım verdim almadı bende geri çektim. sabah 9.5 ta zorlaaaaa yarım porsiyon kahvaltısından yedi. sonra saat 14 te zrlaaaa mama. şimdi çorba verdim yemedi. aç yani..... sinirlerim bozuk.
dr uyla konustum idrar tahlili istedi. onu vereceğiz bu akşam. büyük olasılık öyle birşey. diş bukadar yapmaz heralde. bilemiyorum canım çok sıkkın.
babası geldi şimdi oturdum btüün gün mızmız bir bebekle beynim çatlıyor ya((
allahın gücüne gitmesin ama bugün yeterrrr dedim yeter. bağırdım kızıma
iki dişi çıktı kızımın emel. şimdi azı diişleri kabarmış dün annem dedi azı dişlerini çıkaracak kesin dedi. parmağımı alıp arkalarda eziyor sürekli.
buarada adaşız seninle
Canım biraz sabret, sonraki günlerde acısını çıkaracaktır. Benim kızım ne zaman iştahsızlaşsa hemen akabindeki 3-4 gün tam saatinde bol bol yiyor, çok normalmiş bu. Benim doktorumun tek önerisi, iştah, uyku için her gün mutlaka temiz hava almalılar. Soğuk bile olsa mutlaka çıkarın hergün, farkı göreceksiniz.[/QUOT
çok büyük bir hata ama korkuyorum hala. evi havalandırıyorum iki kez okadar. görüş günümz haftasonları :))
hiçbirşey yapamadım !!!
ben de açım kızım gibi
dışarıdan söyleriz büyük olasılık yada kocaman bir salata yaparım şimdi. hatta yapmam lazım ama burdayım
Canım biraz sabret, sonraki günlerde acısını çıkaracaktır. Benim kızım ne zaman iştahsızlaşsa hemen akabindeki 3-4 gün tam saatinde bol bol yiyor, çok normalmiş bu. Benim doktorumun tek önerisi, iştah, uyku için her gün mutlaka temiz hava almalılar. Soğuk bile olsa mutlaka çıkarın hergün, farkı göreceksiniz.[/QUOT
çok büyük bir hata ama korkuyorum hala. evi havalandırıyorum iki kez okadar. görüş günümz haftasonları :))
Neden korkuyorsun canım? Üşütür diye mi?
Canım anneliğin altın kuralı sabırlı olmaktan geçiyor, biliyorum, hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bazen insanın sabrı taşıyor ama kızma o meleğe. Kim bilir ne derdi var, anlatabilseler zaten sorun bitecek... Çok yıpranmışsın belli, az daha sabır.
Neden korkuyorsun canım? Üşütür diye mi?
evet canım ya biliyorsu erken doğdu melek allaha bin şükür sadece ısı sorunu yaşadık onunla, hala atamıyorum üzerimden. fazla korumacı davranıyroum.
Bu akşam kendim birşeyler yapayım diyordum... Salata bizde zaten her daim olur, ben her alışverişten sonra yıkayıp doğrayıp saklama kaplarında koyuyorum dolaba. Salata soslarını hazır alıyorum veya kendi bildiğim tariflerden hazırlıyorum saklama şişelrine. Çok pratik olduk bu konuda :) salata benden sorulur ahhaha.
Bu bebeklerin huylarının tersine dönmesi duası tutarda kızım yaramaz olursa senden bilicem mt cim :)))
Bebeklerin kabızlığı için, hipp in erik püresi var, onu önerdi benim doktorum. İstersen bir iki kaşık vererek deneyebilirsin rahatlasın kuzucuk.
Benim kızımda beni etrafında görmeyince huysuzlanıyor bu aralar, sevinsek mi üzülsek mi acaba :) artık iyice bağlanıyorlar bize.
Akşama ne pişirdiniz kızlar? Bakalım kafamda yeşil ışık yakacak bir menu var mı
biz karar aldık eşimle bir müdeet akşamları çorba salata yiyeceğiz. benim tek başına yapaayacağımı biliyor bence bnm için önerdi böyle birşeyihaklıda akşamları çok yiyorduk. ikimize de iyi gelicek bu.
ve dediğin gibi bende çarşambaları stok hazırlama günü ilan ettim hepsini yıkıyıp paketliyorum çok pratik oluyyor...yoksa bazen onu bile hazırlmak zor geliyordu.
salata soslarını nasıl yapıyorsun?
Eşimi annesine yemeğe yolladım. :)) dün biz ordaydık eşim işim çıktı diye gelmedi. Anneside özledim dedi biraz burkuldu. Bugün dedim eşime kız mızmız biz gitsekte ne biz bi şey anlıycaz ne onlar. Sen git ama annen seni özlemiş dedim. Nı ha ha ha. Bende kafama göre takılırım.
Saol erik Püresi önerin için. Deniycem. Yarın çıkabilirsem inşallah alacak birkaç şey birikti. Zeytinyağını sütünle karıştır ver dedi bizim doktor ama benim kız öğrendi süt kokusuna aldanmaması gerektiğini. Tadında bi tuhaflık olduğunu farketti bol bol püskürtüyor. Çok azı midesine gidiyordur. Bu sabah resmen acı çekerek yaptı kakasını. Üzüldüm haline. Biz bu hafta akşam 18:00 Den uyuyana kadar yanında ben olsamda mızmızız. Mutfağa su içmeye yada tuvalete gidersemde ağlamaya başlıyor hemde göz yaşı akıtarak. Ya numara işinde level atladı yada gerçekten bi sıkıntısı var.
Eşinle uyumluysanız gerisini hiiiç takma canım.
Korumacı davranmanı anlıyorum, birde nasıl başlatsan öyle gidiyor. Sen yavaş yavaş çıkarmaya başla bak devamı gelir :)))
Hazır şişede satılan salata kremalarından alıyorum, veya paket halindeki baharat karışımdan. Şişelerde kendim zeytin yağına sarı sak doğruyorum, kekik atıyorum içine bazen sadece onu kullanıyorum eğer peynirli salata yapmışsam. Balsamik sirkeli sosum var birde, onunda içine sarımsak doğruyorum 2-3 gün bekletiyorum. Birde ayı sarımsağı var, yaprak sarımsak, turkiyede yok sanırım burda ormanda topluyorum onları, sonra püre gibi yapıyorum onu, bir kaşık ayı sarımsağını zeytinyağı ve birazcık su ile sulandırıp döküyorum salataya. Garnitürde çok hazırlarım salatalar için. Birde biz yumurta yemediğimiz için, patates ve haşlanmış yumurtayla yeşillik salatasıda çok yapıyorum. Bu şekilde işte canım :)
Akşama lazanya yapmaya karar verdim, az kıyma kalmış, az kıymalı bol sebzeli lazanya yapıcam :)) kızımda izlesin bakalım :)
offfff kabızlık bizdede mevcut dun kakasını yaptı acı çekeçeke yaptı ve devam etmedş kuzum sert sert zorlanarak çıktıı napcm bende şaşırdım bugun bı kere mamasına zeytınyag karıştırdım. vala yemek yedırmek ıstemıyorum yavruma karnı agrıcak dıe ama nafıle yıyor yıyor nereye gıdıo anlamıom cıkardıgı yok adam gıbı alttan..bide bu evde hareket edememe olayı aynen cnm bende odadan dışarı çıkayım hemen agıt ağıtt...kucaktan başka yerde durmuo evın ortasına koca batatnıye fln serdım yok durmuo yerdede ne oyuncak ne bısı kanmıyor kucakta devamlı farklı selerle meskul olmak ıstıyorrmahfolduk bel mel hak getıre her yanım ağrıyor.yarın 7 ci ayımızdan gun alacağız yürüteç şart oldu artıkk .yürüteç alanlar varmı ? hangısını önerırırsınızzz kızlarrrrrrrrr ????
valla saat kaygısı artık yok çünkü abartmıyorum çocuk yemiyor.dün gece 21.30 da muhallebi yaptım ağlaya ağlaya yedi son iki üç kaşıkta yediğinin iki katını kustu. yemedı birdaha. uyuttum. gece 1.5 2 gıbı devam sütü içerdi yaptım ondan 40 cc içti. biberondan tiksiniyor anlamadım ne oldu bu çocuğa. memeyi bırakır gibi biberon bıraktı kızım. sonra sabaha kadar bır kez daha denedim. artık inanın yıldım ıkıncı denemede hiç zorlamadım verdim almadı bende geri çektim. sabah 9.5 ta zorlaaaaa yarım porsiyon kahvaltısından yedi. sonra saat 14 te zrlaaaa mama. şimdi çorba verdim yemedi. aç yani..... sinirlerim bozuk.
dr uyla konustum idrar tahlili istedi. onu vereceğiz bu akşam. büyük olasılık öyle birşey. diş bukadar yapmaz heralde. bilemiyorum canım çok sıkkın.
babası geldi şimdi oturdum btüün gün mızmız bir bebekle beynim çatlıyor ya((
allahın gücüne gitmesin ama bugün yeterrrr dedim yeter. bağırdım kızıma
iki dişi çıktı kızımın emel. şimdi azı diişleri kabarmış dün annem dedi azı dişlerini çıkaracak kesin dedi. parmağımı alıp arkalarda eziyor sürekli.
buarada adaşız seninle
Benim kız bi tuhaf bazen kucakta mızırdanıyor koltuğa yatırıyorum oynuyor. Bazende kucağa almadan durmuyor. Ama normali böyle değil. Kendi kendine vakit geçirebilen bi bebek aslında. Ama bu hafta böyle. Napalım umarım geçicidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?