- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.881
Ivy hala burda olduğuna göre yemek işi yattı diycem ama saat farkını unutmuşum. :)) hadi bari benden bi menü gelsin. Daha doğrusu yemek tek başına menü. Köfte hazırlıyorsun. Fırın tepsisini yağlıyorsun. Yada kıyman biraz yağlıysa direk yağlı kağıda koyabilirsin. Köfteleri diz tepsiye. Aralarına biber ve patates koy. Biberlerin üstünü ve köfteleride fırça ile yağla üstünden. Böylece az olur yağı. Patatesleri pul biber tuz ve yağ ile sosla ama dizmeden önce. Hatta biber ve köftelere patatesleri sosladığım kabın dibinde kalan sosu sürebilirsin. Köftelerin üstüne domates dilimi koyup fırına ver. Kızarıp piştikten sonra kaşarda koy köftelerin üstüne. Yanına bi salata. İsteğe göre pilav. Afiyet olsun.
masallh yemek yaparken uslu uslu duruosa yaa..bizimki durmuo bn 6 ayı devırdım hala yemek yapamıyorum sıpadan dolayı .anası buyuşun poposunu ıssırcak onun hep
Eşinle uyumluysanız gerisini hiiiç takma canım.
Korumacı davranmanı anlıyorum, birde nasıl başlatsan öyle gidiyor. Sen yavaş yavaş çıkarmaya başla bak devamı gelir :)))
Hazır şişede satılan salata kremalarından alıyorum, veya paket halindeki baharat karışımdan. Şişelerde kendim zeytin yağına sarı sak doğruyorum, kekik atıyorum içine bazen sadece onu kullanıyorum eğer peynirli salata yapmışsam. Balsamik sirkeli sosum var birde, onunda içine sarımsak doğruyorum 2-3 gün bekletiyorum. Birde ayı sarımsağı var, yaprak sarımsak, turkiyede yok sanırım burda ormanda topluyorum onları, sonra püre gibi yapıyorum onu, bir kaşık ayı sarımsağını zeytinyağı ve birazcık su ile sulandırıp döküyorum salataya. Garnitürde çok hazırlarım salatalar için. Birde biz yumurta yemediğimiz için, patates ve haşlanmış yumurtayla yeşillik salatasıda çok yapıyorum. Bu şekilde işte canım :)
cnm bebeısın kaç aylık? vala bugun regl oldum durmadı bı sanıye bıle yerde bnde bi cıldırck gıbı oldum bıraktım aglasın yerde dıe yeter dur bakım dedım kızdım sonra kıyamadım bnde aldım kucama belım ağrıya agrıy gebereren gezdırdım tum evi kurban olsunlar onları verene ama allahımda bıze sabır ve guc versın ınsallah gerçekten cok zormuş çocuk büyütmek ..bi an evvet dertlerını soleyecek zmnları gelsın ..kız arkadaşım dıyor unutuyorsun bu zamanları guluyorsun dıyorsonra ıkıncı çocuk dıye için gider diyor bakalım
Gecmis olsun , tekrarlamaz insallah birdahaKızlar selam bebegi huysuz uykusuz olanları okudum ara ara.. Ben yasamış biri olarak idrar yolu enfeksiyonuna dikkat diyorum.. Doktorumuzun da dediği gibi kabizsa ishalse yemiyorsa huysuzsa uykusuzsa vs vs. Kısacası herseyde idrar tahlili diyor... Biz ateşli geçirdik bu yas icin cok tehlikeliymis.. Suan geldigimiz noktaya inanamıyorum bu kadar kısa zamanda cok şey değişti... Öncelikle sunnet sonra bir yasına kadar koruyucu antibiyotik 6 ay sonra film vs vs... Rabbim beterinden korusun...
dokuzay arkadaşıma önerdiği site için teşekkür ederim. görüp çok beğendim hemen örmeye başladım, sayesinde kızımın converse patikleri oldu :)
Eki Görüntüle 957596 Eki Görüntüle 957599
Eveet geçmişi okumadan pat diye dalmak istemedim konuya :)
Kızımla sabah ilk yüzme kursumuza gittik, sadece 3 bebek gelmişti. Anne ve babalarda havuza giriyor bebeklerle, ilk gün tanıştık suyla oynadılar, kızım bayıldı. Su 31 dereceydi, içeriside çok güzeldi o yüzden üşümeden huysuzlanmadan evimize geldik. Hepimize birer oda verdiler hazırlık için, alt açma ünitesi, mama yapmak için tezgah falan donanımlıydı odalar baya. Orada hazırlanıp bornozlarla havuza geçiyorsun. Telefonumu odada bıraktım resşm çekemedim, kızımı havuzda hocalarla bırakıp gidip alamadım ilk gündn hemen güvenemedim bende heyecanlıydım çünkü. Neyse haftaya çarşamba yeniden gidicez bu sefer unutmayacağım. Kızım mayosuyla çok tatlıydı :) baya baya yüzdü, hatta ellerini göğsünde birleştirip, ağzını bilmiş bilmiş buruşturup ayaklarını yan yan çırparak bir yüzüşü vardı herkes gülmekten katıldı. En küçük benim kızım zaten aralarında, eiğer anneler keşke daha erken getirseydik dediler. Yaklaşık bir saat kaldık suda, sonrasında da bebekleri kurulayıp giydirip hocalar ve diğer ebeveynlerle birşeyler yedik, hepsi çok pozitif insanlardı. Kısacası çok güzel bir gün geçirdik.
Havuzdan çıkınca kızımı yıkadım odadaki minik duşta, giydirirken ağladı biraz, giydirip hemen pusetine koydum eve gelene kadar gözünü açmadan uyudu, oto koltuğuna koyarken bile uyanmadı. Eve gelincede biraz oynadı hemen geri uyudu.
Bende onunla 1 saat kestirdim benide stres yormuş demekki :)
Akşama yemek yapacağım bugün, ama bir mucize bekliyorum yerimden kalkmak için :)))
Akşama ne pişirdiniz kızlar? Bakalım kafamda yeşil ışık yakacak bir menu var mı
valla saat kaygısı artık yok çünkü abartmıyorum çocuk yemiyor.dün gece 21.30 da muhallebi yaptım ağlaya ağlaya yedi son iki üç kaşıkta yediğinin iki katını kustu. yemedı birdaha. uyuttum. gece 1.5 2 gıbı devam sütü içerdi yaptım ondan 40 cc içti. biberondan tiksiniyor anlamadım ne oldu bu çocuğa. memeyi bırakır gibi biberon bıraktı kızım. sonra sabaha kadar bır kez daha denedim. artık inanın yıldım ıkıncı denemede hiç zorlamadım verdim almadı bende geri çektim. sabah 9.5 ta zorlaaaaa yarım porsiyon kahvaltısından yedi. sonra saat 14 te zrlaaaa mama. şimdi çorba verdim yemedi. aç yani..... sinirlerim bozuk.
dr uyla konustum idrar tahlili istedi. onu vereceğiz bu akşam. büyük olasılık öyle birşey. diş bukadar yapmaz heralde. bilemiyorum canım çok sıkkın.
babası geldi şimdi oturdum btüün gün mızmız bir bebekle beynim çatlıyor ya((
allahın gücüne gitmesin ama bugün yeterrrr dedim yeter. bağırdım kızıma
iki dişi çıktı kızımın emel. şimdi azı diişleri kabarmış dün annem dedi azı dişlerini çıkaracak kesin dedi. parmağımı alıp arkalarda eziyor sürekli.
buarada adaşız seninle
Ya arkadasim bnm sorums niye cvp vermiyon yoksa artik beni begenmiyor musuuun????Eşinle uyumluysanız gerisini hiiiç takma canım.
Korumacı davranmanı anlıyorum, birde nasıl başlatsan öyle gidiyor. Sen yavaş yavaş çıkarmaya başla bak devamı gelir :)))
Hazır şişede satılan salata kremalarından alıyorum, veya paket halindeki baharat karışımdan. Şişelerde kendim zeytin yağına sarı sak doğruyorum, kekik atıyorum içine bazen sadece onu kullanıyorum eğer peynirli salata yapmışsam. Balsamik sirkeli sosum var birde, onunda içine sarımsak doğruyorum 2-3 gün bekletiyorum. Birde ayı sarımsağı var, yaprak sarımsak, turkiyede yok sanırım burda ormanda topluyorum onları, sonra püre gibi yapıyorum onu, bir kaşık ayı sarımsağını zeytinyağı ve birazcık su ile sulandırıp döküyorum salataya. Garnitürde çok hazırlarım salatalar için. Birde biz yumurta yemediğimiz için, patates ve haşlanmış yumurtayla yeşillik salatasıda çok yapıyorum. Bu şekilde işte canım :)
Kızımla sabah ilk yüzme kursumuza gittik, sadece 3 bebek gelmişti. Anne ve babalarda havuza giriyor bebeklerle, ilk gün tanıştık suyla oynadılar, kızım bayıldı. Su 31 dereceydi, içeriside çok güzeldi o yüzden üşümeden huysuzlanmadan evimize geldik. Hepimize birer oda verdiler hazırlık için, alt açma ünitesi, mama yapmak için tezgah falan donanımlıydı odalar baya. Orada hazırlanıp bornozlarla havuza geçiyorsun. Telefonumu odada bıraktım resşm çekemedim, kızımı havuzda hocalarla bırakıp gidip alamadım ilk gündn hemen güvenemedim bende heyecanlıydım çünkü. Neyse haftaya çarşamba yeniden gidicez bu sefer unutmayacağım. Kızım mayosuyla çok tatlıydı :) baya baya yüzdü, hatta ellerini göğsünde birleştirip, ağzını bilmiş bilmiş buruşturup ayaklarını yan yan çırparak bir yüzüşü vardı herkes gülmekten katıldı. En küçük benim kızım zaten aralarında, eiğer anneler keşke daha erken getirseydik dediler. Yaklaşık bir saat kaldık suda, sonrasında da bebekleri kurulayıp giydirip hocalar ve diğer ebeveynlerle birşeyler yedik, hepsi çok pozitif insanlardı. Kısacası çok güzel bir gün geçirdik.
Havuzdan çıkınca kızımı yıkadım odadaki minik duşta, giydirirken ağladı biraz, giydirip hemen pusetine koydum eve gelene kadar gözünü açmadan uyudu, oto koltuğuna koyarken bile uyanmadı. Eve gelincede biraz oynadı hemen geri uyudu.
Akşama yemek yapacağım bugün, ama bir mucize bekliyorum yerimden kalkmak için :)))
bu yememe konusundan inanılmaz tükendim bittim artık.
yemiyor kızım yemiyorrrrrr(( hele 4 gündür mahvolduk yeme saatleri ikimize de işkence oldu. zorluyorum hiç istemesmde. ona kalsa aç kalıcak. diş olayı mahvetti bizi.
Yesil mercimek yemegi :) canim cok istedi hem de süt olsun dedim.
ççok şükür huzurumuz yerinde cnm. allahıma binlerce şükür olsun. beni benden çok düşünür
kendime çok kızıyorum elimde değil keşke bşşr hap olsa ve yapılanları unutsam. nasıl zararı dokunuyor bana, bize
salata sosların şahane
6.5 aylığız mmlkk. evet bin pişman oldum çokkk üzüldüm öyle ona yeter dedim diye döndüm allahımdan af diledim. olsun diye ne dualar etmiştim. gerçekten insanoğlu bir tuhaf......
bakalım ben başından beri yata yata bir evlad sahibi oldugum ıcın bünye kaldırır mı bilemiyorum :)
Ay bayildim, cok da ozendjm ya. Yaz gelse de denize soksamm kizimi pfff
Ya arkadasim bnm sorums niye cvp vermiyon yoksa artik beni begenmiyor musuuun????
Kizini disari kucakta kisa kisa mi yoksa pusette mi cikariyorsun diye sormustuuuuum
Yaa çok imrendim. Ben de cok istiyorum yüzme dersine götürmek. Bu aralar tv de haberlerde gösteriyorlar hep bebekler için yüzme derslerini. Ama burda var mıdır bilmiyorum bir arastırsam iyi olucak. Sen de memnun kalırsan başlarız oğlumla.
Cok guzel olmus ıvy , ne guzel bir aktivite olmus kızın icin , çokta tatlı olmuştur eminim
Cok iyi düşünmüşsün
Canım ben daha hamileyken istiyordum, burdada yazmıştım ama hiç görmeyen arkadaşlar dalge geçmişlerdi tabii bilmedikleri için, her yönden çok faydalı yüzme bebekler için. Bulabilirsen tavsiye ederim, ama orda fiyatlar biraz uçuk galiba, artık süsümüzden püsümüzden vazgeçip götürücez napalım :)
Canım nasıl oluyor yeşil mercimeğin yemeği? Bn çorbasını biliyorum sadece. Bulgurlu falan mı yapıyorsun? Bu arada ben çok severim mercimek, gerçi benim sevmediğim bakliyat yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?