- 25 Ocak 2014
- 7.161
- 28.947
- 598
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.921
İyi yapıyorsun canım beyaz yalanlar bunlar :) toruna kıyamıyorlardır tabii be kıymetli o şimdi.
Benimde anneannem çok sakınırmış bizi, anneme çok karışırmış konu torunlar olunca. O yüzden şimdi annem aman çok sakınmayın, özgür bırakın çocukları diyor bize. Kendisi de mümkün olduğu kadar karışmıyor, bol bol veriyor ama kendinde söz hakkı görmüyor bebeğimiz konusunda. Kendi ağzı çok yandığı için heralde :)
Gule gule kullansn kardelencim...ayaginda paralansn cok guzel olmus bayldm converslerin....dokuzay arkadaşıma önerdiği site için teşekkür ederim. görüp çok beğendim hemen örmeye başladım, sayesinde kızımın converse patikleri oldu :)
Eki Görüntüle 957596 Eki Görüntüle 957599
himmm bunuda denemem lazim cok guzel gorunuyorkızıma keçeden anne yapımı fotoğraf çerçevesi Eki Görüntüle 957848
Bu gelismelere sevndm.allah yardmcn olsunKac gündür bana birsekilde yardim eden kardeşlerim benim dertlesebilecegim kardeeesim yok ama sizler varsiniz. Hayatimin n onemli noktasinda sizler vardiniz hep birlikte hayatımızı degistirdik. Birbirimizden cok sey öğrendik iyiki varsınız.
Bana gelince aksam kaynanam ikinci cocuk ne zaman geliyor benim oglum diye sordu o sirada esimde ilk 2 sene olmazmis dedi sezeryandan sonra. Bir arkdasi anlatmis ona bunu duyunca umitlendim belki beni anlar diye ve konusma kararini kesinlestirdim. Ama simdi de ne zaman söylesem diye düşünüyorum. Ne konusacagimi dusunup duruyorum. Neyse ben biraz daha ders calisayim bir yandan da kpssye hazırlanıyorum ya aklimi verebilirsem kizim icin çalışıyorum
Benm kucuk melegmde herseyi agzina sokuyorbende mümkün olduğunca çarşıya pazara çıkardım tabi çok çok soğuklar hariç evde de çok sıkı giydirmiyorum
banyosunuda bazen gündüz bazen gece yaptırıyorum ihtiyacına göre eğer çok kusmuk olduysa gündüz yaptırıyorum ama genelde akşam yaptırmaya çalışıyorm uykusu iyi olsun diye. saçını kurutma makinesiyle en düşük ayarda uzaktan tutarak kurutuyorum.
bu arada kızım bügün yolmayı öğrendi. gazeteyi yüzünü benim yüzümü saçlarını yolmaya çalışıp durdu. hatta gazeteyi tutup yırttıkça gülüp durdu
Allah zihin acikligi versnkızlar sabah ehliyet için direksiyon sınavım var dua edin
Kizlar doktor zararli dedigi halde ogluma hoppala almak istiyorum bilmiyorum hatami yapıyorum ama gece gun bir arkadas
.Bright Starts Entertain and Grow Aktivite Merkezi hoppala aldim diyordu nerden ve kaca aldi yada baska alip memnun kalan varmi
Ahah süpermiş, benim kızımda furby e bayılıyor ama ilerde öyle konuşur diye çok oynatamıyordum :) sıkışırsak alalım bunu canım saol :)
Tamam :))
Yapma sende bir daha canım, o zaman öyle kıymetli oluyorki o ev yemekleri.
Eveet geçmişi okumadan pat diye dalmak istemedim konuya :)
Kızımla sabah ilk yüzme kursumuza gittik, sadece 3 bebek gelmişti. Anne ve babalarda havuza giriyor bebeklerle, ilk gün tanıştık suyla oynadılar, kızım bayıldı. Su 31 dereceydi, içeriside çok güzeldi o yüzden üşümeden huysuzlanmadan evimize geldik. Hepimize birer oda verdiler hazırlık için, alt açma ünitesi, mama yapmak için tezgah falan donanımlıydı odalar baya. Orada hazırlanıp bornozlarla havuza geçiyorsun. Telefonumu odada bıraktım resşm çekemedim, kızımı havuzda hocalarla bırakıp gidip alamadım ilk gündn hemen güvenemedim bende heyecanlıydım çünkü. Neyse haftaya çarşamba yeniden gidicez bu sefer unutmayacağım. Kızım mayosuyla çok tatlıydı :) baya baya yüzdü, hatta ellerini göğsünde birleştirip, ağzını bilmiş bilmiş buruşturup ayaklarını yan yan çırparak bir yüzüşü vardı herkes gülmekten katıldı. En küçük benim kızım zaten aralarında, eiğer anneler keşke daha erken getirseydik dediler. Yaklaşık bir saat kaldık suda, sonrasında da bebekleri kurulayıp giydirip hocalar ve diğer ebeveynlerle birşeyler yedik, hepsi çok pozitif insanlardı. Kısacası çok güzel bir gün geçirdik.
Havuzdan çıkınca kızımı yıkadım odadaki minik duşta, giydirirken ağladı biraz, giydirip hemen pusetine koydum eve gelene kadar gözünü açmadan uyudu, oto koltuğuna koyarken bile uyanmadı. Eve gelincede biraz oynadı hemen geri uyudu.
Bende onunla 1 saat kestirdim benide stres yormuş demekki :)
Akşama yemek yapacağım bugün, ama bir mucize bekliyorum yerimden kalkmak için :)))
Yeşil mercimek ve bulgur pilavı canım :)Akşama ne pişirdiniz kızlar? Bakalım kafamda yeşil ışık yakacak bir menu var mı
Aaa çok sevindim adaşım :) Çok memnun oldum. Bazen sabredemiyoruz ben kızıma bir kere kızacağım ama dedim hemen dudak büktü hanfendi.valla saat kaygısı artık yok çünkü abartmıyorum çocuk yemiyor.dün gece 21.30 da muhallebi yaptım ağlaya ağlaya yedi son iki üç kaşıkta yediğinin iki katını kustu. yemedı birdaha. uyuttum. gece 1.5 2 gıbı devam sütü içerdi yaptım ondan 40 cc içti. biberondan tiksiniyor anlamadım ne oldu bu çocuğa. memeyi bırakır gibi biberon bıraktı kızım. sonra sabaha kadar bır kez daha denedim. artık inanın yıldım ıkıncı denemede hiç zorlamadım verdim almadı bende geri çektim. sabah 9.5 ta zorlaaaaa yarım porsiyon kahvaltısından yedi. sonra saat 14 te zrlaaaa mama. şimdi çorba verdim yemedi. aç yani..... sinirlerim bozuk.
dr uyla konustum idrar tahlili istedi. onu vereceğiz bu akşam. büyük olasılık öyle birşey. diş bukadar yapmaz heralde. bilemiyorum canım çok sıkkın.
babası geldi şimdi oturdum btüün gün mızmız bir bebekle beynim çatlıyor ya((
allahın gücüne gitmesin ama bugün yeterrrr dedim yeter. bağırdım kızıma
iki dişi çıktı kızımın emel. şimdi azı diişleri kabarmış dün annem dedi azı dişlerini çıkaracak kesin dedi. parmağımı alıp arkalarda eziyor sürekli.
buarada adaşız seninle
Kaçmadım canım eşim geldi o yüzden çıkmak zorunda kaldım yemek yedik :)Akşamki menünü söylemedn nereye kaçtınnnn ?
Ben uyku öncesi yaptırıyorum banyosunu, saçlarına şapka örtüyorum kuruyana kadar sonra uyurken alıyorum şapkasınıda. Ki biz çok soğuk bir ülkede yaşıyoruz. Ben hiç sakınmadım doğduğundan beri, daha güçlü olur bünyesi diye düşündüm, çok sarıp sarmalayıp sakınınca çabuk hasta olur bebekler bence. Şimdilik çok şükür rahatsızlanmadı, inşallah böyle devam eder.
Bizi çocukken alıştırmışlar mesela, hep fanila giyermişiz veya uyanınca hemen yelek. Ben hala içime atlet giymeden duramam, hasta olurum hemen. Birde sabah uyanınca hemen sabahlığımı giymessem zatürre olucam sanırım. Bir çok arkadaşım var sakınılmadan çıplak ayak yerlere basarak büyümüşler, bu soğuklarda taş gibi atlatıyorlar :) bende çok kolay hastalanıyorum dikkat etmessem.
Hadi bakalım en kısa zamanda konuş canım bize de haber vermeyi unutma. Rabbim zihin açıklığı versin derslerinde de. Hayırlısı ile kazan inşallah.Kac gündür bana birsekilde yardim eden kardeşlerim benim dertlesebilecegim kardeeesim yok ama sizler varsiniz. Hayatimin n onemli noktasinda sizler vardiniz hep birlikte hayatımızı degistirdik. Birbirimizden cok sey öğrendik iyiki varsınız.
Bana gelince aksam kaynanam ikinci cocuk ne zaman geliyor benim oglum diye sordu o sirada esimde ilk 2 sene olmazmis dedi sezeryandan sonra. Bir arkdasi anlatmis ona bunu duyunca umitlendim belki beni anlar diye ve konusma kararini kesinlestirdim. Ama simdi de ne zaman söylesem diye düşünüyorum. Ne konusacagimi dusunup duruyorum. Neyse ben biraz daha ders calisayim bir yandan da kpssye hazırlanıyorum ya aklimi verebilirsem kizim icin çalışıyorum
kızlar sabah ehliyet için direksiyon sınavım var dua edin
Oy ne güzel geçmiş gününüz. En kısa zamanda mayolu fotoğraf istiyorum canım.
Yeşil mercimek ve bulgur pilavı canım :)
Aaa çok sevindim adaşım :) Çok memnun oldum. Bazen sabredemiyoruz ben kızıma bir kere kızacağım ama dedim hemen dudak büktü hanfendi.
Kaçmadım canım eşim geldi o yüzden çıkmak zorunda kaldım yemek yedik :)
Bekleyle menülerimiz aynıymış :) Benimde canım istemişti. Bıkmadan günlerce yiyebileceğim bir yemek yeşil mercimek.
Ben kızımı hiç korumadım 2,5 aylıktık hatta düzeltilmiş 1,5 aylıktı tatile gittik Fethiye ye kızımın ayaklarını suya da soktum. Kayınvalidem yeleksiz bırakma diyor hiç giydirmiyorum aşağı ineceğim zaman giydiriyorum o kadar. Sakınan göze çöp batar demişler. Çok şükür daha hiç hasta olmadık. Çarşıya pazara giderken kayınvalidem bırak diyor hava alsın diyorum götürüyorum. Annem de hasta edersin kızım dikkat et der. Teyzem giydir der annem o bilir kızını ne kadar giydireceğini der.
Yani ben kimsenin dediğini yapmıyorum az çok biliyorum çocuk bakmayı kuzenlerden dolayı. Kendi bilgim doğrultusunda büyütüyorum.
Hadi bakalım en kısa zamanda konuş canım bize de haber vermeyi unutma. Rabbim zihin açıklığı versin derslerinde de. Hayırlısı ile kazan inşallah.
Rabbim gönlüne göre versin canım. Başarılar.
Günaydın kızlar bugün kızım ile bebek mevlüdüne gideceğiz . 26 günlük bir bebek göreceğiz. Hava buz eşimin işi var otobüs ile gideceğiz. O yüzden yokum bugün merak etmeyin. Akşam geç geliriz belki giremeyebilirim.
Dikkat et üşüme çocuğu :)) şaka bi yana otobüler sıcak oluyor üstünü inceltmeyi ihmal etme kısa mesafede olsa soğuk değil ter hasta eder. Görümceme bırakmıştım 1-2 saatliğine bi geldim örgü yeleği giydirmiş üstüne. Dedim burası sıcak niye giydirdin. Dedi hapşırdı. Üşüyünce hapşurmuyor o refleks olarak hapşırıyor. Olsun bendeyken ben tedbirli davranayım da. Dedim tedbir değil bu. Terlerse esas hasta olur. O kızını hapşırdıkça giydirdi herhalde ki çok terler ve sürekli hasta olur. 11 yaşında hala ateşkenir sık sık.
İnce bir tulum giydireceğim canım üzerine kalın tüylü bir tulumumuz var onu giydireceğim . Otobüse binince çıkaracağım 1 saatlik yol gideceğimiz yer.
Kız 1 saat çokmuş. Azmine sağlık. Benimde hem merkezde işlerim var hemde markete gitmem lazım ama açık havada uzun süre dolaşmaktan çekiniyorum. Arabayla sonrada kapalı mekanlara her gün çıkıyoruz ama ne bileyim pusetimiz baston yani fazla korunmalı değil. Aslında yağmurluğunu taksam rüzgarı keser ama. Yağmur yokkende boşuna kızımın etrafı görmesini engellemeyim diyorum. Bi yandanda giydir astronotu bağla ağzını atkıyla çıkar diyorum. Of bilmiyorum.
Günaydın kızlar bugüne özel e bebekte britax römer de ve prima da %28 indirim var keşke daha önce deneseydim bugün gitmemiz çok zor
Günaydın kızlar bugüne özel e bebekte britax römer de ve prima da %28 indirim var keşke daha önce deneseydim bugün gitmemiz çok zor
Oy ne güzel geçmiş gününüz. En kısa zamanda mayolu fotoğraf istiyorum canım.
Yeşil mercimek ve bulgur pilavı canım :)
Aaa çok sevindim adaşım :) Çok memnun oldum. Bazen sabredemiyoruz ben kızıma bir kere kızacağım ama dedim hemen dudak büktü hanfendi.
Kaçmadım canım eşim geldi o yüzden çıkmak zorunda kaldım yemek yedik :)
Bekleyle menülerimiz aynıymış :) Benimde canım istemişti. Bıkmadan günlerce yiyebileceğim bir yemek yeşil mercimek.
Ben kızımı hiç korumadım 2,5 aylıktık hatta düzeltilmiş 1,5 aylıktı tatile gittik Fethiye ye kızımın ayaklarını suya da soktum. Kayınvalidem yeleksiz bırakma diyor hiç giydirmiyorum aşağı ineceğim zaman giydiriyorum o kadar. Sakınan göze çöp batar demişler. Çok şükür daha hiç hasta olmadık. Çarşıya pazara giderken kayınvalidem bırak diyor hava alsın diyorum götürüyorum. Annem de hasta edersin kızım dikkat et der. Teyzem giydir der annem o bilir kızını ne kadar giydireceğini der.
Yani ben kimsenin dediğini yapmıyorum az çok biliyorum çocuk bakmayı kuzenlerden dolayı. Kendi bilgim doğrultusunda büyütüyorum.
Hadi bakalım en kısa zamanda konuş canım bize de haber vermeyi unutma. Rabbim zihin açıklığı versin derslerinde de. Hayırlısı ile kazan inşallah.
Rabbim gönlüne göre versin canım. Başarılar.
Günaydın kızlar bugün kızım ile bebek mevlüdüne gideceğiz . 26 günlük bir bebek göreceğiz. Hava buz eşimin işi var otobüs ile gideceğiz. O yüzden yokum bugün merak etmeyin. Akşam geç geliriz belki giremeyebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?