- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.141
Oğlum dün akşamdan beri hasta boğaz iltihabı var ve 10 iğne verdi dr. Atesi sürekli çıkıyor ve bir şekilde dusurmeye uğraşıyoruz. Oğlum suan uyuyor ve atesi yok. Yalnız ben bi konuyu tam anlayamadigim için rahat edemiyorum. Soğuk havale denilen şey nedir? Yani ateş olmadan mi havale geçiriliyor yoksa ateş oluyormu? Ne olur biri beni aydinlatsin korkuyorum
Sagol canım merak etmissin. Mesaji gormussun
Yariyil tatilinde annemler geldi.ablamlar babam annem cok guzel bir tatildi. Kizin hatirina burada toplandik.
Tatil bitimi bir ev isi vardi. Ve evimizide aldik cok sukur. Seneye tasinacagiz gibi insallah.
Sonrasi ben alerji gibi birsey oldum halada oyleyim kasinma var. Dun artik prof. buldum ve gittik stresten kurdesan midir nedir onu dokuyorsun dedi. Her yanim pul pul icler acisiyim.
Dun hazir hastahanete gitmisken hadi kizinda kontrolunu aadan cikaralim dedik. Kan alindi vucut fonks. ve kan degerlerine bakilsin diye. Hala kan damlasi baslsmadik biz sonuclara gore basliycaz
Ve ek gida listemizi aldik cok sukur. Zaten ben ufak ufak vermeye baslamistim.
Yani benden böyle.
Gecmis cok birikmis
Hiradan vakit bulabilirsem yani eziyeti icin degilde tam bir oyun kusu oldu. Her an oyun kikirdamalar kitap saatleri .
Rabbimin bana bir lutfu bebegim birde kiz olmasi. Ayyy uzattim.
Herkesi coook ozledim.
Herhalde ozlenmisimdirde.
Aaa canim Allah kavustursun kszasizca gitsin yine gelsin aileden uzak oturak zor.Ozledik valla benim de gecen aklima gelmistin nerelerde bu kiz dedim ama asilardan beri huzursuzuz genelde okuyup ciktim. Bende de stresten egzama basladi, sinirlendigimde filan kollarim bacaklar
Kasiniyor, sac egzamasi diye basladi simdi heryerde var. Allah yardimcimiz olsun. Benim de pazar gununden beri annem yanimdaydi pek mutluydum aslinda ama nasi gecti anlamadim
Bugun donuyor huzunluyum(
Kotu dusunmeni istemem ama evet ates olmadan oluyor. Benim yegenim 3kez gecirdi, cok anlatmak istemiyorum ama cok kotuydu. Titreme filan hissedersen hemen dilini kontrol et, elinle tutmaya calis, dil iceri gidiyormus, annemin kucaginda gecirmisti bi kez annem uzun sure etkisinden kurtulamadi.
biri ıspanak mı dedi? mümkünse bikaç hafta görmiyim. dün 4 saatte yıkadım pişirdim oğlum sağolsun.
**benim oğlum da yoğurt hiç yemek istemedi. tüh napsak yoğurt yemiyor diye de dertlendik hatta. evde mayaladığım için tadını sevmediğini düşündüm ama 2 hafta sonra verdiğimde deli gibi yoğurt yemeye başladı. minnakları hiçbir zaman şunu yemez, bunu yapmaz diye şartlandırmayın. arada şansınızı deneyin. daha çok büyüdüklerinde bu durumla karşılaşıcaz. evde yemediğini başka bi yere gittiğinde yemek isteyebilir. ama siz yemez deyip kesip atmayın. kendimden biliyorum. annem böyle yaptığı için evlenene kadar biçok şeyi yemedim. sonra farkettim durumu :) mesela eti hiç sevmezdim, hamilelikte aşerdiğim ilk şeylerden biri oldu. hala evde pişirmeyi sevmesem de dışarıda iyi bir mekanda affetmem, bayıla bayıla yerim..
Ben gün içinde kızıma 1 muza yakın veriyorum ama hergün değil. :)Canım bilinenin aksine az miktarda muz bağırsakları çalıştırır, fazla yersen kabız olursun. Mesela bizim için, bağırsakları çalıştırmak için yarım muz yetrli, günde 1,5 - 2 muz yersek kabız oluruz ama.
Ben hamileyken her gün yarım muz yiyordum. Üzerine de mutlaka tek seferde 1 lt su içiyordum.
Çok geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda geçer ameliyata gerek kalmaz .Goz doktoruna gittik, netira diye bir damla verdi. Deli gibi trafik vardi, ben anlamadim bugun nasil gecti hofffff cok yorgunum. Capaklanma 9. Aya kadar devam ederse mudahale ederiz dedi. Pfff genel anestezi olcakmis. Verrrrmem yavrumu(( gozyasi kanallarimiz hala tikali (
Aaa canim Allah kavustursun kszasizca gitsin yine gelsin aileden uzak oturak zor.
Ya canimcim simdi dikkat ettim Allah sifa versin masaja devam et.
Sana kusa bir ornek teyzemin torunu beyaz hastaligi ile dogdu. Tiptaki adini unuttum. Gorunusu beyaz degil sari bu Allahin bir hikmeti. Gozlerine de ameliyat dediler goz kanallati tikali diye. Ama tam bir sene kucagina sevmek icin alan bile hemen madaj yapti simdi orya okulda ne ameliyat ne birsey. Tabi tikaniklik gecti ama beyaz hadtaligindan dolayi tam net goremiyor.
Senin melegininde gececek ins. Bol dua bol madaj .birdeYasin suresi topla ona niyet. Ise yarayacaktir Alkahin izni ile.
Bu arada ozkendin meslektasim.
O zaman süt alıp deneyeyim sen nasıl sütle mayalıyorsun günlük sütlerle de mayalanıyormuş ?
Ben gün içinde kızıma 1 muza yakın veriyorum ama hergün değil. :)
Çok geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda geçer ameliyata gerek kalmaz .
Bizde kontorlden geldik 200 gr kaybetmişiz demiştim yemiyor diye henüz dişler yok bakalım bir daha ki ay ne olacak
Tuh kilo mi vermis. Olsun canim sagliklari yerinde olsun yeter ki. Gecen ayki doktor mu baktikilosuna? Tartidan tartiya degisebiliyor cunku.
Ben bugün; kahvaltı (peynir, yumurta, bademli kuşburnu, ıhlamur), tarçınlı elma püresine haşlanmış buğday, tatlı kabak+patates püresi, yulaflı quark(labnenin doğalı) ve muhallebi verdim.
Ben bugün; kahvaltı (peynir, yumurta, bademli kuşburnu, ıhlamur), tarçınlı elma püresine haşlanmış buğday, tatlı kabak+patates püresi, yulaflı quark(labnenin doğalı) ve muhallebi verdim.
canım aklında bulunsun pişirdiğin çorbalar o gün yemediye sonraki gün de verebilirsin.piridğin sebze iki küçük kavanoza bölersen ve sıcakken kapatırsan vakum olduğu için kendinden konserve gibi kapaniyor.buzdolaba 2 gün kalabilir yedirebilirsin.Bizm dr şunu demişti direk kavanozdan yedirme yediririsen kalanı at bebeğin aqğızndaki mikreplar var ve kaşıkla birlikte kavanoz mamasına yerleişrler ve sonraki gün yedirirsen o mikroplar karn ağrısnı yapar ishale de sebeb olurlar.
Az suda pişririsen suyunu süzemeni gerk kalmaz çünkü suda eriliyen vitaminler boşa gitmesin.Yada tel züzgeci kullanırak sebzeleri buharda pişirebi,lirsin.
cnm ne değişik şeyler verıyorsun ne güzel bıde ben bukadar yaratıcı olsammutfakta tatlım bana detaylı yazabılırımısın özel mesajla yada burdan mesela bagdemlı kuşburnu demıssın bn ılk defa duyuyorum..nasıl hepsını karıstırımmı verıyorsun..ben yoğurt çorbasını ıhlamurla sulandırdım acı gıbı oldu tadı döktüm tekrar yoğurt çorbası yaptım pirinçli..of ne becerıksızım
mesela elma püresine tarcınmı atıp verıyorsun bunların bı zararı olmuyor degılmı haşlanmış buğday demıssın.. ay allak bullak oldum bnm bugüne kadar verdıklerımin tam tersı ama ne kadar şifalı seyler verıyorsun bayıldım
yulaflı quark nedir?
bnm menülerde bole sabah
bebe buskıvı 1cay kasıgı pekmez az peynır elma armut havuç puresı kaıstırıp verıodum
öğle ya tarhana yada sebze çorbası verıodum
aksam ustu yoğurt
aksamda muhallebı verıodum
..
ama senin verdıklerınıde öğrenmek ıstıom cnm sen bna detaylı yazabılırsen cok mutlu olurum
Evet geçen aynı doktorumuz baktı. Valla bilmiyorum ya netten tartı arıyorum bakalım olmazsa alacağım bir tartı tartacağım evde. Tamam zayıf bir çocuk olacak şişman olmayacak ama kilo vermesi canımı sıktı. Yani kendimi sorguluyorum bakamıyormuyum diye. Çünkü geçen hafta ve bu hafta cidden yemedi yediremedim öğürdü hep.
Belki begnmemistir hep ayni seyleri mi verdin??? Bak biz tarhana yogurt corbasi(dugun corbasi) verdik bayildi, htta evde pazi yapmistik salcasiz ve tuzsuz, ona ayirdim sonta ekledim salca tuz. Paziyi da rondodan gecirdim. Hem kiyma varfi cide hem sogan filan besleyici. Ben artik evde tum yemekleri salca ve tuz katmadan yapcam, kizima ayirip kalana ekleyecegim. Sen ne vermistin bu iki haftada???
Değiştiriyorum geçen hafta bal kabağı vs vardı bu hafta bezelye koydum mesela bazen çorbasına. Bayılarak yediği kaşık mamasını bile yemiyor canım. Ne olduysa iştahımız yok. Yani düşün muz yiyen kız bugünde muz yemedi.
Bebe bisküvisi hiç vermedim denerimonu da pekmez yemiyor az birşey versemde kusuyor. tereyağ ve peynir yiyor ama çok değilAma sizin dis geliyor degil mi kac kez kusmustu hem de. Bozma moraliniz gecici bi donem, kendi yemeklerinizden denesene biraz, rondodan gecirip. Benim doktor 9.aya kadar rondo verebilirsin dedi sonra puturlu olcak dedi. Baktim rondodan gecen yemegi yiyor ben de oyle yapiyorum. Kahvaltida pekmez ve tereyagi ver istersen birer kasik, bizimkine kilodan dolayi verme gerek yok dedi. Bi de devam sutune ben bilac bebe biskuvisi koyuyorum bazn, hem tat veriyor hem de kivamli oluyor. Hipp orgabik bebe biskuvisi aldim onu verebilirsin dedi doktor.
Bebe bisküvisi hiç vermedim denerimonu da pekmez yemiyor az birşey versemde kusuyor. tereyağ ve peynir yiyor ama çok değil
Ne pekmezi veriyordun? Dutsa uzum pekmezi filan denesen? Sagligi cok sukur yerinde kizinin, kilo yapici seyleri biraz arttirmak iyi olur gibi geliyor bana.
Evet kilo yapıcı şeyleri artırmak gerek dut ve keçboynuzu denedim. Çok şükür iyi sağlığı boyumuzda 66 cm olmuş başımız 41 olmuş ama kilomuz 6.300 oldu
Diş geliyordur canım, sakın yemek için zorlama. Bebeğini de kendini de sıkma. Seni emsin yeter. Muayenede birşey çıkmadıysa sorun yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?