2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

eveeeet dokuzaydan haberler:
artık çalıştığım için eskisi kadar sık giremiyorum ama özledim sizi. bu hafta zor geçti birkaç kez ağlayarak gittim işe ama sanki bugün daha iyiydim. bakıcımızı kızmda bende sevdik inşallah. o da bizi sevdi gibi. sanki evde annem varmış gibi hissettirdi beni. bugün eve geldim evleri süpürmüş kızımın yıkanan çamaşırlarını katlamış eşyalarını düzenlemiş. kızımı da güzel doyuruyor galiba ben geldiğimde bile hemen beni emmek istemiyor. inşallah böyle devam eder. buarada bugün çok ilginç bir olay oldu. eşim hadi dışarda yiyelim bugün dedi. neyse gittik yan masada da genç bi çift var. biz yemeği yedik tam kalkarken yandaki genç çift seslendi meğer bakıcmızın kızı ve damadıymış.daha önce hiç tanışmamıştık ama benm kızımın fotoğrafını görmüş annesinin telefonunda ordan tanımış. eşimle vay be dünya çok küçük dedik :)

zamanla ikinizde alışırsınız canım, umarım çabucak olur bu.

Niye anlaşmazlık varki, yasal bir uygulama yokmu süt izni kullanımında :s

CANIM NİHAYET İKNA OLDULAR İNŞALLAH ÖĞLEDEN SONRALARI TOPLU KULLANCAM SÜT İZNİMİ

Kızlar 6 aylık bebeleriniz kaç kilo benımki 8.100 iyi mi kötü mü bilemedim
benm bebişim 21inde tam 6 aylık olacak ve 8100 gr canm bence iyi yani zayıfta değil çok topluda değil

teşekkür ederim kardelencim inşallah.

Estf canım, bende buradan deneyimli ve bilgili annelerden ve kendi annem duyduklarıma göre menümüzü hazırlıyorum. Ayrıca mutfakta çok kötüyümdür ama söz konusu kızım olunca resmen içimdeki uyuyan mutfak kadını uyandı :)

Ben şöyle yaptım canım, her gün az az meyve, sebze, süt ürünleri ve tahıl vermeye çalıştım dengeli şekilde. Kocamaan bir ajanda astım duvara. Mesela tarhana çorbası, akşam yemeği menusu için haftada rasgele 2 güne yazdım. Yoğurt her gün vermiyorum zaten mama yiyor, kahvaltı yapıyor haftada 2 güne de onu yazdım. Bu şekilde boşlukları doldura doldura haftalık mutfak planımızı oluşturdum. Daha öncede yazmıştım burada çok yakınımıza kızımın şansına biomarket açıldı, her ürünün ciddi ciddi uzun uzun sertifikaları var :) orada çocuklar için günlük minik kese kağıtlarına taze mevsim sebze ve meyvelerinden ufak ufak (büyük parçalarsa keserek) koyup satıyorlar. Bende oradan 2-3 günde 1 kese kağıdı alıyorum, hop menüm önümde. Onları buharda haşlayıp (blender kesinlikle kullanmıyorum) seramik dövücüyle ezip veriyorum.

Bademli kuşburnu: mermer havanda bademi iyice dövüyorum, yağı ve tozunu ev yapımı kuşburnu marmelatına karıştırıyorum, çok seviyor kızım.

Buğday taçı, karabuğday denen kısmı haşlıyorum, iyice ezip meyve pürelerine katıyorum, bunu annem söylemişti.

Kizimin yemeklerini tatlandırmak için şu dönemde kullandiGim 4 şey var, tereyağı, zeytinyağı, tarcin ve kereviz. kerevizin tadi ve kokusu cok agir oldugu icin hemen hemen her sebze puresine bir kup seker buyuklugunde kerevizde katiyorum, baharat niyetine. Tarhana corbasina teryag kullaniyorum cok az. Zeytinyagini hemen hemen herseye katiyorum. Tarcini da meyvelerle veriyorum.

Tarcin zararli degil canim. Dis cikarirkend tarcin cubuklari verilirya bebeklere, ayni sey. Cok faydali bir baharat hemde.

Quark, kefir veya cok yagli sutten yapilan kremsi bir peynir. Turkcsini bilmiyorum, orada gorup gormedigimdende emin degilim, annemler burdan goturur giderken hep, daha ucuz diyemi, orda yokmu bilmiyorum, ilk firsatta sorarim, turkce adinida yazarim. Yilafi haslayip quarkla karistirip yediriyorum. Yulaf fikrini my honey den aldim. Bu quark kremsi bir peynir oldugu icin her turlu yiyecek icin base olabilir, artik yaraticiligimiza kalmis. Icine elma rendeleyip tarcinda ekliyorum bazen. Bazende zeytin eziyorum icine. Zeytinler kendi bahcemizin zeytini tuzsuz kendim hazirlamistim salamuraya.

Ben bulamac vermedim hic kizima zaten damak tadini guzel gelismesini istiyorum o yuzden herseyi ayri ayri tatsin, sadece bu peynirle karisim yapiyorum.

Bugün sabah 10 da kapıya kargocu geldi ben yanlış herhalde benim kargodan beklediğim bir şey yok dedim.

Aaa bir baktım holmer kutusu Allah Allah dedim Aybike de firma burkaya hediye yollsa falan demişti

acaba hediyemi adresimi nerden buldular derken faturaya baktım kardeşimin adı.

Taşınma sırasında yardıma gelmişti bana mama sandalyesi ne istediğimi sordu ben de holmer alıcamona karar verdim ama

Biraz elimiz rahatlasın sonra demiştim İthalatçı firmadan fiyat aldım falan diye hiç kınuyı uzatmamıştım.

O yiğenine yarı yaş hediyesi almış bana sürpriz olsun diye de söylememiş.

Şimdi kutusunda druyor yarın kurmaya gelicek . Ozanın ilk beşiğini de o almıştı hep çok istediğim lazım şeyleri alır hediye olarak

Yani okadar firmayla yazıştım ama ordan almak kısmet değilniş

Cok gecmis olsun canim, simdi nasil o,du oglun?

Supermis! Kacirma canim. Valla batcaz:) ablam esine oglu icin onu mu alayim bunu mu alayim diye sormus, enistemin cevabi al ne alcaksan al canimi mi alcan olmus:))

Hos geldin canim, eviniz hayirli olsun, gule gule oturun insallah.

Cook gecmis olsun vede.

Sagol canim. Niye temmuzda gelior senin annen cok mu uzak??

Hakikaten dunya kucuk dimi ya:) ben de aglaya aglaya giderim sanirim ise. Nasi olcak bilmiyorum

kardeş candır...
iyiki varlar....

On numara bes yildiz kardesin varmis helal olsunnn :)))

Aybike den haber verdiğin için çok teşekkurler mrk etmiştim ama tovbeliyım ya .....nerde vs yazmaya oyuzden
iyi olduklarını sayende öğrendim içim rahatladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…