- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.201
Evet kardeş candır, ama ben oğluma kardeş yapamayacağım benim kardeşimle oln duygularımı yaşadıklarımızı o yaşayamayacak
Bu yaştan sonra ve maddi manevi bu kadar sıkıntı ile iknci çooooook zor
Saol , senin de annen 10 numara 5 yıldız :))
ilk bebeğim le ek gıda başlarken aynen senin gibi çok paniklenmiştim herşey çok karaşık geliyordu ne vereyim ne kadar vereyim ne zaman vereyim diye kafama takılan sorulardı.Zamanla sakinleşir alışırsın.ondan burdayız birbirimizden yeni şeyler öğrenmek için birbirimize destek vermek için.Umarım yardımcın olurum çorbalarda sabit olarak patates ve havuç oluyor ondan sonra her seferinde farklı sebze elersin.Eğer çorbaya buğday,bulgur,pirinç,fasulye,soya,mısır,arpa,makarna gibi koyarsan o zmana patatesi koymayabilirsin.Bebeğin menüsünü hazırlarken tüm besin gruplarını olmasına dikakt edersin.Kahvaltı ise buğday grubundan,meyve grubundan ve dönüşümlü olark peynir ve yumurta olacaktır.Meyve varsda pekmez ,reçel vermeni gerek yok.Ve terside.Tavsiyem bebeğin yiyeceği şeyleri bulamç şeklinde vermemeye çalış.Şİmdi küçükler ve birçok şeyler redediyorlar sabırlı olmak gerek.Beğnmedikleri için değil alışmadıkları için yeni şeyleri yemek istemzler.Mesela peynir yumurta sarısını kaşıkla değil el verebilirsin böyle tatlarına alışır.yumrta kuru da gelebilir o zaman biraz suyla sulandırabilirsin önemli olan yumurtayı sade başka birşeyle karıştırmadan yemesi.bu birkaç ay verdiklerimiz o kadar beslensinler değil yeni gıdalara alışması için veriliyor.Muhalebi yaparken de piirnç buğday unu değil buğday veya pirinç lapası kullanırsan daha sağlıklı olur.ruşeymli unlar satılıyor onu da kullanabilirsin.muhalebiye meyve ekleyip çeşitlendirebilirsin.yoğrda meyveli gibi sebzeli de yababilrsin.ıspınak,maydanoz veya dere otu buharda birkaç dk pişirdikten sonra yoğrtla rondodan geçir biraz zeytin yağ da ekleyip cacık tarzında yoğurdunuz olur.ceviz vermeye başladığında ceviz de eklersin 10 aylığından sonra sarmsak da ekleyebirsin.
ama çok yazmışım.
Sana msj attim kaynamasin:)
Aybike den haber verdiğin için çok teşekkurler mrk etmiştim ama tovbeliyım ya .....nerde vs yazmaya oyuzden
iyi olduklarını sayende öğrendim içim rahatladı.
Beklebeklecim cok saol canim :) benim hafizam ne kotu yaa :)
Güle güle kullansın güzel kızın canım. :)Bizim her cuma e bebek gunumuz:))) e bebekten geliyoz fischet price sevimli gezegen ana kullacgi sallanan koltuk aldik, 220drn 158 e dusmus. 18 kiloya kadarmis sevindirik oldum:)
Bizde kızımla gittik aldık geldik yemek yaptık birde bir pasta yaptım çok kolay :) Ama süper duruyor bir ara resmini atarım.Selamlar
Bugün hiç giremedim dışarıda işlerimiz vardı kızımla. Babamıza hediye aldık. Şimdide yemek şettiricem. Allah'tan adam eve geç geliyor. Vakit kalırsa bide şık bişi giyerim. Öpüldünüz
Merhaba ivycim çok sevindim hadi bakalım. :) Güzel şeyler olsun.Merhaba kızlar,
Henüz geçmişe bakamadım. Bugün başka bir şehire gittim, univ. de görüşmem vardı, çok güzel geçti şimdi top bende :)
Tüm gün kızımı ihmal ettim, geldiğimden beri sarmaş dolaş çığlıklar kahkalar öpücükler halindeyiz.
Sizinde mama sandalyeniz hayırlı olsun bakalım. Güzel güzel yesin bol bol kaka yapsın :)Güle güle kullanın canım batıracak bu ufaklıklar bizi
Bu arada ben chicco pollyi burda 200 tl gibi bi fiyata buldum hem de sokağımızdaki eczanede
Uzaklarda aramışız yarın alıcaz bakalım inşallah kızım sever
Canım doktorumuz doğum kilosuna rağmen iyi diyor. Birde boyumuz ve başımız büyüdüğü içinde normalmiş. Bu ay daha bakacağız bakalım eğer kilo alırsa sorun yok almazsa o zaman yapılacak bazı şeyler. Birde dişimiz geliyor ondan da iştahı yoktu. ve İshal olmuştu. Diş yüzünden neyse ki 1 günde geçti ishalimiz bol sıvı tüketerek.Çok geçmiş olsun, hemen iyileşsin ben ilk defa şimdi duydum soğuk havaleyi ateşssiz nasıl oluyor anlamadım
korkucak birşey daha çıktı . Oğluna da başka bebeklere de hiç yaklaşmasın bu soğuk havale
Allah kavuştursun senin sayılı günün var tekrar kavuşmaya benim annem temmuzda gelicek ben de gün sayıyorum şimdiden
Canım, doktor ne diyor tam olarak yani evt az yiyor hareketli ama mide bağırsak vs ultrason çekildimi hiç? Hastanede bir bebek vardı
8 aylık 5 kiloydu onun bağırsakla ilgili bir. Problemi varmış doktorlar ameliyata bile gerek kalmadan 2 günde çözmüşlerdi.
Senin kkzın okadar kötü deil kafanıdakarıştırmak istemem ama bir ultrason çektirsen
Beğendim
ikinci incimizde yolda :) ilkini pazar günü farkettim bugüne kadar epey çktı tırtıklı bişi
ama kızım mızmız ve ishal gibi kaka yapıyor
Güle güle kullansın güzel kızın canım. :)
Bizde kızımla gittik aldık geldik yemek yaptık birde bir pasta yaptım çok kolay :) Ama süper duruyor bir ara resmini atarım.
Merhaba ivycim çok sevindim hadi bakalım. :) Güzel şeyler olsun.
Bu arada aybikeden mesaj getirmişsin sağolasın canım. İş olayı ne oldu acaba ?
Sizinde mama sandalyeniz hayırlı olsun bakalım. Güzel güzel yesin bol bol kaka yapsın :)
Canım doktorumuz doğum kilosuna rağmen iyi diyor. Birde boyumuz ve başımız büyüdüğü içinde normalmiş. Bu ay daha bakacağız bakalım eğer kilo alırsa sorun yok almazsa o zaman yapılacak bazı şeyler. Birde dişimiz geliyor ondan da iştahı yoktu. ve İshal olmuştu. Diş yüzünden neyse ki 1 günde geçti ishalimiz bol sıvı tüketerek.
Canım bol bol sıvı ver sıvı kaybı oluyor çok. Ben ıhlamur bile demleyip verdim. Bizde olduk 6 saatte 8 kez yaptı düşün. Ondan öncekileri saymayı unuttum. Pişik bile oldu çok şükür geçti. İstersen doktorada götür.
Günaydın kızlar ...
Eşimde bana süpriz yapmış hiç beklemiyordum aslında. Yüzük almış :)
Kolaysa pastanin tarifimi isteriiiiiz:) ne becerikli kadinsin yahuu!
Buarada ben de beklemiyordum ama benim de esim cok guzel bir orkide almis gelmis. Bizim bi cicekcimoz vardir en bi taze orkideleri verir bize, oradan almis:)
Nette buldum kız yaptım yoksa başka bir pasta yapacaktım bu 15-20 dk hazır oluyor mis hemde hafif valla :)
Yanardağ pasta :)
1 paket krem şanti
1 tane kakaolu hazır pasta tabanı
6 tane halley ya da 1 paket petibör bisküvi hangisini tercih ederseniz
1 tane muz
1 paket meyve sosu ( orman meyveli )
Süt
İlk önce meyve sosunu tarifindeki gibi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra krem şantiyi sütle çırpıyoruz içine halleyi ya da bisküviyi ( ben halley kullandım ) parçalara ayırıp ekliyoruz. Muzu doğruyoruz ve şantiyle harmanlıyoruz ( isterseniz içine damla çikolatada ilave edebilirsiniz ben sevmediğim için kullanmadım ). Sonra pasta tabanının tekini 8 eşit parçaya bölüyoruz diğerininde üzerine kaşıkla süt döküp ıslatıyoruz ve ortasına kubbe olacak şekilde hazırladığımız harcı dolduruyoruz kenarlardan biraz boşluk bırakarak dolduruyoruz. Üçgen şekilde kestiğimiz kek dilimlerini biraz sütle ıslatıp eşit bir şekilde pastamızın üzerine diziyoruz. 1 parça artıyor 7 parça tam geliyor. Üzerine de meyve sosunu döküp servis yapıyoruz. Ben dolapta bekletmedim isterseniz bekletebilirsiniz. Krem şanti yerine pasta kremasıyla da yapabilirsiniz. Üstüne meyve sos yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz :)) Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 978316
Kızımda bana bakıyor ne yapıyorum diye resmini çekerken :)
Eki Görüntüle 978317
Canım pasta muhteşem, ama senin tatlı kızın yanında sönük kalmışkocaman bir maşallah ona.
Ay super musait bir zamanda deneyeyim ben de. Kizina da kocaman masallahhhh:))) "anne napiyon yaaaa" diyo:)))Nette buldum kız yaptım yoksa başka bir pasta yapacaktım bu 15-20 dk hazır oluyor mis hemde hafif valla :)
1 paket krem şanti
1 tane muz
Süt
İlk önce meyve sosunu tarifindeki gibi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra krem şantiyi sütle çırpıyoruz içine halleyi ya da bisküviyi ( ben halley kullandım ) parçalara ayırıp ekliyoruz. Muzu doğruyoruz ve şantiyle harmanlıyoruz ( isterseniz içine damla çikolatada ilave edebilirsiniz ben sevmediğim için kullanmadım ). Sonra pasta tabanının tekini 8 eşit parçaya bölüyoruz diğerininde üzerine kaşıkla süt döküp ıslatıyoruz ve ortasına kubbe olacak şekilde hazırladığımız harcı dolduruyoruz kenarlardan biraz boşluk bırakarak dolduruyoruz. Üçgen şekilde kestiğimiz kek dilimlerini biraz sütle ıslatıp eşit bir şekilde pastamızın üzerine diziyoruz. 1 parça artıyor 7 parça tam geliyor. Üzerine de meyve sosunu döküp servis yapıyoruz. Ben dolapta bekletmedim isterseniz bekletebilirsiniz. Krem şanti yerine pasta kremasıyla da yapabilirsiniz. Üstüne meyve sos yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz :)) Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 978316
Eki Görüntüle 978317
Ay super musait bir zamanda deneyeyim ben de. Kizina da kocaman masallahhhh:))) "anne napiyon yaaaa" diyo:)))
Nette buldum kız yaptım yoksa başka bir pasta yapacaktım bu 15-20 dk hazır oluyor mis hemde hafif valla :)
1 paket krem şanti
1 tane muz
Süt
Eki Görüntüle 978316
Eki Görüntüle 978317
Maşşallahh sana yaaaa. Cingöz bişi bu emel.
Canım bol bol sıvı ver sıvı kaybı oluyor çok. Ben ıhlamur bile demleyip verdim. Bizde olduk 6 saatte 8 kez yaptı düşün. Ondan öncekileri saymayı unuttum. Pişik bile oldu çok şükür geçti. İstersen doktorada götür.
1 paket krem şanti
1 tane muz
Süt
Eki Görüntüle 978316
Eki Görüntüle 978317
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?