- 13 Nisan 2013
- 470
- 146
- 123
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.461
bizde bugün itibariyle ek gıdaya geçtik. sabah yumurta sarısı ve suda bekletilmiş tuzsuz peynir verdim. akşam üzeri patates ve havuç haşlayıp zeytinyağıyla birlikte ezip verdim ama çok vermedim. zaten bir kaç gündür kaka yapmadı iyice kabız olmasın yavrum.
son olarak ta az önce dün gece mayaladığım yoğurda elma rendeleyip meyveli yoğurt yaptım afiyetle yedi. ilk gün böyle geçirdik.
ıvy haftalık liste yapmıştı bende öyle bir liste yapıp ona göre alışveriş yapmak istiyorum.
bu arada peyniri nasıl yapıyorsun?
Dün akciğer filmi çektirdik bişeyi çıkmadı ama öksürük boğuk boğuk , balgami atamıyor. Birde ates eklendi , insallah antibiyotik fayda eder , uykuları berbat oldu , cok sakin bebekti huzursuz , ben o sakin oldugu icin 3 cocuğa yetişebiliyordum , dengemiz bozuldu :)
Aslında cocuklar bize belli ediyor da biz anlayamiyoruz , bakıcımız kasık maması ,muhallebi sevmedi demişti , yoğurt yiyince de yüzü kızardi , Demekki hafifte olsa süt alerjisi varmis ,ondan o süt proteini içerenleri yememiş
Yumurta alerjisi varmis , yumurtayla kızardi demiştim ,o azıcık verdigim yumurtayı çıkaracağım diye kusa kusa bi hal oldu .
Bu arada kızamik aşısında yumurta proteini varmis , simdi (gecen yıl salgın oldugu icin ),eskiden 1 yasında tek sefer yapılan kızamik aşısını 9. Ay ve 1 yasta 2 kez yapmaya başlamışlar , Dr la konuşup 1 yasta tek yaptırmayı talep edeceğim , alerji olunca gözlem ile yapılıyormuş çünkü
3. Cocukta alerji cikmis olması hala garip geliyor bana :/ heleki ailede hic yok. her cocuk farklı farklı iste
Kizimin odasini ayirdim, masallah sorunsuz ayrildi bizden :) cok keyifli simdi, gece kamerayla izliyorum bende icim rahat.
Artik daha az uyuyor, daha cok oyun istiyor. Emekleme calismalari son hizla devam ediyor.
Istahi guzel, ne pisirsem yedi ve sevdi. Doktorumuzun verdigi tum tiyolara uyarak yeni bir haftalik liste hazirladim, et ve bakliyat da veriyorum. Kirmizi et haftada en az 2 defa. Dogal yolla beslenerek demir eksikligi yasamasini onleyecegiz kizimin, disaridan takviye vermek gibi bir uygulama hic olmamis burada, sadece eksiklik gorulen bebeklere mecburen veriliyormus.
6. Testlerinin hepsinden gecti kizim, doktor bir iki tanede oyun yapti normalde 8-9. Ayda yapiyormus, tepkilerini ve iletisimini cok begendi, detayli anlatip sizi bogmayim ama bizden bazi fikirlerde istedi :) bizimle tanistigi icin cok memnun oldugunu, kizimin (her zaman ismiyle hitap eder) zamanla nasil sekillenecegini hep birlikte gorecegimizi, merak ettigini falan soyledi. Bunda ne var diye dusunebilirsiniz belki ama bunlar burada yasayan insanlar icin cok samimi ve asiri seyler :) normalde soguk ve siradan gecer bu tip gorusmeler. Zaten doktorumuz cok aranan birisi ve bizde araya birilerini somarak koparmistik ilk randevuyu, azimli oldugumuda oradan biliyor :)
Ve son olarakda, hepinizin bildigi gibi uyanik oldugu zamanlar artik daha uzun ve daha fazla is dusuyor bana. Oyunlar yaratmakda usta olduk artik :) oyuncaklarinda hepsini kaldirdim, donusumlu olarak unutturarak veriyirum cunku artik hafizassi daha kuvvetli sikiliyor bir oyuncaktan ve yenilik ariyor, hemen daha inceden kaldirdigim ozlettigim oyuncagini cikariyorum bende. Gece yatarken ses taklitli masallara basladik, muzikli kisimlarda yattigi yerden gobek atiyor kizim muzik bitince geri uykulu dalgin haline geri donuyor :) deli oluyorum bu hallerine :) Yuzme kursumuz super gidiyor, suya dalmayida cok sevdik. Ama artik insanlari yabanciladigi icin gecen hafta havuzdaki diger ebeveynlerden korktu, bir sure agladi. Bebeklerle cok iyiydi ama buyuklerden rahatsiz oldu.
Kizimin odasini ayirdim, masallah sorunsuz ayrildi bizden :) cok keyifli simdi, gece kamerayla izliyorum bende icim rahat.
Artik daha az uyuyor, daha cok oyun istiyor. Emekleme calismalari son hizla devam ediyor.
Istahi guzel, ne pisirsem yedi ve sevdi. Doktorumuzun verdigi tum tiyolara uyarak yeni bir haftalik liste hazirladim, et ve bakliyat da veriyorum. Kirmizi et haftada en az 2 defa. Dogal yolla beslenerek demir eksikligi yasamasini onleyecegiz kizimin, disaridan takviye vermek gibi bir uygulama hic olmamis burada, sadece eksiklik gorulen bebeklere mecburen veriliyormus.
6. Testlerinin hepsinden gecti kizim, doktor bir iki tanede oyun yapti normalde 8-9. Ayda yapiyormus, tepkilerini ve iletisimini cok begendi, detayli anlatip sizi bogmayim ama bizden bazi fikirlerde istedi :) bizimle tanistigi icin cok memnun oldugunu, kizimin (her zaman ismiyle hitap eder) zamanla nasil sekillenecegini hep birlikte gorecegimizi, merak ettigini falan soyledi. Bunda ne var diye dusunebilirsiniz belki ama bunlar burada yasayan insanlar icin cok samimi ve asiri seyler :) normalde soguk ve siradan gecer bu tip gorusmeler. Zaten doktorumuz cok aranan birisi ve bizde araya birilerini somarak koparmistik ilk randevuyu, azimli oldugumuda oradan biliyor :)
Ve son olarakda, hepinizin bildigi gibi uyanik oldugu zamanlar artik daha uzun ve daha fazla is dusuyor bana. Oyunlar yaratmakda usta olduk artik :) oyuncaklarinda hepsini kaldirdim, donusumlu olarak unutturarak veriyirum cunku artik hafizassi daha kuvvetli sikiliyor bir oyuncaktan ve yenilik ariyor, hemen daha inceden kaldirdigim ozlettigim oyuncagini cikariyorum bende. Gece yatarken ses taklitli masallara basladik, muzikli kisimlarda yattigi yerden gobek atiyor kizim muzik bitince geri uykulu dalgin haline geri donuyor :) deli oluyorum bu hallerine :) Yuzme kursumuz super gidiyor, suya dalmayida cok sevdik. Ama artik insanlari yabanciladigi icin gecen hafta havuzdaki diger ebeveynlerden korktu, bir sure agladi. Bebeklerle cok iyiydi ama buyuklerden rahatsiz oldu.
Anladım canım ben genelde hep yıkayıp gittim. Gerçi 4. aydı galiba aşı günü bolca kaka yapınca mecbur bir daha yıkamıştım.
Maşallah size :)
İnşallah bir aksilik çıkmazda yaparız hepimiz. :)
Maşallah sana küçük hanım.
İyi yapmışsın hadi bakalım güzel haberlerle arasınlar seni ve hayırlısı ise olsun bu iş.
Rabbim kimseye yaşatmasın yengem yaşadı aynı acıyı. Yaşasaydı şimdi 3 aylık olacaktı.
Atahan' a ve babasına kocaman maşallah diyorum. :) İki çocuk bakıyorsun valla canım.
Canım mesajın başını okudum dün ama yazamadım misafirim vardı öyle mutlu oldum çok şükür geçti bitti. Hepsi geçecek alerjide.
Anladım canım ben genelde hep yıkayıp gittim. Gerçi 4. aydı galiba aşı günü bolca kaka yapınca mecbur bir daha yıkamıştım.
Maşallah size :)
İnşallah bir aksilik çıkmazda yaparız hepimiz. :)
Maşallah sana küçük hanım.
İyi yapmışsın hadi bakalım güzel haberlerle arasınlar seni ve hayırlısı ise olsun bu iş.
Rabbim kimseye yaşatmasın yengem yaşadı aynı acıyı. Yaşasaydı şimdi 3 aylık olacaktı.
Atahan' a ve babasına kocaman maşallah diyorum. :) İki çocuk bakıyorsun valla canım.
Canım mesajın başını okudum dün ama yazamadım misafirim vardı öyle mutlu oldum çok şükür geçti bitti. Hepsi geçecek alerjide.
Ohhh ne guzel bir gun gecirmissiniz insallah her gununuz boyle guzel olur
Merhabalar,
Kısa kısa yazıp kaçıcam. Yazmadan duramadım. Bu ara ders çalışıyorum. İzmirdeyim bu hafta. Pazar günü sınava giricem. Yine de sizi okumaktan kendimi alamıyorum. Kızım ek gıdaya pek alışamadı. Ağzını kilitliyor sıpa. Hatta çok komik öyle ki ağlarken bile ağzı kapalı ağlıyor. Maazallah ağzına kaşık girer belli mi olur:))) Sabah meyve öğle sebze öğrendi akşam yoğurt veriyorum. Geri kalan hep anne sütü. Yediği toplam ek gıda bir çaybardağı bile ölmüyorduk. Alışır herhalde diyerek 2-3 ısrardan sonra zorlamıyorum. Kahvaltıya, kıymaya falan gelecek ay başlayacağız. Doyduğunu hissettiğimden kaşık maması falan vermedim. Komşularım ısrarla vermemi söylüyor bende gerek yok anne sütü ile doyuyor diyorum. Onlara göre kaşık maması, muhallebi yiyen çocuk daha mutlu olurmuş:)) bizden haberler böyle.
Burkacım sıkıntılarınızın azalmasına çok sevindim. Taşınman gibi şu alerjinin de üstesinden gelirsin alimallah.
Meltowski Ali çabucak iyileşir inşallah. Ameliyat mevzusunu hiç düşünme bile. Iyi olacak herşey
Aybike işe başlıyorum diye haber vermeni dört gözle bekliyorum.inşallah olacak bu iş meselesi
Emelcim fıstık kızının gelişimi maşallah çok iyi. Şu dişler bi çıksın bol bol yiyecek herşeyi. Eşinle olan muhabbetiniz, aşkınız hep daim olsun . Yazılarından bağlılığınız hissediliyor.
Ivy iyi gezmeler şimdiden. Keyfini çıkar bence:))
Bekle umarım göz problemi masajla çözülür. Göz işi sıkıntılı. Benim kızımda da 3 aylık göz kontrolünde astigmat çıkmıştı 6 aylık olunca geçer dedi kontrolde geçmemiş doktor 4-5 yaşında gözlük vereceğiz diyor. Eşim kızım bizi bulanık görüyor diye dalga geçiyor:)) genetik biraz galiba
Kısa kısa dedim doldurmuşum baya. Herkese iyi geceler dikiyorum
Gece gece moraliniz bozulacak ama içimi dökmek istedim dedimya arkadaşım doğum yaptı die bugün yan odada doğum yapan bir anne bebeğini kaybetti nasıl üzüldüm anlatamam aklımda hep inandıramadılar kadıncağızı hala etkisindeyim Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın dermansız dertler vermesin evlatlarımızla sınamasın bizi
kızlar pekmez almaya çalışıyorum internetten, arkadaşım buraya gelriken getircek, kızmıma arada yiyeceklerine katarım diye düşünmüştüm
ama araştır araştır çıkamadım işin içinden
pekmezde kansorejen olabiliyomuş, oragnik denen pekmezlerin içinde şeker olabiliyormuş vs. vs. neye güvenicez, hangi marka alsam ben şimdi bilemedim, en iyisi vermememk mi
Kizlar dun gece uyuyamadim 2saat, hala devam ediyor. Bacaklarim deli gibi kasiniyor eskiden kolonya surunce gecerdi simdi gcmiyor napabilirim(((
Anladım canım .
Sorma hazırlık vs yaptım haberim vardı geleceklerinden ama anca yetiştim. Allahtan kızı kayınvalideme bıraktım evi süpürürken camları açtım diye.Kızımda ilk defa 1.5 saat uyumuş :)
Ben önce sabunla lifliyorum sonra kolonya sürüyorum.
AH CANIM VALLA ÇOK ZOR .ÇOK ŞÜKÜR OLSUN Kİ SAĞLICAKLA KUCAĞIMIZA ALDIK İNŞALLAHTA UZUN YILLAR SAĞLICAKLA YAŞARIZ HEP BİRLİKTE
NE VERİCEĞİMİ ŞAAŞIRDIM BENDE :)
ARADA VERİYORUM PEKMEZ SEVMİYOR EŞEK SIPAM
canım doktor bana bir krem vermişti hamileylen olmuştum çok fenaa o geçirmişti duruyorsa akşam bakayım bir
Daha alıntılarım vardı ama uçmuş anlamadım. Aslında çok kolay mesajı alıntı yaparken yanında kutucuk var onu tıklıyorsun o seçiyor alıntı yapacağın mesajları.emelcim tez canlılığın ve pratikliğin burdan bile belli oluyor
üşenmeden tek tek alıntı yapıp ayrı ayrı cevaplıyorsun valla süpersin arkadaşım!!!!
ben bi türlü beceremedim bu çoklu alıntı yapmayı
Kolay gele . Allah nasıl bir iyilik yaptığının farkında canım. Bu iyiliğinin mükafatını alacaksın inşallah.sorma canım, 3. çocukta yolda sevgili kvdem 10 gün sonra geliyor
Lifleme isine ben de bakayim anlamadim bu isi ya
sorma canım, 3. çocukta yolda sevgili kvdem 10 gün sonra geliyor
Canim iyi haberlerine cok cok cok sevindim insallah alerji olayinida en kisa zamanda atlatirsiniz
Allah hepinizden razı olsun kızlar ve hiçbir evlada kötülük,hastalık göstermesin.salgına çok dikkat edin,ben taşıdım heralde mikrobu hastanelerden ama çok kötü oldu yavrum.Aybike,çok sağol canım mesajımı ilettiğin için ve dualarınız için.Melis'im gözünü açıp azıcık gülümsese dünyalar bizim oldu dün gece.39,2 ateşle gece hastanedeydik.gözler,burun,ağız şıkır şıkır akıyordu.hapşırık,öksürük,areş derken verdikleri şurubuda içmedi ve hep kustu.bu sabah doktoruna gittik ve grip ama ateş bu kadar olmamalıydı dedi.gece boyu calpol,ibufen ve katarin kullanıp en fazla ateşini 38,4'e düşürebildik.bunu söyleyince akciğer röntgeni istedi.şükür ciğerler temizmiş ve ilaçlara devam ama ağlayıp içmeyip kusuyor ilaçları.gece boyu 10 cc ancak emmiştir,hala da emmiyor çünkü burnunu ne kadar açmaya çalışsakta tıkalı.işin ilginci hem gece acildeki doktorda hemde çocukçuda aynı ateş ölçer var ve yanluş ölçüyor,çıldırıcam bunu düşündükçe.gece evde ölçüp 39,2'yi gördüm,15 dakika sonra hastanede 37 ölçtü doktor.çocuk cayır cayır yanarken hemde.tüm alnı sürttürerek temas ile ölçen bir ateşölçerdi.bugün çocukçudada aynısı vardı be ben 38,9'la götürdüm yine 15 dakikada ulaşıp ölçüldü 36,7 çıktı.bende evde braun kulaktan ateşölçerle ölçtüğümü ve yüksek olduğunu söyleyince en iyisi makattan ölçelim dedi ve 38,9 çıktı.nasıl böyle önemli bir parametrede ölçüm hatası olabilir?şu an uyudu yavrum,bende işi astım ve uzandım uyumaya çalışıcam biraz.3 gecedir uyumuyorum çünkü.Allah daha büyük dertler vermesin kimsenin yavrusuna benimkinede.hepinizi çok seviyorum,iyi ki varsınız harika insanlar
Allah hepinizden razı olsun kızlar ve hiçbir evlada kötülük,hastalık göstermesin.salgına çok dikkat edin,ben taşıdım heralde mikrobu hastanelerden ama çok kötü oldu yavrum.Aybike,çok sağol canım mesajımı ilettiğin için ve dualarınız için.Melis'im gözünü açıp azıcık gülümsese dünyalar bizim oldu dün gece.39,2 ateşle gece hastanedeydik.gözler,burun,ağız şıkır şıkır akıyordu.hapşırık,öksürük,areş derken verdikleri şurubuda içmedi ve hep kustu.bu sabah doktoruna gittik ve grip ama ateş bu kadar olmamalıydı dedi.gece boyu calpol,ibufen ve katarin kullanıp en fazla ateşini 38,4'e düşürebildik.bunu söyleyince akciğer röntgeni istedi.şükür ciğerler temizmiş ve ilaçlara devam ama ağlayıp içmeyip kusuyor ilaçları.gece boyu 10 cc ancak emmiştir,hala da emmiyor çünkü burnunu ne kadar açmaya çalışsakta tıkalı.işin ilginci hem gece acildeki doktorda hemde çocukçuda aynı ateş ölçer var ve yanluş ölçüyor,çıldırıcam bunu düşündükçe.gece evde ölçüp 39,2'yi gördüm,15 dakika sonra hastanede 37 ölçtü doktor.çocuk cayır cayır yanarken hemde.tüm alnı sürttürerek temas ile ölçen bir ateşölçerdi.bugün çocukçudada aynısı vardı be ben 38,9'la götürdüm yine 15 dakikada ulaşıp ölçüldü 36,7 çıktı.bende evde braun kulaktan ateşölçerle ölçtüğümü ve yüksek olduğunu söyleyince en iyisi makattan ölçelim dedi ve 38,9 çıktı.nasıl böyle önemli bir parametrede ölçüm hatası olabilir?şu an uyudu yavrum,bende işi astım ve uzandım uyumaya çalışıcam biraz.3 gecedir uyumuyorum çünkü.Allah daha büyük dertler vermesin kimsenin yavrusuna benimkinede.hepinizi çok seviyorum,iyi ki varsınız harika insanlar
kızlar bu arada işyerinde müdürlerim değiştiği için artık cuma günleri süt iznimi tüm gün kullanamıyorumyeni müdürlerim uygun görmedi akşamları erken çıkıyorum.
o yüzden çok severek anlaştığım bakıcımı kaçırdım çünkü onun 1 gün bebEk bakım dersleri vardınasıl ağladım yeni müdürler böyle yapınca anlatamam
neyse sonra yine bir tanıdık vahıstasıyla bir bayan gelmiş işyerinde yoktum o gün tlf numu istemiş çocuk bakıcımı için arkadaşlar vermemişler.sonra o da sora sora evimi bulmuş :)
evdeydim eve geldi :) berkayı aldı kucağına Allah ım kucakta sıkılan oğlum bakıcı ablamızın kucağında durdu o gün :)
pazartesi başladık ve yine kucakta uyumayan oğlum dün kucağında uyyakalmış :)
şimdilik iyi herşey çok şükür hayırlısı inşalalh böyle çok daha hzuurlu oldum evimde:)
berkay da mutlu gözüküyor.
kızlar bu arada işyerinde müdürlerim değiştiği için artık cuma günleri süt iznimi tüm gün kullanamıyorumyeni müdürlerim uygun görmedi akşamları erken çıkıyorum.
o yüzden çok severek anlaştığım bakıcımı kaçırdım çünkü onun 1 gün bebEk bakım dersleri vardınasıl ağladım yeni müdürler böyle yapınca anlatamam
neyse sonra yine bir tanıdık vahıstasıyla bir bayan gelmiş işyerinde yoktum o gün tlf numu istemiş çocuk bakıcımı için arkadaşlar vermemişler.sonra o da sora sora evimi bulmuş :)
evdeydim eve geldi :) berkayı aldı kucağına Allah ım kucakta sıkılan oğlum bakıcı ablamızın kucağında durdu o gün :)
şimdilik iyi herşey çok şükür hayırlısı inşalalh böyle çok daha hzuurlu oldum evimde:)
Çok ama çok geçmiş olsun canım inşallah çok kısa zamanda iyileşir Melis kuzusu. Bebekler hasta olmasın çok zor valla.Allah hepinizden razı olsun kızlar ve hiçbir evlada kötülük,hastalık göstermesin.salgına çok dikkat edin,ben taşıdım heralde mikrobu hastanelerden ama çok kötü oldu yavrum.Aybike,çok sağol canım mesajımı ilettiğin için ve dualarınız için.Melis'im gözünü açıp azıcık gülümsese dünyalar bizim oldu dün gece.39,2 ateşle gece hastanedeydik.gözler,burun,ağız şıkır şıkır akıyordu.hapşırık,öksürük,areş derken verdikleri şurubuda içmedi ve hep kustu.bu sabah doktoruna gittik ve grip ama ateş bu kadar olmamalıydı dedi.gece boyu calpol,ibufen ve katarin kullanıp en fazla ateşini 38,4'e düşürebildik.bunu söyleyince akciğer röntgeni istedi.şükür ciğerler temizmiş ve ilaçlara devam ama ağlayıp içmeyip kusuyor ilaçları.gece boyu 10 cc ancak emmiştir,hala da emmiyor çünkü burnunu ne kadar açmaya çalışsakta tıkalı.işin ilginci hem gece acildeki doktorda hemde çocukçuda aynı ateş ölçer var ve yanluş ölçüyor,çıldırıcam bunu düşündükçe.gece evde ölçüp 39,2'yi gördüm,15 dakika sonra hastanede 37 ölçtü doktor.çocuk cayır cayır yanarken hemde.tüm alnı sürttürerek temas ile ölçen bir ateşölçerdi.bugün çocukçudada aynısı vardı be ben 38,9'la götürdüm yine 15 dakikada ulaşıp ölçüldü 36,7 çıktı.bende evde braun kulaktan ateşölçerle ölçtüğümü ve yüksek olduğunu söyleyince en iyisi makattan ölçelim dedi ve 38,9 çıktı.nasıl böyle önemli bir parametrede ölçüm hatası olabilir?şu an uyudu yavrum,bende işi astım ve uzandım uyumaya çalışıcam biraz.3 gecedir uyumuyorum çünkü.Allah daha büyük dertler vermesin kimsenin yavrusuna benimkinede.hepinizi çok seviyorum,iyi ki varsınız harika insanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?