- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.441
Sagol canim iyi dileklerin icin. Umarim gecer. Pazar gunu de basarilar dilerim insallah istedigin gibi plur hersey. Bosver komsulari sen:)Merhabalar,
Kısa kısa yazıp kaçıcam. Yazmadan duramadım. Bu ara ders çalışıyorum. İzmirdeyim bu hafta. Pazar günü sınava giricem. Yine de sizi okumaktan kendimi alamıyorum. Kızım ek gıdaya pek alışamadı. Ağzını kilitliyor sıpa. Hatta çok komik öyle ki ağlarken bile ağzı kapalı ağlıyor. Maazallah ağzına kaşık girer belli mi olur:))) Sabah meyve öğle sebze öğrendi akşam yoğurt veriyorum. Geri kalan hep anne sütü. Yediği toplam ek gıda bir çaybardağı bile ölmüyorduk. Alışır herhalde diyerek 2-3 ısrardan sonra zorlamıyorum. Kahvaltıya, kıymaya falan gelecek ay başlayacağız. Doyduğunu hissettiğimden kaşık maması falan vermedim. Komşularım ısrarla vermemi söylüyor bende gerek yok anne sütü ile doyuyor diyorum. Onlara göre kaşık maması, muhallebi yiyen çocuk daha mutlu olurmuş:)) bizden haberler böyle.
Burkacım sıkıntılarınızın azalmasına çok sevindim. Taşınman gibi şu alerjinin de üstesinden gelirsin alimallah.
Meltowski Ali çabucak iyileşir inşallah. Ameliyat mevzusunu hiç düşünme bile. Iyi olacak herşey
Aybike işe başlıyorum diye haber vermeni dört gözle bekliyorum.inşallah olacak bu iş meselesi
Emelcim fıstık kızının gelişimi maşallah çok iyi. Şu dişler bi çıksın bol bol yiyecek herşeyi. Eşinle olan muhabbetiniz, aşkınız hep daim olsun . Yazılarından bağlılığınız hissediliyor.
Ivy iyi gezmeler şimdiden. Keyfini çıkar bence:))
Bekle umarım göz problemi masajla çözülür. Göz işi sıkıntılı. Benim kızımda da 3 aylık göz kontrolünde astigmat çıkmıştı 6 aylık olunca geçer dedi kontrolde geçmemiş doktor 4-5 yaşında gözlük vereceğiz diyor. Eşim kızım bizi bulanık görüyor diye dalga geçiyor:)) genetik biraz galiba
Kısa kısa dedim doldurmuşum baya. Herkese iyi geceler dikiyorum
Sagol canim iyi dileklerin icin. Umarim gecer. Pazar gunu de basarilar dilerim insallah istedigin gibi plur hersey. Bosver komsulari sen:)
kızlar sabah Yalova mesaj göndermişti, ozaman yazmış
hepimizin dualarına ihtiyacı var şuan. Melis in gece ateşi yükselmiş, acile gitmişler. şimdide doktora gidiyorlar
nedir bu halimiz, bu arada bebişlere nazar mı değdiAllahım hepsini korusun
kızlar sabah Yalova mesaj göndermişti, ozaman yazmış
hepimizin dualarına ihtiyacı var şuan. Melis in gece ateşi yükselmiş, acile gitmişler. şimdide doktora gidiyorlar
nedir bu halimiz, bu arada bebişlere nazar mı değdiAllahım hepsini korusun
Anladım canım ben genelde hep yıkayıp gittim. Gerçi 4. aydı galiba aşı günü bolca kaka yapınca mecbur bir daha yıkamıştım.Verem aşısı banyoya engeldi. Bu aşıların banyo ile alakası yok. Bende şimdiye kadar yıkamamıştım çünkü denk gelmemişti. Aslında dün yıkamam gerekiyordu yıkayamadım. Bir gün daha beklemeyeyim dedim. Yıkadım oh rahatladı kuzum. Yoruldu zaten bugün.
Maşallah size :)Biz bugün kontrol ve aşılar için doktorumuza gittik. Allah'ım ne çok bebek hastaydı. Çok kalabalıktı. Yeniden salgın var sanırım. Bide beklemekten bebekler huzursuz olmuş. Annelerin ağlamaklı hali bebeklere yansımış. Bi tek benim kızım ağlamadı koridorda beklerken. Biraz sıkılıp bağırdı. Oyunlar oynadık oda geçti. 500 gr alıp 7800 olmuşuz. 1,5 cm uzayıp 70,5 olmuş boyumuz. Persentile baktı Dr boy %100 ün üstünde dedi. Kilo ortalama dedi. Bi değişiklik yapıp tartılırken ağladı biraz kızım. Sonrada her aşıda biraz ağlayıp sustu. Sonuncusu yakıyormuş biraz daha uzun ağladı. Ama genelde iyiydi. Ek gıda konusunda takdir etti Dr beni eşimin yanında. Gururum okşandı. :)) aynen devam dedi. Herşeyi verebilirsin artık dedi. Tabi alerjiye karşı gözlemliyerek. Sadece yumurtanın beyazı, bal ve inek sütü yasak. Ispanağı ayrıca sordum verebilirsin dedi. Kahvaltıyı bulamaç yapmıyorum ayrı ayrı veriyorum dedim. Yapabiliyorsanız çok iyi dedi. Zaten günlük 200 ml ek gıda alması yeterli dedi. Ben istemediğini anlayınca bırakıyorum dedim. En güzeli dedi. İştah sorunu olmayacak gibi dedi. Mutluyuz genel olarak. Şimdi ateşini ölçtüm 36,9 sadece. Maşşallah bize teyzeleri.
Kardelen umarım sizinde geceniz rahat olur inşallah.
İnşallah bir aksilik çıkmazda yaparız hepimiz. :)Ben cok istiyorum emel disini gordugumden beri hayeller kuruyorum inan okadar:) mevlutte yaptik ama dis bugdayinda daha bi heycanliyim mevlutteki gibi kalabalik degilde cunku evim kucuk biraz daha aile ici birseyler yapicam simdiden bakiyorum netten paylasiriz yine
Maşallah sana küçük hanım.kızlar bu arada ben İzmir geldiğim için çok sık giremiyorum misafirler gelen giden falan...
az önce bıldırcın yumurtası sohbetinizi gördüm bir neticeye bağladığınızda bana da haber verin burada abimin bıldırcınları var 40a yakın her gün taze taze yumurta topluyor ona göre bende vereyim. ben normal yumurta sarısının 1/8 ini veriyordum. yarısını veren bir arkadaş vardı fazla gelmez mi ya da ben mi çok az veriyorum?
bu arada tanıştırayım bu da benim kızım EMİNE
Eki Görüntüle 981963
İyi yapmışsın hadi bakalım güzel haberlerle arasınlar seni ve hayırlısı ise olsun bu iş.zaten bende dayanamadım aradım :)))
yarın yönetim kurulu toplantısı varmış, orada görüşülecekmiş
Rabbim kimseye yaşatmasın yengem yaşadı aynı acıyı. Yaşasaydı şimdi 3 aylık olacaktı.Gece gece moraliniz bozulacak ama içimi dökmek istedim dedimya arkadaşım doğum yaptı die bugün yan odada doğum yapan bir anne bebeğini kaybetti nasıl üzüldüm anlatamam aklımda hep inandıramadılar kadıncağızı hala etkisindeyim Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın dermansız dertler vermesin evlatlarımızla sınamasın bizi
Atahan' a ve babasına kocaman maşallah diyorum. :) İki çocuk bakıyorsun valla canım.şu bağlantı problemi yüzünden ortalarda yoktum ve ancak fırsat bulup yazabiliyorum uzun uzun...
cuma günü kontroldeydik, herşey çok güzeldi :) yeni doktorumuzu çok sevdik...
boyu 68cm kilosu 8400gr olmuş...8400 ü duyunca moralim bozuldu çünkü geçen ay ana sağlık 8100gr demişti. ama doktorumuz durumu açıkladı; bundan önce hep kıyafet ve bezle tartılmıştı. ıslak bir bez bazen 300gr bile gelebilir dedi yada yeni emmiş ve henüz çişini yapmamış bir bebek...o yüzden ben önceki ölçümlere bakmıyorum, kaç aylık olduğuna ve doğum kilosuna dedi. paşamın hastaneden çıkışı 2640gr ve 50cm di. o yüzden kilosu çok iyi şuan dedi. bakalım önümüzdeki ay ne olacak
şu bi ara sürekli kafama taktığım oturma konusunun yerini ayakta durma almıştı çünkü paşam 1 aydır ayakta durmak istiyor ve babası da bastırıyor. yine doktorumuz genel bir bilgi verdi; bebekler sadece yapabildiği hareketleri yapmak ister. o yüzden kimi bebeği 4. ayda oturtun deriz kimini 5. ayda...önemli olan yapabiliyor olması dedi. göstermek için ellerinden tutup yattığı yerden kaldırmak istedi. bizimki hoppp daha oturmadan ayağa kalkmak istedi :) ayakta tutabilirsiniz, yorulduğunda oturtun dedi. 7. ayda da yürüme çalışmalarına başlayabilirsiniz dedi
bide paşamın çenesi çok düşük, doktor amcayada pek bir şımardı :) ses taklidi çok güzel dedi, muhtemelen erken konuşacak. bunun en büyük yardımcısı doğduğu andan itibaren hep müziğin açık olmasıymış. bide ben çok konuşuyorum, oturup adam gibi muhabbet ediyorum bazen, müşterileri falan anlatıyorum çok komik oluyor halimiz :))
çok uzattım ama son olarak sevgililer günü ile ilgili birşey diyeyim...hani bu aralar kalbim biraz kırıktı ya...bizde sevgililer günü kutlama adeti yoktur. ama kocacığım beni bu yıl çok şaşırttı :) benim için çok güzel bir poster hazırlamış çok anlamlı bir şiirle :)) sabah paşamı da alıp kahvaltıya gittik. yani bu yıl pek bir zengindim, bir değil iki sevgilim de yanımdaydı :)) geçen haftadan beri evde keyifler pek bir yerindesanırım aile olmayı öğreniyoruz artık
Canım mesajın başını okudum dün ama yazamadım misafirim vardı öyle mutlu oldum çok şükür geçti bitti. Hepsi geçecek alerjide.Merhabalar, güzel ve gizli güçleri olan anneler,
Burada edilen dualar kabul oluyor artık iyice inandım, yakında başka topiclerden dua istemeye gelirlerse şaşırmam
1- cmvvirüsü etkisini tamamen kaybetmiş tahlilde 50 nin altında olduğu için saptanamamıştır diyoryani 1200 lerden 50nin altına indi çok şükür bir hasar bırakmadan. ( göZ ,kulak, kalp daha sonra yine kontrol edilcek)
2- acil servis, metobolizma,endokronıloji,infeksiyon hastalıkları,
gastroentoloji bölümlerindeki tüm tahlil vs hepsini bir dosyada topladık 2 küçükeksik kaldı
3- rapor için gereken kilo kaybıvar ( aslındayok ) kaydını da yazdırdık
bizemetobolizma bölümünden genetik hastalık gerekçesiyle rapor verilecek
Haftaya salı günü çıkacak inşallah
4- 2 kutu mamayı bedava verdi doktor , hergidişimizde alabilirmişiz aslında ama bilmiyordum
Sormaya daçekinmiştim ( ağlamayana meme yok)
5-dönüşte evimize yakın bir park buldum , tam güneş alan bir yer çok sevdim( parkla ilgiligözlemlerimi akşama yaxıcam)
6- konuyla ilgisi yok amagüzel haberlerin arasına sıkıştırıyım dedim çünkü benim için önemli bir konu. kedilerin düzenini de kurdum , yatak odası, mutfak ve ozanın odası yasak, salonda belli bir köşe ve küçük oda onların oh omzumdan bu yükte kalktı heryeri birden batıramıyacaklar ve en önemlisi ozan emeklemeye başkadığında daha rahat olucam.
Dualarınız ve içten dilekleriniz içinçokteşekkurler,
Beklebeklenin kızının göz, meltowskinin oğlunun testis ve unuttuğum başka bebeklerimizin sağlıkları için tekrargücümüzü birleştirelim
canım şimdi nasıl keyfiniz?
Daha alıntılarım vardı ama ne oldu anlamadım .
Helenas canım sınavında başarılar diliyorum. Rabbim dilediğini nasip etsin inşallah.
Meltemcim çok ama çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede atlatır Ali.
İvy cim çok sevindim güzel haberler almanıza bende kızımın çorbasına et suyu koydum çok şükür burun kıvırmadı içti.
Beklecim bende kol çantamı bıraktım ve sadece cüzdanımı alıyorum kızımın çantasının yanına :)
Uff ne yazacağımı da unuttum.Yorgunum ya.
Dün eşimin arkadaşı geldi hanımı ve çocukları ile bebek görmeye. Bir türlü denk gelmemişti görüşememiştik. Dün geldiler ev temizle birşeyler yap derken öldüm.
Bu arada luboyf cum pekmez bizimkilerde pancar yapmıştı ama ben kızıma vermedim. bir faydası olur mu olmaz mı araştırmadığım için. Bir tanıdıktan dut aldık ama kızım beğenmedi. Koska nın keçiboynuzu pekmezinden verdim yedi. Ama öyle çok severek yemiyor çay kaşığı ucu ile diline değdiriyorum. Her gün vermiyorum çünkü hazır bir ürün. Çok nadir dediğim gibi diline değdiriyorum.
Anladım canım .Parka filan cikarken ben de bi cuzdan aliyorum ama arabayla cikinca ev araba anahtarlar ruhsat cuzdan derken canta gerekiyo, yine bi duzenlemeye caliscam ama.
Ben de diyorum emel nerde:) misafirin varmis meger.
Kizlar dun gece uyuyamadim 2saat, hala devam ediyor. Bacaklarim deli gibi kasiniyor eskiden kolonya surunce gecerdi simdi gcmiyor napabilirim(((
Ohhh ne guzel bir gun gecirmissiniz insallah her gununuz boyle guzel olurbugün oğlum ve benim için pek özel bir gündü :)
paşam bugün 6 aylık oldu ve geçen sene bugün paşamın geleceğini öğrendim :)
bende madem hem 6. ay hemde yıldönümü dedim aldım paşamı güneşli İzmir gününde (22 derece) ana oğul sahile indik. paşam deniz kokusuyla güzel bir uyku çekti, ördekleri kedileri sevdik. sonra iki tane kocaman köpek gördük ama sevmeye korktuk :)
zaman gerçekten çok çabuk geçiyor...geçen sene bu gece hayatımın şokunu yaşayıp uyku uyuyamamıştım. ne yapıcam nasıl yapıcam biz bu çocuğa nasıl bakacağız...şimdi tam bir küçük adam oldu
eğer hamileliğimi erken öğrenseydim yüksek ihtimal cesaret edemezdim ama Allahım bana 14 haftalıkken söyledi oğlumu...hergün şükrediyorum bana geç söylediği ve hayatımın en büyük hatasını yapmamı engellediği için
Hosgeldin topicte yoklugun belli oluyorbu kuzularin biz yokken uyumasi bende anneme biraktim alisveris pazar ilaclarim vardi yazilacak derken ben gelene kadar kalkmadan 3 saat uyumus dogdugundan beri rekor :)
Allah şifa versin. Okuduysan hatırlarsın doktorun kapısı çok kalabalıktı hep bebekler hasta ve ateşliydi yeniden salgın başladı sanırım yazmıştım. Bu sefer 2-3 yaşlarında kimse yoktu hep 1 yaş altıydı. Hatta daha küçük. Allah korusun evden çıkmama olayına mı girsek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?