- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.421
Bugun kvye gittik kizimla yoksa bizim evin yakinindaki parka gidecektim, yarin kesin gidicem, acik havada bi bayilsin bakiyim kizim:)) ozendim sana simdi.
Buarda kizlar biz her kvye gidisimizde puseti de goturuyoruz(kizimi onda uyuttugum icin, daha dogrusu kizim onda uyudugu icin:). Bugun de cagirdi kizkardesleri gelmis onda toplanmislar, ben de severim onlari, bi delilik gideyim hadi dedim ama halim suydu;
Capraz aski kizimin cantasi boynumda, omzumda benim cantam, kizim kucagimda, elimde de puset. Kapiyi zor kilitledim asansore bindim, en son puseti apartmana koydum, kosa kosa kizimla arabaya gittim onu oto koltuguna bagladim arabayla kapinn onune geldim apartmandan puseti aldigim gibi yola koyuldum, bi yoruldum bi yoruldum. Bizi bi gorduler ciglik cigliga:) bazen insnlari mutlu etmeyi seviyorum, valla. Bi de esim tesekkur edeydi iyiydi.
Dün akciğer filmi çektirdik bişeyi çıkmadı ama öksürük boğuk boğuk , balgami atamıyor. Birde ates eklendi , insallah antibiyotik fayda eder , uykuları berbat oldu , cok sakin bebekti huzursuz , ben o sakin oldugu icin 3 cocuğa yetişebiliyordum , dengemiz bozuldu :)
Aslında cocuklar bize belli ediyor da biz anlayamiyoruz , bakıcımız kasık maması ,muhallebi sevmedi demişti , yoğurt yiyince de yüzü kızardi , Demekki hafifte olsa süt alerjisi varmis ,ondan o süt proteini içerenleri yememiş
Yumurta alerjisi varmis , yumurtayla kızardi demiştim ,o azıcık verdigim yumurtayı çıkaracağım diye kusa kusa bi hal oldu .
Bu arada kızamik aşısında yumurta proteini varmis , simdi (gecen yıl salgın oldugu icin ),eskiden 1 yasında tek sefer yapılan kızamik aşısını 9. Ay ve 1 yasta 2 kez yapmaya başlamışlar , Dr la konuşup 1 yasta tek yaptırmayı talep edeceğim , alerji olunca gözlem ile yapılıyormuş çünkü
3. Cocukta alerji cikmis olması hala garip geliyor bana :/ heleki ailede hic yok. her cocuk farklı farklı iste
Sagol canım insallah , gecen gece o kadar huzurlu uyudum ki , garip bir huzur mutluluk vardı sabah uyandığımda , kesin herkesin dualarının pozitif enerjisi yansıdı , simdi de cok daha inançlıyim iyi olacağına , hepinizin destegi sayesinde
Kiim dun bira daha iyiydi, anlamadim annemin gitmesini mi bekledi bana eziyet etmek icin:))
Sagol canim sordugun icin. Sen niye yollardasin esinle parise mi kactiniz diye gelmisti aklima benim de. Eksikligin hissediliyor cok uzaklasmayasin.
Canim sen hala cantani kizinin cantasiyla birlestirmedin mi? Cik cik cik, annelerin kol cantasi olamaz. Esim gecenlerde, kol cantalarinin rafa kaldirildigini bilseydim daha erken yapardik bu cocugu diyor :) aksesuar masraflarindan cok cekiyor bu erkekler tabi :)
Yok canim, kurslar, gezmeler falan :) parise cuma gunu gidiyoruz.
Sagol canımne zor bebeklerin hasta olması. benim kızımda idrar yolları enfeksiyonu olduğunda ve kanında mikrop çıktığında ateşlenmişti sürekli inleyip durmuştu yavrum benim. küçükler dertlerini anlatamıyorlar ki. antibiyotik inşallah kısa zamanda fayda ederde Ali bebeğimiz hemen iyileşiverir. Allah bütün hasta bebeklere acil şifalar versin.
Meltowski beğendi :)Cok sevindim canim, Allah huzurunu bozmasin, hep guzellikler cikarsin karsina insallah. Cocuklarinda saglikli uzun bir omur versin. Benim dualarimda " kk daki melekler ve anneleri" olarak hep varsiniz gercekten, isimle de dualarima ekliyorum sik sik sizleri.
Sagol canım , sanada ayrı yazamadım , insallah gözüne müdahaleye gerek kalmadan iyileşir , anestezi olayi benide korkutur hepGecmis olsun yahu kiyamam
Canım maaşallah Atahana 2600lerdn 8binleregetirmişsin bak negüzel ,
Müzik edinletiyorsun gün içinde nedinleteceiğimi şaşırıyorum klasık tamam amabütüngünolmuyor sanat müziği ve halk müziği dinleriyorum ben d :) eşim ingilizce dinletiyor arada amabenim doğru düzgün birmüzik kulağım zevkim falan olmadığı için ne yapsam bilmiyorum banabiraz yazarmısınnelerdinlettiğini?
Eşinleilgili gelişmeleri benokurum yazsen ya daözelden yazistersen,
Özel msjmıydı gelmedi yadayanlışlıklasildimben ,tekraryazarmısın
Benim faceimyok eşimesöyledim odabakamamış daha faceaçıp kendim üyeolam amavakit olmadımaalesef
Merhabalar, güzel ve gizli güçleri olan anneler,
Burada edilen dualar kabul oluyor artık iyice inandım, yakında başka topiclerden dua istemeye gelirlerse şaşırmam
1- cmvvirüsü etkisini tamamen kaybetmiş tahlilde 50 nin altında olduğu için saptanamamıştır diyoryani 1200 lerden 50nin altına indi çok şükür bir hasar bırakmadan. ( göZ ,kulak, kalp daha sonra yine kontrol edilcek)
2- acil servis, metobolizma,endokronıloji,infeksiyon hastalıkları,
gastroentoloji bölümlerindeki tüm tahlil vs hepsini bir dosyada topladık 2 küçükeksik kaldı
3- rapor için gereken kilo kaybıvar ( aslındayok ) kaydını da yazdırdık
bizemetobolizma bölümünden genetik hastalık gerekçesiyle rapor verilecek
Haftaya salı günü çıkacak inşallah
4- 2 kutu mamayı bedava verdi doktor , hergidişimizde alabilirmişiz aslında ama bilmiyordum
Sormaya daçekinmiştim ( ağlamayana meme yok)
5-dönüşte evimize yakın bir park buldum , tam güneş alan bir yer çok sevdim( parkla ilgiligözlemlerimi akşama yaxıcam)
6- konuyla ilgisi yok amagüzel haberlerin arasına sıkıştırıyım dedim çünkü benim için önemli bir konu. kedilerin düzenini de kurdum , yatak odası, mutfak ve ozanın odası yasak, salonda belli bir köşe ve küçük oda onların oh omzumdan bu yükte kalktı heryeri birden batıramıyacaklar ve en önemlisi ozan emeklemeye başkadığında daha rahat olucam.
Dualarınız ve içten dilekleriniz içinçokteşekkurler,
Beklebeklenin kızının göz, meltowskinin oğlunun testis ve unuttuğum başka bebeklerimizin sağlıkları için tekrargücümüzü birleştirelim
Dün akciğer filmi çektirdik bişeyi çıkmadı ama öksürük boğuk boğuk , balgami atamıyor. Birde ates eklendi , insallah antibiyotik fayda eder , uykuları berbat oldu , cok sakin bebekti huzursuz , ben o sakin oldugu icin 3 cocuğa yetişebiliyordum , dengemiz bozuldu :)
Aslında cocuklar bize belli ediyor da biz anlayamiyoruz , bakıcımız kasık maması ,muhallebi sevmedi demişti , yoğurt yiyince de yüzü kızardi , Demekki hafifte olsa süt alerjisi varmis ,ondan o süt proteini içerenleri yememiş
Yumurta alerjisi varmis , yumurtayla kızardi demiştim ,o azıcık verdigim yumurtayı çıkaracağım diye kusa kusa bi hal oldu .
Bu arada kızamik aşısında yumurta proteini varmis , simdi (gecen yıl salgın oldugu icin ),eskiden 1 yasında tek sefer yapılan kızamik aşısını 9. Ay ve 1 yasta 2 kez yapmaya başlamışlar , Dr la konuşup 1 yasta tek yaptırmayı talep edeceğim , alerji olunca gözlem ile yapılıyormuş çünkü
3. Cocukta alerji cikmis olması hala garip geliyor bana :/ heleki ailede hic yok. her cocuk farklı farklı iste
Kizimin odasini ayirdim, masallah sorunsuz ayrildi bizden :) cok keyifli simdi, gece kamerayla izliyorum bende icim rahat.
Artik daha az uyuyor, daha cok oyun istiyor. Emekleme calismalari son hizla devam ediyor.
Istahi guzel, ne pisirsem yedi ve sevdi. Doktorumuzun verdigi tum tiyolara uyarak yeni bir haftalik liste hazirladim, et ve bakliyat da veriyorum. Kirmizi et haftada en az 2 defa. Dogal yolla beslenerek demir eksikligi yasamasini onleyecegiz kizimin, disaridan takviye vermek gibi bir uygulama hic olmamis burada, sadece eksiklik gorulen bebeklere mecburen veriliyormus.
6. Testlerinin hepsinden gecti kizim, doktor bir iki tanede oyun yapti normalde 8-9. Ayda yapiyormus, tepkilerini ve iletisimini cok begendi, detayli anlatip sizi bogmayim ama bizden bazi fikirlerde istedi :) bizimle tanistigi icin cok memnun oldugunu, kizimin (her zaman ismiyle hitap eder) zamanla nasil sekillenecegini hep birlikte gorecegimizi, merak ettigini falan soyledi. Bunda ne var diye dusunebilirsiniz belki ama bunlar burada yasayan insanlar icin cok samimi ve asiri seyler :) normalde soguk ve siradan gecer bu tip gorusmeler. Zaten doktorumuz cok aranan birisi ve bizde araya birilerini somarak koparmistik ilk randevuyu, azimli oldugumuda oradan biliyor :)
Ve son olarakda, hepinizin bildigi gibi uyanik oldugu zamanlar artik daha uzun ve daha fazla is dusuyor bana. Oyunlar yaratmakda usta olduk artik :) oyuncaklarinda hepsini kaldirdim, donusumlu olarak unutturarak veriyirum cunku artik hafizassi daha kuvvetli sikiliyor bir oyuncaktan ve yenilik ariyor, hemen daha inceden kaldirdigim ozlettigim oyuncagini cikariyorum bende. Gece yatarken ses taklitli masallara basladik, muzikli kisimlarda yattigi yerden gobek atiyor kizim muzik bitince geri uykulu dalgin haline geri donuyor :) deli oluyorum bu hallerine :) Yuzme kursumuz super gidiyor, suya dalmayida cok sevdik. Ama artik insanlari yabanciladigi icin gecen hafta havuzdaki diger ebeveynlerden korktu, bir sure agladi. Bebeklerle cok iyiydi ama buyuklerden rahatsiz oldu.
biz dün iyiydik de bu sabah biraz ateşlenir gibi oldu 37-38 derece arasındaydı ama akşama doğru geçti çok şükür.
inşallah sizde bugünü rahat geçirmişsinizdir. bu aşılarda geçti bitti 6 ay artık aşı yok :)
kızına da maşallah kilo alımı ve boyu çok iyiymiş. biz sadece 200 gr almışız
bu ne güzellik maşallah emine bebeğe :)
bizde bugün itibariyle ek gıdaya geçtik. sabah yumurta sarısı ve suda bekletilmiş tuzsuz peynir verdim. akşam üzeri patates ve havuç haşlayıp zeytinyağıyla birlikte ezip verdim ama çok vermedim. zaten bir kaç gündür kaka yapmadı iyice kabız olmasın yavrum.
son olarak ta az önce dün gece mayaladığım yoğurda elma rendeleyip meyveli yoğurt yaptım afiyetle yedi. ilk gün böyle geçirdik.
ıvy haftalık liste yapmıştı bende öyle bir liste yapıp ona göre alışveriş yapmak istiyorum.
bu arada peyniri nasıl yapıyorsun?
canım moralini bozmak istemezdim ama 9. ayda aşı var
bugün oğlum ve benim için pek özel bir gündü :)
paşam bugün 6 aylık oldu ve geçen sene bugün paşamın geleceğini öğrendim :)
bende madem hem 6. ay hemde yıldönümü dedim aldım paşamı güneşli İzmir gününde (22 derece) ana oğul sahile indik. paşam deniz kokusuyla güzel bir uyku çekti, ördekleri kedileri sevdik. sonra iki tane kocaman köpek gördük ama sevmeye korktuk :)
zaman gerçekten çok çabuk geçiyor...geçen sene bu gece hayatımın şokunu yaşayıp uyku uyuyamamıştım. ne yapıcam nasıl yapıcam biz bu çocuğa nasıl bakacağız...şimdi tam bir küçük adam oldu
eğer hamileliğimi erken öğrenseydim yüksek ihtimal cesaret edemezdim ama Allahım bana 14 haftalıkken söyledi oğlumu...hergün şükrediyorum bana geç söylediği ve hayatımın en büyük hatasını yapmamı engellediği için
ne güzel bir gün geçirmişsiniz ana oğul :) rabbim birlikte daha nice güzel günler nasip eder inşallah yavrunla birlikte sana ve bizlere inşallah.
Merhabalar,
Kısa kısa yazıp kaçıcam. Yazmadan duramadım. Bu ara ders çalışıyorum. İzmirdeyim bu hafta. Pazar günü sınava giricem. Yine de sizi okumaktan kendimi alamıyorum. Kızım ek gıdaya pek alışamadı. Ağzını kilitliyor sıpa. Hatta çok komik öyle ki ağlarken bile ağzı kapalı ağlıyor. Maazallah ağzına kaşık girer belli mi olur:))) Sabah meyve öğle sebze öğrendi akşam yoğurt veriyorum. Geri kalan hep anne sütü. Yediği toplam ek gıda bir çaybardağı bile ölmüyorduk. Alışır herhalde diyerek 2-3 ısrardan sonra zorlamıyorum. Kahvaltıya, kıymaya falan gelecek ay başlayacağız. Doyduğunu hissettiğimden kaşık maması falan vermedim. Komşularım ısrarla vermemi söylüyor bende gerek yok anne sütü ile doyuyor diyorum. Onlara göre kaşık maması, muhallebi yiyen çocuk daha mutlu olurmuş:)) bizden haberler böyle.
Burkacım sıkıntılarınızın azalmasına çok sevindim. Taşınman gibi şu alerjinin de üstesinden gelirsin alimallah.
Meltowski Ali çabucak iyileşir inşallah. Ameliyat mevzusunu hiç düşünme bile. Iyi olacak herşey
Aybike işe başlıyorum diye haber vermeni dört gözle bekliyorum.inşallah olacak bu iş meselesi
Emelcim fıstık kızının gelişimi maşallah çok iyi. Şu dişler bi çıksın bol bol yiyecek herşeyi. Eşinle olan muhabbetiniz, aşkınız hep daim olsun . Yazılarından bağlılığınız hissediliyor.
Ivy iyi gezmeler şimdiden. Keyfini çıkar bence:))
Bekle umarım göz problemi masajla çözülür. Göz işi sıkıntılı. Benim kızımda da 3 aylık göz kontrolünde astigmat çıkmıştı 6 aylık olunca geçer dedi kontrolde geçmemiş doktor 4-5 yaşında gözlük vereceğiz diyor. Eşim kızım bizi bulanık görüyor diye dalga geçiyor:)) genetik biraz galiba
Kısa kısa dedim doldurmuşum baya. Herkese iyi geceler dikiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?