- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #76.561
Miraba miraba biz bugün Lepistes teyzemizi iş yerinde ziyaret ettik yaaa kıskanın işteee :))) teyzemiz çok güzel çok alımlı çok hoş hiç doğum yapmış gibi değil veee çok bakımlı kendimden utandım orman gibi kaşlarımı düşününce :))) çok sevdik inşallah yakın zamanda berkay ile de tanışırız
Ah ne iyi olur ne pişireceğim köşesi olsa. Maşallah bol bol yararlı sütün olsun.
Terbiyeli tavuk çorbası - Patlıcan oturtma - Makarna yaptım.
Elif tebrik ediyorum seni, ben yemek yapmaktan bıkmış durumdayım. Eşim 12 de yemeğe geliyor isyeri 5dk. Sabah 10 da yemeğe başlıyorum ama öyle 3 çeşit falan değil,bazen karniyarik pilav bazen fasulye nohut pilav ama çoğu zaman tavuk sote yda et kizartiyorum soğan biberle, tek çeşait oluyor ve hic zevkle yapmıyorum, sendeki şevke hayranım
Bugün Kaan'ı dışarı çıkmak hava almak da kesmedi akşama kadar toplasam bi saat ancak uyumuştur sürekli çığlık çığlığa bağırıyor ama ağlama gibi değil konuşma gibi hiç değil beynim ağrıdı resmen normalde de konuşurken çığlık atardı ama bugün abarttı en son bi saat önce sızdı bakalım ne kadar uyuyacak evde fazla duruyor satayım dediğim bebek arabasından başka yerde uyumuyor bu aralar satacağımı anladı inadına yapıyor hep zarar bu çocuk...
Çok sevindim çok da kıskandım yaa. Dostluğunuz daim olur inşallah keşke bende sizlerle tanışabilsem. İstanbul a geldiğimde topluca bir organizasyon yapalım ya.
Bebek arabamız bizimde var ama ben birde puset tipli olanlardan istiyorum bu konuda araştırma yaptın mı canım ? Diş geliyor olmasın.
Ne gelse başımıza dişi suçluyoruz. :)
Avrupa'ya geliyorum.İnşallah canım zaten birbirimiz hakkında çoğu şeyi bildiğimiz için yabancılık çekmiyoruz yüzyüze gelince istanbul Anadolu'ya mı geliyorsun canım Avrupa'ya mı
Canım bizim şuan evdeki nuna satmayı düşündüğüm çünkü o travel ana kucağı da var malum içine sığamıyoruz oto koltuğuna geçtik artık dışarda kullandığım mamas papas sola sanırım sen öle bişey istiyorsun ikisinden de çok memnunum nunayı ana kucağı ile kullandım araba şeklinde sadece evde kullanıyorum satacaktım işte bu gidişle satamayacağım küçük adam onda uyuyor sadece bu arada bende yemek yapmayı severim ama senin kadar becerikli değilim Bir gün yapıp iki gün yiyoruz biz dünden bamya mercimekli makarna ve tarhana vardı ben yedim Kaan uyuyunca kocacık yolda gelince yicek inşallah
Avrupa'ya geliyorum.
Evet ya ben Allah kısmet ederse ikinci bebeği düşündüğüm için kızımın birşeyini satmıyorum. Yani araba ana kucağı vs kardeşide kullanır ortak renk çünkü. Bende bakayım bakalım mamas papas sola ya sağol canım :)
Ben iki gün üst süte aynı yemeği yemesin kocacık diyorum o yüzden başka yemek yapıyorum. Yani ara veriyoruz sonra ki gün yiyoruz tekrar. Benimde kocacık gelmedi işte daha ben onu bekliyorum yemek için. Kızımı da şimdi doyuracağım.
Ben beklesemde yemeğe bizim oğlan huzur vermio ki rahat rahat yiyelim uyurken yedim gitti bende.. Diorum ya canım sen beceriklisin maşallah ben bulduğunu yesin diorum sağolsun oda yiyor hiç şikayet etmez söylemiştim arkadaşım doğum yaptı die eve çıkmışlardı bugün yanına gittim ve bir kez daha şükrettim eşime eve kadın Sezeryanlı 3 gün olmuş doğuralı kahvaltı yapacaklardı kocası olacak hödük kurulmuş baş köşeye kızdan bıçak istiyor bu olay oturma odasında gelişiyor kız mutfağa gidip beyfendiye bıçak getirecek kan beynimden ılık ılık indi hissettim yani ne adamlar var
Aslında canım tavuklu pilav istedi ama şimdi hepsi tavuklu olmasın dedim. Artık ya yarına yada cumartesi ye yaparım tavuklu pilav :)
Annesi kızın tembel değil tontoş ondan dönemiyor :) Döner canım hem dönmeden yürür belki her çocuk dönecek diye birşey yok canım.
Ay yaninda ben yokken yuvarlanmasin da! Allah korusun :)Oo süpersin :) bizim evde çok çeşitli yemek yenmez neyse ki, yapmaya da vaktim yok, işte Allah ddağına göre kar verir hesabı kocam tam benlik :) tek makarna yapsam yanına sadece yogurt ister :)
Bunların ggünü gününü tutmuyor canım bi bakmışsın yuvarlaniyo bile :)
Benim de canim istedi bak simdi:) dur ben de yaparim belki
Emeklemeden yuruyeni biliodum da donmeden yuruyeni bilmiodum, var mi oylesi ya?
Sagol canım , sana ve iyi dileklerini belirten herkese coook teşekkürlercanım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim
sizde de çok geçmiş olsun...bende bir ara gıda alerjisini pek bir araştırmıştım. eğer ailede yok ve bebekte var ise 1-2 yaşına kadar kendiliğinden geçiyormuş genelde alerji. umarım sizde en kısa sürede atlatırsınız. dualarımız sizinle
Hayır olsun da korktum bi an :)) Erzincan benim dogum yerim , orda yasamadım ama , nerden geldi aklına hayirdir insallah :))Canım seni rüyamda gördüm. Şöyleki benim eşimin anne tarafı erzincanlı biz Doğu Anadolu turu gibi bi yolculuk yapıyoruz. Erzincan'da 1 gece kalıp Van'a geçicekmişiz. Orda da görev yapan akraba biri varmış. Neyse Erzincan'da bi evde ağırlanıyoruz. Senin çocuklarının yaşlarına uygun çok çok güzel 3 çocuk ve zayıf hamarat bi güzel kadın var. Yalnız niyeyse esmer versiyonlarınız. Halbuki kızını çok net hatırlıyorum sarışın ama ben öyle yorum katmışım. İçimden diyorumki bu kesin meltowski. Ama söylemiyeyim eve gidince kk dan yazarım o bendim seni tanıdım diye diyorum. Sen bi malzeme hazırlıyorsun kesme makarna gibi anlıyorum ama adını farklı söylüyorsun hadi çorbasını sen yap diyorsun. Bende tarif et yaparım ben onu bilmiyorum diyorum. Öyle uyandım kızımın ıkınmalarına. Ve sabah sabah karnına ayaklarını bastıra bastıra zar zor biraz kaka yaptırdım kızıma. Ama resmen büyük insan kakası gibi. Bu güzel rüyada kakaya bağlandı ya püffff.
Coook gecmis olsun , meliscik tez vakitte iyileşsin insallahkızlar sabah Yalova mesaj göndermişti, ozaman yazmış
hepimizin dualarına ihtiyacı var şuan. Melis in gece ateşi yükselmiş, acile gitmişler. şimdide doktora gidiyorlar
nedir bu halimiz, bu arada bebişlere nazar mı değdiAllahım hepsini korusun
Banyodan sonra nemlendirici krem sur canım , ben sürmezsem cok kasınır benimki de, cok kuru cildimKizlar dun gece uyuyamadim 2saat, hala devam ediyor. Bacaklarim deli gibi kasiniyor eskiden kolonya surunce gecerdi simdi gcmiyor napabilirim(((
Aybikenin kvde ile imtihanı başlıyor desene. Allah kolaylık versin canımsorma canım, 3. çocukta yolda sevgili kvdem 10 gün sonra geliyor
Kızımda yaptırmadım bende , cok şart degilmis , ama oğlanları saglık Ocağı'na götürdüğüm icin orda yaptılarmerhaba,
hasta bebişlerimize geçmiş olsun hepsi bir an önce iyileşir umarım. benim bir sorum var 6.ay aşılarıyla ilgili. normalde 2şubat aşı günümüz çalıştığım için 7sinde götürdüm. dr sadece aşıyaptı (3tane) geçen hafta sağlık ocağındaki hemşire bilgi almak için aradığında ağızdan damla olduğunu söyledi. bende dr u arayıp sordum karma aşı içinde çocuk felci yapıldığı için gerek görülmüyormuş. isterseniz yaptırın yaptırılmasa da zararı yok dendi. bende bu hafta götürüp yaptırayım diyordum ama hastalık salgın vs konuları beni korkuttu açıkçasısiz 6.ayda hangi aşıları yaptırdınız benim gibi sadece 3 aşı yaptıran var mı??
Canım belki böylesi daha hayırlıdir , insallah cok iyi bakar kuzunakızlar bu arada işyerinde müdürlerim değiştiği için artık cuma günleri süt iznimi tüm gün kullanamıyorumyeni müdürlerim uygun görmedi akşamları erken çıkıyorum.
o yüzden çok severek anlaştığım bakıcımı kaçırdım çünkü onun 1 gün bebEk bakım dersleri vardınasıl ağladım yeni müdürler böyle yapınca anlatamam
neyse sonra yine bir tanıdık vahıstasıyla bir bayan gelmiş işyerinde yoktum o gün tlf numu istemiş çocuk bakıcımı için arkadaşlar vermemişler.sonra o da sora sora evimi bulmuş :)
evdeydim eve geldi :) berkayı aldı kucağına Allah ım kucakta sıkılan oğlum bakıcı ablamızın kucağında durdu o gün :)
pazartesi başladık ve yine kucakta uyumayan oğlum dün kucağında uyyakalmış :)
şimdilik iyi herşey çok şükür hayırlısı inşalalh böyle çok daha hzuurlu oldum evimde:)
berkay da mutlu gözüküyor.
Yeni eviniz hayırlı olsun canım , insallah beril de bakıcısına alışırçoktandır halimizi anlatamıyorum ben de, bi yoğunluktur sormayın
bakıcımız geldi türkmenistandan 2 gün önce,
beril hala alışamadı, kadın ilk gün kucağına aldı bizimki yırrttı ortalığı 1 saat susuturamadım kadına baktı baktı ağladı
zavallı kadıncağız da şok oldu
önce sen alma uzaktan alışsın dedik, 2 gündür inceleyip duruyor, dün akşam baya bi şebeklik yaptı karşısında bizimki kıkır kıkır kahkahalar attı, iyiye işaret deyip tekrar verdik kucağına bu sefer 5 dakika ağlamadan durdu güldü falan sonra yine kadına bakıp bakıp ağlamaya başladı, bu sabah da 10 dakika durmuş
böyle yavaş yavş bu sürenin artacağını düşünüyorum annem 2 hafta sonra gidiyor heralde 2 haftaya alışır
bakıcmız temiz yüzlü bi kadın, iyi de türkçe konuşuyor genç, birlikte otorup yiyoruz yemeklerimizi, edep adap biliyor,
2 günde hemen yemekleri de yaptı evi de temzilemiş, çamaşırları attı ütü falan baya hızlı girdi işe
şimdi annem var diye o işleri boş durmasın diye yaptı ama ilerde sadece kızıma bakmasını istiyorum, önemli olan kızımla yeterince ilgilenmesi
evde 2 kadınla olmaz diye yardıma gelen kadın sadece haftada 2 kez gelicek, diğer türlü çok kalabalık oluyor ev beril de uyumuyor o zaman
son haberim taşınıyoruz, 2 katlı dublex bi ev bulduk bahçeli falan, beril içinde iyi olacak bahçesinde bisiklet sürer falan az yürümeye başlasın, bir de evin en üst katında bi oda var banyolu falan, o odayı bakıcımıza vericez, düz daire tipi evlerde zor oluyor yabancı biriyle yaşamak, yatak odamı açıyorum karşı kapısında hemen onun odası insan rahatsız oluyor yine de,
bu ev umarım bi sorun çıkmazda bir an önce taşınırız, zaten sadece giysilerimizi alıp çıkıyoruz evden eşyalı evler.
Canım ben seni anladım , aslında benimde endişem o yöndeydi , yoksa sıvının cok önemi yokta , benimde aklıma bası yapar da yumurtaliklara tehlike olur mu diye gelmişti ama zarar vermezmis , yoksa inmiş testisleri
merhaba arkadaşlar geçmiş almış başını gitmiş okumam mğmkğn değil. rahatsız olan bebişlere şifalar diliyorummm.
kızım çokkkkk huysuz hiçbirşey yapamaz oldum. alt iki dişi çıkmıştı biliyorsunuz. kocaman oldular bile.. şimdi üst damağın tamamı neredeyse balon gibi beyaz ve şiş. altta çıkan iki dişin yanındakiler çıktı çıkacak. çok sancısı ağrsı var. yorulduk ikimizde.... geçen kontrolü vardı. gelişimini çok beğendi dr u. bırak yemesin senin bütün damaklarında ızdırap olsa sen yiyebilicek misin dedi:)) arayıı aç dedi 4 saat 5 saatte bir yesin dedi. dedim zaten 5 -6 saatten önce yemiyor oda zorla. yemesin dedi 8 saatte ver dedi...
dalgamı geçiyor anlamadım
geçici bir dönem inş. geceleri ıhh layarak kalkıyor ya kuzum benim. jelin bir işe yaramadığını düşünüyorum kesinlikle. sabah akşam bir çay kaşığı calpol veriyorum.
BEKLEBEKLE bende uyuturken voyage açıyorum gerçekten çok hoş sakin dingin bir müzik akışı var. uykusu boyuncada açık tutuyorum. annelere tavsiiye edilir.
MELTEM sizin durumju okudum cnm. umarım yazdıklarıma kızmazsın. benim eşimden de 1 yaşındayken testislerinden sıvı alınmış. amaameliyatta bir bakmışlar ki testislerin biri inmemiş. o sıvıyla anlaşılmamış....o sırada inememiş testis ameliyatı da olmuş. bazı sıkıntılar yaşadık geçti gitti.
sana bunu yazmamın sebebi. lütfen bir başka daha göz görsün imkanların var ise. inememiş testis ameliyatı daha erken olabiliyormuş. bazı şeyler yaşadığım için ve seni ve oğlunu düşündüğüm için bunları yazıorum. inan amacım felaket tellalığı yapmak değil...
bu vakte kadar çok sıkıntılar yaşadık. bazı dr hataları yaşadık. bu sebepten benim inancım güvenim kalmadı dr lara ve çoğu zaman çift dikiş yapıyorum kızımın sağlığıyla ilgili. malesef...
ki alinin durumu özel bir durum. umarım iyi niyetimi anlarsın. bu konularda insan pekte kötü ve olumsuz şeyler duymak istemiyor biliyorum. ama yazmadan edemedim.
allah şifalar versin. hepimizin evlatlarına.
Gelelim bize
yaklaşık bir haftadır gece uykularımız resmen bitti uyanıp uyanıp ağlıyor uyutuyorum 10 dk sonra yine aynı şey oyun oynamak istiyor gecenin 3ünde 5şinde en son dün gece sinirlerime hakim olamadım bağırdım el kadar çocuğa ama benimkinde pişkinlik diz boyu onuda oyun zannetti sonra babamız geldi aldı üst kata çıktılar beraber adamcağız uğraştı işe gidene kadar zombiye döndüm şu bir haftadır bu akşam da yine 8 de uyuttum 9 da uyandı ağlıo aldım geldim salona kuduruk gibi oynuo enerjisini atamıyor çocuk. Bide bu akşam yüz üstü yatarken sırt üstü dönmeye başladı. Sırt üstüyken yüz üstü dönmüyor ama inatla döndürmeye çalışıyorum ittirio. Huymu değiştirio bi sıkıntısı mı varda uyumuyor çözemedim ama fenalardayımm
Afiyet olsun canım :)
Olur neden olmasın. Ayrıca konu bizim bıcırıklar olunca herşey mümkün diyorum ben :)
Sagol canım , sana ve iyi dileklerini belirten herkese coook teşekkürler
Hayır olsun da korktum bi an :)) Erzincan benim dogum yerim , orda yasamadım ama , nerden geldi aklına hayirdir insallah :))
Coook gecmis olsun , meliscik tez vakitte iyileşsin insallah
Banyodan sonra nemlendirici krem sur canım , ben sürmezsem cok kasınır benimki de, cok kuru cildim
Aybikenin kvde ile imtihanı başlıyor desene. Allah kolaylık versin canım
Kızımda yaptırmadım bende , cok şart degilmis , ama oğlanları saglık Ocağı'na götürdüğüm icin orda yaptılar
Canım belki böylesi daha hayırlıdir , insallah cok iyi bakar kuzuna
Yeni eviniz hayırlı olsun canım , insallah beril de bakıcısına alışır
Canım ben seni anladım , aslında benimde endişem o yöndeydi , yoksa sıvının cok önemi yokta , benimde aklıma bası yapar da yumurtaliklara tehlike olur mu diye gelmişti ama zarar vermezmis , yoksa inmiş testisleri
Elif tebrik ediyorum seni, ben yemek yapmaktan bıkmış durumdayım. Eşim 12 de yemeğe geliyor isyeri 5dk. Sabah 10 da yemeğe başlıyorum ama öyle 3 çeşit falan değil,bazen karniyarik pilav bazen fasulye nohut pilav ama çoğu zaman tavuk sote yda et kizartiyorum soğan biberle, tek çeşait oluyor ve hic zevkle yapmıyorum, sendeki şevke hayranım
Canım benim eşimde çok çeşit istemez ama yemek seçer bazı şeyleri yemez. Taze fasulye mesela hiç yemez. ben yaparım mesela çorbamız ve yemeğimiz fazla oldu bugün yeriz yarın başka birşey yaparım öbür gün gine yanı şeyleri yeriz.
Kızım uyumuyor uyumadığı içinde onunla beraber mutfakta yemek yapıyoruz :)
Ay yaninda ben yokken yuvarlanmasin da! Allah korusun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?