- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #77.681
Bana mailini mesaj olarak yollasana ivycim
Insallah hayirli olur canim. Internetten satisda dusunebilirsin, birde sadece bebek magazasi degil butiklere de sorabilirsiniz, annelerdi. Ugradigi heryer olabilir. Marka bebek magazalari disaridan oyle urun sokamayabilirler satisa, bu hevesini kirmasin. Ev yapimi hobi urunleri icin internet satisi veya sahis butikleri en uygunu canim.
kesinlikle benim favorim Mclaren, kullanımı çok rahat ve hafif...ama dediğin gibi pahalı
o yüzden şimdiden para biriktirmeye başladım
onu da düşündüm ama netten çok yapan var. böyle görerek almaları daha iyi olur sanki.. orda pek öle markalaşmış mağazalar yok.. butik gibiler zaten.. bakalım hayırlısı olsun.. kabul etmezlerse tabi ki internete vericem..
Selammm herkese
Gecmisi henuz okumadim. Umarim hastalik vs yoktur.
Bizim dun doktor kontrolumuz vardi. Asi olayi korktugum gibi degildi. Bir igneli 3 agizdandi. Biraz aglar gibi oldu ama sonra sustu.
Gunluk menu listemiz yenilendi. Ama Kayra bu durumdan hic memnun degil. Yeni listemizde sabah kahvaltisi var. Allah affetsin ama bulamac gibi birsey. Doktora tek tek yedireyim dedim. 9 aya kadar bulamac gibi sonra tek tek dedi. Bu sabah yaptim ama Kayra sevmedi hala anne memesi veya formula mama istiyor.
Ispanak yine yasak. Sebebini sordum. Ispanakda sulfat varmis. Amerikada yapilan bir arastirmaya gore bu nedenle nadirde olsa bebeklerde tehlikeli olabiliyormus. Patlican da yasak.
Sebzelerine 2 tatli kasigi kiyma koy dedi. Kiyma 3 kere cekilmis olacakmis. Kuzu veya dana farketmez dedi. Doktor cikisi markete gittik, organik dana eti aldik. Kasap kuzu organik olmaz dedi. Onlar katkili seyleri yemezlermis. Organik bulursan tavuk da koyabilirsin dedi doktorumuz.
Kayra henuz duzgun oturamiyor. Doktor 6.ayda artik dok oturabilmeli dedi. Onceki ay bahsetmistim bazi sirt hareketleri verdi onlarin sayisini artirin dedi.Yerde koltukta yatakda vs cok yatirmayin gun icinde yatmaktan cok otursun dedi.
Burka'cim donemedigini soyledim ve donemiyorsa baska ne hareketi baz alabilirim dedim. Her bebek ayni degildir, ayaklarina basabiliyor, basini cok iyi kontrol edebiliyor, ellerin guzel kullaniyor. Bunlar onemli seyler dert edecek bir durum yok dedi.
Bebemix yogurda hayir dediBaska yogurt yemiyor dedim icine meyve kat oyle ver dedi.
Bebekler sizi rol model aliyor ona ornek anne baba olun dedi. Esinizle beraber kitap okuyun o da sizi seyretsi dedi (biz zati bunu yapmaya calisiyoruz) Bu arada onunda eline bebekler icin bir kitap verin birakin agzina soksun onemli degil o kulturu o zaten alir dedi.
Bebekler icin en oneli sey seyretmekmis. Gorduklerini record ederlermis.
Ipad, Iphone bilgisayar ve televizyn (her turlu ekran) lutfen baktirmayin dedi. Ozellikle bebek yaninizdayken (emzirme, besleme, ve diger durumlar) anneler Iphone ya da ipad i ellerinden dusurmuyorlar. Cok zararli yapmayin dedi.
Kati gida formul mamadan daha kalorilidir su donemde Kayra nin bol bol yuksek kalorili seyler almasi lazim o yuzden kati gida agirlikli beslenmeli dedi. Ben biraz kilo konusunda takintiliyim. Sanirim bunu ozellikle dedi :)
Aklima gelenler suan bunlar. Baska olursa solerim
Benimki 2 ay sadece gece vr gündüz uykudan uyaninca (o da bazen ) emdi. Uyurken basinda bekledim, sürekli süt sagdim. Zaten azdı iyice bitmesin dedim. Sonunda ben kazandım, artık emiyo :) üzülme, sabret,bu aylarda normalmis.
Dün bi cesaret yemeğe gidelim dedik ilk defa. Aksam 8e kadar bekledik ama yarim saatlik uykular uyuyan oğlum 5ten 8e kadar uyudu. Yemrkte de çevresini inceledi, millete gülücükler dağıttı. Oldu bu çocuk artık :)
Bi de daha önce yemek listesinden bahsetmistim, uzun olduğu için isteyenlere nasıl göndereceğimi bilemedim. Google amcaya yağızın yemrk listesi yazın, 3. Sırada doc dosyasi var. Bakın bakalım belki işinize yarar :)
Her ikisini de denesen ? Netten çok daha fazla anneye ulaşırsın.
Kizim icin hazirladigim beslenme planini paylasayim nihayet, yardimcimizinda gunduzleri faydalanmasi icin almanca hazirlamistim en basta simdi onu turkce yaptim, aceleyle bu kadar oldu birde kendi el yazimi paylasmak istemedim o yuzden birisine yazdirmak gerekti, is uzadi :)
Eki Görüntüle 1001387
- Haftalik menu icin alisveris gunum Pazartesi. Sut urunleri, yumurta, meyve ve sebzeleri aliyorum. Tabii ara alisverislerimde oluyor ama pazartesi alisverisi haftanin menusunu belirliyor. Sebzeleri daha once yazdigim gibi biomarkt dan cocuklar icin hazirlanan kucuk kese kagitlarindan aliyorum, icinden az az 3-4 cesit sebze cikiyor. O sebzelerden yola cikarak gunluk menuyu dolduruyorum.
- Bu plan bu haftanin menusu mesela. Ben aldigim seyler eskimeden tuketilsin diye ust uste vermeyi tercih ediyorum. Mesela bu hafta quark aldim, tum hafta kahvaltida onu verdimki tazeyken yesin. Iki cesit meyve aliyorum, tum hafta ikisini degistirerek, icine baharat, badem,ceviz, kaymak v.s atarak veriyorum. Taze guzel meyve bir cesit bulabilmissem, hipp meyve purelerinden takviye yapiyorum.
- Oglen beslenmesi simdilik devam sutuyle, 20 Mart itibariyle o ögünü de sebze-tahil-bakliyat veya et menusuyle degistirecegim. 8. Aya yaklasinca devam sutunu azaltacagim, gunde 3 defa verecegim.
- Maalesef bu planda benim anlayabilecegim gibi menu adi yaziyor. Sebze yemeklerine, yogurda, meyveye ek birseylerde katiyorum. Detayli tarifleri yazmadim daha ince konustuk zaten hepimiz biliyoruz diye.
- Mutfagimda boyle hazir bir tablo var, menuler silinebilir kalemle yazili, her hafta guncelliyorum, bugun ne versem, nesi eksik diye dusunmuyorum, kolay oluyor.
onu da düşündüm ama netten çok yapan var. böyle görerek almaları daha iyi olur sanki.. orda pek öle markalaşmış mağazalar yok.. butik gibiler zaten.. bakalım hayırlısı olsun.. kabul etmezlerse tabi ki internete vericem..
Canim kontrolunuzun guzel gecmesine sevindim. Oturma, donme v.s. Gibi seyler bazi cocukkarda gec olabilir bunu artik hepimiz biliyoruz. Ama o kadar hizli degisiyorlarki bugun oturmuyor dersin 1 saat sonra pat diye oturur. Umarim bu hareketler cok ve hizlica faydali olur.
Sabah kahvaltisini bulamac verdirmesinin bir nedeni var mi?
Bende senin gibi bulamaci hic sevmiyorum, simdiye kadarda hic vermedim, kahvalti da servsi tabagi cikariyorum kizima kendi tabagini, icine yiyeceklerini koyuyorum ayri ayri. Hatta yedigi seyd egistikce agzini sapirdatip gozlerini yukari kaldirarak tadini almaya calismasi cok keyifli, eger tadini begenmisse hemen agzini acarak kafasini one itiyor, begenmemisse kafasini yana ceviriyor. Notr se oyle agzinda gevelemeye devam ediyor :) inanilmaz keyifli izlmek.
Evet sordum neden bulamac diye. Tek tek verince aldigi miktar ile bulamac halindeyken aldigi miktar ayni olmayabiliyormus. Ama senin kizin tek tek olsa da bayagi yiyorsa sorun dgil bence
Çok güZelmiş maaşallah onlara
Ben de buna bakıp bakıp gülüyorum o ne enerji ne hareket
http://www.mynet.com/magazin/detay/magazin/ibonun-kizi-costu/34269
Selammm herkese
Gecmisi henuz okumadim. Umarim hastalik vs yoktur.
Bizim dun doktor kontrolumuz vardi. Asi olayi korktugum gibi degildi. Bir igneli 3 agizdandi. Biraz aglar gibi oldu ama sonra sustu.
Gunluk menu listemiz yenilendi. Ama Kayra bu durumdan hic memnun degil. Yeni listemizde sabah kahvaltisi var. Allah affetsin ama bulamac gibi birsey. Doktora tek tek yedireyim dedim. 9 aya kadar bulamac gibi sonra tek tek dedi. Bu sabah yaptim ama Kayra sevmedi hala anne memesi veya formula mama istiyor.
Ispanak yine yasak. Sebebini sordum. Ispanakda sulfat varmis. Amerikada yapilan bir arastirmaya gore bu nedenle nadirde olsa bebeklerde tehlikeli olabiliyormus. Patlican da yasak.
Sebzelerine 2 tatli kasigi kiyma koy dedi. Kiyma 3 kere cekilmis olacakmis. Kuzu veya dana farketmez dedi. Doktor cikisi markete gittik, organik dana eti aldik. Kasap kuzu organik olmaz dedi. Onlar katkili seyleri yemezlermis. Organik bulursan tavuk da koyabilirsin dedi doktorumuz.
Kayra henuz duzgun oturamiyor. Doktor 6.ayda artik dok oturabilmeli dedi. Onceki ay bahsetmistim bazi sirt hareketleri verdi onlarin sayisini artirin dedi.Yerde koltukta yatakda vs cok yatirmayin gun icinde yatmaktan cok otursun dedi.
Burka'cim donemedigini soyledim ve donemiyorsa baska ne hareketi baz alabilirim dedim. Her bebek ayni degildir, ayaklarina basabiliyor, basini cok iyi kontrol edebiliyor, ellerin guzel kullaniyor. Bunlar onemli seyler dert edecek bir durum yok dedi.
Bebemix yogurda hayir dediBaska yogurt yemiyor dedim icine meyve kat oyle ver dedi.
Bebekler sizi rol model aliyor ona ornek anne baba olun dedi. Esinizle beraber kitap okuyun o da sizi seyretsi dedi (biz zati bunu yapmaya calisiyoruz) Bu arada onunda eline bebekler icin bir kitap verin birakin agzina soksun onemli degil o kulturu o zaten alir dedi.
Bebekler icin en oneli sey seyretmekmis. Gorduklerini record ederlermis.
Ipad, Iphone bilgisayar ve televizyn (her turlu ekran) lutfen baktirmayin dedi. Ozellikle bebek yaninizdayken (emzirme, besleme, ve diger durumlar) anneler Iphone ya da ipad i ellerinden dusurmuyorlar. Cok zararli yapmayin dedi.
Kati gida formul mamadan daha kalorilidir su donemde Kayra nin bol bol yuksek kalorili seyler almasi lazim o yuzden kati gida agirlikli beslenmeli dedi. Ben biraz kilo konusunda takintiliyim. Sanirim bunu ozellikle dedi :)
Aklima gelenler suan bunlar. Baska olursa solerim
Haklisin canim, bencede doktor muayenehaneleri ve hastahanelerden mecbur kalmadikca uzak durmak gerk. Seninde doktoru gormen acilen gerekmiyorsa anneni bekleyebilirsin, cok dogru bir karar bence. Veya esin baksin 1-2 saat, haftasonu gidersin, orada acik sanirim muayenehaneler cumartesileri.
Bu arada kizimla bara bende gidiyorum ama gunduz :) ve icki icmiyorum tabiiki. Restoran a giderken goturdugum gibi goturuyorum.
Canim tepetaklak eklenmisde o yuzden :) bend tablette duz ama ekleyince tersi donmus. Kursun kalemle yazilanlari mi okuyamadin? Yazayim mi sana ayrica?
Ben de Maclaren quest var. Cok memnunum. Tavsiye ederim. Dedigin gibi cok rahat ve hafif
Saol Ivy, evet artık rahat rahat çıkıp gezebilirim hasta değil artık , senden feyz alıyorum zaten her konuda olduğu gibi bu konudada
Canim bu tartisma modeli; cani sikilip tartisacak sey aramak. Cok gereksiz ve sacma olmus gercekten, hersey senin kontrolunde ve sen Atahan konusunda mukemmelsen, erkeklerde ise bir ucundan dahil olmak isteyip sonra boyle komik cikislar yapabiliyorlar. Benim esimde yapmisti bir iki defa, yanliz uyumasi konusunda :) haklisin ama ben elimden geldigi kadar, henuz yemeklerini secme hakki ve gucu bendeyken yapabilecegimin en iyisini yapiyorum de, gec. Kolay gelsin canim :)
Cok gergin gordum seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?