2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dün kısa kısayazdım gece uynma nedenleri açlık gaz olabilir ama diş, hastalık da olabilir
Ve bazı bebekler de. Hepsinde deil bu aylarda anneye bir aşırı düşkünlük olur ayrı kalmak
istemez uykuda bile olsa annesini arar dedi , onu da ekliyim arada hatırladıkça aklıma
gelenleri yazarım keşke ses kayıt cihazı falan olsaydı yanımda

kızlar günaydın.. yaptığım saç bantlarını üretip satmayı düşünüyorum.. annem bugün ç.kalede bi kaç bebek mağazasıyla konuşmaya gidicek. benim iin dua edin lütfen :) yoksa geçinimizi zor sağlıyoruz şuanda.. işimiz çooook zor

Sagol canim bunlar da cok degerli bilgiler. Telefondan video ceker gibi yapabilirdin goruntu olmadan. Bidahakine denersin belki

Insallah Istanbul dan guzel ve kesin haberlerle donersin canim. Atahanimizin sansina olsun bu sefer, hadi bakalim, bol sans.

Kayinvaliden konusunda cok dogru karar vermissin umarim o da bu sefer anlarda sana zorluk cikarmaz.

Canim bu tartisma modeli; cani sikilip tartisacak sey aramak. Cok gereksiz ve sacma olmus gercekten, hersey senin kontrolunde ve sen Atahan konusunda mukemmelsen, erkeklerde ise bir ucundan dahil olmak isteyip sonra boyle komik cikislar yapabiliyorlar. Benim esimde yapmisti bir iki defa, yanliz uyumasi konusunda :) haklisin ama ben elimden geldigi kadar, henuz yemeklerini secme hakki ve gucu bendeyken yapabilecegimin en iyisini yapiyorum de, gec. Kolay gelsin canim :)

Haklisin canim, okumak icin cok mucadle ediyorum ama cogu zaman atlamak zorunda kaliyorum cunku zaman cok az oluyor, hemende yakalandim cezam neyse cekerim ?

Neyse itiraftan ve iyi halden bu seferlik affettik gitti. :))

Chicco liteaway kullanıyorum ve memnunum. Hafif kapatıp açması kolay. Yalnız ben paraya kıyamadım aynısının 1,5 kg hafif versiyonu Mclaren vardı oda güzeldi[/QUOTE]

Ahah, tesekkur ederim :)

Selammm herkese

Gecmisi henuz okumadim. Umarim hastalik vs yoktur.

Bizim dun doktor kontrolumuz vardi. Asi olayi korktugum gibi degildi. Bir igneli 3 agizdandi. Biraz aglar gibi oldu ama sonra sustu.

Gunluk menu listemiz yenilendi. Ama Kayra bu durumdan hic memnun degil. Yeni listemizde sabah kahvaltisi var. Allah affetsin ama bulamac gibi birsey. Doktora tek tek yedireyim dedim. 9 aya kadar bulamac gibi sonra tek tek dedi. Bu sabah yaptim ama Kayra sevmedi hala anne memesi veya formula mama istiyor.

Ispanak yine yasak. Sebebini sordum. Ispanakda sulfat varmis. Amerikada yapilan bir arastirmaya gore bu nedenle nadirde olsa bebeklerde tehlikeli olabiliyormus. Patlican da yasak.

Sebzelerine 2 tatli kasigi kiyma koy dedi. Kiyma 3 kere cekilmis olacakmis. Kuzu veya dana farketmez dedi. Doktor cikisi markete gittik, organik dana eti aldik. Kasap kuzu organik olmaz dedi. Onlar katkili seyleri yemezlermis. Organik bulursan tavuk da koyabilirsin dedi doktorumuz.

Kayra henuz duzgun oturamiyor. Doktor 6.ayda artik dok oturabilmeli dedi. Onceki ay bahsetmistim bazi sirt hareketleri verdi onlarin sayisini artirin dedi.Yerde koltukta yatakda vs cok yatirmayin gun icinde yatmaktan cok otursun dedi.

Burka'cim donemedigini soyledim ve donemiyorsa baska ne hareketi baz alabilirim dedim. Her bebek ayni degildir, ayaklarina basabiliyor, basini cok iyi kontrol edebiliyor, ellerin guzel kullaniyor. Bunlar onemli seyler dert edecek bir durum yok dedi.

Bebemix yogurda hayir dedi Baska yogurt yemiyor dedim icine meyve kat oyle ver dedi.

Bebekler sizi rol model aliyor ona ornek anne baba olun dedi. Esinizle beraber kitap okuyun o da sizi seyretsi dedi (biz zati bunu yapmaya calisiyoruz) Bu arada onunda eline bebekler icin bir kitap verin birakin agzina soksun onemli degil o kulturu o zaten alir dedi.

Bebekler icin en oneli sey seyretmekmis. Gorduklerini record ederlermis.

Ipad, Iphone bilgisayar ve televizyn (her turlu ekran) lutfen baktirmayin dedi. Ozellikle bebek yaninizdayken (emzirme, besleme, ve diger durumlar) anneler Iphone ya da ipad i ellerinden dusurmuyorlar. Cok zararli yapmayin dedi.

Kati gida formul mamadan daha kalorilidir su donemde Kayra nin bol bol yuksek kalorili seyler almasi lazim o yuzden kati gida agirlikli beslenmeli dedi. Ben biraz kilo konusunda takintiliyim. Sanirim bunu ozellikle dedi :)

Aklima gelenler suan bunlar. Baska olursa solerim

Haklisin canim, bencede doktor muayenehaneleri ve hastahanelerden mecbur kalmadikca uzak durmak gerk. Seninde doktoru gormen acilen gerekmiyorsa anneni bekleyebilirsin, cok dogru bir karar bence. Veya esin baksin 1-2 saat, haftasonu gidersin, orada acik sanirim muayenehaneler cumartesileri.

Bu arada kizimla bara bende gidiyorum ama gunduz :) ve icki icmiyorum tabiiki. Restoran a giderken goturdugum gibi goturuyorum.

Sen yine kendin hizlica karar verip kendinizi disariya atarak, birde doktorunu gorerek kendini hemen toparladin canim. Masallah sana, biz yazsak veya yazmasak sen zaten guclu bir kadinsin.

Doktorunada bravo, gercekten ne durumda oldugunu gormus ve sana saygi duymus demekki. Seninle de alakali bence bu gordugun muamele, sikismasan oraya gitmezdin.

Bizim doktorumuz da bana ise baslayinca Kayra seni ozledigi icin geceleri daha cok uyanabilir hazirlik ol demisti ama Allaha sukur pek bir degisiklik olmadi

yok canım, ben sabah uçakla gidip akşama dönücem eve...babası bakacak artık o gün. gündüz pek emmiyor zaten artık

Benimki 2 ay sadece gece vr gündüz uykudan uyaninca (o da bazen ) emdi. Uyurken basinda bekledim, sürekli süt sagdim. Zaten azdı iyice bitmesin dedim. Sonunda ben kazandım, artık emiyo :) üzülme, sabret,bu aylarda normalmis.

Dün bi cesaret yemeğe gidelim dedik ilk defa. Aksam 8e kadar bekledik ama yarim saatlik uykular uyuyan oğlum 5ten 8e kadar uyudu. Yemrkte de çevresini inceledi, millete gülücükler dağıttı. Oldu bu çocuk artık :)

Bi de daha önce yemek listesinden bahsetmistim, uzun olduğu için isteyenlere nasıl göndereceğimi bilemedim. Google amcaya yağızın yemrk listesi yazın, 3. Sırada doc dosyasi var. Bakın bakalım belki işinize yarar :)

Insallah hayirli olur canim. Internetten satisda dusunebilirsin, birde sadece bebek magazasi degil butiklere de sorabilirsiniz, annelerdi. Ugradigi heryer olabilir. Marka bebek magazalari disaridan oyle urun sokamayabilirler satisa, bu hevesini kirmasin. Ev yapimi hobi urunleri icin internet satisi veya sahis butikleri en uygunu canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…