- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #77.701
Benimki 2 ay sadece gece vr gündüz uykudan uyaninca (o da bazen ) emdi. Uyurken basinda bekledim, sürekli süt sagdim. Zaten azdı iyice bitmesin dedim. Sonunda ben kazandım, artık emiyo :) üzülme, sabret,bu aylarda normalmis.
Dün bi cesaret yemeğe gidelim dedik ilk defa. Aksam 8e kadar bekledik ama yarim saatlik uykular uyuyan oğlum 5ten 8e kadar uyudu. Yemrkte de çevresini inceledi, millete gülücükler dağıttı. Oldu bu çocuk artık :)
Bi de daha önce yemek listesinden bahsetmistim, uzun olduğu için isteyenlere nasıl göndereceğimi bilemedim. Google amcaya yağızın yemrk listesi yazın, 3. Sırada doc dosyasi var. Bakın bakalım belki işinize yarar :)
Selammm herkese
Gecmisi henuz okumadim. Umarim hastalik vs yoktur.
Bizim dun doktor kontrolumuz vardi. Asi olayi korktugum gibi degildi. Bir igneli 3 agizdandi. Biraz aglar gibi oldu ama sonra sustu.
Gunluk menu listemiz yenilendi. Ama Kayra bu durumdan hic memnun degil. Yeni listemizde sabah kahvaltisi var. Allah affetsin ama bulamac gibi birsey. Doktora tek tek yedireyim dedim. 9 aya kadar bulamac gibi sonra tek tek dedi. Bu sabah yaptim ama Kayra sevmedi hala anne memesi veya formula mama istiyor.
Ispanak yine yasak. Sebebini sordum. Ispanakda sulfat varmis. Amerikada yapilan bir arastirmaya gore bu nedenle nadirde olsa bebeklerde tehlikeli olabiliyormus. Patlican da yasak.
Sebzelerine 2 tatli kasigi kiyma koy dedi. Kiyma 3 kere cekilmis olacakmis. Kuzu veya dana farketmez dedi. Doktor cikisi markete gittik, organik dana eti aldik. Kasap kuzu organik olmaz dedi. Onlar katkili seyleri yemezlermis. Organik bulursan tavuk da koyabilirsin dedi doktorumuz.
Kayra henuz duzgun oturamiyor. Doktor 6.ayda artik dok oturabilmeli dedi. Onceki ay bahsetmistim bazi sirt hareketleri verdi onlarin sayisini artirin dedi.Yerde koltukta yatakda vs cok yatirmayin gun icinde yatmaktan cok otursun dedi.
Burka'cim donemedigini soyledim ve donemiyorsa baska ne hareketi baz alabilirim dedim. Her bebek ayni degildir, ayaklarina basabiliyor, basini cok iyi kontrol edebiliyor, ellerin guzel kullaniyor. Bunlar onemli seyler dert edecek bir durum yok dedi.
Bebemix yogurda hayir dediBaska yogurt yemiyor dedim icine meyve kat oyle ver dedi.
Bebekler sizi rol model aliyor ona ornek anne baba olun dedi. Esinizle beraber kitap okuyun o da sizi seyretsi dedi (biz zati bunu yapmaya calisiyoruz) Bu arada onunda eline bebekler icin bir kitap verin birakin agzina soksun onemli degil o kulturu o zaten alir dedi.
Bebekler icin en oneli sey seyretmekmis. Gorduklerini record ederlermis.
Ipad, Iphone bilgisayar ve televizyn (her turlu ekran) lutfen baktirmayin dedi. Ozellikle bebek yaninizdayken (emzirme, besleme, ve diger durumlar) anneler Iphone ya da ipad i ellerinden dusurmuyorlar. Cok zararli yapmayin dedi.
Kati gida formul mamadan daha kalorilidir su donemde Kayra nin bol bol yuksek kalorili seyler almasi lazim o yuzden kati gida agirlikli beslenmeli dedi. Ben biraz kilo konusunda takintiliyim. Sanirim bunu ozellikle dedi :)
Aklima gelenler suan bunlar. Baska olursa solerim
Teşekkurler ne guzel yaZmışsın ellerine sağlık
Ben artık dönme konusunu zamana bıraktım bakalım
Kilo için bir tavsiye mamasına zyağı ben her mamasına 1 tk koyuyorum
Baya fark etti
gerdiler şekerim gerdilerrrr....dün Manisa mevzusu için adamlar biraz daha zaman istedi. kocamla anası için dalaştık. dalaştık dediğim sanki benim annem, ben bizde kalması lazım artık diyorum o yok abim baksın diyor. yahu adam bakmıyor işte, kadını sokağa bıraktı...
ya bide ben adet oldum ama bu sefer öyle böyle değil, dünden beri kan kaybından gidicem sankisizde de oldu mu böyle. bukadar kanama normal mi?
Rica ederim cnm, sana da çok teşekkürler: )Hemen bulunuyor, supersin cnm cok tesekkurler.
Isim veriliyomu bilmiyorum ama g...g... sitedinden satış yyapabilirsin. Gerçekten çok ggüzel olmuşlar.evet denemeye değer sanki.. :) teşekkür ederim :)
Öyle tabi, sadece bbi arkadaşım emmiyor diye pes etmiş ben çok üzüldüm. Gerçekten ggeçiciymiş neyseki. Link atamiyorum cnm, linke tiklayinca direkt indiriyor. Yağız yyemek listesi diye kayıtlı doc dosyası, ivy bulmuş, tekrar dene istersen.sanırım birazda adet oldum diyeyine azaldı süt, geçen ay da böyle olmuştu...gerçi artık azına çoğuna takmıyorum, çok şükür 6. ayı bitirdik. artık nekadar daha içerse kar, içmezse ne yapalım diyorum
canım dosyayı bulamadım ben, link atsan sana zahmet
Gunaydin Gunaydin haydi kalk uyan
Gel katil bize
Gir aramiza.....
Her sabah kizima soylerim bu sarkiyi.
Bugunde size gelsin...
Myhoney yine balligini gosterip yazmışsın bizim icin uzun uzun. Cok saol. Gercekten cok iyi oldu ek gidanin mamadan daha kalorili oldugunu anlamis oldum. Bulamac olayi evet iki uc kez denedim feci tobe tobe ama ayri ayridan daha cok yedi gercekten bende kolaya kacmamak icin hergun vermiyorum. Arada bir iste . Hersey inlar icin.
Benim kizimda oturmak istiyor duz yerde yatamiyor ama biz 8 aya kadar destekli oturtulur diye biliriz. Donme isi bizde de yarim. Poposunu attiriyor altini acinca.o yonde cok hareketli.
Hera hadi hsyirlisi ne iyi olur bizde aliriz insallah canim el emegi goz nurlarini. Allah rast getirsin.
Ivy gunde kac kez mama iciyordu bu durumda ve kac ml
Bekle maili kontrol edicem simdi godermediysen sana trip aticam.
Aybikeeee iste gelisme var mi motilium dan kalan dualari gonderecegim.
Ve bugunde hava kapali kocis suanda kahvalti haxirliyor kiz kendi kendine uyumaya calisiyor bende aylakci.
Maclaren quest bakayim bakalim.
Birseycik daha babyhope besik almayi düşünüyorum resmini bulsam paylasicam kendindrn cibindilikli tahta buyuk olandan. Bizde suanda sepet var. Biraz daha kullansa sonra idare edemeyecek bizi. Var mi kullanan ya da park mi almaliyim
Gel katil bize
Gir aramiza.....
Bugunde size gelsin...
Myhoney yine balligini gosterip yazmışsın bizim icin uzun uzun. Cok saol. Gercekten cok iyi oldu ek gidanin mamadan daha kalorili oldugunu anlamis oldum. Bulamac olayi evet iki uc kez denedim feci tobe tobe ama ayri ayridan daha cok yedi gercekten bende kolaya kacmamak icin hergun vermiyorum. Arada bir iste . Hersey inlar icin.
Benim kizimda oturmak istiyor duz yerde yatamiyor ama biz 8 aya kadar destekli oturtulur diye biliriz. Donme isi bizde de yarim. Poposunu attiriyor altini acinca.o yonde cok hareketli.
Hera hadi hsyirlisi ne iyi olur bizde aliriz insallah canim el emegi goz nurlarini. Allah rast getirsin.
Ve bugunde hava kapali kocis suanda kahvalti haxirliyor kiz kendi kendine uyumaya calisiyor bende aylakci.
Birseycik daha babyhope besik almayi düşünüyorum resmini bulsam paylasicam kendindrn cibindilikli tahta buyuk olandan. Bizde suanda sepet var. Biraz daha kullansa sonra idare edemeyecek bizi. Var mi kullanan ya da park mi almaliyim
Cnm ya nasil guzel kalplisin .
topicimizn en leri listesine ıvy i de "en gezenti anne" olarak ekliyorum :)))
kabul edenler??
kabul edilmiştir :)))
haklısın canım :)
karar verdim olay birazda kıskançlık...ara cümlelerde yakaladım...
mesela "bizim yemeklerimize böyle özenmiyorsun"
"artık dünyan Atahan oldu, başka şey görmüyorsun"
"kendine yada eve hiçbirşey almıyorsun, hep ona alıyorsun"
artık takmayacağım bende...dün mesela delirtti beni, yarım saat sonra hiçbirşey olmamış gibi canım cicim konuşuyor. adam anlık patlıyor
maclaren kiloda olayı abartmış :) ama kiloyla beraber fiyatı da... 5,7kg
http://www.e-bebek.com/maclaren-bmw-buggy-bebek-arabasi_MAC-99202
Gel katil bize
Gir aramiza.....
Bugunde size gelsin...
maclaren kiloda olayı abartmış :) ama kiloyla beraber fiyatı da... 5,7kg
http://www.e-bebek.com/maclaren-bmw-buggy-bebek-arabasi_MAC-99202
Canim isine karismak gibi olmasin ama bu kucuk duz tekerler sehir icinde (cillop gibi yollarda) cok ideal, ama bizim ulkemizde cok sarsar cocugu. Birde kalin ve cikintili tekerli alirsan plajda da surersin, sehir icinde de, urlanin eski sokaklarinda da... Birde kaldirim veya engel gecerken arkaya bastirip kaldirmak cok zor olur.
kızlar sizi michelin lastik reklamının yeni yüzüyle tanıştırayımEki Görüntüle 1000629
Canım ben sordum mu hatırlamıyorum ama ben zaten hipp yulaflısını kullanıyorum.Canim raya organik gida diye geciyor e berkten aldigim yulaf kepegi, bilgine.
Çok sevindim canımm hadi gözün aydın. Buarada gece beslemeden benim kızım durmaz uyanıyor çok azda olsa emiyor. Öyle sakinleşiyor gece .Hatırlayabildiklerim
SORULARIM. CEVAPLARI
Hazır mama ? hipp, milupa,bebelac
Demir damlası ? günde 2- 10 damla (kan tahliline göre eksikse dışardan alması şart)
Bitki çayı. ? 1 yaşından önce gerek yok normal su içsin daha iyi
sonra arada bir sürekli değil
Pekmez. ? Üzün,dut keçiboynuzu yoğurtla birliktede olur
Et. ? Kuzu, dana,hindi,tavuk
Meyve. ? Tropikaller 1 yaşından önce gerek yok
Ev ısısı. ? 21-23 ideal daha sıcak ve katkat giydirmek iç organlara zararlı
Gece sık uyanmak. ? 1- açtır öğleden sonra öğününü azaltıp akşam öğününü arttır
2-çok yemiştir gaz hazımsızlık sorunu vardır / az yedir gazını yice çıkart akşamları
Ateş ? Ateş düşürücüye rağmen düşmüyorsa acile gidin 40 ı geçmesini beklemeyin
Yemezse. ? Hazırla sun yemezse 2 gün sonra dene
yemezse 5 gün sonra dene sakın zorlama hazır olunca yer
Zorlarsan çok daha büyük sıkıntılar olur ilerde
Yoğurt. ? Ev yoğurdu olsun hazır hayır
Gece mama ? artık yok saat 22-06 arası besleme uyusun hormonları düzene girsin
Açık hava soğuk. ? Hiçbirşey olmaz sıkı giydir çıkart hergün açık havaya
paşamı uyutup geliyorum dedim, tam o uyudu bu seferde büyük çocuk uyandı :))) bende malum iki çocuk var
pek hareketli bir gündü ama aklım hep sizdeydi, meraktan ara ara girip okudum zaten
paşam artık yerinde durmuyor uyku sayısı 4 e çıkıp süresi 45 dk ya indi bu da bana hiç birşey yaptırmıyor demek oluyor
Manisadaki iş görüşmem şimdilik askıya alındı, adamlar biraz zaman istedi. sanki bende zaman çok dabende haftaya bir görüşme için istanbula gitmeye karar verdim. istediğim gibi şekillendirip neticelendirirsem hemen haber vericem size
sevgili kvciğim haftaya perşembe geliyor, bu akşam belli oldu. ama benim kocacığım öyle bir hale soktu ki beni sanki gelen benim annem, ben gelsin diye çok istiyorum, o yüzden gelip bizimle yaşayacak artık...adam deli midir nedir anlamadım. kadının kahrını çekecek olan ben, geliyor diye bana tavır yapıyor
Selammm herkese
Gecmisi henuz okumadim. Umarim hastalik vs yoktur.
Bizim dun doktor kontrolumuz vardi. Asi olayi korktugum gibi degildi. Bir igneli 3 agizdandi. Biraz aglar gibi oldu ama sonra sustu.
Gunluk menu listemiz yenilendi. Ama Kayra bu durumdan hic memnun degil. Yeni listemizde sabah kahvaltisi var. Allah affetsin ama bulamac gibi birsey. Doktora tek tek yedireyim dedim. 9 aya kadar bulamac gibi sonra tek tek dedi. Bu sabah yaptim ama Kayra sevmedi hala anne memesi veya formula mama istiyor.
Ispanak yine yasak. Sebebini sordum. Ispanakda sulfat varmis. Amerikada yapilan bir arastirmaya gore bu nedenle nadirde olsa bebeklerde tehlikeli olabiliyormus. Patlican da yasak.
Sebzelerine 2 tatli kasigi kiyma koy dedi. Kiyma 3 kere cekilmis olacakmis. Kuzu veya dana farketmez dedi. Doktor cikisi markete gittik, organik dana eti aldik. Kasap kuzu organik olmaz dedi. Onlar katkili seyleri yemezlermis. Organik bulursan tavuk da koyabilirsin dedi doktorumuz.
Kayra henuz duzgun oturamiyor. Doktor 6.ayda artik dok oturabilmeli dedi. Onceki ay bahsetmistim bazi sirt hareketleri verdi onlarin sayisini artirin dedi.Yerde koltukta yatakda vs cok yatirmayin gun icinde yatmaktan cok otursun dedi.
Burka'cim donemedigini soyledim ve donemiyorsa baska ne hareketi baz alabilirim dedim. Her bebek ayni degildir, ayaklarina basabiliyor, basini cok iyi kontrol edebiliyor, ellerin guzel kullaniyor. Bunlar onemli seyler dert edecek bir durum yok dedi.
Bebemix yogurda hayir dediBaska yogurt yemiyor dedim icine meyve kat oyle ver dedi.
Bebekler sizi rol model aliyor ona ornek anne baba olun dedi. Esinizle beraber kitap okuyun o da sizi seyretsi dedi (biz zati bunu yapmaya calisiyoruz) Bu arada onunda eline bebekler icin bir kitap verin birakin agzina soksun onemli degil o kulturu o zaten alir dedi.
Bebekler icin en oneli sey seyretmekmis. Gorduklerini record ederlermis.
Ipad, Iphone bilgisayar ve televizyn (her turlu ekran) lutfen baktirmayin dedi. Ozellikle bebek yaninizdayken (emzirme, besleme, ve diger durumlar) anneler Iphone ya da ipad i ellerinden dusurmuyorlar. Cok zararli yapmayin dedi.
Kati gida formul mamadan daha kalorilidir su donemde Kayra nin bol bol yuksek kalorili seyler almasi lazim o yuzden kati gida agirlikli beslenmeli dedi. Ben biraz kilo konusunda takintiliyim. Sanirim bunu ozellikle dedi :)
Aklima gelenler suan bunlar. Baska olursa solerim
benimde kardeşimde var, yeğeni Erenköy parklarında gezdirirken tecrübe etmişliğim var
ama almak için önce bizdeki travel ı satmam lazım...o durken alırsam adam bu sefer harp çıkartacak evde. tabi onu satmak için de önce oto koltuğu almam lazım, çünkü hala onun ana kucağını kullanıyorum arabada. offf ne çok "lazım" var hayatımda bu ara
yok hırs yaptım bu ay işlerimi yoluna koyuyorum
Avusturyadaki şirketten de tazminat istedim, enayi miyim dedim doğumdan 18 gün önce işime son vermişler ben sessiz sessiz çekiliyorum kenara... ödemezlerse açıcam davayı, kaç yıl sürerse sürsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?