- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #77.641
Biz dr aksam tartistik sebebinde ben cocukla niye doktora gitmiyormusum.. Dedim ki 15 gunde bi regl oluyorum annem grlince bi randevu alip gideyim. Anneni niye bekliosun gitseme cocukla dedi. Yaui kadin dogum muayene edecek kizi napcam dedim koyarsin bi yere diyo. Sonra basladi sen zaten cocukla bisey yapamazsin da, ne var bunda herkes yapiyo da. Dedim ki colt doktoru filan olsa neyse de burda muayene var deli misin nesin tek basima 6Aylik bebekle nasi gideyim dedim. Neymis herkes yapiyomus. Gecem eylulde dogum yapan bi arkDas ogluyla bara gitmis facebooka koymustu yok millet bara gidiyomus, cok mu normal dedim 6aylik bebekle bara gitmek?!
Bi diyim bana ben mi anormalim yahu??? Kadin doguma nasi gideyim kizimla?????
Fügen hocabu gidişimde ozana doktorluk değil bana psikologluk yaptı ,
ozanla ilgili muayene konuşma 15 dakika benimle ilgili 45 dakika
çok seviyom ben bu kadını başta soğuk dr house gibi demiştim
geri aldım lafımı çok iyi bir insan ama herkeseyetişemiyor doğal olarak.
Sonuçta ozanın gayet sağlıklı ve besin alerjisinin geçici birşey olduğuna
İkna etti beni , kendimi suçlamalarımı bitirdi suçlu çevre kirliliği
yediklerimizin doğal olmaması ve taaa Geçmişten gelen genler
Beklerken de bir sürü anneyle konuştum birinin aoğlunda varmış alerji
(şimdi 21 yaşında ) 2 yaşında geçmiş herşeyi yemiş ondan sonra
Neyse dün ki dibe vurmam bugün beni baya yükseltti inşallah bir dahaöyle
Salak laflar duymam
Bütün yorum yazan arkadaşlar elleriniz dert görmesin. Çok saolun
Ben de bugun "ne bulursam ekledim" corbasi yaptim:) icinde kereviz, ispanak, brokoli, havuc, patates var. Biraz yumusaynca irmik ekledim. Yalniz alti biraz tutmak uEreymis:) ustunu siyirdim kiz uyaninca rondodan gecircem.
kızım biraz grip gibi oldu sanki. sabah hapşırıp burnu akıp durdu ama öğlene geçti. ateşi ve huysuzluğu yoktu ama yinede aşıya gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım. bende önce doktoruma götürdüm muayene etti ateşi yok hafif boğazı kızarmış aşıyı yaptırabilirsin dedi. hastaneden çıktık sağlık ocağına gittik bu arada kızım uyudu. polio aşısı kalmamış pazartesi gelir dedi. bende çarşamba nöbetçiyim o güne kadar huysuzluğu geçmezse annem tek başına zorlanır bakmakta dedim. perşembe günü nöbet çıkışı götürcem artık aşıya.
kızlar sizi michelin lastik reklamının yeni yüzüyle tanıştırayımEki Görüntüle 1000629
Kizim icin hazirladigim beslenme planini paylasayim nihayet, yardimcimizinda gunduzleri faydalanmasi icin almanca hazirlamistim en basta simdi onu turkce yaptim, aceleyle bu kadar oldu birde kendi el yazimi paylasmak istemedim o yuzden birisine yazdirmak gerekti, is uzadi :)
Eki Görüntüle 1001387
- Haftalik menu icin alisveris gunum Pazartesi. Sut urunleri, yumurta, meyve ve sebzeleri aliyorum. Tabii ara alisverislerimde oluyor ama pazartesi alisverisi haftanin menusunu belirliyor. Sebzeleri daha once yazdigim gibi biomarkt dan cocuklar icin hazirlanan kucuk kese kagitlarindan aliyorum, icinden az az 3-4 cesit sebze cikiyor. O sebzelerden yola cikarak gunluk menuyu dolduruyorum.
- Bu plan bu haftanin menusu mesela. Ben aldigim seyler eskimeden tuketilsin diye ust uste vermeyi tercih ediyorum. Mesela bu hafta quark aldim, tum hafta kahvaltida onu verdimki tazeyken yesin. Iki cesit meyve aliyorum, tum hafta ikisini degistirerek, icine baharat, badem,ceviz, kaymak v.s atarak veriyorum. Taze guzel meyve bir cesit bulabilmissem, hipp meyve purelerinden takviye yapiyorum.
- Oglen beslenmesi simdilik devam sutuyle, 20 Mart itibariyle o ögünü de sebze-tahil-bakliyat veya et menusuyle degistirecegim. 8. Aya yaklasinca devam sutunu azaltacagim, gunde 3 defa verecegim.
- Maalesef bu planda benim anlayabilecegim gibi menu adi yaziyor. Sebze yemeklerine, yogurda, meyveye ek birseylerde katiyorum. Detayli tarifleri yazmadim daha ince konustuk zaten hepimiz biliyoruz diye.
- Mutfagimda boyle hazir bir tablo var, menuler silinebilir kalemle yazili, her hafta guncelliyorum, bugun ne versem, nesi eksik diye dusunmuyorum, kolay oluyor.
yok karar verdim bunların kafa farklı çalışıyor...bence bu durum y kromozomu ile ilgili, adamlarda suç yok :)))
Fügen hocabu gidişimde ozana doktorluk değil bana psikologluk yaptı ,
ozanla ilgili muayene konuşma 15 dakika benimle ilgili 45 dakika
çok seviyom ben bu kadını başta soğuk dr house gibi demiştim
geri aldım lafımı çok iyi bir insan ama herkeseyetişemiyor doğal olarak.
Sonuçta ozanın gayet sağlıklı ve besin alerjisinin geçici birşey olduğuna
İkna etti beni , kendimi suçlamalarımı bitirdi suçlu çevre kirliliği
yediklerimizin doğal olmaması ve taaa Geçmişten gelen genler
Beklerken de bir sürü anneyle konuştum birinin aoğlunda varmış alerji
(şimdi 21 yaşında ) 2 yaşında geçmiş herşeyi yemiş ondan sonra
Neyse dün ki dibe vurmam bugün beni baya yükseltti inşallah bir dahaöyle
Salak laflar duymam
Bütün yorum yazan arkadaşlar elleriniz dert görmesin. Çok saolun
Biz dr aksam tartistik sebebinde ben cocukla niye doktora gitmiyormusum.. Dedim ki 15 gunde bi regl oluyorum annem grlince bi randevu alip gideyim. Anneni niye bekliosun gitseme cocukla dedi. Yaui kadin dogum muayene edecek kizi napcam dedim koyarsin bi yere diyo. Sonra basladi sen zaten cocukla bisey yapamazsin da, ne var bunda herkes yapiyo da. Dedim ki colt doktoru filan olsa neyse de burda muayene var deli misin nesin tek basima 6Aylik bebekle nasi gideyim dedim. Neymis herkes yapiyomus. Gecem eylulde dogum yapan bi arkDas ogluyla bara gitmis facebooka koymustu yok millet bara gidiyomus, cok mu normal dedim 6aylik bebekle bara gitmek?!
Bi diyim bana ben mi anormalim yahu??? Kadin doguma nasi gideyim kizimla?????
Merhaba güzel anneler,
Ben gezdim geldim siz de bolca katnatmışsınızgeçmişe bakmadan
önce bugün yaptıkalrımı anlatayım
10.30 gibi evden çıktık parka gittik Ozan etrafı seyrederek mamasını yedi ve uyudu. O uyurken ben düşüncelere daldım
kafam karman çormandı dayanamadım taksiye atlayıp nişantaşına Fügen hocanın muayanehanesine gittim 12 den 14 e kadar bekledim randevusuzgittiğim için görüşemiyeceğimi söyledi sekreteri ama beklememedayanamayıp aldı Fügen hanım
( konuştuklarımızı ayrıca yazıcam) 5 dk birşeysorucam diye girip 1 saat kalmışız içerde çıkışta 14 te randevusu olan
kadın bana çok kötü bakıyordu:)
sonra tekrar anadolu yakasına geçip ceviz ağacına gittim (doğumdan beri hiç gitmediğim ama önceden sıkça gittiğim biryer )
Yemek ve tatlı yiyerek kendimi ödüllendirdim :)
sonra da ebebekten suluk sulu dişlik banyo oyuncağı gibi sudan şeyler alarak oğlumu ödüllendirdim ve 19.30 da eve geldim .
Ozanı yıkamam maması uyutmam derken ancak girebildim
Slm tekrarrr
Hera emel ve chen kuzucuklarınız çoook tatlılar yaa Allah nazardan saklasın
Ben bugün resmen işe başladımbu da demek oluo ki düzgüncebi haftalık liste hazırlamam lazım ek gıdalar için
Ivyyyy
Ama hani hani biZe liste yollicektinn:26:
Bi De havuz fotolarını unutmadım söliimig takipteyim
Unutmadan söliim burka senin o ark zaten kendi hastalıklıymış Cnm boşver görüşmeyin daha ii
Senin tertemiz evini bi daha silmek de ne yaaa
Bi de bişi sorcam bebişlerinizin yeme ya da emme aralıkları ne durumda biz 2 saatte bi emmezsek kendimizden geçioz mümkün diil uzatamıom bu süreyi
koca dedikodusuna başlamışken size ço komik bişey anlatayım, bu akşam yine tartıştık ve niye tartıştık
bugün bakkala süt nerden bulurum diye sordum (yumurtayı ondan alıyorum,bahçesinde kendi tavukları olan bi amca getiriyor) burda istanbuldan gelip yerleşen doktor bir çift varmış keçi çiftliği kurmuşlar, onun telefonunu verdi. kadında hemen bizim alt sitede oturuyormuş meğer. akşam kapıma kadar geldi 1 lt yeni sağılmış keçi sütü getirdi ve fiyatı 3tl
adam bana bunun için kızdı, niye organik saplantısı yapıyormuşum. marketten gidip inek sütü alaymışım adam gibi. yaa diyorum inek sütü alerji yapıyor. ozaman marketten keçi sütü al. doğal olan kapıma kadar gelmiş hemde çok uygun fiyata, marketten bilmediğim şeyi niye daha pahalıya alayım
istanbulda insanlar ne yapıyor, marketten alıyor diyor. veee bomba cümleyi söylüyorum..."güvenmiyorsan markete alma ozaman süt, süt içmiyor diye ölecek değil ya çocuk"
ya bu erkekler çok mu cahil, benimki mi bu model anlamadım...aldığım şeyin başında organik yada doğal geçiyorsa adam kıyameti kopartıyor, kokoşluk yapıyormuşum, çocuğu alıştırmayacakmışım organik beslenmeye...olur canım patates kızartayım yanına da birer kola açın baba oğul oturun yiyin. ay deli etti adam beni
bu arada kızıyor ama yanlış anlaşılmasın bunları öyle dünya paralara falan almıyorum. burada zaten herşey doğal
mesela süt dediğim gibi3tl, yumurta 50kuruş, elma 5tl...yani öyle uçuk paralar falanda harcanmıyor, derdi ne anlamadım. anlamadım ama beni gerdiği kesin
bnce kafaları basmıyo bazı konularda bnm ki de ayrı bi uç..bnde çook dertliyim bu konuda ama tersten.. Aybike demiş ya y kromozomundan galiba..bnm eşimde çocukla hiç bi yere gitmemi istemio babanne bakacakmış tamam bebekle gidilcek yer var gidilmicek yer var çok şükür şanslıyız ama bazen abartıyo sürekli babanneye bırak al olur mu? bara da gidlmezama ya onlar abartmış, ben arkadaşlarıma oturmaya, markete hemen 3-5parça alışverişe bzmle yemeğe artık gelebilir diorum o bırakalım istio ama..dışarı çıkasım gelmio her gittiğimiz yeri hbr edioz gibiçocuğu bırakınca
oo maşallah ya ne güzel gezmişsiniz saatlerce, imrendim ama ben asla yapamam 3-4 saate razıyım
saol cnmm burdaki tüm bebekler çoook tatlııı.. 2 saate bi emme bzde de var çok zoruma gido 6. ay oldu azaltacağına çoklaştırdı emmeyi bu işte bi tuhaflık var diodum ama burda bi çok kişi aynı durumdaymış, nie böle oldular diş dertlerinden mi ki ama biz çoktan çıkarttık bittii:26:
Burka değerli bilgiler yazmışsın dr sonrası teşekkürler..gece sık emmeye takıldım gündüz nasıl az emzireceğim emmeden ikna olmuyo kii..gaz diil eminim emmek istiyo..
al birini vur birine oyun konusunda çileden çıkarttılar bizi yetmedi bebeğin beslenmesine takıyolar bnmki de öle avakado nie yesin tadı kötü, o kadınlar kulübüne gire gire saçma sapan şeylere taktın (keçi sütü-organik muhabbeti) bizim zamanımızda böle şeyler yoktu bzm neyimiz eksikkola da içirir bnmki sigarada bu gidişle evde içme diom kokulu kokulu araba zaten üstü zift bide mutfak camında içiyo buram buram, çocuk bağımlı olucak yakında..
bnce kafaları basmıyo bazı konularda bnm ki de ayrı bi uç..bnde çook dertliyim bu konuda ama tersten.. Aybike demiş ya y kromozomundan galiba..bnm eşimde çocukla hiç bi yere gitmemi istemio babanne bakacakmış tamam bebekle gidilcek yer var gidilmicek yer var çok şükür şanslıyız ama bazen abartıyo sürekli babanneye bırak al olur mu? bara da gidlmezama ya onlar abartmış, ben arkadaşlarıma oturmaya, markete hemen 3-5parça alışverişe bzmle yemeğe artık gelebilir diorum o bırakalım istio ama..dışarı çıkasım gelmio her gittiğimiz yeri hbr edioz gibiçocuğu bırakınca
oo maşallah ya ne güzel gezmişsiniz saatlerce, imrendim ama ben asla yapamam 3-4 saate razıyım
saol cnmm burdaki tüm bebekler çoook tatlııı.. 2 saate bi emme bzde de var çok zoruma gido 6. ay oldu azaltacağına çoklaştırdı emmeyi bu işte bi tuhaflık var diodum ama burda bi çok kişi aynı durumdaymış, nie böle oldular diş dertlerinden mi ki ama biz çoktan çıkarttık bittii:26:
Burka değerli bilgiler yazmışsın dr sonrası teşekkürler..gece sık emmeye takıldım gündüz nasıl az emzireceğim emmeden ikna olmuyo kii..gaz diil eminim emmek istiyo..
al birini vur birine oyun konusunda çileden çıkarttılar bizi yetmedi bebeğin beslenmesine takıyolar bnmki de öle avakado nie yesin tadı kötü, o kadınlar kulübüne gire gire saçma sapan şeylere taktın (keçi sütü-organik muhabbeti) bizim zamanımızda böle şeyler yoktu bzm neyimiz eksikkola da içirir bnmki sigarada bu gidişle evde içme diom kokulu kokulu araba zaten üstü zift bide mutfak camında içiyo buram buram, çocuk bağımlı olucak yakında..
Merhaba güzel anneler,
Ben gezdim geldim siz de bolca katnatmışsınızgeçmişe bakmadan
önce bugün yaptıkalrımı anlatayım
10.30 gibi evden çıktık parka gittik Ozan etrafı seyrederek mamasını yedi ve uyudu. O uyurken ben düşüncelere daldım
kafam karman çormandı dayanamadım taksiye atlayıp nişantaşına Fügen hocanın muayanehanesine gittim 12 den 14 e kadar bekledim randevusuzgittiğim için görüşemiyeceğimi söyledi sekreteri ama beklememedayanamayıp aldı Fügen hanım
( konuştuklarımızı ayrıca yazıcam) 5 dk birşeysorucam diye girip 1 saat kalmışız içerde çıkışta 14 te randevusu olan
kadın bana çok kötü bakıyordu:)
sonra tekrar anadolu yakasına geçip ceviz ağacına gittim (doğumdan beri hiç gitmediğim ama önceden sıkça gittiğim biryer )
Yemek ve tatlı yiyerek kendimi ödüllendirdim :)
sonra da ebebekten suluk sulu dişlik banyo oyuncağı gibi sudan şeyler alarak oğlumu ödüllendirdim ve 19.30 da eve geldim .
Ozanı yıkamam maması uyutmam derken ancak girebildim
heh işte :)))
bence içlerinden biri replikleri yazıyor sonrada hepsine dağıtıyor, kesin bunlarında var bir grubu :))
o grubu okuya okuya böyle oldun zaten, bizim zamanımızda keçi sütü organik sebze mi vardı.... ulen bizim zamanımızda organik kelimesi yoktu çünkü herşey doğaldı. sütçünüz kapıya gelirdi taze taze alırdınız sütü
geçen cam rendeye takmış, bizim zamanımızda cam rende mi vardı, çatalla ez...yuh dedim, bana bişey demeden git annene sor önce.
Slm tekrarrr
Hera emel ve chen kuzucuklarınız çoook tatlılar yaa Allah nazardan saklasın
Ben bugün resmen işe başladımbu da demek oluo ki düzgüncebi haftalık liste hazırlamam lazım ek gıdalar için
Ivyyyy
Ama hani hani biZe liste yollicektinn:26:
Bi De havuz fotolarını unutmadım söliimig takipteyim
Unutmadan söliim burka senin o ark zaten kendi hastalıklıymış Cnm boşver görüşmeyin daha ii
Senin tertemiz evini bi daha silmek de ne yaaa
Bi de bişi sorcam bebişlerinizin yeme ya da emme aralıkları ne durumda biz 2 saatte bi emmezsek kendimizden geçioz mümkün diil uzatamıom bu süreyi
bence içlerinden biri replikleri yazıyor sonrada hepsine dağıtıyor, kesin bunlarında var bir grubu :))
o grubu okuya okuya böyle oldun zaten, bizim zamanımızda keçi sütü organik sebze mi vardı.... ulen bizim zamanımızda organik kelimesi yoktu çünkü herşey doğaldı. sütçünüz kapıya gelirdi taze taze alırdınız sütü
geçen cam rendeye takmış, bizim zamanımızda cam rende mi vardı, çatalla ez...yuh dedim, bana bişey demeden git annene sor önce.
7aylik evliyken tuttum yumurtladim hamile kaldim:)) aman iyi ki de kalmisim valla.
Tmm sana da bakarim bi resim, ama pztfen sonra bakabilcem haftasonu koca evde, yani iki bebekliyim :))
Ohh sefaniz olsun :) seni yine boyle enerjik, guclu gormk cok guzel canim. Ozanda hic uzmemis annesini afeim ona, bundan sonra oglunla istanbul turu yaparsiniz artik, parklara, akvaryumlara, sokak showlarina falan hep gotur canim, anlamaz deme, oyle bir anliyorlarki, Ozan a bizden selam ve opucukler ilet lutfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?