2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yaz kızım :
çocuk sayısı : Ilk
TDT:09.08.2013
isim: Egemen

gereği düşünüldü!!!!
Bugün itibariyle listeye alınmasına ve doğuma kadar listeden çıkarılmamasına karar verildi!!!!!

Son düzenleme:

nerden biliyosun kız olacağını ayy biran kendimi gördümm ben de 3.ye hamile kalsam ne heyecan yapardımmm yaaa

seni sakinleştireceğime daha da heyecanlandırdım de:18:miii

bende calısıorm pantalon almam lazım ozaman. cunku benım beden hep aynıydı degısmezdı sımdı normal oalrak ust dugme acık durumdayım

ben de bir süre öyle gezdim, bu haftanın ortasına kadar yani. otururken iyi de ayağa kalkınca mecburen ilikliyosun düğmeyi ve cidden aslında nasıl rahatsız olduğumu hamile pantolonu giymeden önce anlamamışım. bu hafta bi tane daha alayım, diyorum

ya seninle aramız 1 gün ama bizde daha bişey yok resmen yüzüstü kapanmış genital nub bile tahmin edilemez vaziyette yatıyo... ben çok merak ediyorum diye annesine oyun yapıyo galiba

Sana supriz yapmak istio sanirimcanm benimki sirtustu yatiodu ondan gordu sanirim..bde bnmki ultrason olcumunde bikacgun bu durum etkiliomu bilmiyorum...

Günaydın hamişkolar

Ölü gibi uyumuşum resmen daha uyanalı yarım saat falan oldu. Kahvaltı etmeden direkt buraya daldım. Bir de rüya tabirleri sitesine girdim :)) Akşam kucağıma beyaz bir diş düştü rüyamda.
Rüya tabirinde diyor ki kucağına diş düştüğünü görenin erkek evladı olur. Doktor amcamız 2 kez kıza benziyor dedi ama ben hep erkeğe yorumlanan rüyalar görüyorum hadi bakalım hayırlısı Bilinç altım mı yapıyo diycem ama kucağa düşen dişin anlamını ilk kez okudum. Ayrıca özel bir beklentim de yok. :44::44:

iyiymiş laaaa biz öğlen yemeğine gidecez hatun yeni uyanmışşş

Slm kizlar ya bisi sorucam istahiniz ne alemde:)) bu aralar onume ne gelse silip supuruyorum makarna ile bile ekmek yiyorum:)) dusunun yani sizde oylemisiniz?? Bu gidisle 80 kilo ile doguma gidicem 42 hamilelik kilom:)))

AL benden o kadar canım.. 3 ayıma kadar hiç bişey almamıştım. Çünkü pantolonlarım oluodu rahat olmak için otururken açıodum kalkınca kapatıodum. Etrafımda herkes tepki verdi ne olursa olsun bebeği sıktıgını farkında deilmisin die eşimde pinpirik oldugu için almak zorunda kaldım.. İyiyki de almışım bana kalsa daha almazdım. 1 hafta sonra 4 ayımız biticek.. Boşuna eziyet düğme aç kapayla uğraşmak Şuan çok rahatız göbişim ve bebişim

Slm kizlar ya bisi sorucam istahiniz ne alemde:)) bu aralar onume ne gelse silip supuruyorum makarna ile bile ekmek yiyorum:)) dusunun yani sizde oylemisiniz?? Bu gidisle 80 kilo ile doguma gidicem 42 hamilelik kilom:)))

Eyvah hemde makarna ile ekmek. şimdiden alacağın kilolar hayırlı olsun şekerim
Benim ekmekle aram ii deil akşamalarıda servisten inince midem allak bullak olduğu için akşamları çok bişey yiyemiorum.. Ama bazen kurt gibi açıkıorum öğle molası gelsinde yemeğe koşayım diye

Son düzenleme:
Gamzeeee ogrendnmi cnsiyetini minnosnn
evet canım 2. de erkek oluyormus evde kralıce oldum vallahı 3 bocek bır cıcek

aaa gecmısı okuyunca farkettim canım tebrik ederimmm.. 3 böcek 1 çiçek olcaksınız desene :) hayırlı olsun bebeğim cok sevindim..

saolll canımmmmmm aynen naparım boyle 3 erkek le bılemıyorummm

bende kendime çok kızıyorum neden gözlüklerimi yanıma almadım diye.

bebek olunca uyuyamazsın dediler ben de uyuyorum policim. Sen çalışan annesin kıyamam sana da. Neyse yarın hafta sonu öğlene kadar yat

keşkkeee evdeki canavarım sabah 8 de uyanmasa..
1 hamilelik çok rahat geçiyo ama 2. de öyle değil özgür olamıyosun ilk çocukla uğraşmak zorundasın kafana göre yatıp kalkamıyosunnn neyse sende 2. de anlarsın inşallahhhh

Son düzenleme:
1. Ultrason çocuk için zararlı mı?
Uzmanlar ultrasonun çocuklar için yüzde yüz zararsız olduğunu iddia etmiyor. Bundan dolayı bu yöntem bebeği seyretmek için bir gösteriye dönüşmemeli. Aksine sadece gelişimini takip etmek için kullanılmalı. Sorunsuz geçen bir hamilelikte üç kez kapsamlı ultrason muayenesi yapılır. Bunlar 9. - 12. hafta, 19. - 22. hafta ve 29. - 32. hafta arasında yapılabilir.

2. Araba yolculuğunda nelere dikkat edilmeli?
Uzun süren yolculuklarda sık sık mola vermeye çalışın. Tuvalet ihtiyacınızı düzenli olarak giderin. Kollarınızı ve bacaklarınızı molalar esnasında hareket ettirin. En iyisi kısa bir yürüyüş yapmak. Yeteri miktarda sıvı almaya gayret edin. Emniyet kemerinin alt bölümü karnınızın alt kısımını sarmalı. Böylece olası bir kaza anında karnınız baskı görmemiş olur. Bebek için endişelenmenize gerek yok. Çünkü plasenta ona gereken korumayı sağlayacaktır.

3. Hangi gıdaları kesmeliyim?
Belli başlı birkaç yiyecek özellikle toksoplazmayı artırtıklarından mutlaka dikkatli tüketilmeli veya tamamıyla mönüden çıkarılmalı. Bunların başında çiğ kırmızı et (çiğköfte), çiğ yumurta ve çiğ süt ürünleri geliyor. Salatayı daima çok iyi yıkayın. Mümkün olduğunca çiğer tüketmeyin. Her gebenin kişisel durumundan kaynaklanan farklılıkları vardır. Bundan dolayı doktorunuza hangi besinleri tüketbileceğiniz ve hangilerinden vazgeçmek zorunda olduğunuzu mutlaka danışın.

4. Hangi rahatsızlıklarla karşılaşabilirim?
Hormonlarınızın değişmesi bedeninizde bazı farklılıklara yol açabilir. Bunlardan başında gelenler::
Yorgunluk: Progesteron rahmi rahatlatırken aynı zamanda yorgunluğa neden olabilir. Bu nedenle özellikle hamileliğin ilk aylardında kendinizi sıkça yorgun hissedebilirsiniz. En iyi çözüm ise dinlenmek ve uyumak.
Mide yanması: Gebeliğin son aylarında bebek mideye baskı uygular. Buna bağlı olarak mide asidi yükselir ve ağzınızda veya gezinizdeki acı tad oluşur (Reflü). Böyle bir durumda su ya da süt içebilirsiniz. Kahve ve şekerli gıdalardan kaçının.
Kabızlık: En kolay çare bolca doğal gıdalarda saklı. Kepekli besinler veya bağırsaklarınızı çalıştıracak seçenekler tüketin. Bolca sıvı alın ve hareket edin. Müshil ilacı kullanmayın.
Sık idrara çıkma: Çevrenizde bulunan tüm umumi tuvaletleri ezberlediğiyseniz duruma şaşırmayın. Dolaşım sisteminizdeki hızlanma böbreklere de yansıdığından ihtiyaç giderme sayınızda artacak. Bebeğin baskısının da etkisi var. Durum size sıkıcı gelse de herhangi bir zararı yok.
Bulantı: Hormonların değişmesine bağlı olarak mide bulantıları geçirebilirsiniz. Özelikle sabahları karşılaşacağınız bu rahatsızlık gün boyu sürmez. Mümkün olduğunca hafif atlatmak için hemen yataktan kalkmayın ve çay için.

5. İki kişilik mi yemeliyim?
Hamilelik boyunca 6 ila 20 kilo almak normal sınırlar içinde sayılabilir. Dokuz ay boyunca enerji ihtiyacınız çok yüksek olacak. İlk üç ayda günde 2400 kalori sizin için yeterli olacak. Zaten bir gebenin bu kadar kalori tüketmesine izin var. İkinci üç ayda günde 2600 son üç ayda ise günde 2800 kalori tüketebilirsiniz. Bedeninizin bu dönemde yüksek miktarda vitamin ve minerale ihtiyacı var. Albümin (kırmızı et, balık, süt ürünleri, patates, kepekli ürünler) hücre yapımında faydalı. Bundan dolayı normal ihtiyacın iki katını almak gerekli. Kalsiyum (günde yarım litre süt, süt ürünleri) bebeğin kemik ve diş oluşumu için çok önemli. Demir (kırmızı et, kepekli ekmek, yeşil sebzeler) kan yapımını destekler. Vitaminler (meyve, sebze, kepekli ve sütlü ürünler) dolaşımı harekete geçirir. Tatlı su balığı ve iyotlu tuz iyot eksikliğin giderir.

6. Çatlaklar oluşmak zorunda mı?
Bu tamamıyla cildinizin yapısına bağlı. Ama kadınların yüzde 70'inden fazlası gebelikte çatlaklarla karşılaşıyor. Buna şaşmamak gerekiyor çünkü karnın çapı 50 - 60 cm kadar büyüyor ve bu durum cildiniz için ağır bir yük. Liflerin maksimum esnemesi gerekiyor ve cildiniz zayıfsa yırtılabilirler. Her ne kadar çatlakların rengi hamileliğin ardından soluklaşsa da izleri hep kalır. Gebeliğin 18. haftasından itibaren karnınıza buğday özlü yağlarla masaj yapmak size yardımcı olabilir.

7. İlk defa ne zaman hareket edecek?
Hamileliğin belki de en heyecanlı anı bebeğinizin ilk tekmesini atması. İlk hamilelikte genelde 20. haftada ilk hareketler hissedilebilir. Deneyimli anneler ve ikiz bekleyenler 18. haftadan itibaren heyecanlanmaya başlayabilirler.

8. Doğumun başladığını nereden anlayabilirim?
En önemli belirtileri sancıların başlaması veya suyun gelmesi. Böyle bir durumda derhal hastaneye başvurun. Bazı kadınlarda günler öncesinden akıntı başlar. Bazılarında huzursuzluk veya ishal görülüyor.

Canim telden giriyorum onun icin ozelden msj atma kismi ekrana gelmiyo burdan yaziyorum bdt 23 agustos ankara ilk bebis cinsiyet belli degil eklersen sevinirim

evet canım 2. de erkek oluyormus evde kralıce oldum vallahı 3 bocek bır cıcek

saolll canımmmmmm aynen naparım boyle 3 erkek le bılemıyorummm

benim eşim 3 erkek kardeş kayınvalidemi hep takdir ederim hala bebek gibi ilgilenir diğer ikisi bekar
ev aynen şöyleee
anneee ne yemek var bugünnn anneee benim mavi gömleğim nerdeee
anneee siyah pantolonumu neden ütülemedin eşim bile gittiğinde özel ilgi bekler kadın 5 dk oturmaz evde diyo ki sizi de bi evlendirsemde kurtulsaydımmmm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…