2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya ayıp olmasın 2 kre kan pıhtısı bile geldi gelde moralini bozma allah büyük benim yaşadıklarımı yaşayan ve bu durumu atlatanlarınız var mı acaba??

Canım çok çok gecmis olsun. Sen atlatacaksin inşallah .Çok üzücü biliyorum ama icini ferah tutmaya çalış. Film falan seyrederek kafanı dağıtmayı denesen stres bu durumun bas düşmanı.

guneslı de medicine diye bır hastane var ben daha once kadın hastalıgı ıcın gıtmıstım nurıye unsel diye bır doktor vardı.herkes cok memnundu bende memnun kalmıstım ama gebelık ve dogumda nasıl bılmıyorum.muayenesı 40 tl dı galıba.medıpol hastanesını bende duymustum cok ıyı dıyorlar ama dogumu 1750 tl demıslerdı dogrumu bılmıyorum.su an beklemedeyım hastaneyı aradım alttan muayene ıstemıyorsanız adet gecıkmesınden 21 gun sonra gelırsenız hem kalp atısını hem keseyı karından gorebılırız dedıler.

Off kızlar ya 2 gündür nedir bu midemden çektiğim, bugun kahvaltıdan sonra az kalsın çıkarıyodum. Sanırım benim hamilelik biraz çetin geçicek. İnşallah hepimizin hamilelği sağlıklı bi şekilde sonuçlanır, hatta bebişlerimizin fotolarını bile paylaşırız. Bu günler de gelir geçer inşallah.

canım yeni doğan ünitesi(küvez),dr ultrasonları(çok eski oluyor bebeği zor goruyoeuz nerdeyse),radyolog nasıl?(ikili testte 4D ultrasonda nasıl),sterilazyon,doğum odaları vs..
şimdi diyceksiniz bunlarda ne ? ama 3 yıl bir hastanede kadın dğumcuyla çalıştım.oyuzden pimpirikliyim. ve doktory gece doğuma gelıyormu?geliyorsada ekstra ucret alıyormu?

hoşbulduk bu servis beni mahdediyo kızlar yaaa bugün servisten indiğim gibi lavaboya koştum çıkardım rahatladım afedersiniz.
alemsın canım yaaa en yakın zamanda rahata eresın inşallah.
benım adetıme1 hafta vardı kanda test yaptım ogrendım canım.
merhabalar efenim . . .
merhabaaaa canımmmmm
kimliğim esimde kalmış dün bankaya gitmişti niyte vermiosa bana uyuz oldum zatten
kımlıksız muayene olabılırdın canım eger onceden kaydın varsa
bebegım 5+2 gunluk cıktı

bır suru kan verdım tup
antıtoxoplazma rubella fılan ıdrar bır kac tane daha var adı uzun 10 gune ancak cıkarmıs o gun gel kalp sesını duyalım dedı

yahu kuzum neden bızden istemedı bu doktorlar bişey:44:

Herkesee merhabaaa :)))
Bugun girmeye pek firsatim olmadi.
biraz once eczaneden folbiol aldim gunde kac kere icmek gerekiyorr???oglumda folic plus kullanmistim gunde 3 kere aliordum.

kızlar herkes muayneye gitti artık ben de dayanamıyorum ne yapsam gitsemi dr eşim gelince,yazık eşimbile streslere girdine durumda bebek dıye......yoksa bekleyeyimmi 9 gün daha kızoşlarr nolur fikir verin evde yanlız zmnda gecmek bılmıyor yat yat mınnoşum için sabırsızlanıyorum...

Belalarin 1. Kat semaya indigi SAFER Ayindayiz... Bu gece birinci gecesi. Efendimiz sav bugun ölüm hastaligna tutulmustur. Safer ayinda Levhi mahfuzdan 1. Kat semaya 320.000 bela inmektedir. Bu bela ve kazalar sene icine yayilmaktadir. Bu ayda hergün 100 defa La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim denilmelidir. Günde 100 defa okuyandan, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 cesit bela kaldirilir. Bilmeyen kardeslerimizide iletelim insaallah. "Kim hayra vesile olursa hayri yapan gibidir"

bence git canım eşinde sende rahatla.sonra oturur bizim gibi bilgisayar karşısına "a şimdi bukadar olmuş,şuna dikkat etmek lazım"şöyle böyle dersiniz :)

Selaaamm

Ben de varim. Bugun transferimin 13.gunu ve bhcg 8.gun 81
11.gun 197
13.gun 363
İnsallah her sey yolunda gider de ben de sizlerle okurum 8-9 ay boyunca

şimdi neden folic plus almadın canım folbiol doktor tavsiyesi üzerinemi aldın.

Canim daha hic doktora gitmedim. oglumda folic plus vermisti doktor ama bir hafta anca kullanamadim cok fazla bulanti yqpmisti. folic plusi kesip elevite devam etmistim onda da folik asit varmis diye. folbiolu de doktora gidene kadar kullanayim dedim. gerek yok mu yoksa??? Doktora hatya giderim iyice zaman gecsin kese anca gorunur cunky

günde 1 kere canım.

Saol canim

canım bütün doktorlar veriyo kendinde alablirsin kaç aylık bebişim ama ilk 3 ay çok önemli folik asit...

Canim daha cok yeni 5 gun gecti battan ben 24 gunde bir regl oluyorum. dun test yaptim daha cook yeni anlayacaginn :)) folbiol onerilmiyor muu ???

kızlar neden benden ıstemedı doktor fılan demıssınız

genelde herkese yapılır bu testler belkı haftaya ısterler sızden onemlı testler ayrıca

mesela ben daha hamılelıgımı ogrenmeden dhılıye gıttım ıdrar verdım daha hamılelıgımı ogrenmeden trıot ve kan sayımımı yaptırdım sonuclarımı aldım hazırca doktora gıttım

saolsun doktorum cok ıyı ankara dıskapı egıtım hastanesınde kadın dogumcu ama 2 aydan sonra bakmıyor o kadar guler yuzlu bır doktor ben omrumde gormedım

asagıdakı zubeyde hanım dogum var ona 9 haftadan sonra gıdıyorum ben ılkınde oyle yaptım ıyıkıde oyle yapmısım gene elımde kagıtlaaa halı hazırda herseyımı yapmıs halde gıdıyorum doktor sasırıyor bıraz bılgılı gıbı durunca doktorun sana olan tavrı bıle farklı oluyor kızlar deneyın devlet hastanesınde bazen yuzune bıle bakmazlar ama ben hıc bırzaman ısı sansa bırakmam oncesınde ne gerekıyorsa doktor dusunmese bıle yaptırırm netten bakarım ılaclarımı bıleeee doktor yazar ama ben genede bır google amcamızdan brı arastırırım neme lazımmmmmmm dalgınlıgına gelır bırsey olurrrrrrr

benden ıstedıgı testlere glınce

mıkrobık testler yapıldı

ornegın:TOKSOPLAZMA testı Bulaşması pişirilmemiş çiğ etlerin yenmesiyle ve kedi dışkısının ve kedi dışkısıyla temas etmiş herhangi bir eşyanın ellenmesiyle ağız yoluyla olur. Köpeklerle bu hastalığın direkt bir ilgisi yoktur. Gebe kişiler bu yollarla enfeksiyonu alırsa enfeksiyon plasenta yoluyla bebeğe de geçebilir

Rubella IGM - IGG testı: HAMİLELİKTE KIZAMIKÇIK ENFEKSİYONU GEÇİRMEK
Kızamıkçık (Rubella, German measles)

CMV IGM ve IGG: HAMİLELİKTE CMV (SİTOMEGALOVİRÜS) ENFEKSİYONU GEÇİRMEK
Sitomegalovirüs (Cytomegalovirus, CMV) herpes virüs ailesinden bir DNA virüsüdür. En sık görülen perinatal enfeksiyondur. Çok sık karşılaşılan bir enfeksiyondur, insanların yarısından fazlası bu enfeksiyonu geçirir. İdrar, tükrük, gözyaşı, semen, süt gibi her tür vücut sıvısından temasla ve cinsel ilişki ve kan nakli ile de bulaşabilir. Gebelik sırasında bebeğe geçebilir. Emzirme ile de bebeğe geçebilir.

- Tam kan sayımı (Hemogram): Annede kansızlık (anemi) var mı araştırmak için.
- Anne ve baba kan grupları: Kan uyuşmazlığı saptanırsa önlem alınması için.
- Kan uyuşmazlığı varsa IDC (İndirekt Coombs testi)
- Tam idrar tetkiki (Gerekirse idrar kültürü)
- TSH : Annede guatr ve troid hormon bozukluğu varsa bebeği etkileyebilir, bozukluk saptanırsa dahiliye uzmanı tarafından tedavi gerektirir.
- Toxoplazma IGM ve IGG: Detaylı bilgi için tıklayın.
- Rubella IGM - IGG (Kızamıkçık testleri): Detaylı bilgi için tıklayın.
- CMV IGM ve IGG: Detaylı bilgi için tıklayın.
- Hepatit B için HBsAg ve AntiHBs testleri yapılır: Annede Hepatit B saptanırsa bebeğe bulaşmayı engellemek için doğumdan sonra bebeğe antikor iğnesi yapılır.
- HCV testi
- HIV (AIDS) testi
- Sfiliz (frengi) için VDRL testi rutin olarak şart değildir ama yapılabilir.
- Diabet açısından riskli hastalarda açlık kan şekeri
- Biyokimya (kolesterol, böbrek ve karaciğer testleri v.b) gebelikte rutin önerilen bir test değildir. Anne yaşı ileri ise veya sistemik bazı hastalıkları varsa yapılmalıdır.

bunları aslında hep yaptırmak lazımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…