- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #1.001
Canim daha hic doktora gitmedim. oglumda folic plus vermisti doktor ama bir hafta anca kullanamadim cok fazla bulanti yqpmisti. folic plusi kesip elevite devam etmistim onda da folik asit varmis diye. folbiolu de doktora gidene kadar kullanayim dedim. gerek yok mu yoksa??? Doktora hatya giderim iyice zaman gecsin kese anca gorunur cunky
Saol canim
Canim daha cok yeni 5 gun gecti battan ben 24 gunde bir regl oluyorum. dun test yaptim daha cook yeni anlayacaginn :)) folbiol onerilmiyor muu ???
- Tam kan sayımı (Hemogram): Annede kansızlık (anemi) var mı araştırmak için.
- Anne ve baba kan grupları: Kan uyuşmazlığı saptanırsa önlem alınması için.
- Kan uyuşmazlığı varsa IDC (İndirekt Coombs testi)
- Tam idrar tetkiki (Gerekirse idrar kültürü)
- TSH : Annede guatr ve troid hormon bozukluğu varsa bebeği etkileyebilir, bozukluk saptanırsa dahiliye uzmanı tarafından tedavi gerektirir.
- Toxoplazma IGM ve IGG: Detaylı bilgi için tıklayın.
- Rubella IGM - IGG (Kızamıkçık testleri): Detaylı bilgi için tıklayın.
- CMV IGM ve IGG: Detaylı bilgi için tıklayın.
- Hepatit B için HBsAg ve AntiHBs testleri yapılır: Annede Hepatit B saptanırsa bebeğe bulaşmayı engellemek için doğumdan sonra bebeğe antikor iğnesi yapılır.
- HCV testi
- HIV (AIDS) testi
- Sfiliz (frengi) için VDRL testi rutin olarak şart değildir ama yapılabilir.
- Diabet açısından riskli hastalarda açlık kan şekeri
- Biyokimya (kolesterol, böbrek ve karaciğer testleri v.b) gebelikte rutin önerilen bir test değildir. Anne yaşı ileri ise veya sistemik bazı hastalıkları varsa yapılmalıdır.
bunları aslında hep yaptırmak lazımmm
Bende folibolu tercih ediyorum . Folic plus bulantimi artıyor doktorum da aynı şeyi söyledi .folibolu önerdi.
canım seninle tarihlerimiz aynı keseyi gördün mü bulantın falan varmı?
Merhaba kizlar,
Benim de SAT 15 Kasim.. Ve 2. yavruma hamileylim insaAllah
Ve hangi doktoru ararsam arayim en erken 10 Ocak'a ilk randevumuz...
Nasil gecer yahu......
oofff ozmn çok zorr geçiyor cnmmmm ayın 5inden beri 29una sanki asır gibbii geçiyorr daha koskoca 9-10 gun var bnmdee içerde durum edır okadr merak edıyorumkıı nasıl dayancaxx 9ay bılemıyorum vallaaaa..inşllah hepımız sağlıkla kucaklar koklarız yavrularımızııı...allahın ıznıylee
mrb kıslar..dr a gitmeme son 4 gün...heyecanlıyım inş. o minicik kesemizin içinde bebişimizi görürüm...ben çalışıyorummm we akşamları yorgun oluyorum hiç halim kalmıoo karnıma ağrı girio benm giibi olan warmııı neler yapıosunus çalışan bayanlar
mrb kıslar..dr a gitmeme son 4 gün...heyecanlıyım inş. o minicik kesemizin içinde bebişimizi görürüm...ben çalışıyorummm we akşamları yorgun oluyorum hiç halim kalmıoo karnıma ağrı girio benm giibi olan warmııı neler yapıosunus çalışan bayanlar
bugün ilk kez doktor kontrolüne gittim. 6+1 deyiz. miniğimin kalp atışlarını duydum pıt pıt.(üstten ultrasonla bakıldı) yukarıdaki arkadaşın yazdığı tüm testleri istedi doktor. en kısa zamanda duymayan arkadaşlarda duyar inş....
Kızlar bende de bi mide bulantısı oluyo, sonra birden geçiyor, bu sefer psikolojim çok düzeliyor yemek yiyebiliyorum diye, fakat sabah kalktığımda yine başlıyor. Bu sabah ilk kez çıkardım, neyse ki sadece su çıktı, kahvaltı yapmamıştım çünküÇok dengesiz bi durum ya. Akşamları bebişim kasıklarımı ağrıtıyor, uzanmak zorunda kalıyorum. Bu kasık ağrıları bebek büyürken mi oluyor sizce ?????
benimki 12 kasım canım kap atışlarını duydun mu canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?