2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hastane çıkışlarını uzun kollu almak lazım ama bir hafta sonra kısa kollu giyerler , yazın ortasında doğum yapacaz...

aaa olmaskii ama biz burda tembellikten yakınıyoz senin yaptığın işlere bak kıskansam mı imrensem mi utansam mı bilemedim

zaten kadife değil hepsi pamuk penye ay rahatladım minnak şeyler dünya para tuttu o hevesle etiketleri kestim canını yakmasın diye değiştiremezdim saol canımm

Canım değişmek ya da dönmek diye birşey yok. Bu şekilde söylenmesinin sebebi doktorun yanlış gördüğünü anlayıp fikrini değiştirmesi yani bilgi güncellemesi aslında. Yani o başından beri (döllenme anından beri) ya kız ya da erkek. değişmez yani. Ama dediğim gibi kordonu görüp erkek sandıysa, ya da bacaklar kapalı, pipiyi de göstermiyor e kız heralde gibi emin olmadan yorum yaptıysa o zaman yanılmış olabilir.

hastane çıkışlarını uzun kollu almak lazım ama bir hafta sonra kısa kollu giyerler , yazın ortasında doğum yapacaz...

canım benim doğum tarihi en erken 20 agustos yani eylülün ilk haftasına sarkabilir ama sıcak olursa mecbur giydiremem tabi tecrübe yok tabii böle oldu

Arkadaşlar aile içi geçimsizlik huzursuzluk yada mutsuz bir hamilelik dönemi anne adayları ve bebektekalıcı rahatsızlara sebep olurmu bilen yada fikri olan varmı ?

Daha bugün okudum, anne karnında gelişmiyormuş küçük kalıyormuş bebişler. Doğunca da çabuk üzülen ya da depresif oluyorlarmış annenin kronik stres yaşaması halinde. Stresten uzak durmak lazım...

Hah kaynağı da buldum oley

Dr. Bülent Uran İlgin

"Kronik Stres bebekte gelişme geriliğine yol açıyor…

“Stres, bedende birikmiş ve değişik olaylar karşısında titreşen bir enerji hissinden başka bir şey değildir” diyen Dr. Bülent Uran “Sinir sistemindeki bu kayıtlı devreleri ortadan kaldırmadan stresten kurtulmanın mümkün olmadığını bilmemiz gerekiyor. Sürekli stres hali olarak ifade edilen kronik stres hem anne adayı hem de bebek için çok zararlı. Kronik stres halinde salgılanan adrenalin bebeğin kanlanması azaltır. Bu durumda bebekte gelişim geriliği başlar. Bağışıklık sisteminin zayıflaması anneyi hastalıklara açık hale getirir. Hamilelikte zaten bağışıklık sistemi, özellikle hamileliğin ilk aylarında zayıflamıştır. Bu zayıflığa kronik stresin yarattığı bağışıklık azalması da eklenince hem annenin hem de bebeğin sağlığı tehlike altında kalır. Yine hamileliğin ilerleyen aylarında ortaya çıkan gebelik yüksek tansiyonunda da, kronik stres etkilidir” şeklinde konuşarak anne adaylarına rahatlamayı tavsiye etti."

Kaynak: http://www.bebek.com/hamilelikte_psikolojiniz/hamileye_huzur_gerek

Son düzenleme:
canım benim doğum tarihi en erken 20 agustos yani eylülün ilk haftasına sarkabilir ama sıcak olursa mecbur giydiremem tabi tecrübe yok tabii böle oldu

iyi o zaman giydirirsin merak etme. benim kızım 17 eylul dogumlu biz Antalyada yaşıyoruz burası ekim e kadar çok sıcak , uzun kollu almıştım bende o zaman hep takımlarını , arada bir evde kısa kollu çıtçıtlı badilerini giydiriyordum terliyordu çünkü.

Merhabalar nasılsınız?Çok fazla yazmadım ama arada takip ediyorum topiğinizi

Bende çok hapşuruyorum.Günde en az 10 kez hapşuruyorum herhalde.İşyerindeki klimadan olduğunu düşünmüştüm ama daha önceleri bu kadar hapşurmuyordum.Neden oluyor acaba sen sorda bizde öğrenmiş olalım :)

Bende yaklaşık bir aydır sağ kalcamın ağrısından dertliyim ayağıma da vuruyor bu ağrı.Oturup kalktıktan sonra ayağımın üstüne basamıyorum.dr.a sordum daha önceden böyle ağrın oluyormuydu dedi ki evet oluyordu çok iş yapıp yorulduğum zamanlar.bu konuda hassassın ondan oluyor masaj falan yaptır dedi yada çok dayanamazsan ağrı kesici iç dedi

Canim bu ara cogumuzda bi agri durumu var.bi ara bulanti muhabbetimz bitmezdi smdide agri modunu gectik

Benimde sol kasığıma ağrı giriyor ve biraz sürüyor birde alt tarafa.korkuyorum ama sonrada kendimi rahatlatıp kaslarla ilgilidir herhalde diyorum.bu ağrıları çekcez artık yapcak birşey yok

canım sende çalışan bayansın kocişin yardım ediyo mu sana bana hamilelikten önce çok yardım ederdi nazar değdi kocama artık etmiyo. artık biz iki kişiyiz ya ondan yardım etmiyosun galiba diyorum

benim kocam yardım eder sağolsun bugün yardım istemedim benim şaşkın kocam ayakkabılık yapıyor onunla uğraşıyor şu an sesi geliyor çatıdan :) geçen sene kayınvalidemin 12 kişilik eski yemek masasından vestiyer yaptı kullanıyoruz soranlara mudodan aldık diyoruz inanıyorlar :) yani bugün ben yalnız iş yapıyorum ara verdim şimdi dinleniyorum yine devam edecem :)

Kızlar bugün gittik doktora ikili tarama için kan verdim ense kalınlığına baktı burun kemiğine herşey iyi gelişimi gayet güzel dedi veeee ben daha bişey sormadan galiba erkek geliyor dedi hayatımın ikinci aşkı geliyor galiba amuda kalkmış bizim yaramaz eli ayağı kıpır kıpırdı

Benim henüz cinsiyeti belli değil ama bebek kıyafeti görünce dayanamıyorum. Yeşil ve sarı 5-6 tane zıbın aldım :)

Tess Gritsen kitaplarını tavsiye ederim. Tüm seri harika

Selam kızlar nasılsın? bugün daha yeni girebiliyorum. Geçmişede bakamadım. Umarım sorunsuz bir gününüz geçmiştir. Buraya girmeyince kendi eksik hisssediyorum çok alıştım sizlere, muhabbet etmeye.. Canım biraz sıkkın ağlıyorum şuan

güzel anneyi ne üzmüş bakayım?

neden ağlıyorsun kuzum anlatmak istersen seve seve dinlerim

hayırdır canım ne oldu ?

Ahhh kıyamam. Anlat rahatla bence. Seve seve dinleriz canım.

Noldu Cnm neden ağlıyorsun

güzel anneyi ne üzmüş bakayım?

neden ağlıyorsun kuzum anlatmak istersen seve seve dinlerim

Ahhh kıyamam. Anlat rahatla bence. Seve seve dinleriz canım.

Saolun canlarımm sizler bitanesiniz... Eşimin bi lafı çok zoruma gitti.. Kendimi sıkıorum ama gözümden yaşlar akıo boğazım düğümlendi resmen.. bugün eşimin ablasındaydı kkendi annem teyzemler vardı.. Teyzemlerle annem kalkacaktı kalkma sen otur eşim için o götürür seni dedim.. Kalmak istemedi çocugun işi yok benimi bırakcak die çok ısrar edince oturdu annecimmm... Eeşimi aradım hadi gel die tmm dedi sonra kim var dedi annem dedim. işim var biyere geldim 1.5 saat sonra gelcem dedi. Annemde ben gideyim kızım geç olucak dedi kalktı gitti. Eve geldim görümcenin eşi kayınvalıdemı falan benı getırdı. Eşim geldi. Sevmiyorum ınsanları tasımayı anlamıyosun dedi insan dediğide benim biricik annem di Nasıl zoruma gitti boğazım düğümlendi sinirlendim bağırdım söylendim baya yana ok ben kendi annemide tasımayı sevmıorum bilmem ne batıo birilerini taşımak dedi.. Çok zoruma gitti inanaın kelimelerle zor anlatıorum bunu Ya annem herşeyim benim kocamın batıo mıleltı tasımak demesi ........ Sende bana batıyorsun dedim o sinirle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…