2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada ben ferrum fort kullanıyorum demir hapı olarak, yazamadım bir türlü konusu geçerken arada kaynadı... bana bir sıkıntı yaşatmadı bu demir hapı

arkadaşlar bende bugun dörtlü test için hastaneye gittim sadece kan aldılar doktorum dün akşam ultrasona sokmuştu beni.bende aç karna gittim baya bişey test yapıcak doktor bakıcak diye bekliyorum meğer sadece kan alıyolarmış haftaya gel sonucunu al dokotra göster dediler sizindemi öyle oldu.ayrıca ben üçlü test istedim dörtlü yapıyoruz dedi dhaa önce ikiliyi yaptırmadım aslında

sevgili bayanlar ben de bir şey sorsam. geçen hafta belki cinsiyet öğrenirim diye 1 hafta erken gittim kontrolüme. (15+3 tüm) tabiki yine öğrenemedim. ama bu konuya o kadar yoğunlaşmışım ki doktorum haftaya gel test yapcam deyince ne testi demeyi bile akıl edemedim. eşime sordum omurilik ayrımına vs bakcam demiş. bazen böyle basiretim bağlanıyor benim, leyla gibi oluyorum. yarın gidicem işte kontrole acaba ne testi yapacak ki? bu hafta bildiğim bir test yok benim. (16+ 4 olacam) ikili testimiz iyi çıkmıştı. üçlü diye düşündüm ama gittiğim hastanede üçlü yapılmıyor eskide kalmışmış o test, dörtlü yapılıyormuş.

Ay valla oraya gelip kadını benim dövesim geldi 17.haftada hala çok küçük diyo. Neyse sen sabırlı ol canım. Boşver bunları. Sonra güzel hatıralar olarak bol bol anlatırsın.

evet demir hapları da yapıyor. Ama bazıları yapmıyormuş. Benim hamile arkadaşlarımdan bazıları haplarını değiştirdi. Ben şimdilik iyi olduğum için sesimi çıkarmıyorum(Hepimiz aynı doktoraz gidiyoruz da) Vitamin de multibionta olabilir. Demir hapını da değiştirebilirsin. diğer sayfalrda bi arkadaş yazmış. Solgarın bir demir hapı da kabızlık yapmıyormuş. Aslında bak yazarken aklıma geldi. Bizimkiler kabızlıktan şikayet ettiklerinde doktor hep demir hapını değiştirdi. Hiç eleviti kesen olmadı. Ben elevite geçip probiyotikli yoğurt yemeyi düşünüyorum. faydası olmazsa kan hapını değiştirmeyi.

şeker testinde bişey yok kuzum sadece 1 su bardağı şekerli su içiriyolar sonra test yapıyolar acaba kan mı alıyolardı hatırlayamadımm şimdii

bu testten sonra da ayrıntılı ultrasonumuz var

Beni çok rahatsız etmişti o test ya, birde tokluk sekerim yuksek çıktı iki kez yapıldı.

Bir kere iştahımın acayip açıldığı ac duramadıgim geceleri bir seyler yediğim donem, belli bir saat ac kalmak gerekiyor. Once katater takiyorlar koluna aclik şekeri icin kan veriyorsun sonra şekerli suyu iciyorsun kac saatti hatirlayamadim bekliyorsun sonra bir daha kan veriyorsun.

4lü teste üçlü testten farklı olarak 1 parametre eklenmiş yeniymiş yani onu istemiştir senden benim doktorumda 4lü ye gerek yok 3lü yapalım dedi her yiğidin yoğurt yeyişi farklı oluyo iştee...

Ben başağım eşim de başak bebeğimiz de kısmetse başak olacak Artık bizim evde herkes birbirini eleştirir Başakların böyle bir yapısı var malesef tutamayız çenemizi. Ama bebekliğim çok sakinmiş hiç mızmızlanmazmışım ağlamazmışım kolay kolay. Çocukluğumda da sakindim ama sakardım biraz bir günüm morluksuz yarasız geçmedi diyebilirim. Nazara çok gelir diyorlar başak için o yüzden olabilir. Başak bence kız burcu ya eşim de başak olmasına rağmen bence erkeğin çok eleştireni iyi değil ama olgun oluyorlar orası ayrı

başaklara bayılırım, eşim başak olduundan dolayı olsa gerek :)) sakarlıkları var gerçekten, eşim düz yolda yürürken bi taraflarına zarar vermeyi becerir bana da nazardan gibi geliyo

canım 4lü testde yapılanlar 3lü testte yapılanların tamamını kapsıyor. yani 3lü taramada 3 çeşit horman değeri ölçülürken, 4lü de ilave olarak 1 horman daha var. yani 4lü daha iyi, dr.lar birini tercih ediyor. ultrason bildiğim kadarıyla ikisi içnde aynı. yani dr. bebeğin çeşitli yerlerinde ölçümler alıyor, benimki heryerini ölçmüştü.

ÜÇLÜ TEST NASIL YAPILIR?
ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIR?
Üçlü test ne zaman yapılır?
Gebelikte üçlü test genellikle 16-20 haftalar arasında yapılır ancak bazı hastanelerin labaratuarları 15-22 haftalar arasında yapabilmektedir. Bu haftalardan önce veya sonra yapılamaz.

Nasıl yapılır?
Hamileliğin yukarıda belirtilen haftalarında anneye önce ultrason muayenesi yapılır daha sonra anne normal kan tahlillerinde verdiği kadar kan verir. Kanın aç karnına, tok karnına veya günün hangi saatinde verildiği farketmez yalnız ultrasonun yapıldığı gün verilmesi gerekir. Bu kanda B-HCG, u-E2 (serbest estriol), AFP isminde 3 değere bakılır. Bu değerlerle birlikte ultrasonda ölçülen değerler ve annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu, sigara kullanıp kullanmadığı gibi bilgiler bilgisayar programına girilir. Bilgisayar programı yaptığı hesaplamalar sonucunda risk düzeyini belirler. Sonuçta trizomi 21 (Down sendromu), trizomi 18 (Edwards sendromu) ve nöral tüp defekti için üç ayrı risk sonucu verir.

Sonuç kaç günde çıkar?
Üçlü test sonucu en geç bir kaç gün içerisinde çıkmaktadır. Sonuç çıktığında mutlaka doktorunuza göstermelisiniz. Sonuçtaki riskin düşük veya yüksek olmasına göre bundan sonra izlenecek yol size anlatılacaktır. Düşük riskli sonuçlarda bir müdahale yapılmazken yüksek riskli sonuçlarda CVS veya amniyosentez yapılabilir, buna doktorun aydınlatması ile aile karar vermelidir.

Üçlü test fiyatı kaç liradır?
Testin yapıldığı hastaneye veya labaratuara göre değişebilir ancak ortalama 100 - 200 TL civarında değişmektedir. SGK ve özel sigortalar anlaşmalı hastanelerde üçlü test ücretini karşılamaktadır.

bana yapılmadı. bi daha ki ay mı yapmayı düşünüyor acaba doktorum. bu doktor beni sinir etmeye başladı. hiç konuşmuyor..........

4 lu test yapacaktır canım. Bende haftaya dörtlü yaptiricam, istemiyorum aslında ayda bir bir tup kanımızı alıyorlar ilk ay dört tup aldılar icim gidiyor. Her damlasına ihtiyacımız var bizim o kanın.

bana yapılmadı. bi daha ki ay mı yapmayı düşünüyor acaba doktorum. bu doktor beni sinir etmeye başladı. hiç konuşmuyor..........

Konuşmayan doktor kabus gibi zaten biz bir şey bilmiyoruz ne öğrenirsek onlardan öğrenebiliriz . Ben bu konuda şanslıyım çok şükür doktorumu susturamıyorum anlatıyor da anlatıyor sağolsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…