- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #1.121
İyi Akşamlar Arkadaşlar. Bende hamileyim. Bir kaç gündür tahmin ediyordum birşeyler olduğunu. Bugün idrar testi yaptım Pozitif çıktı. SAT ım 19. Kasım
Muhtemel Doğum Tarihi 26 Ağustos. 3. BEbeğim olacak bu inşallah, 2 kızım var büyük kızım 6 yaşında Kasım 2006 doğumlu küçük ise 16 Aylık Ağustos 2011 doğumlu.
3. Gebelik olmasına rağmen ayaklarımız yerden kesildi sanki, eşimle bütün gün birbirimize bakıp güldük, çocuklar gibi :) Çok mutluyuz, inşallah Rabbim tamaına erdirir.
Henüz doktordan randevu almadık. Buraya 4 ay önce taşındık, hangi doktor iyidir araştırmam gerek.
Aranızda olmaktan çok Mutluyum. Hep birlikte Ağustosu mükkemel Hamilelikler yaşayarak karşılama dileyi ile.
Önceki 2 Hamileliğimdede herhangi bir sorun yaşamadık. Umarım bundada öyle olur. Şimdilik Bulantı falan yok. Hafif baş dönmesi var o kadar. Bide geçenlerde canım kabak dolması istedi (normalde çok sevmem) eşim hemen var sende bişeyler dedi. :))
Yaklaşık 8 yıllık evliyiz, ilk kızıma çalişmalarım 3. ayında hamile kaldım. ikinciyi kızım 2 yaşındayken istedik ama olmadı 2 yılı geçkin bir süre çalışmalardan sonra, Klomen tedavisi ile hamile kaldım. 3üncüyü hemen istedik 2. kızımın doğumundan sonra hiç korunmadık 16 ay sürdü ama bu kez tedavi olmaya gerek kalmadı çok şükür.
Merhaba ben de aranıza yeni katıldım :)
Allah izin verirse ağustos başı gibi doğum... Şu anda 6+3 hafta herhalde. Çok mutluyum ama bir o kadar da endişeli gibiyim. Hani "iyi" bir anne olabilecek miyim? Bu durumda eşimi evimi idare edebilecek miyim? ... İnşallah üstesinden geliriz hep beraber. Elbet geçicek bu dönemler, önemli olan etrafı kırıp dökmemek...
5 haftalıkken gittiğimde keseyi gösterdi doktor. bir hafta sonra gel kalp atışlarını duyalım dedi. 6. haftada da, yani 2 gün önce kalbinin atışını duydum bebeğimin. Çok enteresan bişey... İnsan çok duygulanıyor. İşte o kalp attığı günden beri sorumluluk bindi omzuma. Nasıl bi anne olacağım diye...
İnşallah sağlıklı sıhhatli alırız bebeklerimizi kucaklarımıza arkadaşlar. Bu bize çokkkkk uzun gelen yolculuk su gibi aksın gitsin...
Merhabalar 18 aralik adet gunumdu test yaptim ve pozitif 11 aylik bir oglum var ve ben tekrardan hamileyim)) ertesi gun dr gittim 5.6 hafta civari dedi keseyi gordum kalp atisi icin 10 gun sonra gel dedi..
Kan testi yaptirdim beta hcg 17000 sizce bu ne demek..
Birde gecen ay 2 defa adet gordum biri 2 kasim digeri 18 kasim fakat dr hic birine uymadigini ikisinin ortalarinda bisey oldugunu soyledi bilenler yorum yaparsa sevinirim...
Allah kismet ederse bende 2013 agustos annesi olcam yani...rabbim hepimizin bebislerini saglikla kucaklamayi nasip etsin...
herkese merhaba dünkü rahatsızlığımdan sonra yine burdayım az önce doktorla görüştüm tekrar folbiol içmiyorum onun yerine decavit vermişti ondan içcem artık vitamin ilacı içinde yeteri kadar folik asit var dedi bana erken değilmi daha vitamin için bide biz 3 ocakta görcez kalp atışlarını inşllah bi arkadaş yazmış 7.haftadan önce görülmez diye biz 7 haftayı doldurmamış olcaz ama ayy bide görülmezse bende film kopar yani Allah korusun Rabbim sağlıkla kucağımza almayı nasip etsin inş hepimize (amin)
Hosgeldin hayırlı olsun . 17000 hcg degerine doktor ne söyledi bende merak ettim dogrusu. Her ne kadar bende bu kan testlerinin fazladan takıntıya neden olduğunu düşünüp yaptirmayanlardan olsamda.
İyi bir cihazla altı haftayı doldurduğunda pek tabi duyabilirsin kalbi. Ben de dahil bunun bir çok yaşanmış ornegi var. Bol su içip idrara sıkışık gitmeyi unutma ama bazen hemşireler hatırlatmıyor ki o da çok etkiliyor karından ultrasonla bakarken bebeği görmeyi .
kesinlikle sıkışık gitmenin çok faydası var ben de tesadüfen burda biyerde okudum ve bol bol su içtim patlayacaktım nerdeyse doktorum baktı iyiki sıkışık gelmişsin dedi ve 4-5 haftalık keseyi gördüm çok şükür.
Hosgeldin seni tebrik ederim iki cocuğun var ve ucuncuyede isteyerek hamile kaldın size mutluluklar hayranlık duymamak elde değil. Benim 26 aylık bir kızım var mukemmel bir cocuk Allah uzun ömür versin ama ben onu bu yasa getirmekte kendi adıma çok zorlandım kendi hayatımdan çok fedakarlık yapmam gerekti ,isimden sosyal yaşamımdan , isteyeceğim en son şey ikinci bir cocuk diye düşünürken korunuyor olmama rağmen hamile kaldım. Yinede sevindim cunku bana kalsa cesaret edemezdim ama bir yandanda korkuyorum ne olacak nasil bakicam diye. annelik meşakkati is . Hepimiz icin hayırlısı olsun.
Biz eşimle evlendiğimizden beri 4 Çocuk istiyoruz eşimde 4 kardeş bizde 3 kardeşiz kalabalık aileyi seviyoruz yani. bizimkilerin 7. torunu eşimin tarafının da 5. torunu geliyor inşallah. Bilmiyorum neden ama benim Çocuklarım çok rahat büyüdüler, tabiki diş çırarırken veya hasta olduklarında zor oluyor ama bunlar normal şeyler.
Kızlarımın ikiside doğudukları günden beri kendi odalarında uyuyorlar, emzirir yatırırım, sallamam ayağımda falan. öyle zırt pırt kucağa aldırmam (anneanne ve babaanne çok severler kucakda gezirmeyi).
Her ikisinede daha doğmadan Uyku arkadaşları aldım, doğana kadar koynumda sakladım :) doğunca sütümü sağdım uyku arkadaşlarının üzerlerine ve hemen onlarla uyumaya alıştılar. şimdi ikiside ellerinde düşürmüyorlar. Üzgun olduklarında hasta olduklarında kucağima gelirler onunla birlikte. Bebekliklerinde de çok rahat ettim onun sayesinde.
Ailem, Arkadaşlarım benim çok rahat olduğumu söylerler. Kasmam kendimi. Hasta olurlar diye dışarı çıkmamazlık yapmam, her yere giderim gezerim çocuklarla. Onların da eğleneceği yerleri tercih ederiz. 6 yaşındaki kızımla arkadaşı gibi oyun oynarız. Bebeklerle, Barbilerle :) bize gelen arkadaşlarınla oynarken bende oynarım.
Küçüklede bugünlerde evin içinde saklambaç oynuyoruz ailecek, bayılıyor. Bakalım Bebiş gelince nasıl olacak. Büyük ablaya söylemeyecektik henüz anlatır olur olmadık yerde diye ama şimdi kendime biraz dikkat etmeliyim, onu kucağıma alamayacağım mesela, bunun sebebini açıklayabilmek için söylememiz gerekti. küçük Cadım sevinçten ağladı...
Aman ne kadar çok konuştum, bu hamilelik bende gevezelelik yaptı :)
Bu arada yarın Doktora gideceğiz, daha pek birşey görüneceğini sanmııyorum ama en azından B-HCG ye baktırırız bakalım değerler normal mi?
Öptüm hepinizi :*
Kızlar benim keseyi doktor geçen hafta, kasığımda gördü, ilk 3 ay burda olur sonra rahme oturur dedi. Kasığımın baya aşağısında ve sağda, sizin bebişler de o kadar aşağıda mı ve ne tarafta ?
Nasil yani ,rahimde değil mı kese?İlk uç ay rahim aşağıda oluyor sonra yükseliyor onu mü demek istedi?
yo rahimde de, baya aşağıda, kasığımda görünüyor, ben daha yukarda olur sanıyordum.
kıslar moralim çok bozuk dünden beri....dün tam buraya bakıyordum kanaması gelenlere üzülmeyin yatın geçer derken bi baktın o an akıntı zannettiğim şey kanmış
hemen dr'a gittik alttan muayene etti ve hiçbirşey yok herşey yolunda dedi hatta kalp atışını dinletti ve bir iğne verdi neyse sabah yaptırdım o iğneyi Allahtan bugün okullar da tatildi yattım evde....
ama saat 14:00 gibi wc ye gittim ki kanamam çoğalmış ve acaip korktum yatmaya devam ettim ağladım,öğrencimin biri doğum günü hediyesi olarak bana bebek ayakkabısı almıştı ve o karşımdaydı ona baktıkça dayanamadım hüngür hüngür ağladım şimdi hala lekelerim var ama baya açık şuan oturuyorum size bunları yazıyorum bilmiyorum doğrumu yapıyorum yatmam mı lazım ama anlatmak istedim bir duanız yeter....
umarım benim gibi olan tüm arkadaşlarım çok sağlıklı bebekler doğururuz ve bu yaşadığımız sadece geçici birşeydir....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?