- 20 Nisan 2008
- 4.464
- 459
- 698
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #1.161
arkadaşım çok üzüldüm başından geçenlere inşallah bunu sağlıkla kucagına alırsın.pko olduğunu yazmışsın bende öeyim metformin kullandın mu yada kullanıyormusun?
kızlar akrabalarımdan ve pek çok kişiden, bebeğin tutunduğu yerin cinsiyetiyle ilgili olduğunu duydum. ben kız veya erkek ikisini de seviyorum o ayrı. sağlıklı olsun da. siz hiç böyle bir şeyler duydunuz mu gerçeklik payı nedir? kız aşağı, oğlan yukarı tutunurmuş dediler. ne kadar doğru acaba ?
Allah razı olsun arkadasım, sınavımızmıs yasadık...
Yok herhangı bırsey kullanmadım hıc, ne ıse yarıyor metformın?
şimdi şöyle deyim pko lularda şeker direnci var o yüzden kilo alıyoruz ve sağlıklı yumurtalar üretemiyoruz.neyse çok şükür hamiş kaldık ama düşük tehlikemiz var bunu nedeni pko yüzünden aniden çıkan ve inenn kan şekerimiz düşüğü engellemek için metformin içerikli ilaçı 12 hafta kullanmamız gerekiyor
hımm anladım, bana bu ılactan bahsedılmedı... Sadece daha once dusuk yaptıgım ıcın onlem amaclı progestan ve corasprın verdı, fakat doktorumdan memnun kalmadıgım ıcın salı gunu yıne eskı doktoruma gıdıcem belkı o soyler bılemıyorum... Cok sukur tedavı asamasına gelmeden Rabbım nasıp ettı yavrularımızı, sonunu gostersın ınsallah...
ama garıptır hangı doktora gorunsem tup bebek mı dıyor anlamıs degılım
amin canım banada onu dedi bu günkü doktor çünkü şansımız az malesef aklında bulunsun yaz kagıda ismini metformin içerikli ilaç adı glifor,glikofen ben 2 tanesinin ismini biliyorum sor belki kullanmanı ister bugünkü doktor profösör o bana içmeye devam etmemi söyledi o yüzden sordum
Merhabalar ağustos anneleri...
Rabbım nasıp ederse ınsallah ben de agustos annesı olacagım...
epeydır takıp edıyorum sızlerı ama yazmak bu gune kısmetmıs...
O kadar ıyı anlıyorum kı telaslarınızı, heyecanlarınızı...
Bıraz kendımden bahsedeyım...
15 aylık evlıyım...
polıkıstık over hastasıyım, evlendıgımden berı yasmın kullanıyordum gecen sene mart ayında bıraktım, nısan ayında hamıle oldugumu ogrendım... Fakat bır hafta surdu mutlulugum, kımyasal gebelıkle sonuclandı... Doktorum korunma vermedı, hemen ertesı ay yıne adet gormeden hamıle oldugumu ogrendım, bu defa cok korkuyordum ya yıne aynı sey olursa dıye... Nerden bılebılırdım kı kımyasal gebelıgın cok basıt bırsey oldugunu, daha uzucu seylerın de oldugunu... zor bır donem gecırdım, aslında ılk basta hersey yolundaydı 4+4 ıken keseyı, bır hafta sonra da kalp atıslarını duymustuk. Sonra kanamalarım basladı, doktora gıttım her kanama dusuk olmaz ama senın dusuk tehlıken var derken bırden ıkız gebelık oldugunu soyledı, hem de aynı kesede tek yumurta ıkızı... Evde sureklı yattım, bır hafta sonra tekrar kontrole gıttım bu arada kanamalarım devam edıyordu, bırının kalp atısının zayıfladıgını dıgerınden ıse atıs alamadıgını kaybedecegımı soyledı, nıtekım bır kac gun sonra da sıddetlı bır kanama sonucu solugu hastanede aldık yıne kalbı durmustu kuzularımın... Aslında 9 haftada falan olmam gerekırken 7. haftada kalmıslardı, kurtaj oldum. Cok zor gunler gecırdım, 3 ay korunma verdı doktorum... bu uc ayda aglamadıgım tek bır gunu bıle hatırlamıyorum... Rabbım kımseye evlat acısı vermesın...3 ay dolunca ılacı bıraktım ve yıne ılk seferde hamıle kaldım... Suan sata gore 10 haftalık falan hamıle olmam lazım ama polıkıstık over nedenıyle gec dollenme yasıyorum. Ortalama adet dongum 40 gun cıvarı... suan 6+2 haftalık hamıleyım... 4 haftalıkken keseyı gorduk, salı gunu tekrar doktora gıdıcem ınsallah Rabbım kalp atısını duymayı da nasıp eder...
Bu defa Rabbım oyle bır sukunet oyle bır sabır verdı kı anlatamam, sabırla randevu gunumu beklıyorum... Herseyın yolunda gıdecegını dusunmek ıstıyorum kı sımdılık bır sorunumuz yok cok sukur...
Sızlere tavsıyem ne olur tek doktorla kalmayın, ısmını hatırlayamamakla bırlıkte burdan bı arkadasın yazdıgını okudum, ona ınansa kurtaj olacak ne acı...
Temennım hepımızın saglıkla evlatlarımızı kucagımıza almamız... Kanaması olan arkadaslar ıclerını ferah tutsunlar, dualarım sızlerle...
bu arada kanaması olan arkadaslara doktorları ılac verdı mı merak edıyorum...
Ben suan daha once bır dusuk yaptıgım ıcın korasprın ve progestan kullanıyorum kanama olmamasına ragmen...
İnsallah hepımız bu 9 aylık tatlı ve yorucu zaman dılımını bırlıkte hıc fıre vermeden gecırırız...
gıdınce sorayım bakayım ben de ne dıyecek doktorum... Sız bugun gıtmıssınız tam olarak kac haftalıksınız ve sızde de gec dollenme varmı ? dusunun benım kı 13 ekım sat
merhaba 2013 agustos annelerı gecen sene bızler sızın yasadıklarınızı yasyorduk
ınsallah sızlerde seneye bu zamanlar yavrularınızın dertlerını sıkıntılarını sırınlıklerını konusuyor olursunuz.allah sagsalım kavustursun hepınızı dua ıle kalın
Hoşgeldin Canım. Öncelikle Geçmiş olsun yaşadıkların kolay değil gerçekten. İnşallah bu sefer Bebişin sana sıkısıkı tutunur, ki öyle görünüyor.
Bol bol dinlen,kalkma yerinden. Hoş paylaşımlarda bulunma dileği ile....
canım 40 günde oluyorum tahmini 1 hafta geç döllenme 13 kasım en son adet tarihim 5 haftalık 2veya 3 günlük sanırsam :)))galiba:))) olabilir:)))) hesabıma göre ama yanılma payı çok
Sag ve sola tutunma icin cinsiyet tahmini okumuştum da benimki gibi tam ortadakilere ne olacak?
Allah razı olsun arkadasım, ınsallah bu konudakı sınavım bu kadardır...
Allah tan calısmıyorum evdeyım, sımdılık bır sıkıntı yok bakalım...
Sızın de hamılelıgınız sorunsuz sıkıntısız devam eder ınsallah...
doktorunuz net bırsey demedı mı sıze? Bırkac haftaya kadar hersey netlesır ınsallah...
Ben de sata gore hesaplarsam 9+6 dayım fakat ultrasona gore 6+2 dusun artık gec dollenmeyı...
:) inşallah bir adet nur topun olucak, valla aslında cinsiyeti hiç önemli değil, ama işte eş dost mutlaka yorumda bulunuyo, ben de ortada mı emin değilim, doktora bi sorayım gttiğimde. bi de sağda solda olmasının da anlamları vardı ama unuttum şimdi, ammaaan boşver sağlığımız ve bebişlerimizin sağlığı yi olsun da
Nur topu:) oda güzel, sag taraf icin erkek sol icin kiz yazıyor canim beklerimiz saglikla tutunup ilk trimestr i atlattığımız da bunları daha çok konuşuruz herhalde bu da isin eğlencesi iste.
Arkadaşlar benim başka bir sorum olacak sizlere.
Şimdi sorun şu ki; biliyorsunuz biz 3. bebişmizi bekliyoruz. Daha bu Mutlu habere Anneme veremedik çünkü annem Tusemde de çok Negatif bakiyordu 1 den fazla çocuğa karşi kendisi ( bu arada nasıl olduysa 3 kardeşiz ) şimdi "anne ben hamileyim" dediğimde çok kızacak ve bir sürü nasihatte bulunacak.
En masum şekilde tartışma yaratmadan nasıl söylim sizce? Var mı fikri olan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?