2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlarr :)

bu sabah off yine mi işe gitcez, biraz daha uyuyaydık diye sıkıntılı bi şekilde uyanmışken bebeğim karnıma pıt pıt vurdu durdu, bi beş-on dk sürdü bu... 2 haftadır hissediyodum zaten ama bu çok daha farklıydı, belki de ilk tekmeleriydi bunlar. annem sıkıntı etme günün güzel geçicek diyodu sanki bana :)) nasıll hoşuma gitti, nasıl mutlu oldum anlatamam

bu arada yeni bir-iki yazı daha yazdım, belki okumak istersiniz :)) annesiyle kuzusu

Çok beğendim canım yüreğine sağlık

ben kokoş bir kız annesıyımmmmmmmmmmmmm......bugun doktordan geldık bebek kızmışşş...ıkılı testte herhangı bır rısk yokmus,dıger kan testlerım de normalmısss...allahıma cok sukur kızı oglnı farketmezde sonuclar temız cıktı ya....sukurr......bugun 15 haftaya gırdım 8 santım olmuss kuzucugummm...heryerı bellı...dr ne kadar rahat bı hamıleleık ve ne kadar saaglıklı bır bebek dedı...maslalhh deyın...bende tam tersı bebegı besleyemedıgımı dusunuyordumm...dr dıyınce rahatladımm...kendınızı kasmayınn yemek yemke ıcınn ..az az yeterı kadar...cok mutluyummmmm yaa........darısı gostermeyenlerın basınaa...

Herkese merhaba,

Sat'ye göre doğum tarihim 6 Eylül. Ancak doktorum son yaptığı kontrollerde bebeği normalden büyük gördü. Bunun sebebini de döllenmenin normalden erken olduğunu doğumun 30-31 Ağustos civarı olacağını söyledi. Öncesinde Eylül 2013 anneleri topic'indeyken şimdi burdayım. Hayırlısı diyelim.

Biraz kendimi tanıtayım. Muhtemelen içinizde en yaşlı anne adayı benim. Yaşım 39. İlk hamileliğim. Genel olarak rahat bir 3 ay geçirdim.

Bundan sonraki detaylar ilgilinizi çekmeyebiliriz. Ama bilginiz olması için paylaşıyorum. Son yapılan detaylı ultrasonda bebeğin enseni kalın bulundu. Bu zaten yaşımdan dolayı beklediğimiz bir durumdu. Kısacası hazırlıklıydık. Doktorlarımız ( ilk doktorumu değiştirdim) önce cvs ya da amniyosentezi yaptırmam gerektiğini söylediler. Bu sebeple 2'li, 3'lü testlere gerek bulmadılar. Amniyosentezi bir şekilde duymuştum ama cvs'i ilk defa duydum. Cvs 13. haftada yapılıyor, amniyosentez 16. haftada. Cvs'de anne karnına local anestezi yapılıyor ve anne karnından girilerek plesantadan parça alınıyor. Amniyosentezde ise herhangi bir anestezi uygulanmıyor ve anne karnından ince bir iğne ile girilerek bebeğin bulunduğu amniyo sıvısından sıvı alınıyor. Her iki yöntemin de riskleri eşit.

Biz doktorların da tavsiyesi ile eşimle cvs'e karar verdik ve yarın 12'de olacağız. Doktor 3 gün istirahat verdi. Umarım ters birşey olmaz ve herşey yolunda gider.

Bunların dışında İstanbul'daki arkadaşların işine yarayacağını düşündüğüm bir şeyi paylaşmak isterim. Şişli Memorial hastanesinde her cumartesi ücretsiz hamileler için yoga dersleri var. Ben önümüzdeki haftadan itibaren katılacağım (Bu arada düzenli olarak hafta 4 gün 1'er saat yürüyorum).

Benim paylaşımlarım bu şekilde.

Sevgiler

Çok hoş olmuş kalemine sağlık canım.

dil yarası benzetmene bayıldım:)

Aramıza hoşgeldin. Umarım bebekte hiç bişey çıkmaz. Cvs de karar kılman iyi olmuş Allah korusun bi sorun çıksa ve aldırmak zorunda kalsan en azından bebek küçük olmuş olucak. Ama sanki içime doğuyor sonuçta bişey çıkmayacak ve kalan aylarda senle miniğin yanımızda olacaksınız. Dularımız seninle.

Son düzenleme:

bakın takvimde ne yazıyooo
bende diyorum neden bukadar başım döniiirrrr bebeişim kanımı emiyomuş da ondan hem de hortumla

Kan kaydadeğer bir tazyik ile bebeğinizin göbek kordonu vasıtasıyla bebeğinize geçer. Bu su dolu bir hortum gibi kordonun düğümlenmesine direnç gösterir ve kendini düzeltmeye yarar. Baş dönmesi veya baygınlık hissi yaşıyorsanız, yatarken veya kalkarken yavaş hareket etmeniz veya yavaş pozisyon değiştirmeniz gerekir. Bebeğinizin gözleri ve kulakları şu anda olması gereken yere yerleşti.

hahahaaa ay öldüm gülmekten :))))
al benden de o kadar kızımda malesef bizde de bu şekilde bir sıkıntı olmuştu
bu sefer bizimkini yanıma bile yaklaştırmıyorum korkudan :)

sanırım eşlerde korkuyor bu süreçte,
benimkiyle de aynen kardeş kardeş sarılıp uyuyoruz,
bir şey olur diye mi korkuyosun dedim, bilmem belki bebek rahatsız olur dedi:):):)

aa prezervatif neden ki bizim dr sadece sayı sınırlaması getrdi haftada 2 dedi ???

onu mantar bulaşma riskine karşı söylüyor doktorlar,
ya da sistit falan da sorun olabilyor,
benim bir arakadşım sistit yüzünden 6.ay da doğuracaktı neredeyse bebeği,
ama bir hafta hastanede ilaçla tedavi oldu,
ama bebek yine de erken doğdu 8.ayında

İlk sana haber vericam aklimdasin kaderdasim benim :) eğer supriz heber verirsem dönüşte üçüncüye hazirlan durmak yok yola devam

aynen öyle yola devam hem başbakanımız da teşvik verecekmiş 3e 4 e kadar yolu varrr :))

sana hiç tahminde bulunmuşlarmıydı ilk defa mı bakacaklar cinsiyetineee babası da çok heyecanlııdr demii şimdii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…