- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #11.801
aynen öyle yola devam hem başbakanımız da teşvik verecekmiş 3e 4 e kadar yolu varrr :))
sana hiç tahminde bulunmuşlarmıydı ilk defa mı bakacaklar cinsiyetineee babası da çok heyecanlııdr demii şimdii
sanırım eşlerde korkuyor bu süreçte,
benimkiyle de aynen kardeş kardeş sarılıp uyuyoruz,
bir şey olur diye mi korkuyosun dedim, bilmem belki bebek rahatsız olur dedi:):):)
onu mantar bulaşma riskine karşı söylüyor doktorlar,
ya da sistit falan da sorun olabilyor,
benim bir arakadşım sistit yüzünden 6.ay da doğuracaktı neredeyse bebeği,
ama bir hafta hastanede ilaçla tedavi oldu,
ama bebek yine de erken doğdu 8.ayında
bizde kardeş kardeştik sonra denemeye karar verdik ama ben tedirgindim.
bir baktım ki benden daha tedirgin çıktı kocacığım :) aman öle yapma oğluma bişey olur aman böle yapmayalım bebeğimize bişey olur.
sanrıım bizden daha tedirgin oluyorlar:)
zaten artık yapmam ne kıymetli oğluşu varmış:::))
Günaydın herkese.Kızlar tetanos aşısı ile ilgili soruma kimse cvp yazmamış.Mecbur mu bu aşı?
olmayanları duymuştumm canım sanırım mecbur değil
ama 9 ay bu az değilki. benim kocam benm hamile olduğumu öğrenir öğrenmez araştırma yapmış bişey olmuyomuş diye rahat.biz hayatımızda pek bişey değiştirmedik yani Allaha emanet bebişimiz...
Herkese merhaba,
Sat'ye göre doğum tarihim 6 Eylül. Ancak doktorum son yaptığı kontrollerde bebeği normalden büyük gördü. Bunun sebebini de döllenmenin normalden erken olduğunu doğumun 30-31 Ağustos civarı olacağını söyledi. Öncesinde Eylül 2013 anneleri topic'indeyken şimdi burdayım. Hayırlısı diyelim.
Biraz kendimi tanıtayım. Muhtemelen içinizde en yaşlı anne adayı benim. Yaşım 39. İlk hamileliğim. Genel olarak rahat bir 3 ay geçirdim.
Bundan sonraki detaylar ilgilinizi çekmeyebiliriz. Ama bilginiz olması için paylaşıyorum. Son yapılan detaylı ultrasonda bebeğin enseni kalın bulundu. Bu zaten yaşımdan dolayı beklediğimiz bir durumdu. Kısacası hazırlıklıydık. Doktorlarımız ( ilk doktorumu değiştirdim) önce cvs ya da amniyosentezi yaptırmam gerektiğini söylediler. Bu sebeple 2'li, 3'lü testlere gerek bulmadılar. Amniyosentezi bir şekilde duymuştum ama cvs'i ilk defa duydum. Cvs 13. haftada yapılıyor, amniyosentez 16. haftada. Cvs'de anne karnına local anestezi yapılıyor ve anne karnından girilerek plesantadan parça alınıyor. Amniyosentezde ise herhangi bir anestezi uygulanmıyor ve anne karnından ince bir iğne ile girilerek bebeğin bulunduğu amniyo sıvısından sıvı alınıyor. Her iki yöntemin de riskleri eşit.
Biz doktorların da tavsiyesi ile eşimle cvs'e karar verdik ve yarın 12'de olacağız. Doktor 3 gün istirahat verdi. Umarım ters birşey olmaz ve herşey yolunda gider.
Bunların dışında İstanbul'daki arkadaşların işine yarayacağını düşündüğüm bir şeyi paylaşmak isterim. Şişli Memorial hastanesinde her cumartesi ücretsiz hamileler için yoga dersleri var. Ben önümüzdeki haftadan itibaren katılacağım (Bu arada düzenli olarak hafta 4 gün 1'er saat yürüyorum).
Benim paylaşımlarım bu şekilde.
Sevgiler
Günaydın herkese.Kızlar tetanos aşısı ile ilgili soruma kimse cvp yazmamış.Mecbur mu bu aşı?
ben yaşadım bir önceki hamileliğimde, ilaçları kullanmanı öneririm. benim tam 6 gün boyunca ateşim 40 oldu. İlaç kullanmama rağmen iyileşemedim antibiyotik yazmadıkları için. Sonraki 10 gün ise çok halsiz ve yorgundum her yerde uyuyordum. Hiç korkma kullan yoksa yüksek ateş mahveder seni.
Kızlar herkes nerde isetberry yok beyazçekirge yok kedicik yok merak ettim
ama 9 ay bu az değilki. benim kocam benm hamile olduğumu öğrenir öğrenmez araştırma yapmış bişey olmuyomuş diye rahat.biz hayatımızda pek bişey değiştirmedik yani Allaha emanet bebişimiz...
Selam göbişliler
Hasta olanlara acil şifa diliyorum. Cinsiyet öğrenenleri tebrik ediyorum ve öğrenemeyenlerin de bir an önce öğrenmesini ümid ediyorum.
Kızlar eşya topluyorum taşınıcaz. Üff hamile hamile hiç çekilmiyor gerçekten. Bu hafta sonu öteki eve geçmiş olucaz inşallah ama ben de biticem sanırım.
Arkadaşlarım bir derdim var yaa. Belki buraya yazarsam rahatlarım dedim. Ben hamile olduğumu öğrendiğim gün sigaralarımı kırdım attım ve o günden beri içmiyorum. Belli bir zaman canım hiç sigara çekmedi ama şimdi aş eriyomuşum gibi canım istiyor. Bir de sigarayı bıraktığım günden beri ağzımda aft çıkıyor. Bu aftların biri bitiyor biri başlıyor. Ağız mukozası inceldiği için sigarayı bırakan bazı şanssız insanlarda bu aftlar çıkıyor ve ben de o şanssız insanlardanım sanırım. Bir de üstüne taşınma stresi eklenince hem ağız acısı hem bu dayanılmaz istek mahvetti beni. Hamileyken ve emzirirken asla ve asla ölsem de içmem o lanet şeyi ama aftlar böyle giderse ve böyle canım istemeye devam ederse emzikten kesince hiç istemediğim halde yeniden dönücem sanırım. .
Sigara denen o lanet şeye başlamamış olan ve merak edenlere bir uyarıda bulunmak istiyorum. Uzak durun bir kere başladınız mı kurtulmak çok zor oluyor. Benden söylemesi.
topiğin hiç eski tadı yokkavgalar tartışmalar oldu beyazçekirgeyi kızdırdılar diğerlerini bilmiyorumm bende giriyorum ama eski neşem yok herkes her şakayı ciddiye alıyo kendi çapında saçmalıyo....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?