- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #12.161
rabbim herşeyin hayırlısını versin
ya ben edirneli değilim 3,5 senedir edirnedeyiz daha önce çanakkaledeydik (eşim memur da :)
böyle şehir şehir geziyoruz işte :)
Arkadaşım içine çektiğin dumanla aldığın zehir direk kanınla bebeğe taşınıyormuşO küçücük bünye napsın o zehiri Lütfen bırak...
Bunu 15 yıl içip dua ile bırakan biri söylüyor.................
Evt teyzesi bu durumda ayni aynen bde talip oldum senn cimcimeyedun doktor diyince sok oldum cok sevndm cok mutluyum suan
Ayy canım randevu günümüz ve saatimiz bile aynıymış seninle.. İnşallah ikimiz de ve diğer anneler de tabi güzel haberler alırlar hep yavrularından.
yaz bana olur mu cok merak ederim
bende yazıcam
off off alışverişe ben nereden başlayacağımı hiçmi hiç bilmiyorum büyükleri şaun alamayız da neerden başlıcam bılmıyorum ..daha bebek şekerlerimide kendım yapmayı planlıyorum eminönüne gitmem lazım bi ara keçe meçe..o değilde üst baş ne alaalım kızlar herkez tulum al dıo bol bol uzun kolmu kısamı ne alcam hiç bir bilgim yok bu konularda valaa cahillik,tecrubesızlık bu olsa gerek biz dogumyaptıgımızda yaz olucak 2 ay kısa kolluları ona gore almak lazım sonra kışş en fazlaa kış geçiricezele gelene kadar bebişlerimiz allah ızın verırse kışlık fazla almak daha iyi sanırım hemen buyuyorlarmıs ztn :44: valla ıyce karıştımm:)
bu sigara konusu benim çok canımı sıkıyor çünkü canım çok çekiyor. üniversiteden beri içiyordum bildiğin aktif içiciydim. geçen haftaya kadar canım da pek çekmiyordu. doktoruma sordum dedim biri içerken bir iki duman çeksem olur mu. abartmadan sadece 1 - 2 duman sadece dedi. napcam bilmiyorum canım fena istiyor hele de bi de kahve içiyorsam poffffff :18::18::18:
Test sonucu + çıkınca sigarayı bıraktık hep ama sigaranın bebişi etkilememesi için en az 3 ay önce bırakılması gerekiyo normalde. Allah korusun bebişlerimizi. Ben hamileliğimi öğrendiğimde 5 haftalıktı. Prolaktinoma var diye hamile kalamam diyodum rahattım ve 5 haftalık olana kadar bira da içtim,şarap da, günde 2 kupa nescafe de, günde bir paket sigara da. Sonra öğrenince sürprizi birden sağlıklı bi yaşama adım attım ama o zamana kadar olan biten ne yaptı bebeğime bilmiyorum. Tek teselim hamileyken pöfür pöfür sigara içip gayet sağlıklı bebekler doğuran arkadaşlarım. Hele biri 4.5 kilo doğurduBen tabi yine uzak duruyorum tedbşr olarak ama olmıycak olduktan sonra olmuyor yani
Canım aynı durumdayım ama inat ettim içmiycem. Sigarayı bıraktığım için çıkan aftlara inat içmiycemİlk başta benim de canım pek istemiyodu ama şimdi deli gibi istiyor ama kesinlikle içmiycem. Eğer içersem bencil biri olurum. Sadece kendini düşünen, kendi zevkleri için küçücük bi bebeği tehlikeye atan ve ömür boyu vicdan azabı çekecek bir anne olmak istemiyorum. Ve şu an bebeğim için en güzel yapacağım şey irademe sahip olmak olacak sanırım. Kızımı daha kucağıma almadan çok sevdim ve ona bunu yapmıycam
off off alışverişe ben nereden başlayacağımı hiçmi hiç bilmiyorum büyükleri şaun alamayız da neerden başlıcam bılmıyorum ..daha bebek şekerlerimide kendım yapmayı planlıyorum eminönüne gitmem lazım bi ara keçe meçe..o değilde üst baş ne alaalım kızlar herkez tulum al dıo bol bol uzun kolmu kısamı ne alcam hiç bir bilgim yok bu konularda valaa cahillik,tecrubesızlık bu olsa gerek biz dogumyaptıgımızda yaz olucak 2 ay kısa kolluları ona gore almak lazım sonra kışş en fazlaa kış geçiricezele gelene kadar bebişlerimiz allah ızın verırse kışlık fazla almak daha iyi sanırım hemen buyuyorlarmıs ztn :44: valla ıyce karıştımm:)
Bn 15 senedir sigara tiryakisiyim ama Allah yardım ediyor hamileyken tiksiniorum ama sonrasında başlıyorum bu bu sefer doğum yaptıktan sonra elime bile almıyıcam yeminliyim sizde sakın bi tane içiyim bişey olmaz demeyin sonu gelmiyor tuzak gibi yakalandınmı kaçışı yok
Yani bende inatla içmiyorum ama nasıl cnm istiyor bebişime kıyamam nas kıyımkiii..Bnmde doktorum gunde 3 tane içebilirsin kendini kasarsan bebek daha kötü olur diyo günde paket içen var 3 taneden birşey olmaz diyor ama ben kıyamıyorum
Cnm ya bende 2 haftalık flndım sanırsam şarap içmiştim tek tesellim ilk aylarda bebişlerin pek etkilenmemesi inşallah sağlıkla bebişlerimizi kucagımıza alırızzz...
Bende tamamen inattayım çok zor benim hiç birşeyden tiksintim olmadı sanki hamile değilim kusmadım bile anneme çekmişimm.Doktorum izin veriyor günde 3 taneye ilginçç ama ben vicdan azabı cektiğim için yapamıyorum..Bnm doktorum ileri görüşlü bir tip sanırım biraz rahat biri sizinkiler ne diyorrr??
şuan biz de çanakkaledeyiz canım tesadüfe bak. Daha önce bartındaydık eşimin zorunlu görev yeri orasıydı şimdi çanakkaledeyiz :))
benim doktorum öyle 3 tane falan demedi ama biri içerken çok canın çekiyorsa al sen de çek bir iki duman dedi. gerçi ben de kıyamam inat ediyorum içmemek için.
bu sigara konusu benim çok canımı sıkıyor çünkü canım çok çekiyor. üniversiteden beri içiyordum bildiğin aktif içiciydim. geçen haftaya kadar canım da pek çekmiyordu. doktoruma sordum dedim biri içerken bir iki duman çeksem olur mu. abartmadan sadece 1 - 2 duman sadece dedi. napcam bilmiyorum canım fena istiyor hele de bi de kahve içiyorsam poffffff :18::18::18:
Herkese merhaba kızlar, dun aksamdan berı sağ kulağımda uğultu vardı.17 haftalık oldum sabah işe gitmek için saat çaldı kendimi yatakten doğrultmak isterken başım feci döndü ve dizlerimin üstüne düştüm. Allahtan esim hemen tuttu ve göbeğimi herhengi bir yere çapmadım ama çoook korktum((sonra birkac saat yatakta kendime gelmeye calistiktan sonra doktora gittimdoktorum hemen bebeğime baktı ve maşallah bişey olmadığını söyledi. Tansiyonum da normal çıktı iç kulakla ilgili vertigo ya da başka bişi olabilirmiş.kb doktoruna muayene oldum o da işitme testi istedi ama o ancak yarın yapılabilecek.bir sene once kadar ani isitme kaybi rahatsizligi geclrmistim ama tedaviyke cok sukur iyilesmistim simdi gercekten cok korkuyorum yine ilac vs kullanmak zorunda kalacagim diye. Bugun ise de gidemedim yarin da gidemeyecegim muhtemelen zaten bugun butun gunum hastanede gecti.aranızda benim gini aniden çok şiddetli baş dönmesi veya yaşayan veya vertigo teşhisi konan var mı kızlar..yarına kadar beklemek korkutuyor beniçok endişeliyimm
Herkese merhaba kızlar, dun aksamdan berı sağ kulağımda uğultu vardı.17 haftalık oldum sabah işe gitmek için saat çaldı kendimi yatakten doğrultmak isterken başım feci döndü ve dizlerimin üstüne düştüm. Allahtan esim hemen tuttu ve göbeğimi herhengi bir yere çapmadım ama çoook korktum((sonra birkac saat yatakta kendime gelmeye calistiktan sonra doktora gittimdoktorum hemen bebeğime baktı ve maşallah bişey olmadığını söyledi. Tansiyonum da normal çıktı iç kulakla ilgili vertigo ya da başka bişi olabilirmiş.kb doktoruna muayene oldum o da işitme testi istedi ama o ancak yarın yapılabilecek.bir sene once kadar ani isitme kaybi rahatsizligi geclrmistim ama tedaviyke cok sukur iyilesmistim simdi gercekten cok korkuyorum yine ilac vs kullanmak zorunda kalacagim diye. Bugun ise de gidemedim yarin da gidemeyecegim muhtemelen zaten bugun butun gunum hastanede gecti.aranızda benim gini aniden çok şiddetli baş dönmesi veya yaşayan veya vertigo teşhisi konan var mı kızlar..yarına kadar beklemek korkutuyor beniçok endişeliyimm
SAKIN HA!
Doktorunun bağımlılıklar konusunda bilgisi yok sanırım, bir duman, bir yudum, bunlar hep bağımlıların kendilerini kandırma yöntemleridir. O maddenin vücuda tekrar girebilmek için beynin kendi kendini kandırmasıdır. 1 tane içeym bir daha içmem. Ben istediğimde bırakabilirim ki. 1 yudum, bu son. Sadece 1 nefes.
Daima bunların devamı gelir.
Nerden mi biliyorum?
İstanbul'da özel bir hastenenin sigara bırakma biriminde 2 yıl kadar terapist olarak görev yaptım da ordan...
Sabret canım. Bol su iç. Bol yürüyüş, bol duş. Ama en çok su. Sigaranı düşündükçe fırt çeker gibi 1 yudum su çek. Zamanla beyin bu iki otomatik hareketin yerlerini değiştirip "ben komut versem bile gelmiyor, komut iptal" emrini verecek.
Kimler kimler bıraktı, hele ki sen, bebişin de var, kesin bırakırsın. Hem de öyle emzirme bitene kadar falan değil, ömür boyu kurtulacaksın. Özgür olacaksın. Şu anda zorlanıyorsun biliyorum. Sabret geçecek.
Benim bi tanidigim vertigoydu. Hergun surekli rahatsizlik vermiyodu ona. Ornegin senede bir defa- iki defa vertigodan dolayi tansiyonu falan yukseliyodu, bikac gun dinlenince geliyodu kendine. Daha cok ucak yolculuklarindan sonra ve kafasi cok yoruldugunda yasardi bunu. İnsallah onemli bisey cikmaz arkadasm, sen icini ferah tutmaya calis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?