- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #12.701
evet ilk...ikinciyi de hiç düşünmüyorum zaten..
yazdıklarını okuyunca yıllar önce okuyup hala tadı damağımda kalan kitabın bir bölümünü aklıma geldi ve paylaşmak istedim. "NAZAN BEKİROĞLU SONSUZLUK HECESİ LA'dan Doğum bölümü"
Korkunç sancılarla bedeninden kopan şeyi kucağına aldı.
Saracak sarılacak ne varsa onunla sardı.
Korudu kolladı, öptü kokladı.
Böyle tanıdı anneliği H a v v a,
Âdem anneliğin ismini böyle hatırladı.
Bastırdı göğsüne yavrusunu annelerin ilki.
Saçlarının kuytusuna gömdü cennet kokulusunu.
Göğsünden ilk sütü emdiği an,
öyle yükseldi ki ruhu H a v v a'nın,
başı arş-ı Rahmân'a vardı.
Cennetten sürgün edilmiş kadının,
cennet şimdi ayaklarının altındaydı. .......Eğer unutmak olmasaydı Havva ve onun soyundan gelen hiçbir kadın bir daha asla ikinci bir çocuk doğurmayı, canından can kopartmayı, kanından kan boşaltmayı göze alamazdı. lakin geçen zamanın üzerinde unutuş vardı.
Ben de bayildim bittim, ne kadarmis, kac aya kadar kullaniliyomus?
çok tatlıı:)) nerden bu beşik, ne kadarmış canım?
bizim bir arkadaştada oluyormuş da eğer her ikisinden de geliyorsa sıkıntı yokmuş.ama yinede doktoruna sor.
Canım endişelenme, olabiliyormuş bazen.
bize 16. haftada kız benziyor ama tam göremedim dedi bizimde değişirm acaba:26:
cennet şimdi ayaklarının altındaydı. .......
okumanı tavsiye ederim canım her satırında çok derin anlamlar bulduğum bir kitap ... çok kısa zamanda bitirip bitirdiğime üzülmüştüm.
evet ilk...ikinciyi de hiç düşünmüyorum zaten..
yazdıklarını okuyunca yıllar önce okuyup hala tadı damağımda kalan kitabın bir bölümünü aklıma geldi ve paylaşmak istedim. "NAZAN BEKİROĞLU SONSUZLUK HECESİ LA'dan Doğum bölümü"
Korkunç sancılarla bedeninden kopan şeyi kucağına aldı.
Saracak sarılacak ne varsa onunla sardı.
Korudu kolladı, öptü kokladı.
Böyle tanıdı anneliği H a v v a,
Âdem anneliğin ismini böyle hatırladı.
Bastırdı göğsüne yavrusunu annelerin ilki.
Saçlarının kuytusuna gömdü cennet kokulusunu.
Göğsünden ilk sütü emdiği an,
öyle yükseldi ki ruhu H a v v a'nın,
başı arş-ı Rahmân'a vardı.
cennet şimdi ayaklarının altındaydı. .......Eğer unutmak olmasaydı Havva ve onun soyundan gelen hiçbir kadın bir daha asla ikinci bir çocuk doğurmayı, canından can kopartmayı, kanından kan boşaltmayı göze alamazdı. lakin geçen zamanın üzerinde unutuş vardı.
çok güzel ifade edilmiş...çok duygusal...ve evet kime söylesem aynı şeyi söylüyor...unutursun vs...ama benim kadar bile acı çekmemiş yani normale göre biraz fazla bulantısı olmuş insanlar tanıyorum onlar bile ikinciye tövbeli...
ben tövbe fln diye büyük konuşmayı sevmem ama kendimi iyi tanıyorum yaşadığım hiç bişey kolay unutmam...hele ki benim yaşadıklarıma şahit olsaydınız siz de boşver derdiniz :)
ha bir de ben bu devirde ikinci çocuğun çokta şart olmadığını düşünüyorum...birine bile bakmak büyütmek kolay değil bu zamanda...kaldı ki yaşım 32 olacak nisanda...yani belli bi yaştan sonra da daha zor bazı şeyler...
ben hamilelikten önce bunları yaşamadan önce hep 2 çocuk derdim..bi kız bi erkek olsun isterdim ama yaşayınca gördüm ki benim hamileliğim kolay değil...
tekrar aynı şeyleri yaşamayı göze alamam...üstteki yazı da doğumdan bahsedilmiş..evet doğum da çok zor meşakkatli ama asıl hamilelik çok zor süreç en azından benim öyle oluyor...çok rahat geçirenlerde var,örnek annem :) ben de öyle olsaydım 2.de emin olun yapardım :)
yine de kısmet ve hayırlısı diyorum ama şu an ki düşüncemle kesinlikle hayır diyorum...
çok güzel ifade edilmiş...çok duygusal...ve evet kime söylesem aynı şeyi söylüyor...unutursun vs...ama benim kadar bile acı çekmemiş yani normale göre biraz fazla bulantısı olmuş insanlar tanıyorum onlar bile ikinciye tövbeli...
ben tövbe fln diye büyük konuşmayı sevmem ama kendimi iyi tanıyorum yaşadığım hiç bişey kolay unutmam...hele ki benim yaşadıklarıma şahit olsaydınız siz de boşver derdiniz :)
ha bir de ben bu devirde ikinci çocuğun çokta şart olmadığını düşünüyorum...birine bile bakmak büyütmek kolay değil bu zamanda...kaldı ki yaşım 32 olacak nisanda...yani belli bi yaştan sonra da daha zor bazı şeyler...
ben hamilelikten önce bunları yaşamadan önce hep 2 çocuk derdim..bi kız bi erkek olsun isterdim ama yaşayınca gördüm ki benim hamileliğim kolay değil...
tekrar aynı şeyleri yaşamayı göze alamam...üstteki yazı da doğumdan bahsedilmiş..evet doğum da çok zor meşakkatli ama asıl hamilelik çok zor süreç en azından benim öyle oluyor...çok rahat geçirenlerde var,örnek annem :) ben de öyle olsaydım 2.de emin olun yapardım :)
yine de kısmet ve hayırlısı diyorum ama şu an ki düşüncemle kesinlikle hayır diyorum...
günlerimizde çok yakın, inşallah Rabbim sağlıklı sıhatli versin ve inşallah hamilelikte çektiklerine binaen doğumun çok kolay geçsin canım.
Bunları hepsini bebeğini kucağına alınca unutacaksın tatlım zamanla hepsini geride bırakıp bi bakıcaksın ikinciyi yapmışsın belkide üç bnm ilkinde unutmam 8 seneyi buldu ikinciyi yaptım şimdi üçüncü :))
Günaydın Hamişler..Sabah sabah sinirimden ağlıyorum şuan kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz nasıl cahil bu insanlar doktorum kız deyince bnm ve eşimin ailesine söyledik herkess
aa eminmiymiş doktorun yok olsun bişi olmaz yok eşin üzüldümü diolar kendi annem dahil düşünebiliyomusunuz bir bnm babam hariç cnm babam o asla ayırım yapmaz ztn...
Ve bu bnm ilk çocugum böyle tepki alıcagımı hiç tahmin etmemiştim ne erkek delisi bir toplumuz..Ama ben çok mutluyum o bnm canım ya nasıl ayırım yaparım konuşmak ne kadar kolay geliyor herkesee
Günaydın Hamişler..Sabah sabah sinirimden ağlıyorum şuan kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz nasıl cahil bu insanlar doktorum kız deyince bnm ve eşimin ailesine söyledik herkess
aa eminmiymiş doktorun yok olsun bişi olmaz yok eşin üzüldümü diolar kendi annem dahil düşünebiliyomusunuz bir bnm babam hariç cnm babam o asla ayırım yapmaz ztn...
Ve bu bnm ilk çocugum böyle tepki alıcagımı hiç tahmin etmemiştim ne erkek delisi bir toplumuz..Ama ben çok mutluyum o bnm canım ya nasıl ayırım yaparım konuşmak ne kadar kolay geliyor herkesee
Ay ben böyle ayrım sohbetleri olunca çok üzülüyorum ve şaşırıyorum yaa. Ben trakyalıyım ve bizim orda erkekler kız çocukları olunca daha çok sevinirler genelde. Nasıl insan bunlar hadi erkekleri bir parça anlarım da kadınları anlamıyorum. Sanki kadın olmak utanç kaynağı. İnsan ırkını devam ettiren biziz. O erkeklerin de kadınların da doğmasını sağlayan biziz. Kadın erkekten daha kutsaldır. Yaşamak için bize yiyecekler veren toprağa bu yüzden toprak ana denmiştir, toprak baba değil!! Böyle insanları Allah'a havale ediyorum.
Sen hiç üzülme canım, dediğin gibi cehaletten başka bişey değil. Sen çok kutsal olan bir canlı doğuruyorsun, bir kadın!!
canım ağlayıp bebeğinide üzme doğunca bak nasıl etrafında pervane oluyorlar. bende anneme telefonda kız gibiymiş dediğimde hiç sevinç ibaresi görememiştim. meğer o oğlan olmasını istiyormuş.çok üzüldüm 2 gün boyunca benm öz annem nasıl böyle yapar diye ama sonra herkesin kendi düşüncesi dedim. biz bebekleirmizi her halükarda o kadar seveceğiz ki başkalarının sevgisine hiç ihtiyaçları kalmayacak inşallah. onlar bize rabbimzin bir mucizesi hediyesi...hiçbir karşılık olmaksızın gelen hediyeyi beğenmemek kimin haddine düşmüş
canım hiç takma aynı şeyi bende yaşıyorum 1 hafta önce öğrendik kız olduğunu kayınvalidemler e napalım onu da severiz artık dedi ve o günden sonra eşimin tarafından bir kişi bile arayıpda hamileliği bebegi sormadı ki normalde hergün soruyorlardı insanlardaki bu ayrımı bende anlamıyorum benimde senin gibi ilk çocuğum ve doktorlar muzice bebek olarak nitelendiriyor hormonlarım kötü diye boşver düşündükçe kendimize ve bebeğimize acı çektiriyoruz kimsenin sevgisine ilgisine ihtiyacı yok kızımın annesi yeter ona:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?