- 2 Ocak 2013
- 988
- 156
- 53
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #12.721
Agzi olan konusur bosver umursama onlara nesi kiz olsa onlara ne erkek olsa onlara ne heleki senin ilk bebegin olunca munasebetsizlik etmisler hani ikinci olsa ayni cinsiyet olsa neyse sen takma kafana..
Benimde ilki kiz dun ogrendim ikincide kizmis tabiki ilki kiz olunca insan farkli cinsiyet istiyor bu bende dahil ama rabbim boyle uygun goruncede diywcek laf yok.. bwnde dun kaynanama gorumceme soyleyince saka yapiyorum sandilar ama bisey demediler sonucta rabbimden gelen bas goz ustunesen kafana takma emin ol kiz evlat daha hayirli ve anneye destekci..
Benim kayinvalidemin bir lafi var ilk cocugu kiz olan sansli derdieltiminde gorumceminde benimde kizlaeimiz oldu
bnm ailem ozellikle babam kiz oldugunu duyunca cok sevndi.iyiki iki kizm var kiz evlat hayirli olur der babam.esimb tarafida zaten bastan beri cok alakali degilleresim kizi olucagi icn acayip mutlu cnku kiz cocuklarinn babaya olan duskunlugunu biliyo ve cok hosuna gdiyo..annanem kizardi erkek meraklilarina pipisindn serbetmi iciyolar bi fazlalikmi olay diye.sen hic canini skma cnm dunya guzeli bi kizn olucak ve sen uzulerek suan onuda uzuyosun
Evet cnm banada arkadaşım öyle söylüyor şanslı olurmuş diye ve bencede öyleyimm..saol cnm
Yok tatlım ben üzülmüyorum sadece insanların böyle cahil olmasına takılıyorum ve hamilelik herkeste oldugu gibi duygusallık yapıyor insanda sadece o..Ama umursamıyorum umrumda deil istediğini desinler annen iyi demiş :) Yani ben kızıma ne ciciler alsam diye arayışa bile girdim :)
Kızlar çok sağolun iyiki varsınız..Umudum var cnm sende bendensin desene boşverdim haklısın...
Gercekten kimseye ihtiyacı yok bnm evladımın ben ve babası yeteriz ona..Eşim geldi ben ağlarken evde yoktu adamıda üzdüm sabah sabah sen onlara ne bakıyorsun o bizim canımız benim için hiç farketmez sağlıklı olsun demedimmi sana dedi annesi gibi güzel olucak kızım dedi göbeğimi sevdi Aşkım bnm.Aşkımıda üzdüm sabah sabah neyse kızlar bunları düşünmemem lazım ilk göz ağrım o bnm ona alacagım cicileri düşünim en güzelii:))
Bebekler anne karnından sesleniyor
Bebekler anne karnında herşeyi hissederler...Kimbilir belki konuşuyorlardır...Ne mi konuşuyorlar....Buyrun melekler:esra:
.-ulen iki tekmeliyim de sevinsin garibanlar bari...
2.-icme su sigarayi kadın ya bogulacam burda.
3.(ikizler konusmaktadir..)
- allah kurtarsin kardes..
- eyvallah..
4.-safak 210, safak 209, safak 208....
5.-icme su vijkiyi kardejim yaa. 7 aylık bebegi sarhoj ettiniz..
6.ikizler
- ben çıkıyorum melis,10 dakkaya kadar dönmezsem polis çağır!
7.- bu dünyaya çocuk olarak gelmek istemiyorum selin!
- eşşek zeki..ne olarak gelecen..30 yaşında mı çıkcan ordan..
8.- Şimdi 9 ay 10 gün sonra çıkacağıma göre..bi hesap yapsak..9*30+10..hmm 280 gün..yaa nasıl dayanıcam ben burda o kadar..eğlendircek de bişi yok ki ortamda..ne bilgisayar almış annem ne televizyon..neyse yaa. ya bir fil olarak doğsaydım onların hamileliği çok daha uzun sürüyor..yaşasın sadece 9 ay 10 gün sonra çıkcam burdan..heyyo liii laa lii
- pollyanna bi susar mısın uyumaya çalışıyorum!
9. hihihi onlar beni beklerken barbi bebeğimi yollicam önden..dumur olsunlar hihihi
10.yahya kemal beyatlı doğmak üzere..
- artık demir almak günü gelmişse zamandan
meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
11.william shakespeare doğmak üzere bu sefer de..bu biraz daha önce oluyo tabi..
- çıkmak mı,çıkmamak mı..işte bütün mesele;
çıkıyom anasını satiim
12.-ulean 5 aydır tekmeliom!!! du ben bunu bi ısırayımm...
13.- ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda? he, sorarım size? ama nerden duyacaklar, işleri güçleri kız mı erkek mi..
14. sampiyonlar ligi maci var iceride sen burda ütü yapiyosun anne yaa.. babamızın hayrına mi tekmeliyoruz..
15.bu kordonu modifiye ettiricem ulan ben ne bu boyle ip gibi , şöyle afilli bisi taktiricam ,, daraldim zaten burada...
Selamlar, bizim icin guzel bir gun. Hatırlarsanız bebegin ensesi kalin çıktığı icin 3 gun once cvs olmuştum. (plesantadan parça alınmıştı) bugun sonucun aldık. Bebegin down sendromu yokmuş. Cok sevindik tabi.
Biliyorsunuz gerek cvs testinde gerekse amniyosentezse plesantadan ve amniyo sıvısından kromozom alındığından bu testlerde bebegin cinsiyeti kesin belli oluyor. Yanılma payı sıfır. Cvs sonucunu öğrendiğimde doktoru bebegin cinsiyetini de sordum. Doktor Saglik Bskanligi cvs ve Amniyosentez testlerinde ebeveynlere cinsiyet bilgisinin verilmesini yasaklamış. Sebebi de bebek kiz ise kürtaj yaptıranların sayısının cok olması. Bu nasil bir zihniyetine inanamadım.
çok güzel ifade edilmiş...çok duygusal...ve evet kime söylesem aynı şeyi söylüyor...unutursun vs...ama benim kadar bile acı çekmemiş yani normale göre biraz fazla bulantısı olmuş insanlar tanıyorum onlar bile ikinciye tövbeli...
ben tövbe fln diye büyük konuşmayı sevmem ama kendimi iyi tanıyorum yaşadığım hiç bişey kolay unutmam...hele ki benim yaşadıklarıma şahit olsaydınız siz de boşver derdiniz :)
ha bir de ben bu devirde ikinci çocuğun çokta şart olmadığını düşünüyorum...birine bile bakmak büyütmek kolay değil bu zamanda...kaldı ki yaşım 32 olacak nisanda...yani belli bi yaştan sonra da daha zor bazı şeyler...
ben hamilelikten önce bunları yaşamadan önce hep 2 çocuk derdim..bi kız bi erkek olsun isterdim ama yaşayınca gördüm ki benim hamileliğim kolay değil...
tekrar aynı şeyleri yaşamayı göze alamam...üstteki yazı da doğumdan bahsedilmiş..evet doğum da çok zor meşakkatli ama asıl hamilelik çok zor süreç en azından benim öyle oluyor...çok rahat geçirenlerde var,örnek annem :) ben de öyle olsaydım 2.de emin olun yapardım :)
yine de kısmet ve hayırlısı diyorum ama şu an ki düşüncemle kesinlikle hayır diyorum...
insallah düşüncelerin değişir biraz sıkıntılar geçince öle oluyor çünkü... bende çok kötü geçirdim ilkzamanları hatta allahım affet düşşün dedim öle kötü oldumki mide bulantısı nezle baş ağrısı inanılmazdı daha yapmam diyordum ama şimdi düşüncelerim değişti çünkü sıkıntılar hafifleyince unutuyorsun onları ben mi yasadım unuttum doğmasını bekliyemiyorum :) bu erkek olcak allah nasip ederse bi tanede kız için hemen düşünürüm sanki allahım verir insallah
Kızlar çok sağolun iyiki varsınız..Umudum var cnm sende bendensin desene boşverdim haklısın...
Gercekten kimseye ihtiyacı yok bnm evladımın ben ve babası yeteriz ona..Eşim geldi ben ağlarken evde yoktu adamıda üzdüm sabah sabah sen onlara ne bakıyorsun o bizim canımız benim için hiç farketmez sağlıklı olsun demedimmi sana dedi annesi gibi güzel olucak kızım dedi göbeğimi sevdi Aşkım bnm.Aşkımıda üzdüm sabah sabah neyse kızlar bunları düşünmemem lazım ilk göz ağrım o bnm ona alacagım cicileri düşünim en güzelii:))
Bir yazıda ben paylasayim,
Karanlıktaymışlar... İki embriyo, bir ana rahminde...
Her şeyden habersiz bekleşiyorlarmış, sudan bir beşiğin içinde...
Sarılıp birbirlerine, karanlıkta uyumuşlar öylece...
Haftalar geçmiş, ikizler gelişmiş.
Elleri, ayakları belirginleşmiş.
Gözleri çıktıkça meydana,
İkisi de çevrede olup biteni fark etmiş...
Ne rahat, ne güvenli bir dünyaymış bu...
Sıcak, ıslak, sevgi dolu...
"Öyle güzel bir dünyada yaşıyoruz ki" demişler, "...bize ne mutlu..."
Gel zaman git zaman, çevreyi keşfe girişmişler.
Bu karanlık dünyayı ve hayatın kaynağını deşmişler.
Onları besleyip büyüten kordonu fark etmişler
Sonra başlamış bir varoluş tartışması:
"Buraya nereden geldik, biz nasıl olduk" diye sormuş ikizler...
"Annemiz" demiş biri, "O bizi var etti, bize can verdi."
"Ne biliyorsun" diye itiraz etmiş öteki, "Sen hiç Anneni görmedin
ki...":
"Belki de o sadece zihnimizdedir. Anne inancı bizi rahatlattığı
için uydurduğumuz bir şeydir."Süredursun ana rahmindeki tartışma, ikizler
büyüyüp gelişmişler.
Rahme sığmaz olup tekmeleşmişler.
Artık parmakları ve kulakları varmış...
Büyüdükçe anlamışlar ki, yolun sonu yakın...
Gün gelecek, bu güzelim hayat bitecek;
Karanlık bir yolculuk, onları bir başka diyara çekecek.
"- Buradaki hayatımızın sonuna yaklaşıyoruz" diye fısıldamış
ikizlerden biri efkarla...
"- Ben gitmek istemiyorum" diye diretmiş öteki; "doyamadım ki daha
hayata..."
"- Belki doğumdan sonra hayat vardır."
Sormuş karamsar olan:
"- Bir gün bize hayat veren kordon kesilecek. Ondan sonra başımıza
neler gelecek?"
Ve günlerden bir gün, yer sarsılmış, duvarlar kasılmış.
Dayanılmaz sancılarla ikizler beklenen günün geldiğini anlamış.
Buruşuk kollarıyla birbirlerine son kez sarılıp vedalaşmışlar.
Ve "ömrümüz bitti" diye çığlık çığlığa ağlaşmışlar.
Azrail sandıkları bir el kesmiş onları hayata bağlayan kordonu,
Ağlaya ağlaya karanlık bir koridordan öbür hayata çıkmışlar.
kız olsun da çamurdan olsun derler ya... benim de cinsiyet henüz belli değil ama kız bebklere ve kıyafetlerine bayılıyorum ve ayrıca kızlar büyüüynce anneye arkadaş oluyorlar biz annemle öyleyiz tabi kızların babaya düşkünlüğü yadsınamaz bir gerçek ama anneyle arkadaşlıkları da göz ardı edilmememli bence çok şanslısın aminim çok şeker bi kız olacaktır onların mı olacak sanki milletin ağzı torba değil ki büzesin hiç bir zaman kimseyi memnun edemezsin tadını çıkar bence hayırlı olsun
Evet belli oldu benim bebeğim erkek inşallah Rabbim nasib ederse
Günaydın Hamişler..Sabah sabah sinirimden ağlıyorum şuan kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz nasıl cahil bu insanlar doktorum kız deyince bnm ve eşimin ailesine söyledik herkess
aa eminmiymiş doktorun yok olsun bişi olmaz yok eşin üzüldümü diolar kendi annem dahil düşünebiliyomusunuz bir bnm babam hariç cnm babam o asla ayırım yapmaz ztn...
Ve bu bnm ilk çocugum böyle tepki alıcagımı hiç tahmin etmemiştim ne erkek delisi bir toplumuz..Ama ben çok mutluyum o bnm canım ya nasıl ayırım yaparım konuşmak ne kadar kolay geliyor herkesee
Günaydın Hamişler..Sabah sabah sinirimden ağlıyorum şuan kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz nasıl cahil bu insanlar doktorum kız deyince bnm ve eşimin ailesine söyledik herkess
aa eminmiymiş doktorun yok olsun bişi olmaz yok eşin üzüldümü diolar kendi annem dahil düşünebiliyomusunuz bir bnm babam hariç cnm babam o asla ayırım yapmaz ztn...
Ve bu bnm ilk çocugum böyle tepki alıcagımı hiç tahmin etmemiştim ne erkek delisi bir toplumuz..Ama ben çok mutluyum o bnm canım ya nasıl ayırım yaparım konuşmak ne kadar kolay geliyor herkesee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?