- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #12.761
Bir yazıda ben paylasayim,
Karanlıktaymışlar... İki embriyo, bir ana rahminde...
Her şeyden habersiz bekleşiyorlarmış, sudan bir beşiğin içinde...
Sarılıp birbirlerine, karanlıkta uyumuşlar öylece...
Haftalar geçmiş, ikizler gelişmiş.
Elleri, ayakları belirginleşmiş.
Gözleri çıktıkça meydana,
İkisi de çevrede olup biteni fark etmiş...
Ne rahat, ne güvenli bir dünyaymış bu...
Sıcak, ıslak, sevgi dolu...
"Öyle güzel bir dünyada yaşıyoruz ki" demişler, "...bize ne mutlu..."
Gel zaman git zaman, çevreyi keşfe girişmişler.
Bu karanlık dünyayı ve hayatın kaynağını deşmişler.
Onları besleyip büyüten kordonu fark etmişler
Sonra başlamış bir varoluş tartışması:
"Buraya nereden geldik, biz nasıl olduk" diye sormuş ikizler...
"Annemiz" demiş biri, "O bizi var etti, bize can verdi."
"Ne biliyorsun" diye itiraz etmiş öteki, "Sen hiç Anneni görmedin
ki...":
"Belki de o sadece zihnimizdedir. Anne inancı bizi rahatlattığı
için uydurduğumuz bir şeydir."Süredursun ana rahmindeki tartışma, ikizler
büyüyüp gelişmişler.
Rahme sığmaz olup tekmeleşmişler.
Artık parmakları ve kulakları varmış...
Büyüdükçe anlamışlar ki, yolun sonu yakın...
Gün gelecek, bu güzelim hayat bitecek;
Karanlık bir yolculuk, onları bir başka diyara çekecek.
"- Buradaki hayatımızın sonuna yaklaşıyoruz" diye fısıldamış
ikizlerden biri efkarla...
"- Ben gitmek istemiyorum" diye diretmiş öteki; "doyamadım ki daha
hayata..."
"- Belki doğumdan sonra hayat vardır."
Sormuş karamsar olan:
"- Bir gün bize hayat veren kordon kesilecek. Ondan sonra başımıza
neler gelecek?"
Ve günlerden bir gün, yer sarsılmış, duvarlar kasılmış.
Dayanılmaz sancılarla ikizler beklenen günün geldiğini anlamış.
Buruşuk kollarıyla birbirlerine son kez sarılıp vedalaşmışlar.
Ve "ömrümüz bitti" diye çığlık çığlığa ağlaşmışlar.
Azrail sandıkları bir el kesmiş onları hayata bağlayan kordonu,
Ağlaya ağlaya karanlık bir koridordan öbür hayata çıkmışlar.
Hastane çıkışında bunların hepsi var zaten sen isten takım alırsın ister ayrı farketmez zıbında alt ayrı üst ayrı olup önden bağlamalı olanı yaz bebeği olacağı için ona gerek yok bi badi bi tulum giymedi yeterliArkadaslar merhaba, deneyimli annelerden bir konu da bilgi rica ediyorum.
Body ok,Tulum da ok, ikili takım da ok. Ama zibin dedikleri nedir?
Bir de ben de tulum, citcitli body, ikili takım vs gibi seyler varsa hastane çıkışına neden ihtiyac var? Farkı ne?
Şimdiden isim bulmayı başarabilenleri tebrik ediyorum gerçekten. O kadar arıyorum tarıyorum isim bulamıyorum. Benim beğendiğimi eşim beğenmiyor, eşimin beğendiğini de ben beğenmiyorum. Napçaz bakalım.Sanırım isim koymıycaz büyüdüğünde beğendiğim ismi seç kızım diycez
Cnm biz eşimle çıktığımız dönemde anlaşmıştık kız olursa bn yaren erkek olursa o doğukan koyacaktı tmm ikisini de koyduk şimdi bunda her kafadan bi ses çıkıo eşim ayrı bn ayrı kızım ayrı bişey söylüyor B'nde sahra diyorum kimse karışmasın bn koyucam diyorum bakalım kim galip gelecek ama doğmadan kesin karar verin çünkü arkadaşın bebeği 3 hafta işimiz kaldı sonra sırf koymalım yeter die mi isim koydular pek hoş bi isimde olmadı ( belinay)
Cnm biz eşimle çıktığımız dönemde anlaşmıştık kız olursa bn yaren erkek olursa o doğukan koyacaktı tmm ikisini de koyduk şimdi bunda her kafadan bi ses çıkıo eşim ayrı bn ayrı kızım ayrı bişey söylüyor B'nde sahra diyorum kimse karışmasın bn koyucam diyorum bakalım kim galip gelecek ama doğmadan kesin karar verin çünkü arkadaşın bebeği 3 hafta işimiz kaldı sonra sırf koymalım yeter die mi isim koydular pek hoş bi isimde olmadı ( belinay)
bende 2013 annesi olacağım inş beni de eklerseniz listeye sevinirim
Şimdiden isim bulmayı başarabilenleri tebrik ediyorum gerçekten. O kadar arıyorum tarıyorum isim bulamıyorum. Benim beğendiğimi eşim beğenmiyor, eşimin beğendiğini de ben beğenmiyorum. Napçaz bakalım.Sanırım isim koymıycaz büyüdüğünde beğendiğin ismi seç kızım diycez
Ben dedim ki 2 isim koyalım biri senin biri benim beğendiğim olsun. "Eeeee hangisiyle seslenicez" dedi. Ben de "tabi ki benim beğendiğimle" dedim.Olmaz diyor ahahaha Çok zor işimiz livacım çok
Eylül çok gzl bi isim bence belkide doğumunda Eylül'e sarkacak vardır bi hikmeti ikisininde aklından aynı isim geçmişbirbirlernden hbersz once esim snra annem eylul olsun dedi..tesaduf ama bunda var bi is dedim...hosumada gtti o yuzden eylul oluck kizimzn adi
çok detaylı bilmiyorum ama bugüne kadar hiç olumsuz birşey duymadım.aksine bebek iyi gelişiyor derler.kafana takma hiç bunları.Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahselam kızlar, ben de bebeğim cinsiyetini bugün öğrendim. kızım olacak ilk bebeğim. sata göre bir hafta ilerde çıktı. bu durumda olan var mı?? doktor çok öemli değil dedi ama kafama takıldı..
Bugün kontrolümüze gittik. Bebişimizin maşallahı vardı kocaman olmuşdoktora cinsiyeti değiştimi acaba dedim oda ne söylemiştim hatılamıorum ama dur bakıcaz dedi tam söyleme diyordu ben kız demiştiniz dedim. Güldü söylemee dicektim ama dedi.. Sonra kızımız kesinlikle iki dudagını görüyoru mdedi koptum orda birde benim tepkim nerde ben görmüyorum dudagını doktor güldü burda işte ben anlıyorum çıkıntısı yok dedi ordan ver elini çarşı yaptık. Bebişime cickler aldık çok güzeldi.. Belimde sorun oldugu için ilerki zamanlar daha agırlasacagımı söyledi doktor bizde acele ettik ben agırlasmadan bir çogunu hallettik..
Sana k haftslıkken kız demişti CnmBugün kontrolümüze gittik. Bebişimizin maşallahı vardı kocaman olmuşdoktora cinsiyeti değiştimi acaba dedim oda ne söylemiştim hatılamıorum ama dur bakıcaz dedi tam söyleme diyordu ben kız demiştiniz dedim. Güldü söylemee dicektim ama dedi.. Sonra kızımız kesinlikle iki dudagını görüyoru mdedi koptum orda birde benim tepkim nerde ben görmüyorum dudagını doktor güldü burda işte ben anlıyorum çıkıntısı yok dedi ordan ver elini çarşı yaptık. Bebişime cickler aldık çok güzeldi.. Belimde sorun oldugu için ilerki zamanlar daha agırlasacagımı söyledi doktor bizde acele ettik ben agırlasmadan bir çogunu hallettik..
:) Bende hamile oldugumu öğrendikten kısa bir zaman sonra eşime kız olursa masal ismi nasıl dedim.. Çok hoşuna gitti.. Rabbimde bize kız nasip etti oyüzden hiç zorlanmadık
Eylül çok gzl bi isim bence belkide doğumunda Eylül'e sarkacak vardır bi hikmeti ikisininde aklından aynı isim geçmiş
cok sevndım canımm masallah...cıcılerınızde hayrlı olsun...belıne noldu neyın var
Sana k haftslıkken kız demişti Cnm
Güzel isim bence de. Hayırlı olsun ismi canım. İkinizin isim konusunda hemfikir olması ne güzel yaa. Biz olamadık henüz ama durmak yok aramaya devam :)
Belim gebe kaldıgımdan beri nerdeyse agrıyır canım.. ama agrılarım gün geçtikçe çoğalıyor gibi oturarak çalıştıgım ıcınde sırt agrısı kuyru ksokumu sancısı aldı başını gitti.. Doktor gebelık oncesıde bel agrısı cekıyormussun 9 ay bızı zor gunelr bekliyor dediBelki bu yüzden normal dogum bıle yapamıyabilirmişim
Belim gebe kaldıgımdan beri nerdeyse agrıyır canım.. ama agrılarım gün geçtikçe çoğalıyor gibi oturarak çalıştıgım ıcınde sırt agrısı kuyru ksokumu sancısı aldı başını gitti.. Doktor gebelık oncesıde bel agrısı cekıyormussun 9 ay bızı zor gunelr bekliyor dediBelki bu yüzden normal dogum bıle yapamıyabilirmişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?