2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba sevgili hamişler,sayfayı sık sık okuyorum ama yazmaya pek fırsatım olmadı...

En son oda konusu konuşulmuş bende fikrimi söylemek isterim,büyük kızımın odası var,ilk etapta 6 ay kuzenimin kızının sepetini kullandık,sonra yatak odası için park yatak kullandım,ayrıca oda yapmıştık ama tecrübesizlik,karyolamız çok sığ idi güvenip bırakamadık,ancak gündüz uykusunda kullandık,oda 1 sene falan dayalı döşeli durdu,sonra yatağını uzatıp odasında yatırmaya başladım tabi park yatağımız hep durdu,keyfe keder yattı sultan,bir orda bir burda.Ama sanırım 2-2,5 yaşından beri odasında ikamet ediyor kendileri:) Sonra büyüdükçe yaptığımız odaya sığmamaya başladı,hanıma daha büyük ve daha ferah odayı verip küçük ve loş odaya biz geçtik.Oyuncak sayısı arttıkça o oda da dar geldi ama oyuncaklar tavan arası ve oda arasında devir daim yapınca sıkıntı kalmadı:)
Amaaaa bu Cuma kontrolümüz var ve inşallah cinsiyet öğreneceğiz,sonra kendime bir yol haritası çizmem gerekecek,bizimkilerin arası kısmetse 7 yaş olacak,birinin ergen zamanları diğerinin okula başlama zamanları olacak:) Erkek olsa zaten hiç şans yok,kız olsa da oda paylaşmaya gelince büyüdükçe sorun olur gibime geliyor,okul ve arkadaşlar da işin içine girince....Bu durumda bana daha loş ,ne yapsam ısınmayan üçüncü odanın yolları gözüküyor,yatak odasının olduğu odayı son bireye verip ben pılımı pırtımı toplayıp diğer odaya göç edeceğim:) Tabi çok iş çıkacak, o oda tavan arasına falan taşınacak ama napalım.Zaten bu değişikliğide hemen değil,biraz gözlemledikten sonra yapmayı planlıyorum.Büyük kızım odasını değiştirmek istiyor zaten,genç odası istermiş,şimdiki neyse:)Ona hamile olduğum zaman ıkea falan yoktu,klasik büyüyen çocuk odalarından almıştık ama bugün ki aklım olsa asla böyle bişey yapmam...

Bana gelince,hiç kilo almadım ve hiç karnım yok Daha hareketleri de hissetmiyorum,ciddi ciddi şüpheye düşüyorum bazen nerde bu çocuk diye...Mide bulantılarım taam geçti galiba derken geçmedi,kusmalarım haftada 1-2 ye indi sadece ama ağzımın tadı yok hiç,geçen hafta kızımda bende çok ciddi grip olduk,midem de tuttumu öğürdükçe başım tuttu,başım tuttukça midem bulantı mahvoldum.İçebildiğimiz ilaçta bana tın yapar geçer,bütün gece ve gün,kafamda buz torbası ile yattım,patates bağlayıp başımı sıktık falan bana mısın demedi....Sabah kalktım ağzımda bir metal tadı anlatılır gibi değilBirde onun bulantısı...İlk hamileliğimde yaşamadığım neeee varsa hepsini yaşıyorum bu sefer İlki böyle olsaydı sanırım ikinciye hiç niyetlenemezdim diyorum....Geçen hafta hamilelik başında sonuna yapılacak tüm kan tahlillerimi yaptırdım,ben kan verme özürlü olduğum için doktorum tek kanla hepsini istiyor:) Şükür hepsi iyi çıktı,ikilide iyi çıktı,üçlü dörtlü istemiycem demişti,göreceğiz bakalım...Birde kasık ağrım var bu ara,birde hamile olduğumu öğrendiğimden beri geçmeyen geniz akıntısı ve öksürüğüm var,eee daha ne olsun di mi:) Bu halimize şükür....
Cumayı heyecanla bekliyoruz,kızım hep kızdan yana,kızsa erkek diye şaka yapabilirsiniz bana,ama erkekse şaka bile yapmayın diyor,o kadar takık:)

Neyse çok konuştum herkese sevgiler....

yok kııızzz daha neler :))) içindeki minik kareden

Ben kullanmadığım için bilemiyorum ama sanırım elevit yapıyormuş kabızlığı,çok duydum bu yönde şikayetlerini,ben malesef bulantılardan sebep kokusuna dayanamadığım için başlayamadım henüz,bende kayısı suyu püresi iyi gelir diye biliyorum hatta,sezeryanla yaptığım ilk doğumumda,Ocak ayına geldiği için mecburen kuru kayısıyı kaynatıp sulu bir püre yapmıştı halam,onun sayesinde doğumun olduğu gün bırakın gaz çıkarmayı,büyük tuvaletime bile çıkıp büyük bir sorundan kurtulmuştum,sonra gaz çıkaramayan lohusalara servis yapmıştık hastanede:)

Kedicikim güle güle kullanın yatağınızı. Geceleri ağlamasız, zırlamasız, kesintisiz uykular uyusun minik yeğenim orda. Yirim

kızlar çok erken bunları konuşmak için belki ama ..
benim ilk çocukta acemiliğime geldi hastane için bebek şekeri kapı süsü falan almamıştım şimdi ilk olacak gibi hevesleniyorum çok tatlı şeyler var bugün netten bakarken bide mevlüt kıyafeti diye bişey gördüm allahım ne tatlıydı yaa ben hiçbişey yapmamışım meğer inşallah 2.ye bakalımmmm

Son düzenleme:

Kızlar benim almak istediğim park yatak böyle bişey... Daha mağazaları gezip bakamadım bulamazsam internetten vericem siparişi. Hiç gören oldumu bunun gibi park yatak? Nerelerde satılır acaba?

Ben çok dikkat etmeme rağmen 4 kilo aldım Hazımsızlık da kilo yapıyor ben de artık sabahları 4 kuru kayısıyı kaynatıyorum önce kayısıları iyice çiğneyerek yiyorum üstüne de ılımış olan suyunu içiyorum rahatım nihayet :)

Ahhh o süslü püslü şekerler buzdolabı süsleri anne taçları bitiriyo beni çok tatlılarrrr İnşallah yapamadığın herşeyin hevesini alırsın bu defa canım

benim hamileliğimin ilk 2 ayı kabustu kabızlık yüzünden kii hiç kabızlık ne bilmem (öğrencilik dönemim hariç)
akşam yatmadan 2 kuru incir yiyordum sabah kalkar kalkmaz da 2 kuru kayısı (akşamdan suda bekletilmiş) üstüne yarım bardak ılık su.
Ve sonuç :))
Arkadaşım da şu an hamile aramızda bir ay var tam bu sorunu bariz olduğu için Duphalac şurup içiyo 2-3 günde bir filan şu anda iyiymiş. Doktoruna bi danış istersen.

Kızlar kaç kilo aldınız hamileliğinizden beri..
Benim an itibariyle 2,5 kg oldu. şimdiden sonra asıl kilo alınacakmış :))

Birkaç gündür tartılmıyorum en son 1,5 kilo ile 2 kilo arası gidip geliyordum. Daha da almış olabilirim. Bundan sonra her ay 1 kilo almalıymışız bakıcaz artık

Bizim evde tartı yok ve ben de inatla tartı almıyorum. En son toplamda 2 kilo almıştım ama bu ay ne olur bilmiyorum. Doktora gittikçe tartılıyorum bi sürü nasihat dinleyip eve dönüyorum

Son düzenleme:

kabızlıktan ben de çok çekiyorum. bana da hiçbişey fayda etmiyor. kayısı mayısı vız geliyor. bi de ağırlaştırıyor insanı, ne yerimden kalkabiliyorum ne oturduğum yerde rahatım. sanki 9 aylık hamileyim. içime sığamıyorum. napıcam bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…