- Konu Sahibi yesil_dostu
-
- #2.461
10+6 dan sonra 11+0 oluyor.Yani haftanın 7. Gunu yeni haftanın başlangıcı oluyor.Hamileligi 1. Haftadan değil 0. Haftadan hesapladiklari icin de 3. Ayın içindesin su an)
Bak simdiAçıklaman için çok teşekkür ederim yavaş yavaş bu işi çözüyorum sanırım :) O zaman Ben 11+0 dayım ama imzamda 10. haftanın içindesin diorŞu ay hesabını tam anlayamadım ama sanırım zamanla olacak :)
Evet canım erkek bebek tüylenme yapıyormuş =)
Sen 2 li tarama testi yaptırdın mı ?
Bak simdi12. Hafta 3. Ayını doldurmuş oluyorsun 3. aya yeni başlamıyorsun yani.Suan senin bebegin 77. gunde yani 2. ay 60. Günden 1 gün sonra yani 60+1 günlükken bitti sen 3+0 aylık oldun.Simdi nasil ???
)
Ben de seni ve tatli bebisini öperim.Saglikli güzel haberlerimizi paylaşmak üzereÖnünde şapkamı çıkartıyorum ve kocaman öpüyorum :) Artık ne oldugumu biliyorum.... ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :)
bebek küçük dedi doktorum yaptırmadım haftaya randevu verdi doktorum.
Anladım canım hayırlısı olsun...
Benimde yarın sabah 2 li testim var =)
Eğer cinsiyete dair bir yorum ya da tahmin yaparsa paylaşırım seninle..
Valla ilk kimin bebişi göstercek bakalım merak ettim benimki en son kıpır kıpırdı doktor bakındı bacaklarına ama bişi görmedi :)
Bak simdi12. Hafta 3. Ayını doldurmuş oluyorsun 3. aya yeni başlamıyorsun yani.Suan senin bebegin 77. gunde yani 2. ay 60. Günden 1 gün sonra yani 60+1 günlükken bitti sen 3+0 aylık oldun.Simdi nasil ???
)
Jinekolojinet ten alıntı yapıyorum :Nasıl yaa benimde kafam karıştı şimdi 60+1 günlükken nasıl 3+0 aylık oluyor:s 3 aylık olması için 90 günü doldurmuş olmamız gerekmiyor mu bir nevi
Jinekolojinet ten alıntı yapıyorum :
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
Tekrar belirtmekte fayda var ki hangi ay bitti hangi aya girdim gibi sorularla kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yoktur, önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır çünkü gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır. Gebelik toplam 40 haftadır. Doğumların çoğu 38-40 hafta arasında gerçekleşir. Bazen günü geçenlerde 41 haftada doğum gerçekleşir.
kızlar allah hepinizin bebeğinin sağ salim kucağını almayı nasip etsindarısı başımaa inş.
sizlerden ricam 41 ayetel kürsi duası topluyorum her hamile bi tane okuması lazım rica etsem benim için bi tane ayetel kürsi okurmusunuz?ismim kadriye
Ben pazartesi gitmiştim doktora benim ki maşallaha halay çekiyordu =)
Ellerini ayaklarını net bir şekilde gördüm.. Bi de göbekli bu dedi =)
Eşim, annem falan çok gülmüştük..
Bu hafta yaptırabileceğimi söyledi 2 li testi..
Bende yarına randevu aldım..
Hayırlısın neyse o olsun diyelim =)
Eşim erkek diye tutturmuştu baştan beri, bir de o hareketliği görünce eminim erkek diyip duruyor =)
Aaa ask olsunBaktın ben bu hamile bilgisinden yoksun bayanla uğraşamayacağım bari bilgiyi olduğu gibi göndereyim dedin değilmi:))))))şakabiryana çok sağol canım yeterince açıklayıcı oldu bu bilgi
Arkadaslar ben agustos ayında hamile kalmadım eylül annesiyim insaallah ama siz tecrübeli oldugunuz icin size sormak istiyorum ben 4+3 haftalık hamileyim ama kasıklarımda müthis agrı var sanki regl olacakmısım gibi bir doluluk var sizce bu normal mi?
Canım patates haslamasi denedin mi?? Biraz tuz ek yemeye çalış.Mideyi tutuyor.Allah acil sifa versin.Ben de 1 haftadır cok rahatsizim antibiyotik kullanıyorum ;(Kızlar ne zamandır bakamıyorum sizlere nasıl gidiyor?? Benim bulantılarım son bulmak bilmiyor hiç yiyemiyorum desem yeridir. İstanbula ailemin yanına geldim burda da serum taktılar ama belli bir zaman sonra yine aynı. İdrar yolunda iltihap varmış doktor bu bulantılarını arttırıyor olabilir dedi antibiyotik verdi ama onu da içer içmez geri getiriyorumBebeğimde sorun yokmuş kalp atışları normalmiş tek o sağlıklı olsunda razıyım ama çok yoruldum böyle bitkin olmaktan
Cooook normal hiç merak etmerahim büyümeye bebiş de tutunmaya çalışıyor.Masallah.Bol bol uzan dinlen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?