2013 Ağustos ayında Hamile Olduğunu Öğrenenler

kızlar karınlar çıktı mı sizde de. bugün uzun süredir görmediğim eski velim bana hamile misiniz göbeğiniz hamileyim diyor dedi ayy çok mutlu oldum. insan göbeği çıkınca da mutlu oluyormuş demek ki

14 haftamdayım ve artık bellı oluyor ve bu benı acayıp mutlu edıyorr. Ucuyorum havalara resmen :)

Ben de 3 gündür karnımın sistigini hissediyorum henüz 12 haftalik ama gobisim gergin ve kaşınıyor her fırsatta bebe yağı ile nemlendiriyorum korkudan ))

Ben de 3 gündür karnımın sistigini hissediyorum henüz 12 haftalik ama gobisim gergin ve kaşınıyor her fırsatta bebe yağı ile nemlendiriyorum korkudan ))

Bende Vaselıne adlı urunun kakaolu kremının kullanıyorum. Kasınıtı ve gergınlıgı bebe yagından daha fazla alıyor. Zaten catlaklara en ıyı gelen kakao yagıdır tavsıye ederım :)

bugün benim için çok güzel ve özel birgündü arkadaslar...çüüünnnküüü bebişimizi gördüükk..ikili testi yaptırdık..şükür ense kalınlığı ve burun kemiğinde hiçbir sorun yok..kan testide haftaya...videoya çekti eşim..yaaa çok duygulandım be kızlar.şuan bile bunları yazarken gözlerim doluyor..ilk başta uyuyordu..sonra uyanmasını gördüm..gerile gerile bi uyandı sonra bi oraya dönüyo bi buraya...valla zor tuttum kendimi ağlamamak için..cinsiyeti ile ilgili bişe demedi ...zaten hiç. önemli değil bi oğlum var bide kız olursa oh daha ne olsun..tabii erkek olursada oğluma arkadaş...
bu arada ikili teste gidecek arkadaşlar için şunu dicem...doktorun iyi bir şekilde ölçüm yapabilmesi için bebeğin uyuması yani hareket etmemesi gerekiyor...yani şekerli yiceklere pek yüklenmeyin kızlar...
kendinize iyi bakın...görüşmek üzere sevgiyle kalın....

ne güzel. Allah nazardan korusun kucağına almayı nasip etsin.bende haftaya çarşamba günü gideceğim test için. cumartesi günü gittiğimde uyuyordu. pek uykucu benimki. Allah onların beşiklerinde uyandıklarınıda görmeyi nasip etsin hepimize

Ben de dün gittim ikili testi yapmaya ense kalınlığı ve burun kemiğiyle ilgili bir sıkıntı yok sanırım herşey yolunda dedi.Kan verdim bir de.4-5 sonra sonucum çıkacakmış.Meme ultrasonu çektirdim ona çok canım sıkıldı sol göğsümde 3-4 tane 1 cm boyutlarında kistlerim varmış sağda da var ama orda soldaki kadar çok değil.3 ay sonra yine ultrasona giricem takip etmemiz gerekiyor dedi doktorum.Moralim çok bozuldu önemli bişey gibi düşünüp üzme kendini dedi ama insan kafasına takıyor yine de... Kadın olmak,hamile olmak gerçekten çok zormuş..

gözün aydın, inş. bizlerinde testleri sorunsuz çıkar.
kistlere canını sıkma emzirdikçe geçer inş. birde şuan süt bezlerin dolmaya başladığından göğüslerde yoğunluk çoğalıyor. inş. bişe çıkmayacak.

Kızlar Merhaba :) ! aydır bebişimi görmüyorum yarın doktor randevum var ve ben çok heyecanlıyım.. Büyümüş halini ilk defa görücem.. En son gördüğümde nokta kadardı :) nasıl birşeyle karşılaşıcam çok merak ediyorum :)

canım bende ikili testimi yatırdım. Benım 12+3 gunlukken doktorum yüzde seksen erkek dedı fakat ıkı gun sonra ıkılı ıcın başka bı doktora gittim ona sordum o doktor 16. haftada söyluyorum şimdi erken dedi bennımde kafam karıştı:26: bız şimdi 13 haftalık olduk. Sanırım sen " mayıs, haziran, temmuz e bebiş bu göbüşe gelcek" topiğindensin bende ordaydım senı hatırlıyorum ne güzel aynı ay hamıle kalmışız

benım hiç karnım yok 13. haftadayız aynen eskısı gibiyim eşimde karnın çıksın varlıgını görmek istiyorum felan dıyo

merhaba canım :) minyatur herşeyi oluşmuş bi bebiş görceksın kıpır kıpır hareketlerını görceksın harıka bışey yaa :) ama sana tavsıye aç karnına gitme ve tatlı bişeyler ye çikolata felan bıde meyvesuyu iç bebeğin daha çok hareketlenır yoksa uykuda yakalamış olursun bebeğini

Evet herkes aynı şeyi söylüyor tatlı bişiler yiyip meyvesuyu içip gidicem.. Benim karnım çıkmaya başladı sert ve gergin bazen çok nadir hissediyor gibiyim :)

Evet herkes aynı şeyi söylüyor tatlı bişiler yiyip meyvesuyu içip gidicem.. Benim karnım çıkmaya başladı sert ve gergin bazen çok nadir hissediyor gibiyim :)

aslında dun trt1 de anne elımı tutsana programı vardı konu gebelıktı ordakı doktor 18. haftadan önce hıssetmek tıbben mumkun deil diyordu...Ama bız hissetmek istiyoruzzzz napalııım

merhaba arkadaşlar ya, şu sıralar aklım çok karışık ne yapmam gerektiğine bi türlü karar veremedim.
ben 7 haftalık hamileyim, 3 hafta önce aile hekimliğinde gebe olduğumu tam olarak öğrendim, aile hekimliğindeki dr tribeksol, ferrum fort ve suda eriyen bir kalsiyum ilacı verdi. yanlız verdiği ilaçların sadece ferrum fort ta folik asit var. ama demir ilacı bu ve doktorum kan değerlein gayet iyi demişti çünkü ben 6 ay öncesinde şubat-mart-nisan aylarında kullanmıştım. mayıs ayındada kullandım fakat 4 ay geçince ve biraz sters yapınca boş yere içmeyim ilacı, akışına bırakayım diye bıraktım ve tamda hamileliğimden önceki 3 aya denk geldi bu brakma dönemim. eylül ayındada hamile olduğumu öğrendim evde folbiol vardı çift çizgiyi gördükten sonra günde 1 adet koullandım. ya şimdi bu demir ilacı ve yukarda ismini verdiğim ilaçları kullanayımmı bilemedim kafam karıştı çünkü kadın doğum doktorum da folidoce verdi. şimdi hangisini kullancam ben:18:
yani buk aile hekimliğindeki doktorun verdiği ilaç sayısı günde 4 adet. ve suda eriyen aşırı derecede midemi bulandırıyor.
ve ben arkadaşlarkmla bunu paylaştıktan sonra son 1 haftadır gene folbiol alıyorum günde 1 adet.
çünkü ikiside bebek sahibi ve ikiside sadece foliik asit kullandıklarını söylediler başta sadece.
yani napsam bilemedim, bi akıl verin arkadaşlar lütfen.

içimde sanki ufacık bi kelebek kıpırtısı gibi tuhaf bişi oluyor bazen.. Oda elim karnımdayken hissedebiliyorum :9

aslında dun trt1 de anne elımı tutsana programı vardı konu gebelıktı ordakı doktor 18. haftadan önce hıssetmek tıbben mumkun deil diyordu...Ama bız hissetmek istiyoruzzzz napalııım

akşam çok göz çevrem kaşındı ,ve şuanda kızarıklıklar ve kabarıklıklar var ,yüzüm değişiyor mu anlamadım
ben erkek bebek belirtisi var diyodum ,ama kız mı olacak acaba

Merhaba Canım.. Doktor sana kan değerlerin herşey normal demiş, neden ekstradan farklı ilaç kullanasınki anlamadım.. Bende doktora gittim ve aynı sekilde kan değerlerin gayet normal sadece folik asiti kullanmaya devam dedi. 12.haftama giricem ve başka bir ilaç kullanmıyorum ama herşey normal olduğu için... Fazla ilaç çok iyi değil zaten..

tabiki bizim söylediklerimizi değil doktorun ne dediyse onu yapacaksın. Arkadaş kullandı diye kullanılır mı yahu. Doktora anlat o kullan diyorsa günde 4 değil 8 bile kullanmalısın bence herkesin bünyesi farklı bana demir şurubu verdi 6 haftadan beri hiç folik asit kullanmadım mesela. Bu herkesi kapsayan bi durum değil cnm burda kim ne derse desin sen doktorun dediğini yap bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…