- Konu Sahibi yesil_dostu
-
- #2.841
teyzoşlar ben yavaş yavaş alıcam ya bütçeye birden yüklenmemek için. hemde biraz tezcanlıyım. geçen yıl karşı komşum herşey yolundayken erken doğum yaptı ve bebeğe bağlanacak bezi bile hastaneye giderken biz alıp gitmiştik umarım böyle bişi yaşanmaz ama ben kendimi tanıyorm. 7. ayda hastane çantamı bile hazılamış olurumlistem aşada bende daha önceki tecrübelilerden yararlandım. kendime en uygun hale getirdim. fikir vermesi amacıyla payşıyorum.
BEBEK İÇİN :
- Park yatak (hauck marka hepsi buradada 99TL.)
- Mobilya beşik (dayısı halledecek  )
- Beşik takımı (140 TL)
- Beşik için yatak (30-50 TL arası)
- Şifonyer (ikea kulen venge rengi 70*112 5 çekmeceli 159 TL)
- Dolap ?
- Bebek küveti (plastik  )
- Duş jeli (Hipp marka herkes memnun)
- Kulak çöpü (chicco)
- Havlu, Başlıklı bornoz
- Yeni doğan bezi, ıslak mendil
- Düz beyaz renkte tülbentler yaptır çok kullanılıyor.
- Yumuşak kıllı saç fırçası (konak olmaması için), tırnak makası (chicco)
- Kare şeklinde ipekli pamuk (migrosta var)
- Yeni doğan uçlu biberon, suluk ve emzik (avent 12li set limango 75TL)
- Kendinden eldivenli tulumlar
- 2-3 tane new baby, 2-3 tane 0-3 ay olan uzun ve kısa kollu badiler
- Geniş yakalı yelek, bere, eldiven, çorap
- 2 ince 2 kalın battaniye 4-5 tane penye battaniye
- Alt açma pedi
- Pişik kremi (fito marka)
- Burun için solüsyon (giffer fizyolojik solisyon)
- Havlu ve ağız bezleri (mothercarede var)
- Önü havlu arkası naylon önlükler
BENİM İÇİN :
- Önden açılan gecelik ve pijama (kruvazeliler daha kullanışlı, yazlık al)
- Emzirme sütyeni (çok gerekli mi? )
- Büyük boy atletler
- Göğüs pedi
- Büyük boy ped
- Hamileler için eşofman
- Yüksek belli külotlar
Ben bir biberon dışında hiçbir şey almadım) ama hediyeler gelmeye başladı zibinlar emzikler emzik tutucular ) listeyi merak ettim yayınlarsan cok sevinirim bir de insallah doğumumuz Nisan da bebeklere zibinlari uzun kollu almak iyiymis haberiniz olsun arkadaslar kısa kollu sırın zibinlara sakın kanmayın )
Canım o listeye herkes ne yapsın etsin Otribebe'yi eklesin. Burnuşu tıkanınca bir ucunu burnuna tutup diğer ucundan da kuvvetle nefesinizi çekerek sümüklerini temizliyorsunuzeğer temizlemezseniz ağızdan nefes almayı bilmediği için tıkanıyor ve ASLA ama ASLA UYUMUYOR
yesil_dostu Mrblar.. Allahıma şükürler olsun tekrR hamileyim.. Ltf sizlerde dua edin sağlıklı sıhhatli olsun.Annesine bu sefer sımsıkı tutunsun..[/QUOTE .!.:ayy cnm yaa çok çok çok hayırlı olsun.ya çok sevindim.allahım inşallah hayırlı doğumlar nasip eder.çok dikkat et kendine .aramıza tekrar hoş geldin cici anne ....
Aslincin Supersin) senin listeyi okuyunca birden acaba cok mu ilgisizim dedim liste cok işimize yarayacak
DMY sana da teşekkürler listeye Otribebeyi de ekleyeceğim.
Kızlar peki bebise hemen oda yapmayı düşünüyor musunuz en basta park yatakla yanınıza mı alacaksınız yoksa en bastan başka odaya mı uyumaya alıştıracaksınız ??? Bir de cok fazla kitap var ne okuyorsunuz ne önerirsiniz?
teyzoşlar ben yavaş yavaş alıcam ya bütçeye birden yüklenmemek için. hemde biraz tezcanlıyım. geçen yıl karşı komşum herşey yolundayken erken doğum yaptı ve bebeğe bağlanacak bezi bile hastaneye giderken biz alıp gitmiştik umarım böyle bişi yaşanmaz ama ben kendimi tanıyorm. 7. ayda hastane çantamı bile hazılamış olurumlistem aşada bende daha önceki tecrübelilerden yararlandım. kendime en uygun hale getirdim. fikir vermesi amacıyla payşıyorum.
BEBEK İÇİN :
- Beşik takımı (140 TL)
- Dolap ?
- Kulak çöpü (chicco)
- Havlu, Başlıklı bornoz
- Yeni doğan uçlu biberon, suluk ve emzik (avent 12’li set limango 75TL)
- Alt açma pedi
- Havlu ve ağız bezleri (mothercare’de var)
BENİM İÇİN :
- Büyük boy atletler
- Göğüs pedi
- Büyük boy ped
- Hamileler için eşofman
bende bi kaç şey söylemek istiyorum...en önemli şeylerden bir tanesi göğüs ucu kremi ,markası(LANSİNOH)asla yara olmuyor göğüs ucu ayrıca bitkisel olduğu için bebeğin ağzına almasında bi sakınca olmuyor...göğüs pedi olarak kesinlikle chicconunkini tavsiye ederim.bebegin burnunu temizlemek için burun aspiratörü, markası farketmez.alt değiştirme bezi bebeğin altını değiştirirken altına sermek için primanın var o güzel ...bebek taşıma çantası yada ana kucağı...bunlarla bitse iyi bebek arabası .oto koltuğu....böyle daha devam edecekkkkk edecekkkk...allaha şükür ben hiç alışveriş yapmıcam...ilk bebekten hepsi öylece duruyor...allah kolaylık versin zor iş vallaaaa
ayy cnm yaa çok çok çok hayırlı olsun.ya çok sevindim.allahım inşallah hayırlı doğumlar nasip eder.çok dikkat et kendine .aramıza tekrar hoş geldin cici anne ....
Sağol canım Allah razı olsun.. Hoş hoş hoşşşş buldummm.. Amin inşallah cümlemizin bebeklerini rabbim korusun ve kucağımıza almayı nasip etsin..
Canım üzülme çok kişide var doktor problemi. Hayırlısı belki bu seferki doktorun dahada iyi çıkar.
Ben 47 kiloyla hamile kalıp 43 kiloya düştüm canım yeni yeni bulantılarım kesildi 44 kiloyum şuan. Karnım halla varla yok arası umarım bunları duyunca kendini daha iyi hissetmişsindirBebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalımda gerisi boş
Minik sıpamın kız olduğunu öğrendik. Erkek sıpamdan sonra inşallah bir de kız sevgisi yaşayacağım
bayanlar benim bebiş çok sert hareketleri var
bazen yerimden hoplatıyor beni.
3 buçuk aylıgım.
sizdede oluyormu
neden acaba
.sert hareketler için daha erken değilmi
BEBEK İÇİN :
- Beşik takımı (140 TL)
- Dolap ?
- Kulak çöpü (chicco)
- Havlu, Başlıklı bornoz
- Yeni doğan uçlu biberon, suluk ve emzik (avent 12li set limango 75TL)
- Alt açma pedi
- Havlu ve ağız bezleri (mothercarede var)
BENİM İÇİN :
- Büyük boy atletler
- Göğüs pedi
- Büyük boy ped
- Hamileler için eşofman
- Yüksek belli külotlar
4 gündür diş ağrısı çekiyorum..bugun dayanılmaz oldu artık..dişçiye gittim..doktorum izin verirse kanal tedavisi ya da gerekiyorsa çekim yapabileceğini söyledi..ne yemek yiyebiliyorum ne konuşabiliyorum..ben de 53 kiloyla başladım gebeliğe..2 gün yemeği az yiyim hemen 2 kilo veriyorum..ama bir gün iyi besleneyim hemen 1 kilo alıyorum..arifeden bir gün önce serum yedim bayram boyunca da ilaç aldım bulantım olmasın diye..arifeden beri de kusma hiç olmadı çok şükür..bugun 12.haftamı doldurdum..umarım bulantı ve kusma da biter..ama hala iştahım kapalı..biran önce açılır da sağlıklı beslenir bebeklerimizi de iyi besleriz..Allah hepimizin yardımcısı olsun..Hayırlı doğumlar nasip etsin..
bebişim erkeğe benziyormuş. :)) benzeme olayını anlayamadım ya erkektir ya kızdır.
Aslincin Supersin) senin listeyi okuyunca birden acaba cok mu ilgisizim dedim liste cok işimize yarayacak
DMY sana da teşekkürler listeye Otribebeyi de ekleyeceğim.
Kızlar peki bebise hemen oda yapmayı düşünüyor musunuz en basta park yatakla yanınıza mı alacaksınız yoksa en bastan başka odaya mı uyumaya alıştıracaksınız ??? Bir de cok fazla kitap var ne okuyorsunuz ne önerirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?