2013 Ağustos ayında Hamile Olduğunu Öğrenenler

merakla bekliyodum doğrusu allah yüzünü görmeyi nasib etsin kuzuum. çok sevindim. heyecanın anlayabiliyorum inan. bende sabahları kaşık kaşık reçeller yedim ama %80 kız dedi bizde yani yüzyıllardır süre gelen tezi çürüttük bence tatlı yiyince hakkı ekşi yiyince ayşe olmuyomuş. benim çin takvimi bile yanıldı. dediğin gibi sağlıklı olsunda ne farkader. tekrar tebrik ederim.

oyy maşallaahhh yaaa Allah kucağına da almayı nasip etsin inş canım benimm
böyle gidersen burdan dünürlerde çıkacak heee

ya kızlar bişi söylicem. düşük riski korkusu yok. mide bulantıları bitti. göbişler belli olmaya başladı. hekesten güzel haberler geliyo. sizcede bunlar çoook süper değil mi. acaba 2 kalp taşıdığım için mi çok seviyorum, çok mutluyum bu kadar :) dipnot:bol bol su için :)))

Ben 10.haftada ogrendım gayet saglıklı bır sonuc oldu :) Doktorun gözü ve kullandıgı ultrason kalıtesı cıdden durumu cok etkılıyor..

Canlarım ben 13. haftaya girdim ama bulantılarım beni mahvediyor. Ya bunda da geçmezse diye endişeleniyorum. Çok perişan vaziyetteyim inanın dünyamdan vazgeçiyorum resmen. Aç karna bulantısı ayrı yedikten sonra ayrı. Birde küçük oğlum olmasa yatacağım sürekli oğlum da gözümün içine bakıyor ilgi bekliyor benden. Hamileliğimden hiç zevk alamıyorum Rabbim nolur geçir artık bulantılarımı

allah yardımcın olsun canım bende 16 haftayı bitirmek üzereyim anca geçti. çok zor valla biliyorum - ki hala bulantılarım belli koku ve tatlarla kendini hatırlatıyor.

Süper haberler var maşallah herkese ) artık gobisim hmmm pardon bebisim cok belli oluyor uzaktan bakınca )) önümüzdeki hafta 5. AYin ilk günleri başlayacak me çabuk gecti yahu )) kızlar Ankara'da anne baba eğitimi ve hipnozla dogum hakkında bir seminer var fakat tanıtım demo vs hiçbir şey yapmadan direkt başlamanız bekleniyor ve fiyatı 450 tl özellikle normal dogum düşünen arkadaslar yardımınız benim icin önemli bu seminer sisirilmis bir safsata olabilir mı vu tarz bir seminere katılanınız var mı????

Bakın eğitimin icerigini gönderiyorum :
Anne baba olma kararını verdikten sonra yaşamınızda değişiklikler olacağının farkında olmak bilinçli bir hazırlığın ilk aşamasıdır.

Bebeğiniz anne karnında değişime hazırlığını an be an sürdürüyor.

Doğuma hazır mısınız?
Bebeğinizin odası, ilk giysileri, belki oyuncakları, belki elmasını rendeleyeceğiniz o cam mutfak eşyası bile hazırdır.

Peki SİZ doğuma hazır mısınız?
Bilinç düzeyinde bilgi olarak Hazır Mısınız?
Bilinçdışı düzeyde korkularınızı ve sebeplerini anlamış ve aşmış olarak
Bebeğinizle ilk bağınızı kuracağınız doğumunuza Hazır Mısınız?
Böyle Bir Hazırlık Eğitimiyle

Bedenini ve duygularını anlayarak kontrol edebilen anneler,

Kendine güvenen anneler ve babalar,

Annelik içgüdüsünü güçlü bir şekilde yaşamak ve bu duyguları doğum coşkusuna dönüştürerek; bebeğiyle o ilk bağlanmayı sağlıklı bir şekilde sağlayan anneler,

Baba ile bebek arasındaki güçlü bağ,

Sözü edilen eğitim içeriğinin tamamını kapsayan bir doğum hazırlığı sağlanır.

Doğumun Pozitif Bir Deneyim Olması Ne Demektir

Günümüzde ebeveynler çok daha bilinçli ve ne istediklerini biliyorlar. Her ne kadar anne ve baba olmak aileye yeni bir üyenin katılımı olarak algılansa da aslında ebeveynliğin başlangıcı anlamına geliyor. Yani bizlerde anne babalığa doğuyoruz. Doğumu tanımak, anlamak neyi neden istediğimizi fark etmek ve doğumda da anne ve babalık sorumluluğunu üstlenmek giderek bir gerekliliğe dönüşüyor. Kısacası doğumun sorumluluğunu almak; doğumu pozitif yaşamak: bebeğinizi dünyaya getirirken KEŞKElerinizin hiç oluşmamasını sağlamak demektir.

“Eğitime Doğru Başlangıç Noktası Anne Karnıdır.”
Doğal Doğum Eğitimi Neleri İçerir

-Doğum korkularını anlamayı böylece üstesinden gelmeyi,
- Hamilelik ve doğumda kullanılabilecek masajları,
- Doğum süreçlerini anlamayı,
-Doğumda kullanılan kaslar ve işlevlerini,
-Doğru nefes tekniklerini,
-Bu tekniklerle uygun doğum pozisyonlarını,
-Zihinde imgeleme ve meditasyon teknikleri
-Doktor gebe ilişkisi
-Oto hipnoz teknikleri ile hipnotik doğum
-Anne ve baba adaylarına doğum hakkında yenidoğan bebekle ilgili teorik bilgiler
-Doğumda müdahalelerin olumlu ve olumsuz yönleri
-Hastanede sizi bekleyen gerçekler ve hastane fobisine son çağrı
Mucizenin farkındalığını yaşamak elimizde

Kendi Doğum Şekline Karar Vermek Her Kadının Hakkıdır.

Kadın ve Bebek Doğumu Sağlıkla Karşılayacak İçsel Zekaya Sahiptir.
Eğitime Doğru Zamanda ve Doğru Yerde Başlamaktır Eğitimi Anlamlı Kılan.

Eğitimimize çiftlerin birlikte katılımı ile aile bağlarının güçlenmesi önceliğimiz olsa da

ah canım benim de geçmedi hala. evdeki tüm şampuanları, deodorantları bir torbaya doldurup kaldırdım. ne yapacağımı şaşırdım artık çok yoruldum. 16. haftamda geçer diye bekliyorum. allahım bir an önce gelse keşke 16. haftamız... allahtan başka bir çocuğum daha yok diye şükrettiğim oldu resmen. allah yardımcın olsun.

merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyorum birsürü sayfa olmuş okuyamadığım birazdan okumaya başlayacağım

Bende cuma günü ikili test sonuçlarımı aldım çok güzel dedi doktor 5 de tekrar kontrolüm var umarım cinsiyeti söyler.

Buarada bende çok gerginlik ve sinir durumu var sizlerde yaşıyor musunuz? Hormonların etkisi mi diye düşünüyorum.

merhaba canım benim de öyle.. o kadar ani değişiyor ki ruh halim.. çok ani ve aşırı tepkiler verebiliyorum.. çabuk duygulanıyor çabuk sinirleniyorum... artan progestandandır umarım :)

günaydınlar hamişlerim :)
ben 13+3 üm.. bulantılarım bitti gibi çok şükür.. göbüş te biraz çıktı.. kafamı mesgule den soruya gelicem... ben henüz bu tarama testlerini yaptırmadım... dr um kafamı karıstırmıstı.. bebekten sıvı aldırmayı düşünmüyorsan kesin bi sonuç veremeyen olasılık içreen bi testi yaptımak mantıksız demişti... adasm aşırı tutucu bunu çok fazla bellii edince artık rahatsız olmaya başladım...dr umu değiştirmeye karar verdim.bu hafta yeni dr uma gidicem inş... bu testler 11 ile 14 . haftada yapılıyormus galiba kzılar doğru mu ? yani bi kaç gün içinde yaptırmam şart ? bunun dışında kızlar göğüslerim aşırı duyarlı özellikle uçları çok agrıyor, gittikçe azalır sanıyordum sizlerinde öyle mi?

Mrb canm,evet şayet 2li test yapacaksan biranönce yaptırman lazım,şahsen ben 2li test dışında diğer testleri yaptırmayı düşünmüyorum açıkcası,biliyorumki stresten başka getirisi olmayacak bana,göğüslere gelince benimkilerde aynı ama duruma bağışıklık kazandım sanırım:)) çünkü sanki bu acı 9 ay boyunca devam edecek gbi geliyor:)

Çok tşk ederim canım:)) ayy yerim ben onları yaa,yaradan nasıl güzel bir melek veriyor bizlere tarifi bile çok zor mucize resmen mutluluğun dibi yaa

moreim cok bozuk ikili testte risk cok yüsek cıktı amnisentez yaptırdım dün ağlamaktan bi hal oldum valla

Kizlar benim Dr da 2li Testin asla %100 net sonuc vermediginden bahsetti.hatta risk cikarsa Su aldirmak ornek aldirmak gibi seyler yapilacak ve bunlar da az da olsa dusuk riski tasir dedi.Allahtan gelen Herseye raziyim diosan yaptirmayabilirsin dedi.bu arada hastalikli 10 bebekten 6-7sini ancak fark edebilio bu testler dedi.cevremden de hastalikli aldir demisler kadin dogurmus ve saglikli cikmis gbi seyler cok duydum.ya da saglikli gorunse de drlar dio kesin guvenme teste die..yani Ben yaptirma taraftari diildim AMA aile buyuklerimizden cok psikolojik baski oldu ve yaptirdik.kan verdim.1 ay snra yine kan vercekmisim.ikisinin orantisina mi ne bakilcakmis.
Kizlar Rabbim kaldirabillecegimizden cok yuk vermezmis.
O' na siginip dua edicez.
Allah buyuktur..
Bu dunyada şer gibi gorunen ahirette hakkimizda hayir olabilir..
Sabir ve dua..
Ve Tabii eşlerin destegi ,maddi manevi hazirlik cok onemli..
Rabbim yar ve yardimcimiz olsun..Amin..

Çoook tşk ederim canmbenim kocaman bir amiiiiiin : nazar: tüm annişlere bunu nasip etsin inşallah resmen mutluluk hormonu saçıyoruz dimi buaralar <3 heleki bebişlerimizin büyüdüğünü görünce o sevimli el ayaklarını oynatıklarını görünce:) nede olsa yaşadığımız sıkıntılarda geride kaldı birçoğunu atlattık çok şükür:))birde tam olarak bebişlerimizin hareketlerini hissesince ne halde olcaz hiç düşünemiyorummm

oyy maşallaahhh yaaa Allah kucağına da almayı nasip etsin inş canım benimm
böyle gidersen burdan dünürlerde çıkacak heee

Amiiiin canımmm aynı güzel dilekler sizin içinde geçerli böyle güzel teyzoşlarla seve seve dünür olurum valla :))) hemen çalışmalara başlanmalı:))

moreim cok bozuk ikili testte risk cok yüsek cıktı amnisentez yaptırdım dün ağlamaktan bi hal oldum valla

Canm üzülme hiç,bu testlerin kesin bir sonucu yok hatta amniyosentez bile yaptırmasan bile olurdu ama tabiki sen böyle uygun görmüşsün.benm doktorumun kızkardeşine 2 li teste 3 te 1 gibi düşük oran söylemişler ama sapasağlam çocuk doğurmuş yani anlayacağın kesin bir sonuç vermiyor bu testler canını sıkma lütfen Allah'a tevekkül et yeter sil gözyaşlarını güzel anne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…