- Konu Sahibi yesil_dostu
-
- #3.101
Şu şekil erken diyorlar canım..
Günümüzde çok ileri ki aylarda, bebeğin kalbinin durması, solunuma bağlı diğer rahatsızlıklar, erken gebeliğin verdiği ölüm riskleri v.s için diyorlar...
Allah kimsenin başına vermesin böyle bir şey, fakat olan şeyler...
O yüzden niyetlenip,tamamen bağlanmakta sakıncalı olarak gözüküyor doktorların bile gözüne...
Eski çalıştığım yerde 7 aylık hamile bir bayanın hiç bir rahatsızlığı yokken, bebeğinin kalbi durdu..
Onca alışveriş yapmıştı, bizde arkadaşımız olduğu için hediye falan almıştık bebeğe..
Sonuç, hala psikolojik tedavi görüyor..
Bende çok almak istiyorum alırım da =)
Kendimi tutamam biliyorum ama eşimde, ailelerde henüz erken diyorlar..
kızlar bişey sorucam demir hapından dolayı kabızlık çeken var mı? ben kötü oluyorum dün de ıkındım ,biraz kanlı akıntı geldi. şimdi çiğneme tableti şeklinde demir hapı kullanıyorum. drum yanında magnezyum tozu verdi. gün içinde balık yağı hapı da içiyorum o rahatlatır demişti o da işe yaramadı sonra ilacımı değiştirdi.eskiden asla kabızlık çekmezdim.
o konuda dogru söyluosun ama olacak olan dogumda da oluyor nice ölu dogumlar gerceklesio allah kimseye göstermesin benim sinirim arkadasimin bana görgusuz muamelesi yapip sonra da erken ama deyip söyledigi laftan bununla siyrilmasi yaa o canimi sikti
evet canım bi arkadaşımın bebeği normal bir şekilde 9 aylık doğdu ve bebek nefes almıyordu..ama yine de alışveriş için biraz daha beklemek lazımmış gibi geliyor bana da...
mrb ben 3 gündür demir hapı kullanıyorum..veee dediğin gibi kabız yapıyor..kendimizi aynı saatte wc ye çıkmaya alıştırırsak eminim böyle bir sorun yaşamayız..kabız olmak sorun değil ..önemli olan acı baharatlı bişeler yiyipte makat bölgemizi yıpratmamak...hemoroidi olan arkadaşlarım kesinlikle acı yemeklerden uzak durmalı...demir hapı,kabızlık,ve acı olayları biraraya gelince wc nin içine düşmek ve boğulmak emin ol daha iyiiii ...kökten çözümm:)))))
hayy agzina saglik baciimmmöncelikle hamileliğin bebeği kucağa almadan garanti olmadığını en iyi bilenlerden biriyim. çünkü ilk bebeğim şuan cennette. ona hamileyken hep içimde bir korkuyla yaşardım. ve korkum gerçek oldu. bir bebeğin karnında hareket ettiğini görmenin nekadar büyük bir mucize olduğunu benim gibi önceden bebeğini kaybetmiş anneler daha iyi anlar. yaşamayan bilmez 'bebeğin kalbi atmıyor' cümlesinin çaresizliğini. doktor birkaç dakikalık hüzün yaşar elbet yaşamaz değil, çevredekilerde üzlür ancak çevredeki herkes normal hayatına dönerken anne ve babaya kalır acıların en büyüğü. evet hiçbir gebeliğin garantisi yok bazen 11 haftalıkken bazen 7 aylıkken bazen doğarken karşılaşabilirsiniz bu ilahi emirle. ancak bebeğinizi kalbi attığı müddetçe devam eder umut. birkaç parça bir şey almışım beeğim için ona tüm maaşım tüm param tüm hayatım feda olsun. kısmet olmazsa kısmet olacak bir bebeğim olur elbet. ilk bebeğim için kurduğum hayalleri kardeşi için devam ettiriyorum. Allaha güvenip inanamaktan başka ne gelir ki elden. dua etmekten başka ne yapabilir ki insan. burada bunları göstermek görgüsüzlükten değildir bunları burada göstermek heyecan paylaşmaktır. siz heyecanınızı burada paylaşmaktan utanıyorsanız yazık size. tek paylaştığımız mutluluklarımız heyecanlarımız olsun. en kötüsü ne biliyor musunuz en kötüsü acıyı paylaşmak. korkularla yaşamayın sakın çünkü korkularınızla sınanırsınız. Bazıları küçücük bebekleri çöplere bırakırken ya da insafsızca ölüme terkederken biz Allahın bu minik mucizesi için hazırlık yapıyoruz. eleştirilmesi gereken biz değiliz. rabbim kimseye yaşatmasın evlat acısını. yaşamayan bilmez, zor bişey olduğunu hisseder ancak hayal bile edemez bu acının tarifsizliğini. öncekinde hiç isyan etmedim rabbim sen daha iyisini bilirsin dedi. şimdi de diyorum ki rabbim tunamızı bize bağışla. onu kucağımıza almayı kısmet et. sizde içinizde geldiği gibi davranın. rabbim bebeklerimizi korusun. aklınıza kötü şeyler getirmeyin. evet erken ama erken olduğunu bildiğim halde dayanamıyorum duygularıma yenik düşüyorum. bu da benim duygum kimseye söz düşmez
:) hepsi..... sitesinden aldım canım. bizim bebekliğimizde pamuklular mı vardı ki canım biz de büyüdük kalitesizlikler arasında. %100 pamuklu olanlar çok pahalı. para sorun değil ama çok çabuk büyüdükleri için verilen parayla kalıyor. kaliteli olması gereken bene biberonudur yatak yorganıdır bezi, mamasıdır arabasıdır uzun vadede kullanılacak şeylerin kaliteli olmasına özen gösteriyorum. aldıklarımın hepsine pamuklu diyor kanserojen boya kullanılmamıştır diyor ama bakalım gelince bakacağım ama bu siteye güveniyorum.
Şu şekil erken diyorlar canım..
Günümüzde çok ileri ki aylarda, bebeğin kalbinin durması, solunuma bağlı diğer rahatsızlıklar, erken gebeliğin verdiği ölüm riskleri v.s için diyorlar...
Allah kimsenin başına vermesin böyle bir şey, fakat olan şeyler...
O yüzden niyetlenip,tamamen bağlanmakta sakıncalı olarak gözüküyor doktorların bile gözüne...
Eski çalıştığım yerde 7 aylık hamile bir bayanın hiç bir rahatsızlığı yokken, bebeğinin kalbi durdu..
Onca alışveriş yapmıştı, bizde arkadaşımız olduğu için hediye falan almıştık bebeğe..
Sonuç, hala psikolojik tedavi görüyor..
Bende çok almak istiyorum alırım da =)
Kendimi tutamam biliyorum ama eşimde, ailelerde henüz erken diyorlar..
slm kızlar ,bebeğinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz ? ben daha hissedemedim sanki :26:
3. ayında hissetmiş bazıları ,bu kadar erken hissedebilinir mi ki ,meraklanmaya başladım ben de ,:26:
arkadaşlar bi fikrimi paylaşmak istiyorum... bende mi bi tuhaflık var bilmiyorum ama... ben henüz hiç bakmıyorum bebişimle ilgili giysilere vs.. ben mi heycansızım siz mi çok heyecanlısınız :) bana çok erken geliyor.. daha ben inanamıyorum bile :) doğmadan da inanamıycam galiba... herkese sevgiler...
ben minyon tipliyim ne yesem göbek ben burdayim dio hemen hep öyleydi yaniisenle ayni haftadayiz benim göbegi bi gorsen 5 aylik dersin =) senin ki ne guzel kibarcik cikmis tabi benimkinin bebekle degil de hayvan gibi yemekle alakasi var
ben minyon tipliyim ne yesem göbek ben burdayim dio hemen hep öyleydi yaniisenle ayni haftadayiz benim göbegi bi gorsen 5 aylik dersin =) senin ki ne guzel kibarcik cikmis tabi benimkinin bebekle degil de hayvan gibi yemekle alakasi var
canım benden bir hafta öndesin sen... ben hissetmedim... araştırdıkalrımdan okuduklarımdan aktarabileceklerime göre şuan imkansızmış... çünkü o kadar yumusakki beebişlerimiz hisssedemiyoruz... arkadasım 20. haftada duymuş mesela.. ilk gebeliklerde 20. haftayı buluyormuş hissetmek maelsefben de sabırsızlanıyorum duymak için... çünkü böyle olunca havaya giremiyorum :)))
Sağolasın ama foto sabah aç karnına çekildi
Yoksa gün boyu şişiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?