- Konu Sahibi yesil_dostu
-
- #3.121
:)) benim bebiş 2 gün önce 12-13 cm bişeydi 135 gr dı. ama benim aldım 5-6 kilo. :) bebiş mi faydalanıyor ben mi bilmiyorum
Bende sabırsızlanıyorum ama ilk gebeliklerde özellikle seninde dediğin gibi 20. haftada ancak hissediliyormuş bebek. Hiç göbeğimde çıkmadı bulantılarımda çok şükür geçince hamilelikle alakam kalmadı sankidurmadan doktora gitmek istiyorum bu seferde karnımda duruyomu bebişim diye iyice paranoyak oldum
öncelikle hamileliğin bebeği kucağa almadan garanti olmadığını en iyi bilenlerden biriyim. çünkü ilk bebeğim şuan cennette. ona hamileyken hep içimde bir korkuyla yaşardım. ve korkum gerçek oldu. bir bebeğin karnında hareket ettiğini görmenin nekadar büyük bir mucize olduğunu benim gibi önceden bebeğini kaybetmiş anneler daha iyi anlar. yaşamayan bilmez 'bebeğin kalbi atmıyor' cümlesinin çaresizliğini. doktor birkaç dakikalık hüzün yaşar elbet yaşamaz değil, çevredekilerde üzlür ancak çevredeki herkes normal hayatına dönerken anne ve babaya kalır acıların en büyüğü. evet hiçbir gebeliğin garantisi yok bazen 11 haftalıkken bazen 7 aylıkken bazen doğarken karşılaşabilirsiniz bu ilahi emirle. ancak bebeğinizi kalbi attığı müddetçe devam eder umut. birkaç parça bir şey almışım beeğim için ona tüm maaşım tüm param tüm hayatım feda olsun. kısmet olmazsa kısmet olacak bir bebeğim olur elbet. ilk bebeğim için kurduğum hayalleri kardeşi için devam ettiriyorum. Allaha güvenip inanamaktan başka ne gelir ki elden. dua etmekten başka ne yapabilir ki insan. burada bunları göstermek görgüsüzlükten değildir bunları burada göstermek heyecan paylaşmaktır. siz heyecanınızı burada paylaşmaktan utanıyorsanız yazık size. tek paylaştığımız mutluluklarımız heyecanlarımız olsun. en kötüsü ne biliyor musunuz en kötüsü acıyı paylaşmak. korkularla yaşamayın sakın çünkü korkularınızla sınanırsınız. Bazıları küçücük bebekleri çöplere bırakırken ya da insafsızca ölüme terkederken biz Allahın bu minik mucizesi için hazırlık yapıyoruz. eleştirilmesi gereken biz değiliz. rabbim kimseye yaşatmasın evlat acısını. yaşamayan bilmez, zor bişey olduğunu hisseder ancak hayal bile edemez bu acının tarifsizliğini. öncekinde hiç isyan etmedim rabbim sen daha iyisini bilirsin dedi. şimdi de diyorum ki rabbim tunamızı bize bağışla. onu kucağımıza almayı kısmet et. sizde içinizde geldiği gibi davranın. rabbim bebeklerimizi korusun. aklınıza kötü şeyler getirmeyin. evet erken ama erken olduğunu bildiğim halde dayanamıyorum duygularıma yenik düşüyorum. bu da benim duygum kimseye söz düşmez
bende göbiş var bayada hareketini halahissedemiyorum.
sadece geçen hafta işyerinde sırtım ağrıyıp masaya doğru eğildim eğilince birden karınım sol tarafında bir gıdıklanma irkilme oldu sanırım ordaydı ben sıkıştırınca kaçtı.
sabah kaltığımdaki bulantıyı saymazsak bulantılarda gitti.
hergün içime kurt düşüyor acaba bebek yaşıyormu diye.
her hafta doktora gidiyorum baktırmaya
zararlı demeseler ultrason cıhazı alacam nerdeyse eve
bazı arkadaslarım 17. haftalarında hissetmeye başlamışlar hep, duydukça onları canım sıkılıyor.
hadi oğluşum vur tekmeleri anneye
sultanın yazısından sonra yaşadığım üzüntüyü senin yazınla unuttum. bende tekmelenmek istiyorum ama benim kızım pek narin daha tık yok maşallah : D bu arada bende o korkuyu çaktırmadan çooook derinlerde yaşıyorum malesef. yüzünü görene kadarda yaşıcam sanırım. prenslerinizin prenseslerinizin hepsini yeriiiim : D
hanımlar çok yoğun gribim.
hem kasık ağrılarım dayanılmaz.
doktor iltahap var idrar yollarında dedi.
antibiyotik verdi.
bir haftadır içiyorum.
ne gribime yaradı nede idrar yollarıma.
ne yapacamı şaşırdım.
2 gün önce herşey mükemmel demişti doktor 2 sonra kaybettik meleğimi. bebeğini kaybetmenin verdiği acının bebek eşyası falan almakla alakası yok bence canım. 7. aya girmeden en azından hastane çıkışınızı hazırlayın diyor uzmanlar. bazen 6 aylıkken doğum yapanlar var 7 aylıkken doğum yapanlar var. herkesin kendi düşüncesi tabi senide almadın diye kimse eleştiremez. ancak şimdi almakla 1 ay sonra almanın arasında bir fark göremiyorum ben. 1 ay sonra başlayın diyenlerin haşa Allahla anlaşması var herhalde. 4. ayda alma 6. ayda al diyorlar. o zaman bende derimki 7.8. ve 9. ay için garantiniz nerede? eşin alma diyorsa bekle bizimki bendende meraklı böyle şeylere yüz buluyorum yani :))
Benimde demek istediğim buydu aslında =)
Valla bende alanlardanım
Dün konuşmuştuk seninle şu zıbın olayını..
Eki Görüntüle 849272
Bende dayanamayıp aldım =)))
arkadaşlar bi fikrimi paylaşmak istiyorum... bende mi bi tuhaflık var bilmiyorum ama... ben henüz hiç bakmıyorum bebişimle ilgili giysilere vs.. ben mi heycansızım siz mi çok heyecanlısınız :) bana çok erken geliyor.. daha ben inanamıyorum bile :) doğmadan da inanamıycam galiba... herkese sevgiler...
hahaah aynen ayni durumdayiz daha simdiden 5 6 kilo aldim esime diyorumm bebek var bebek ondan yiyorum aaa ama firsat dogdu bana da bahanesiyle yiyip duruoz bakalim nolcekk
hele bir gez dolas bakin bebis kiyafetlerine hepsini alasin gelio valla merak etme heycansizlikla da alakasi yok kisilik meselesi ben hep böyle guzel seyleri hemen yapmak istemisimdir zaten bisey alcaksam 1 hafta sonra degil de hemen simdi kalkip gidip almam gerekir biraz da karakter meselesi sanirsam
kızlar yarın dr. kontrolüm var inşllah güzel haberlerle dönerim.cinsiyetinide öğrenebilirmiyiz acaba çok merak ediyorum.öğrenenler tam kaç haftada öğrendiler acaba?yarın 13+6 olcam gösterir inşallah minik kuzum
paylaşılan şeyleri görünce hoşuma gittilker zaten alasım geldi tatlım :) benimkisi inanamamak ya:)anne olcagım aınanamıyorum.... eşim de baba olacağına inanamıyor... şuan belirtiler de acaba iyiyi mi ki bebeişim diyorum :) hep ultrasano girip bakabilsek ya paronoyak oldum walla
arkadasım da sen asıl harket etmeye başlayınca göreceksin diyor... hareket etmeyince panik olacaksın dedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?