- 15 Ağustos 2013
- 1.140
- 2.168
- 83
- Konu Sahibi yesil_dostu
-
- #1.621
slm kızlar nasılsınız? hamilelikler nasıl gidiyo??? ben iyiyim çok şükür ama mide bulantıları çok fena malummm((
slm benim hamilelik halsizlik ve iştahsızlık sorunum olmasa iyi gidicek ama bunlar olunca biraz sıkıntılı..kilo veriyorum canımı sıkıyor bu durum ayrıca zorla bişeyler yediğim halde veriyorum kg...çok şukur mide bulantısı,istifra falan yok....bakalım inşallah düzelir...güzel bir hamilelik geçirmen dileğiyle.....
canım hepimizinki sağlıklı olsun inşallah burda birine bişi oldumu kendime olmuş gibi üzülüyorum hepimiz yaşadığımız için anlamak zor olmuyor bende hamile kaldığımı görmeden önce küçük pipi görmüştüm ama yoğun bi şekilde kız hissediyorum nedense öncelikle sağlıklı olmaları tabi temennimiz ama Rabbim inşallah herkesin gönlüne göre versin sen çin takvimine baktınmı peki tutuyo diolarda
kist yok bende canım.çünlü 2 hafta önce doktora gidip baktırdım temiz dedi hiç bişey yok kist iltihap hatta yumurtan geişmiş hamile kalabilirsin dedi.inşallah yerleşme kanamasıdır inşallah peşinden kırmızılar gelmez
ben ıcebılıyorum ama ıcmelı mıyım onu bılmıorumkızlar hazır sütleri nasıl içiyorsunuz yaaa bu gün mecburen hazır süt içtim içine kakao attım biraz
benım de annem gelecekZararı olmaz yazıyor internette ama benim doktorunda söylediği ilk şeylerden biri ilişki yasak oldu. Ben hiç bir şey yiyemiyorum neredeyse yaaSabah bir badak süt içtim burnumdan geldi Doktora söylüyorum zorlayacaksın kendini diyor tamam zorlıyımda yiyemiyorumkii İstanbuldan annemi çağırcam gelsin baksın bana tek başıma yapamıyorum hiçbişey Çağırayım dimi kızlar ne yapacağımı bilemiyorum burda kimsem yok
sağlıklı gebelik belırtılerı ınsallah bunlar..kızlar ağzımın tadı yok ne yesem tatsız tuzsuz geliyor. iştahım zaten bir aydır yok. geçer her halde bebiş azıcık daha büyüsün de
ben de tazesağılmış sütten kayınvalıdem yoğurt yapıoBizim eve yakın taze süt sağıp satan birini buldum kızlar,, yoğurdumu yaptım.. Miss gibi oldu, içime de sindi.. Süt içebilen biri değilim. Arada kakaolu süt içiyordum ama artık gerek yok bence, yoğurttan ayran yapar içerim..
canım çoooooooookk saolbebek beslenmesi ile ilgili bazı önerilerilerde bulunmak istiyorum yeni anne adaylarına...şimdi kızlar bu ilk üç inanılmaz önemli bi kere tüm organlarının tamamlandığı bu üç içerisinde et,balık,boll bol yeşillik,yogurt,özellikle beyin gelişimi için ceviz muhakkak yemelisiniz..ben ilk hamileliğimde çok dikkat ettim ..hafta hafta ne yemem gerekiyorsa yedim...çok şükür mide bulantısı falan yaşamamıştım..tiksinmede olmadı...ama yediklerimin faydasını şuan görüyorum..oğlum iki yaşında hemen hemen hiç hastalanmadı..boy ve kilo hep önden gidiyor...inanılmaz derecede zeki çok güzel net bir şekilde konuşuyor..kimse inanmıyor iki yaşında olduğuna..renkleri,sayıları,nesneleri,herşeyi biliyor..yani dicem o ki benimle birlikte hamilelik yaşıyan arkaslarımın hamileyken yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeyenlerin bebekleri şuan 8-9 ay geriden geliyor...çok dikkat edin gerçekten sigara,cola,kahve,çay,hazır pastalar,hazır meyve suları,sucuk,salam,sosis,ve pastörize olmayan hiçbirşeyi sakın tüketmeyin birde önümüzde kurban bayramı var...çıplak elle sakın ete dokunmayın...taze ette bir mikrop var ve anneyegeçtigi an bebeğin beyin fonksiyonlarına zarar veriyor...valla hamilelik şakaya gelmiyor çok dikkatli olmalısınız kızlar...aşırı yağlı yicekler ve hamur işleriide yemezseniz gereksiz kilo almazsınız..inanın hamilelikte farketmezde yemeye dalarsanız..doğumdan sonra göbek sizden önde gider...ve inanın vermesi inanılmaz zor olur...şimdilik bu kadar diceklerim ...şimdi karnım acıktı bakalım ne yiyebilirim...byess
kızlar belkı batıl inanç ama gebeyken ete dokunmayınsen ne güzel içebiliyorsun kuzum. ben içemiyorum.yoğurt yapıp yiyorum da ama sütçüden aldığım sütü içemiyorum. çareyi cam şişede satılan günlük pastorize süt almakta buldum. et konusuna kafam takıldı ya. :44: az önce et doğradım. gerçi taze et değil geçen sene kurbandan kalan etti ama gene de bakterilerden, hastalıklardan korkuyorum.
anal fissur berbat bsı bılıorumHerkese Merhaba,
27 Ağustos itibari ile ben de hamile olduğumu öğrendim. Polikistik over sendromu olduğu için doktorlar zor hamile kalacağımı söylemişti. Uzun bir süredir de deniyorduk.. Tam heralde doğal yollardan olmayacak diye düşünürken (üstelik anal fissür ameliyatı olmayı planlıyordum) rüyamda bir arkadaşım test yap dedi.. Kalktım yaptım ve pozitifti inanamadım. Hemen kan testi yaptırmaya gittim ve b hcg değerim 3198 idi. Ultrason da bir beyaz nokta görünüyor ancak doktor yine de kesin konuşmadı haftaya yine gel dedi. Şimdi bekliyorum salı günü olmasını heyecanla. Yani bence şüpheye yer yok ama doktor öyle diyince emin olamadım tabii..
Hepimize Allah hayırlısı ile evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin..
Benim de erkek diyor o takvime göre , birkaç aya belli olacak inşallah:) burdan istatistikleri tutarız :))
:))
ayy bu süt konusu ne kafa karıstırıcymıs yahu...Merhaba arkadaşlar. Sokak sütü, özellikle hamilelikte çok tehlikelidir. Yeterince steril edemediğiniz sokak sütü, eğer hayvan hastalıklıysa, düşüğe sebep olabilecek mikroorganizmalar (ör. brucella) taşır. Sütü kaynatsanız bile çiğ sütün yara ile temas etmesiyle size bulaşabilir. Raf ömrü geçmemiş pastorize sütten daha güvenli süt de yoktur. Bilgilendireyim istedim. Sevgiler...
Bu arada ben de 9 haftalık hamişim :)
benım açken mıdem bulanı yedıgımde gecerdıKızlar merhaba bgün gün boyu midem bulandı.Ama işin garip tarafı yemeğide çok güzel yiyorum.
Böyle olunca eşimde inanmıyor naz yapıyosun diyo:)))
Sabah kalktım çok kötüyüym dedim kahvaltıyı hazırladı eşim yedim güzelce sonra temizlik yapacaktık yine benim mide bulantım başladı ama gerçekten oluyo eşim yaptı temizliği ve yemeği gene oturup koca bi tabak yedim.Şimdi yine bulanıyo eşime söylemeye korkuyorum:)))
Ben bile şaşırdım bugün kendime.Böyle olan var mı?
canım yerleşme kanaması olabılırArkadaşlar bugün az miktarda bir kana benzer akıntı geldi. Parlak kırmızı değil ama huzursuz oldum bu şu lekelenme denilen şey mi? Neden olduğunu bilen var mı? Tahmini 5 haftalık hamileyim tedirgin oldum biraz..
benım de sag bacağımda ağrım çok olduyarın adet günüm kızlar.dua edin de gelmesin kırmızılar :) hiç birbelirti de yk gerçi:)) bugün sol bacağıma agrı girdim epey uzun sürdü.bu da gebelik belirtisi sanırm sizde yaşadınız mı ?
canım hıkayenı uzun uzun tekrar tekrar okudum..sağol canım Allah razı olsun. bizde 2 yıllık evliyiz ve son 1 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz. Dr a gittik 6 ay olmayınca gerekli tahliller tetkikler yapıldı ve Allaha şükürler olsun bir sorun çıkmadı. dr da aşılama önerdi tam zamanı olduğunu söylesi. İlk aşılamamdı ve çokta ümitliydim. tutmadı... Adet olunca tekrar dr gittim ultrasondan baktı ve kist oluşmuş dedi. klomen kullanmıştı o ilaç kist yaparmış. dr da tedaviye 1 -2 ay ara verelim dedi ksst gitsin öyle 2 . aşılamaya geçeriz dedi. bende üzülerek eve döndüm. ramazana da 1 ay falan vardı. Nasılsa bebiş olmaz dedim ve bebek fikrini aklımdan çıkardım. Ben 2. aşılamayı bekliyordum heyecanla. ramazan da çok yoğun geçti iş - güç davetler derken. Ben dr dan sonra doğal yolla hamile kalmışım hiç haberim yok. orucumu da tuttum. Adet günüm gecikmişti ben takmadım bile ramazanda yemek düzenim uyku düzenim değişti ondandır diye düşündüm. adetim iyice geçince eşim in ısrarıyla test yaptırmak için dr gittim. ama bnm hiç umudum yok kist vardı ya :) sonucum çıktı. Sekreter kız siz aşılama mı yaptırdınız dedi. Bende yok geçen ay yapılmıştı tatmadı bu ay da günüm geçti dedim. Tebrikler hamilesiniz deyince ben şok oldum. İlk defa mutluluktan ağladım. Anlatırken bile resmen tekrar yaşıyorum. dr baktı evet hamilesin ama alttan bakalım keseyi görelim dedi. Ben kabul etmedim belki bebeğe bir şey olur diye. şu an daha küçük üstten görünmez dedi alttan bakmaları lazımmış ben kabul etmedim. Acelem yok üstten görünene kadar beklerim riske atamam çok zor oldu dedim. evime döndüm sevinçle. ama bnm tahminime göre 3 haftalık flndı o zaman. evde kendime çok dikkat ettim. beslenmeme istirahatime. Tatilide iptal ettik bebeğimize bir şey olmasın diye. derken ramazan bayramı geldi. bayramın 3. günü hafif lekelenmeyle uyandım ve çok korktum ağlamaya başladım. Bir arkadaşımı fln aradım dr gitmemi söyledi. Eşimle soluğu acilde aldık. gittiğimde bebek sağlıklıydı. Zorla alttan da baktılar keseyi gördük bir problem yoktu. dr düşük riskin var yatıralım dedi. bende tmm bebeğime bir şey olmasın da gözetim altında oluyum diye yattım hastaneye. akşama kanama arttı. hemşirelere söyledim bir şey olmaz doğal dedi. odamda kalan diğer bayanlarda hep kanamayla yatanlardı. içlerinde 4 aylık olanlar da vardı. onların aşırı kanaması vardı ve bebekleri düşmemiş ve sağlıklıydı. herkes aynı durumda olunca içime bir ferahlık geldi. hemşire gelip gidip kanımı alıyor araştırıyorlar. derken 3 gün yattım hastanede. 3 günün sonunda kanama iyice arttı ve betahcg değerimde düşmeye başladı. dr da bu gebelikten bize hayır gelmeyeceğini ve gebeliğin sonlandırılması gerektiğini söyledi. aksi takdirde sağlığımla ilgili sorunlar olacağını ve rahimin yapışabileceğini bir daha gebe kalamayabileceğimi söyledi. ağlaya ağlaya bebeğimi aldılar.
Ama benim hiç bir belirtim olmadı düşükle ilgili. Sadece lekelenme başladığında belim çok ağrıdı. ve kürtaj olduktan sonra da geçmedi o ağrı. dr a sordum müdahale yapıldığı için normal olduğunu söyledi.
Her şey olacağına varır ama kendine çok dikkat et. 4 ile 6. haftalar çok riiskliymiş. tam bebeğin iyice tutunma zamanlarıymış. o yüzden hiç kendini yorma bebek 3 - 4 aylık olana kadar çok dikkat etmek gerekiyormuş. çünki henüz çok küçük olduğu için risklere çok açık oluyor. Rabbimin hikmetinde sual olmaz. Bebeği verir imtihan eder alır imtihan eder. Her şeyde bir hayır vadır. Ben hep sağlıklı sıhhatli ve hayırlısı olması için dua etmiştim. Demekki hakkımızda böylesi hayırlıymış. Üzülmedim diyemem çok ağladım çok üzüldüm ama isyan etmiyorum. 6 haftalıkta olsa o bizim bebeğimizdi. Canımızdan kanımızdan bir candı. Kısa bir süreliğine de olsa o muhteşem duyguyu yaşattı Rabbim bana. İnşallah tekrar nasib olur. Rabbim sizin bebeğinize sağlık sıhhat versin. İnşallah kucağınıza almayı da nasip eder. Bebişine ve kendine çok iyi bak.
canım 8.haftada dahı duyulabılıo..arkadaşlar şimdi doktordan geldim. çok canım sıkkın. kalp atışlarını hala duyamadık. şiştim ağlamaktan. bugun çok umutluydum kesin duyarım diyodum. dun bugun içim çıktı öğürmekten kusmaktan. tamam bebeğim canlandı annesine kendini hissettiyor dedim ama kese var içinde bebek yok henüz. 6+4 haftalık bugun. çok üzgünüm. hem karından hem vajinal baktı ama yok yok yok. 1 hafta sonra gene çağırdı. bana geçmez bu bir hafta. hala elim ayağım titriyo.
her gebelikte illa belirti olmuo canımkızlar ya bende bulantı yok gibi bebek canlanınca bulantı olur die duymuştum sadece içim bi tuhaf oluyo ama bulantı denecek kadar değil göğüste sızlama devam ediyo kasık ağrım azaldı oturup kalkarken batma oluyo o kadar ben neden belirti yaşamıyorum korkuyorum bazen netteki hesaplayıcıya göre 7+0 görünüyo bugün haftam
maşallah...Bende aranıza yeni katıldım arkadaşlar hamileyim!:)
ınşallah tekrar aynı sınavı yaşamazsın canım..canım ben mart ayında boş gebelikten kürtaj oldum korkuyorum ister istemez gerçi tekrar yaşama ihtimali % 1 diolar ama ne bilim evhamlanıyorum kontrole gitmeye korkuyorum çok istiyorum bu bebeği 3 senedir olmadı çok bekletti beni
canım reglın cok yakın olduğu ıcın regl kanı da olabılırarkadaşlar kahverengi akıntı gelmeye başladı benden.adet oluyorum sandım ama baktım kahverengi ve sol kasıgım çok agrıyo.sizce neden böyle oldu yardım edin lütfen
canım son 1 haftadan farklı bsı oldu bu gunslm kızlar nasılsınız? hamilelikler nasıl gidiyo??? ben iyiyim çok şükür ama mide bulantıları çok fena malummm((
ben ıcebılıyorum ama ıcmelı mıyım onu bılmıorum
taze sağılmış ınek sutu ıcemıorum
benım de annem gelecek
ama okulların açılacağı hafta cagıracagım
asıl o zaman ıhtoyacım olacak
sımdılık kocişle halledıoruz yemek işlerini
saolsun yemeklerı hep o yapıor :)
sağlıklı gebelik belırtılerı ınsallah bunlar..
Susam tanelerımız ıcın katlanıcaz artık :)
ben de tazesağılmış sütten kayınvalıdem yoğurt yapıo
onu yıyorum
ama sutu kutu sut alıorum marketten
onun da bı faydası yok dıolar
hıc mı yoktur yahuuu???
Ay forumda süt-yoğurt koktu walla :d
amma uzattık :d
canım çoooooooookk saol
degerlı bılgıler ıcın :)
deneyımlı annecık :)
kızlar belkı batıl inanç ama gebeyken ete dokunmayın
ete dokunduktan sonra nerene elını sürersen orada çocuğun lekesı oluyor dıye duydum
örneklerini de çevremde gösterdiler
mesela hamıle bırı merak etmış ete elını sürdükten sonra bacağının görünmeyen yerını ellemiş
orasında aynı yerde et lekesı gıbı leke ıle doğmuş bebeğı
batıl ınanc ya da eksık bılgı olabılır
ama aman dıkkat
cok çiğ ete dokunmayınnnnnn
anal fissur berbat bsı bılıorum
bende hem anal fıssur hem hemoroıd var
ayrıca hemoroıdden de yakın zamanda amelıyat oldum
gebelıkte hele doğumda bızı çok zorlııcak bunlar
allah keseyi de kalp atışını da gormeyı nasıp etsın canım..
Hehehe :)
ben de yapmadan duramadım
bana kız dıyor :)
gercı cevremdekıler,annem,eşim,..erkek dıyor hep..ne bılııımm..bana da erkek gıbı bır hıs gelıor..
Aman sağlıklı hayırlı olsun da...
Ayy bu süt konusu ne kafa karıstırıcymıs yahu...
Rısklı donemı atlatıyosun ne güzel...
Maşallah...en rısklı donem 5-10 haftalarmış..
Benım açken mıdem bulanı yedıgımde gecerdı
artık tokken de sındırım aşamasında bulanmaya başladı canım :)))
canım yerleşme kanaması olabılır
drunu ara
belkı progestana başla der
belkı muayneye çağırır
ama sakın es geçme
benım de sag bacağımda ağrım çok oldu
sonraları da sag kasıgımda sureklı....
Canım hıkayenı uzun uzun tekrar tekrar okudum..
Sankı ben de senle yasadım
rabbbım sabır ıhsan eylesın..
Tekrar tattırsın ınsaalllah..
Tedavı ıle gebe kalınca kürtajdan sonra 3-4 ay ıcınde gebe kalanlara da özeniyor ınsan..
Cunku bız kaybedersek okadar kısa surede kavusamayabılırız..
Senı anlıyorum
senın bebegın gerçek mucızeymıs..
ıkı tedavı arasında gelmiş..
Anlamadığım sey su:
Pınar0 ve ben gıbı bı kaç arakadasın basına da lekelenme vakaları geldı ama hıc bırımızı hastaneye yatırmadılar
ve bu lekelenmeyı onemsedıler ve hemen progestan verdıler
sende nıye sadece yatış verdıler ve kanama normal dedıler??
Tekrar rabbım sabır versin...
En yakın zamanda kucağını doldursun canım kardesım..
Canım 8.haftada dahı duyulabılıo..
Gec dollenmeymıs madem senın,
bu demektır kı 10-15 gun bekleyeceksın..
Sabır..ve dua...allaha tevekkül et..
ölüme bile dayanma sabrı verıyor allah,
2 hafta da geçer..inan...bebişin için güçlü dur..
Her gebelikte illa belirti olmuo canım
stres yokkkkkkkkkkk
maşallah...
Hoş geldiinnnnnnnn :)
ınşallah tekrar aynı sınavı yaşamazsın canım..
Dua et...hayırlısını ıste...
Canım reglın cok yakın olduğu ıcın regl kanı da olabılır
zaman ıcınde netleşir
ağrıların ne alemde?
Canım son 1 haftadan farklı bsı oldu bu gun
ben bu sabah goguslerım küçülmüş olarak uyandım
ve eskısı kadar acımıyorlardı
önce korktum
gebelik belırtılerım mı kayboluo
yoksa bebeğe bsı mı oluo dıye...
Ama sonra (bat)tahmini regl donemımı atlattığımı farkettım
sat 25 temmuz
bu ay gebe kalmasam 25-28 ağustos gıbı regl olacaktım
artık 2 eylül olduğuna gore regl belirtileri sılınmeye başladı sanırım
hemsıre akrabam var o da aynı cevabı verdı
hatta 25-28 eylül gıbı yıne regl olacakmışsın gıbı kasık ağrıların ve gogus şişkinliğin olabilir
hazırlıklı ol dedi..
Olumlu düşünelim kızlar..
Hemen karalar bağlamayalım..
Moral..moral...moral.... :)))))))))))
umarım senıde de her sey yolundadır canımmm...
Mıde bulantın için tuzlu çubuk ve balık kraker tavsıye edıorum :)
balık krakerı kucukken de çookkkkk severdim :)
ablamla çayın içine atar , yüzdürürdük,
sonra da çay kaşığıyla alır haammmmmm yapardık :)
ay ablamı da özledıımmm :))))
hamilelik duygusal mı yaptı nee..ühhüüü... :2:
hiçbir şey olmaz. döllenme günü bir gün erken olsa bile öyle çok fark ediyor ki b hcg değeri. kötü bir şey düşünme hiç. değerin iyi.. sorunlu gebelik olduğunu sanmam. ben de çok mu az mı iyi mi diye düşünürken keseyi gördüm şükür. darısı kalp atışına. hepimiz görelim, düşükler yaşanmasın inşallah kızlar.
kürtajdan 8 ay sonra hamile kaldım eylülde aşılama düşünürken ağustosta hamile kaldım hayırlısı canım ins senınde enkısa zamanda hamilelik haberlerini duyarızüzülmemek elde değil ama hayırlısı canım ya.. kürtajdan ne kadar süre sonra hamile kaldın canım. Allahım bu seferkine sağlık versin inşallah. Sağlıkla kucağına alırsın. Darısı başımıza.
Kizlar merhaba son bir hafta gecmek bilmedi ama Bugun ben de tatli fasulyemin kalp atışlarını duydum Cok duygulandim ilk fotografımızı da aldım geldimesim de ben de Cok heyecanlıyız Allah isteyen herkese nasip etsin.Ben de 8. Haftada kalp atışlarını duyanlardanim o yüzden sakın korkmayın ve bol dua edin.Mude bulantsina siyah incirin çok iyi geldigini duydum hazır mevsimiyken denemeye yarar var.Mideler ac kalmazsa bulantı olmuyor.Gece lavaboya kalktığınızda su ve sulu posali meyvelerden küçücük bir parça ağzına atıyorum 3 gunde mide bulanından eser yıl.Opuyorum hepinizi
Canımm slm :)) iyiym ben, sadece şu troid meselesi takıldı kafama doktora gidince sorucam, sorun yok derse başka bir doktora daha sorarım.. İçim rahat etsin... Onun dışında benim de göbeğim çok kocaman :)) psikolojik olarak, düşünce gücüyle şişirdik demek göbişlerimizigöbeğim 7 aylık gibi,birtek onu çözemedim,hadi tiroid ilacı vs çıktı da bu kadar mı şişilir.kilo desem hepsi oraya nasıl gider,psikolojikse de kendimi tebrik ediyorum
durumlar böyle,inşallah hepimizin iyi geçer(Pınar seni de takip edemedim,iyi misin )
Amin canımm, gözünüz aydııınn... İlk zamanlar garip oluyor ama sonra alışıyorsun hamişliğe :))bende hamileyim sat 27.07.2013 bcg perşembe günü 86çıktı ikinci hamilelğim :) tuhaf değişik şeyler hissediyorum süpriz deildi istiyorduk ama bi garibiz :) herkese hayırlı doğumlar sağlıkla kucagımıza almayı nasıp etsin Allah
Kizlar merhaba son bir hafta gecmek bilmedi ama Bugun ben de tatli fasulyemin kalp atışlarını duydum Cok duygulandim ilk fotografımızı da aldım geldimesim de ben de Cok heyecanlıyız Allah isteyen herkese nasip etsin.Ben de 8. Haftada kalp atışlarını duyanlardanim o yüzden sakın korkmayın ve bol dua edin.Mude bulantsina siyah incirin çok iyi geldigini duydum hazır mevsimiyken denemeye yarar var.Mideler ac kalmazsa bulantı olmuyor.Gece lavaboya kalktığınızda su ve sulu posali meyvelerden küçücük bir parça ağzına atıyorum 3 gunde mide bulanından eser yıl.Opuyorum hepinizi
kürtajdan 8 ay sonra hamile kaldım eylülde aşılama düşünürken ağustosta hamile kaldım hayırlısı canım ins senınde enkısa zamanda hamilelik haberlerini duyarız
hoşbuldum canım sağol.. ben listeye bilgilerimi girdim ama yanıtlaya bastıgımda gonderınız cok kısa yazıyor.. bilgilerimi sana söyleyim sen ekle istersen :) mutlulukicimizde SAT:25.07.2013 tahmini hafta: 4+6 BAT:01.05.2014 27.08.2013 İLK muayenemde karın ultrasonda kese görülmedi.03.09.2013 2. randevum.
selamlar benimde Sat aynı tarıh senın gıbı 25.07.2013.. Ptesı gunu doktora gıttım ama keseyı goremedı doktor..
kantahlıldekı degerım 2628 di.. iki hafta sonra gel dedı.....
Buarada avcılarda oturuyorum..... Doktor öneriniz varmı ??
canım benimde10 ağustota 52 13 ağustosta 308 di 23 ünde benimde karından ultrasonla kese göründü 10-15 gün sonra tekrar gel dedi kalp atışları için ben eylül 10 gibi falan giderim heralde. inşallah dediğin gibi kalp atışlarını görmekte nasip olurr
merhaba ben listeye giremedim bilgilerimi bende 4+4 son adet tarihine göre. bugün doktora gittim keseyi gördü tam ortada
15aylik bebegimle daha büyümeye çalışırken 4gun önce pozitif çıkan testi gördüğümde hem cok şaşırdım, hem cok sevindim hemde becerebilecekmiyim ikisiyle büyümeyi diye düşünmeye basladimhenüz dr'a gitmedim 5haftalik oluyoruz ama yinede biraz daha beklicem sanırım.insallah hepimizde hayırla ve sağlıkla alırız bebisleri kucağımıza ve Allah gücünü kuvvetini verir özellikle ikinci ve üçüncü olanlara korkmuyor değilim çünkü
slm kızlar günaydın bende 16 aylık beklemenin sonunda tam tedavi için doktora gitmeye niyetlendiğim ayda hamile kaldığımı öğrendima allahım isteyen herkese bekletmeden sağlıklı bebekler nasip etsin
sat24/07/2013 25/08 de dayanamayıp doktora gittim kese yok dedi hatta hamile değilgibi duruyosun bile dedi kan tahlilinde değerlerim 481,5 çıktı 2-3 haftalık gibi duruyor 30/08 de tekrar gel dedi bi aksilik yoktur dime kızlar ben hem çok heyecanlıyım hemde çok korkuyorum kötü bişey olmasından
benim sat 29 temmuz - 4+3 haftalık - 31 ağustos ilk kontrol
Herkese merabaa bende dun aksm ogrendim hamile oldugumu erkn gebelik testinde silik cikmisti ve kan degerim 948 :))cok guzel bisey ya.iki yildr bu ani bekliyordum iki gebelik gecrdm rahime yerlesmeden dusuyor dedi dr.esimin sonuclari kotu old icn bir asilama yaptk oda olmadi ve tup bebek dusunuyorduk artk.Allahima sukurler olsn.
arkadaşlar bugün doktora gitti. karından ultrasonla baktı keseyi gördü ancak tahmini 4 haftalık dedi kese. 10 gün sonra gel kalp atışlarını duyarız dedi. ancak benim son adet tarihime göre 6. haftamdayım şuan. kesenin boyutu 12,9mm kese düzgün dedi ama ben anlamadım neden böyle oldu. adetim 10 gün sürmüştü hatta doktora bile gitmiştik bir türlü bitmek bilmemişti. acaba geç döllenme mi oldu? birtane düşüğüm olduğu için önceden coraspirin ve demir hapı vardi. sizce çabuk mu pes ettim çok mu paniğim. ilk gebeliğimde 6. haftamdayken gitmiştim ondada 10gün sonra gel keseyi görelim demişti başka bir doktor. anlamadım adetten 4 gün önce idrarda çıktı. hatta karından ultrasonla rahatlıkla görüldü kese. bilmiyorum belki de abartıyorum beklemem lazımdır
arkadaslar ben de hamile oldugumu öğrendim iki gün önce..beklemiyordum cunku pko hastasıyım adetlerim ortalama 35 gunde bir oluyor en son ise 39 günde olmuştu.40 günü gecince iki tane idrar testi yaptım negatif çıktı.45.gün dr umu aradım ve durumu anlattım bir hafta daha beklememi eğer gelmezse adet getirici ilaç vereceğini söyledi. Bu konusmadan yakın zaman sonra adet sancılarım başladı nasılsa geliyor diye dr u aramadım.Ancak 10 gündür şiddetli kasık agrıları çekmeme ragmen adetim hala gelmemişti ki bu hiç başıma gelmemişti.Rahim kasılması gibi bir sancı olur en son o sancıdan sonra mutlaka adetim gelirdi ama gelmedi. Bir de sancılarım gun boyu surmuyordu arada gelip gidiyordu.
Dr a giderken bir an önce şu pkoyu çözelim düşüncesi ile gittim yoksa hamile kalmam zorlaşacak diye düşünüyordum. Dr karından ultrasonda keseyi görünce hüngür hüngür agladım
Fakat dr um bu işte bir tuhaflık oldugunu soyledi.Çünkü son adetim 30 hazirandı ve yaklaşık 8 haftalık gebe olmam gerekiyordu. Ancak görüntü 5hafta 5 günlük görüntüymüş. Bebeği de göremedik(Hatta forumda "boş kese"diye bir konu açtım.Şu an tahlillerimin sonucunu ve 13 eylül ü bekliyorum. Ogün tekrar bakılacak.
Ben adet düzensizliğimden dolayı geç döllenme olabileceğine inanıyorum.Eğer hakkımda hayırlısı buysa öyle olmasını diliyorum..
Göğüslerim şiş ve hassas,tek taraflı kasık sancısı ve batmaları devam ediyor.İster istemez de kaptırdım kendimi anne olmaya:)
İnşallah ben de sizin aranıza katılırım.Tabi sağlıklı bir bebeğim olması dileğiyle..
işallah canım işallah
benimde öyle oldu bende korkuyorum sat 13 temmuz dün konrolde 5+5 çıktı ama 6+4 olması gerekiyormuş ama adetlerinm 30-35 gün arası
gebelık testım 217 cıktı doktara gıttım düşük değer dedi çok umutlanma dedi.cumartesı kan ver tekrar dedı alttan muayınede yaptı bırsey goremedı zaten erken dedi.
canım ya bende öyle düşünüyorum çünkü belirtilerim çok belirgin.inşallah hamileyimdir ama günüm gelmeden test yapmayı düşünmüyorum.2 eylülde adet olmam lazım olmazsan 3 ünde sabah test yapıcam kendim.bakalım hayırlısi inşallah içime su serptin :) bütün belirtilerimi bi kenara attım göğüslerimin acısından anlıyorum ben.çünkü hiç agrımaz göğüslerim normalde.sabah kalktım öyle acıyoduki...hayırlısı hepimizin hakkında diyelim :)
insan dayanamayıp yapıyor valla bekleyebiliyorsan bekle tatlım adet gecikince daha iyi bnimde dün olmam gerekiyordu hic bi adet belirtisi yok bu sabh test yaptım ama tek 2.cizgi cok az ışıkta belli ona da güvenilmez herlde beklicem mecbur(
merhabalar,6 hafta 4 günlük hamileyim bhgc sonucum dün 8100 dü,doktora kontrole gittim doktor keseyi gördü fakat bebeğin kalp atışlarını duyamadı,2 gün sonra tekrar gel duymazsak radyolojiye sevk edeyim,ve sonuçta kürtaj dedi..bu benin ilk bebeğim..nasıl bi psikoloji anlatamam..bu degerde ve hafta da kalp atışlarının duyulmaması normal mi? aynı şeyi yaşayan var mı
canlarım şu şaşkın arkadaşınıza bi yol gösterin, kan testi 1220 çıktı, SATa göre 4+5 haftalığım, ne zaman doktora gitmeliyim?????
kızlaaaar bugün bi test daha yaptırdım ve hamileliğim kesinleşti bugünkü testimin sonucu 2099
yazdım bende
ya benide düzeltin.ben yapamadım.son sat.12.07.2013.istanbul.ismim var orda sadece olmayanları yazarmısın?
Beni de listeye ekleyebilirmisinuz arkadaslar ben beceremedim, bir de aramızda emziklilik donemindeyken hamile kalan varmı? Hala emzirmeye devam ediyormu? Bu konuda fikir ve duygu alışverişi yapmak icin
tabloya eklemeyi beceremedim ben(( 16.07.2013 son adet tarihim :) 6.hafta :) tahmini doğum tarihi : 23 nisan 2014 ve 5+5 de kese 6.haftanın ilk günü de kalp atışını duyduk bebişimizin :)))
ekler misiniz beni de :)))))
Arkadaşlar Merhaba. Benide aranıza alirmisiniz ? Bnm sat 1agustos.22 agustosta hcg 7.10 cikti. idrar testinde birgun oncesinde cikmamisti.bu sbaah predictor gebelik testiyle tekrar yaptim ve ikinci cizgi kalin ve gozle görülür sekilde pembemsi cikti.saniri bnde hamileym :)
Mrb kizlar nasilsiniz.ben cok iyiyim :)) dra gittm on gun rapor verdi dinlenmem icn.ise gtmim dye yani.progestan basladi coraspin ve folbiole devam
merhaba güzel anneler,1 haftadır takıpteyım sızı ama yazmak ıcın bekledim,kendım test yaptım,dun de doktr da kan testı ve vajinal usg ıle netleştı hamılelıgım,tahmınımden 1 hafta eksık dedı doktrum gununu,yalnız sımdı okudum ısım hatırlamıyorum ama bır arkadaşımız 4.haftada sanırım 7000lerde hcg den bahsetmıs kendımınkıyle bakınca benımkının 2 katı ,doktor bı prblem olsa soylerdı sanırım,bu kadar fark olabılmesıne sasırdım
bu arada 2.bebegım olacak inşallah,umarım herşey sorunsuz geçer hepımız ıcın
Bende su an 6 haftalik hamileyim ve ilk cocugum olacak insallah :) super bi heyecan var... Allah herkese nasip etsin..
benimde pek bi bilgim yok.ama doktor fazla ümit vermedi..
bende ümitlenmiyorum..hayırlısı ne ise o olur.
sizler içinde herseyin hayırlısı olur insallah....
Benide ekleyin tabloya :)
Sat : 25.07.2013 ... doktorum 6cı haftanın içindesin dedi ?
ama internetten hesaplayınca : 5+1 hafta ... Dogumgunu 1mayıs , 2014
Bugun 2tane Kese Gözüktü.. Ama buyuk ıhtımalle Tek Gebelık Olucakmış....
(kızlar keseler karından bakılınca kolay gozukmuyor...illa gormek ıstıorsanız alttan baksın doktorunuz.. )
canım şimdi işten cıkıcam vaktım yok arastıramıyorum ama eşiniz karnınıza elini koyup ya mübdi çekerse (sayısını araştırın)kac kez oldugunu hatrlayamadım dusuk olmazmıs bunu korkusu kaygısı olan yapsın
Merhabalar hamiş adayları bende bugün test yaptık ve hamiş olduğumu öğrendim pazartesi doktora gideceğim hayırlısıyla. 1.5 yaşında bi kızım var ve daha önceden bu sayfadan ilk hamileliğimde konuştuğum arkadaşlarımla facebooktan devam ettik hatta bazılarıyla tanışma fırsatımız oldu bazı günlerde hediyeler gönderdik çekiliş düzenleyip, bebişlerimizin fotolarını koyuyoruz bezli kokoş değişik şekilde kolaj yapıyoruz bizede anı kalıyor inşallah burdaki grubumuzda öyle olur benide kabul edersiniz aranıza isterseniz hatta facebooktanda grup açar ordanda sohbetlerimizi yaparız.
günaydınlaarr :) benide aranıza alırmısınız acaba :)
benim batım da 15 ağustostu..17sinde kendim evde test yaptım..19undada kan vermeye gittim ve beta hcg 1000çıktı..ayın 27sinde ilk kontrolümüze gittik adet ve kese uyumluymuş 6+3çıktı..bu hafta salı tekrar kontrole çağırdı doktorum bebeği ve kalp atışını görmek için..
Kızlar Merhaba
Ben 7. Haftayı bitirdim bende çok sinirleniyorum çok gerginim sizde de aynı durumlar var mı?
Canimmm Insallah bebegin seninle kalacak..tabiki dua edicem hepimiz icin..
Zararı olmaz yazıyor internette ama benim doktorunda söylediği ilk şeylerden biri ilişki yasak oldu. Ben hiç bir şey yiyemiyorum neredeyse yaaSabah bir badak süt içtim burnumdan geldi Doktora söylüyorum zorlayacaksın kendini diyor tamam zorlıyımda yiyemiyorumkii İstanbuldan annemi çağırcam gelsin baksın bana tek başıma yapamıyorum hiçbişey Çağırayım dimi kızlar ne yapacağımı bilemiyorum burda kimsem yok
SAT Tarihim 14-07-2013 canim ... 21/08/2013 tarihinde kan testi yaptirdim ve Beta HCG degerim 15785 cikti..
ben çok sabırsızım ilk hamileliğimde de bunda da test yaptım çıktığı gibi aileleri aradım haber verdim sanırım 8 yıl çocuk isteyip olmamış biri olarak bunun hasretini çekiyormuşum :)
Benide eklermisiniz sat 23 temmuz
canım geç döllenme olmuştur benim ilk hamileliğimde öyle olmuştu ve hamileliğimi zehir etti doktorum ilkinde kese de bebek yok dedi sonra kalp atışları yok dedi en son erken doğum olabilir dedi 1 ay kala doktorumu değiştirdim strese sokulmaktan başka bişey değil günlerce ağladığımı bilirim o yüzden sende olumlu düşün hep boşuna kendini ve bebişini üzme sürekli kendine beni bırakmayacak bana tutunacak de hatta yaz hem ilerde çok güzel bi anı oluyor.
ben yaşıyorum hiç bişey göresim yok markete çıktık hiç bişey almadım eşim bile şaşırdı :)
süt , peynir, yoğurt yiyemiyorum hamileliklerimde nedendir bilmiyorum zorlayarak içeceğim gene. nescuik falan alıyorum öyle içiyorum
bende eskiden yoğurt mayalamayı bile bilmezdim ama kızım için artık 2 günde bir yoğurt mayalıyorum onun doğmasıyla evde düzen değişti çorba çeşitlerimiz arttı damak tadına göre neler denedim brokoliden 6 çeşit çorba yaptığımı biliyorum sonunda onun sevebileceği gibi yapmıştım :)
şuan ititbarişyle bende hamişim kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)))))))))) testtekı o 2 çizgiyi gormek kadar guzel bı duygu yokmuş yahu :))))
Herkese Merhaba,
27 Ağustos itibari ile ben de hamile olduğumu öğrendim. Polikistik over sendromu olduğu için doktorlar zor hamile kalacağımı söylemişti. Uzun bir süredir de deniyorduk.. Tam heralde doğal yollardan olmayacak diye düşünürken (üstelik anal fissür ameliyatı olmayı planlıyordum) rüyamda bir arkadaşım test yap dedi.. Kalktım yaptım ve pozitifti inanamadım. Hemen kan testi yaptırmaya gittim ve b hcg değerim 3198 idi. Ultrason da bir beyaz nokta görünüyor ancak doktor yine de kesin konuşmadı haftaya yine gel dedi. Şimdi bekliyorum salı günü olmasını heyecanla. Yani bence şüpheye yer yok ama doktor öyle diyince emin olamadım tabii..
Hepimize Allah hayırlısı ile evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin..
Merhaba arkadaşlar. Sokak sütü, özellikle hamilelikte çok tehlikelidir. Yeterince steril edemediğiniz sokak sütü, eğer hayvan hastalıklıysa, düşüğe sebep olabilecek mikroorganizmalar (ör. brucella) taşır. Sütü kaynatsanız bile çiğ sütün yara ile temas etmesiyle size bulaşabilir. Raf ömrü geçmemiş pastorize sütten daha güvenli süt de yoktur. Bilgilendireyim istedim. Sevgiler...
Bu arada ben de 9 haftalık hamişim :)
Kızlar merhaba bgün gün boyu midem bulandı.Ama işin garip tarafı yemeğide çok güzel yiyorum.
Böyle olunca eşimde inanmıyor naz yapıyosun diyo:)))
Sabah kalktım çok kötüyüym dedim kahvaltıyı hazırladı eşim yedim güzelce sonra temizlik yapacaktık yine benim mide bulantım başladı ama gerçekten oluyo eşim yaptı temizliği ve yemeği gene oturup koca bi tabak yedim.Şimdi yine bulanıyo eşime söylemeye korkuyorum:)))
Ben bile şaşırdım bugün kendime.Böyle olan var mı?
Bende aranıza yeni katıldım arkadaşlar hamileyim!:)
slm kızlar nasılsınız? hamilelikler nasıl gidiyo??? ben iyiyim çok şükür ama mide bulantıları çok fena malummm((
Çok şükür, çok sevindim senin adına. Ben de bugun doktora gittim biz de keseyi gördük çok şükür :) doktor da aynı şekilde söyledi şimdilik bir sıkıntı yok :)
bende kürtajdan 8 ay sonra hamile kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?