2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Evet canım sancılarım durdu çok şükür.. Bayram sonrası doğum iznine ayrılıcam bakalım.. Dört gözle izni bekliyorum :)

merhaba kızlar. Uzun süredir takip ediyorum burayı ama evde net olmadığı için giremiyorum pek. Bugün ancak tel den fırsatım oldu. Bu arada bende aralık annesiyım ve bir oğlumuz olacak inşallah. Sabırsızlıkla bekliyorum kavuşacağım günü. Hepimiz sağlık sıhhatle kucağımıza alırız yavrularımizi inşallah

canım kızarıklıklar karın genişlediği içindir badem yağının yapacağını sanmam. kişisine göre değişir çatlaklar kimisi başından daha çatlıyor kimisi hiç çatlamıyor kreme de bağlı değil bence genetik de önemli. ama nemlendirmek önemli tabi. ben de hep vazelin kullandım hiç çatlağım yok şuan sadece popmda bir iki çizgi oluştu iç karnım geniş sanırım önden değil de yanlardan çatladım basen ve bacaklarıma da sürmüştüm ama popoma sürmemiştim açıkçası
vazelin kadar nemli tutanı yok canım sabah akşam vazelinle güzelce yağla.[/QUOTE]

sağol canım sabah akşam ve kaşındıkça vasellinle güzelce yağlıyorum :) bi arada mecitefendinin kakao yağı kremini kullanmıştım onda E vitamini yok ayrıca doğal diye tercih etmiştim içeriğinde 4 çeşit paraben var vasselinde 2 çeşit paraen var ve daha yumuşak yapıyo

canım kanama kişiden kişiye değişiyor sanırım ben sezeryanla dogum yaptım kızımı ve çok asırı kanamam oldu dogal olarak aldıgım cici pijamalar battı vallahi canının acısı ıle hiç onu düşünmüyorsun heleki yavrunu görunce hepssını unutuyorsun :) hastane hasta bezı verıyor ama orkid bana yeterli gelmemişti bebegin bezinden kullanmıstım ben.sezeryanla dogum yapan ve çatlağı olan annelere bir haber vereyim şimdi sezeryanla doguma istersen estetik cerraıda giriyormus butun defarmasyonu toparlıyormus ama fiyat farklı oluyor tabıkıde :) ögrenmek lazım

valla o potansiyeli kendimde de görüyorum aysuncum=))
ne güzel hazırlamışsın ne kiiyiflidir
ben kesin ağlaya ağlaya yaparım çok duygulanırım=))
heves ettim yaaa hemen hazırlasam darısı başıma...
ohhh rahata ermişsin dir
şimdi içine şekerleri tıkmaya çalış bakalım=)
Aral'a dikkat et yemesin şekerleri çok pahalı onlar dee=)
heheheheh=))

canım sevindim tehlikenin büyük olmamasına
gene de atlattın say moralini yüksek tut
merak etmiştik girmyeince
ist da mısın izmit te mi?
yalnız değilsindir inşallah...
nasıl bi değişim ama :))))
gizo bence22. haftadan sonra durmuşsun=9
bende 22. haftadan sonra atak yaptımmm
ya da pozdan kaynaklanıyo.
maşallah ikinize de hamişcik=))
. Buda ben 28+1 diğeride oğluma aldığım pantolon ve gömlek çok beğenerek aldım :) annemdeyim bu arada çok giremiyorum.
hevuk kısss
çok yakışmış sana göbek
o ne öyle kemiklerin sayılıyordu
takımınıza da bayıldım tam el öpmelilk bayramlık=))
güle güle giysin oğluşşşş.
adet sancısı gıbı sancı cekıyorum arada bı kasıklarım agrıyo bu dogum sancısı böyle olmaz dımı neden oluyo boyle acaba :26:
valla canım çoğumuzda başladı bu adet sancısı gibi ağrılar
demek ki rutin
korkulacak birşey yok...
Allah bebişlerimizi korusun=)

ohhhh onu da bitirmişsin bveis harikasın valla
en hızlılarımız arasına alıyorum seni=)
foto at ama merak ettim
fikir olsun herkese...
bakalım ben niiittcemmm.
en son hazırlayan ben olurum herhaldiinnnn=)

doğumdan sonra kanama için orkidin yeterli geliceğini sanmıorum ablam doğum yaptığında bizde bebek bezlerinin lastik kısımlarını yırtıp ped gibi kullanmıştık bende o şekilde hazırlayıp bavula koyucam....

burun kanaması ve tıkanıklığı bendede var geceleri baya sıkıntı yapıyor....

ohhhh onu da bitirmişsin bveis harikasın valla
en hızlılarımız arasına alıyorum seni=)
foto at ama merak ettim
fikir olsun herkese...
bakalım ben niiittcemmm.
en son hazırlayan ben olurum herhaldiinnnn=)

sor bakalım kuzum nası hallettim o işide
Tabiki kardeşim!!
Herşey yapılsın istiyo bi an önce deli kız
Lohusa takımıda bi tane almış halam
Bi hastane çantam kaldı sanırım ilk bakışta
Bugün eve geçince koycam fotoları kuşum fiyatlarıyla beraber

Doğumdan sonra hasta bezi gerekli oluyo illa kızlar
Orkide yeterli gelmiyo çnkü yandan sızıyo
Ben iki gün hasta bezi kullanıp sonra orkide geçiş yapmıştım

ay doğru di mi yaaa
senin her eve lazım bi kardeşin vardııı onu unuttum ben tabi=))
maşallah onaa
ya evet bende onu soracaktım topikte bak iyi hatırlattın kuzum

Bu hastane çantası denilen şey nedir?
evdeki ufak valizlerimiz olmaz mı.
ufak derken mesela benim çekçekli hafta sonu kaçamakları için kullandığım bi bavulum var.
yoksa o da mı farklı bir şey??
nasıl bir şey almayı düşünüyorsun tatlım?

I
Canim ben sezaryen oldum toplam iki hasta bezi kullandim. sonra orkide gectim 7 gun sonra
kanama tamamen bitti..normal dogumda daha fazla oluyor diye biliyorum.
hastanelerde tane ile satiliyor. o yuzden opaket almicam ordan alirim orkid koyarum gece olanindan. benim pijamalrim hic batmamisti. hatta
acemilik yedek pijama bile goturmemistim allahtan batmamis. :)))
Simdi iki takim koyarim yeter tek gece kaliniyor zaten. bisey olmazsa tabi.
neyseki hastanemin karsisinda 3 katli cetinkaya magazasi var
bisey gerek olursaaa hooop alinir kitafetten markete. mhersey var.

Evde olan fermuarli valizler olur canim. zaten hastanede dolaba koyuyosun valizi..

Ya hastanelerde veriliyor hasta bezi
Medical park vermişti bana ondan bol ne var orda :)
Bu hastanemdede verirler herhal
Haftay kontrolum var sorayım bari daktırıma :44:
Orkid değilde kotex kullandım ben eve geçince
Cunku orkidin yüzeyi cok plastikimsi kızartıcı bişiiii
Yazın doğurduğum için ve normal dogum olduğu için hiç
Rahat edememiştim orkidle hava alan pamuksu yüzeyi olan kotex i
Tercih etmiştim. Cok rahat ettim açıkcası
Hasta bezlerinde oyle yüzeyleri yumuşak oluoo
Bende bugun minik prensimin cicilerini yıkadım
Şimdi öteki prensime alışveriş yapmaya çıkıyoruz

Hastane cantamıda önümüzdeki hafta hazırlarım inşallah

ooo hastane çantaları hazırlanmaya başlanmış bende bebeğimin çamaşırlarını yıkadım kurutmaya çalışıyorum petek üstlerinde istanbulda havalar kötü asmak istemedim bugün yarın ütülerim de bebek çantasını nasıl yıkıcamda kurutucam onu düşünüyorum

bu arada sabah kalktığımda ayaklarımın tabanları ağrıyo diyodum ya ellerimde eklendi :2:

herkese mutlu hafta sonları diliyorum

slm kızlar ben oğluşumun iç-dış zıbınlarını çıtlı badileri ağız bezlerini yıkadım mis gibi :) ütülücem kurusun. çantasını dün kardeşimlee hazırladık gibi biraz bebek için hastaneye ne koyacaksınız tecrübeliler bilir ne gerekir bakayım unuttugum var mı :)
kendim içinde bi tane lohusa pijaması internettn sipariş verdim bakalım inş güzel gelir o da . ya korku heyecan hepsi bir arada allah yardımcımız olsn en ufak şeye tedirgin oluyorum doktor yüzünden geçen dediya bana duruşu yan yatıo erken doğum olabilir diye wc ye girerken bile korkuyorum ya hayırlısı 1 ay daha geçirsek en azından biraz daha gelişimi tamamlanmış olur sanırım bakalım yarın dr.kontrolümüz var ne kadar büyüdük duruşumuz için ne dicek bayrama gidebilecekmiyiz ne diyo doktorumz gerçi bnm memleket oturdugum yere 2 sa yol ama gitme derse bide beni hiç nts ye sokmadı doktor alttanda bakmadı gerçi bakmasını istemiyorum tabi ama sizlere baktımı yakın zamanda gittğinz kontroller de ??

Hangi çntya koycam hic bilmiyrm tatlım
Ama sen dediğin çantayı kullanabilirsin canoo
Çanta işte iş görsünde nası olduğunun önemi yok bnce
Geçen sefer bnde sadece gecelik koymuştum yazdı ztn hiçte leke olmamıştı yedekte koymamışım bnde
Hastanenin doğum anında verdiği gecelikte bile bi damla kan yoktu
Annemi altına sıyır iyice kan olmasın kızım demişti o sancı arasında onu bile sıyırmayı akıl etmişim

Hastane çantasını konuşmuşsunuz kızlar. Bende 1 gecelik takımı bir de orkid gece olan uzununu almıştım onu koyacam. Ameliyattan çıkınca zaten büyük ped gibi bişe veriyolar. Benim çok kanamam olmamıştı zaten. Sezeryan olmuştum normal adet kadar bile olmadı yani.

Eve gelenler için kurdelalı tüllerden alicam bayramda içine renkli badem şeklinde çikolata koyacam. Tülünü de süslücem. Belki hoşgeldin yazan bebekli kağıtlardan yapıştırırım. Nazar boncuğu falan olabilir.Bayramda alınca süsler eklerim burayada. Muhtemelen eşimden habersiz alırım gerek yok der yoksa :)

Mevlütüde 40 inda okutmaya karar verdim. Ilk günler bebeğimle ilgilenmek istiyorum. Mevlütte de Çay pasta falan yaparım. Inşallah.

Bizde de Mevlüt kırkı çıkınca oluyor once olmuyor
Allah izin verirse oyle yapıcam bende.
Bu arada hayatta börekler pastaya uğraşmamam
Dışardan ayran pide ve tatlı söylicem köpük tabaklardan alıcam
Yardım edeceklerinde olur inşallah ablam gelir bide komşum yardım eder Fatma

Papoşum hastane çantası küçük Çek çekli valizden oluyor
Bnm oyle seninkisi gibi var. Aralda o yetti arttı bile
Sende onu kullanabilirsin
Panço baktım bulamadım ya olanda iğrenç durdu
Eşim kahkahayı bastı :) çıkardım hemen

herkese slmmm ,

kızlar yaaaa benim kaburgamın altında bi ağrı var sürekli herkes adet sancısından bahsetmiş ama bende onun yerine bu ağrı var normaldir umarım :44:

Merhaba kızlar,

Dün sonunda alabildim pijamalarımı:) Bu sefer akıllandım tabi, erken çıktım evden, ilgilendiler de. Lohusa şerbet bardağı için hazır satılan kelebek aldım, annem de onlara kurdela dikecek. Bebek şekerinin ve lohusa tacıyla bebek bandının siparişini verdim. Bir de aynı yere süslü bir kelebekle içi dolgulu keçe baykuş siparişi verdim. Kelebeği altın yastığına diktireceğim. Baykuşları ne yaparım bilmiyorum ama çok hoşuma gidiyorlar:) Sözde hepsini evde kendim yapacaktım, gaza gelmiştim ama anladım ki dekorasyon işlerini çok sevsem de oturup kendim bir şey yapamıyorum, çok sıkılıyorum. Kızımın odasına perde de baktık, aslında karar verdim ama sanırım odası gelince ölçü aldırıp diktireceğim. Şu an tek karar veremediğim halısıyla yatağı. Halıyı bulamıyorum çünkü ince uzun olması lazım odanın şekline göre. Yatağı da Yataş öneriyorlar ama çok yüksek, bilemedim iyi midir. Aldıklarımın fotolarını koyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…