2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
12 mart canım...nette de boyle hesaplatıyorum 34 cikiyor... bilemedım ki..

ewet canım ayın 17si olarak görünüyor doğum tarihin

salı günleri haftan yenileniyor sen dün 34e girmişsn bugun 33+2 sin dokotr yanlış telaffuz etmiştir belki 33 bitti demek istemiş olmasın

Son düzenleme:
selam kızlar,

Yarın 32. hafta raporumu almak için doktora gidicem nihayet , yani işteki son günlerim. Bu hafta başı doktora gittik bebeğim 2250 kg. 44 cm olmuş 1 hafta öndeymiş ve kafası aşağı dönmüş.
Benim tromobositler hızla düştüğü için bir de kanla ilgili başka bir doktora gönderdi doktorum, yarın onu da halledicem inşallah ciddi bişey yoktur.
Ben nerdeyse hiçbişey almadım bebişe, kardeşimin bebeğinden kalanlar ve bikaç hediye dışında artık bundan sonra havuzlu han ve mobilyacılardayım gibi görünüyor, beşik konusunda burayı okudukça kafam karıştı hepten. Sallanan beşiklerden alıp 3 ay sonra mı karar versem ne dersiniz?

Okuyordum sizi hep bi de ben yazayım dedim, hepinizin yazdıklarından birçok şey öğrendim, sadece aynı şeyleri yaşadığımızı bilmek bile rahatlatıcı oluyor. Umarım hepimiz sorunsuz bir şekilde kavuşuruz bebişlerimize.

Bi de etkilendiğim, faydalı olacağını düşündüğüm bir makaleden minik bir alıntı yapmak istiyorum.

Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor.

"NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.

Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz."

kızlar buda beşiğimiz annanemiz yaptı saolsun bi cibinliği kaldı ötekide lohusa tacı oda benden :)
ooo çok mu becerikliyiz neyiz=))güle güle kullanın anneli evlatlı...
anneanne de helal olsun bak neler yapmış torununaaa...
benim sepetimin cibinliği yok nasıl yaptırsam ki...
yaptırmasam olmaz mı??

paylaşımını çok yerinde ve çok güzel buldum..
İçten teşekkürler...

Evet o zaman uzun boylu güzel bi kızın olacak demişti. Zaten uzun kısa sorun değil gelişme olmaması üzüyor beni

canım benim doktorum çoğu zaman boyunu söylemiyor bile ,boy ölçümü konusunda yanılma payı yüksek diye okumuştum,sorun teşkil eden bir durum olsaydı doktorun üzerinde dururdu bence

kızlar karnınızda ufak elektriklenme hissi gibi birşeyler oluyor mu sizde özellikle göbek deliği etrafında

bende kıyafet biraz fazla aldım sanırım 6-9 ay nerdeyse 12 aya kadar olanlarda var minik olunca ütülemesi zor olmaz sanırım benim eşimde öğretmen gömlek ütüleme hiç bitmiyor çok sıkıcı ama napcaz mecburr:)

valla canım senin temizlikçiye değil onun sana para vermesi lazım inş daha ii birini bulursun..

dün gittim demet hanıma bizim kız ağzını kapayıp açıyordu sanki dondurma yer gibi ama çok net fotoğraf vermedi artık 2 hafta sonra gidicem 3 haftayı geçirme dedi doğum fiatınıda normal 750 sezeryan 1000 tlmiş odaları daha görmedim bir daha gittiğimde bakmak isterim sen incelersen bana yazarsın:)

kızlar karnınızda ufak elektriklenme hissi gibi birşeyler oluyor mu sizde özellikle göbek deliği etrafında
bende olmuo canımcım..ama öyle bir geriniyor ki uyuşşuyorum resmen acıdan=)
off hakikaten uyuz bir durum=)
benim eski çalıştığım yerde gömlekleri kuru temzileme 1,5 a ütülüyordu hemde jilet gibi=)
o işten ayrıldığıma en çok bu konuda üzüldümmm hehehe..
valla benimde çok varmış kıyafet alırken bu kadar farketmedim
inşallah giymeden küçülmezzz...

Artik günler daha da cabuk gecsede once kızıma sonrada kocama kavussam . Ev aldik evde oturmadan evin keyfini surwmedwn hamileligimin riaki yuzunden hep golcukte kaldim evimede kavussam ahhh ahhh xok mu sey istiyorum

ayyyy çok ciciiiileeer yesinlerr onun beşiğiniiiiiii :))) bende ilk etapta böyle düşünmüştüm yaptıracak terzi bulmak zor geldi ahşap beşik aldım :))))))))

teşekkürler teyzesiiii :)
valla ben aklıma koymuştum beşiğin içi sepet sepetçilere yaptırttım altının sallanan ayağını kayın baba yaptı süsleme işi annemindi 4 ay falan yanımda kalsın bununla yatak odam küçük çünkü benim sonra odasına ayırırım diye düşünüyorum.

Hakikaten bize de pek söylemiyor. Kilosunu söylüyor genelde. Sen gönlünü ferah tut MTA.

Doğum yapan annelere bebişleriyle sağlıklı günler diliyorum. Küvezdeki bebişlerimizde bi an önce annelerine sağlıkla kavuşsun inşallah..

artık sıraya girmeye başladık. Hayırlısıyla bebeklerimize kavuşalım bizlerde.

Hakikaten bize de pek söylemiyor. Kilosunu söylüyor genelde. Sen gönlünü ferah tut MTA.

Evet haklısınız kızlar. Çok teşekkürler. Artık kafama takmıcam. Benim elimde olan bişe değil sonuçta. Özürlü olmuş da olabilirdi. Ne kadar şüküretsem az...

Bu arada evi temizleyince içim ferahladı. Bu sefer de ütü birikti.
Anıl kocanın evde durması ne zormuş. Sürekli koşturuyorsun sanki. Bugün işe gitti de oda rahatladı bende. Eşinin durumu nasıl canım. Var mi bi iş durumu?? Allahım hayırlı kapılar açsin inşallah biran önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…