2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
sen karnını baseninde gözükcek şekilde koy o zaman biz ona yorum yapalım
beni gören popoma bakan kız dimi diyo hahah
evet diyorum popomda taşıyorum hatta

Tamam bebğim bugün akşama doğru koymaya çalışırım :) tatlım onu anlamıyorum zaten bi teyze bana popona bakıyorum kızzz göbeğine bakıyorum erkek yavrum sen ne taşıyosun dedi bende sen zamanında ne taşıdıysan bende onu taşıyorum teyzecim dedim :) kadın bana bozuldu ama yapcak birşey yok

Cnm göbüşünü koyyyy mrk ettim yaa
Peki isimler bellimi
Doğurur doğurmaz yaz bize çatlarız :))

Deniz etrafta bu salaklar dolanırsa ben iyice beter olurum mutluluğumu bile yaşatmazlar bana kimse gelmesin kalmasın bi kadınmı tutalım 1 aylık 2 aylık diyorum acaba napsam bilmiyorum ya etrafımda bi tane adam gibi adam yok anasını satıyım
hastaneden taburcu etmeseler beni keşke yaşasak orda 10 gün falan

bak şimdi aklıma soktunuz işten eve gideyim hevesim geçmezse bende yapayım bişeyler yada direkt bir pastaneye götürteyim kendimi benimde iştahım çok açık yaaaa böyle şeyler banada yasak ama sunun surasında bir ayım kaldı kalmadı amaaaaaann zaten sezeryan yapcaam millet kilolu nasıl doğuruyor demeyın kınamayın beni kızlaaar

Cnm göbüşünü koyyyy mrk ettim yaa
Peki isimler bellimi
Doğurur doğurmaz yaz bize çatlarız :))

Tamam canım koyacam göbeğimi akşama doğru :)

İsimleri belli canım erkek olursa Poyraz Efe, kız olursa Asya İnci olacak tatlım

Ahh ahh kızlar.. Bugün bizim cuma sohbetimiz vardı.doğumu Soran sorana öldüm bittim belim tutuldu. Sonra kvdemlere gittim. Otur otur kalkim eve geçim derken kalktım ama yürüyemedim resmen. öyle kaldım. Yavaş yavaş bi iki adım atınca açıldı da öyle yürüdüm. Bu ağrılar normal mi ki anlamadım. Gerçi herkeste varmış bu tutulma.:44:
Benden küçük olan eltimde hamile 5 ayı bitti. Ama bi kilo aldı bi kilo aldı ne siz sorun ne ben anlatim :) sorunca 3 kilo aldım diyor :)) ona bakınca ilk hamileliğimi görüyorum. :)

Sonunda kasım ayınıda sağ salim gördük şükür darısı kucağımıza almaya

Ya şimdi çok takıyo diceksiniz ama büyük eltimle konuştum. Oda büyük kızını bi ay erken doğurmuş. 2400dü dedi. Tabi ben hemen boyu ne kadardi dedim 48 cmdi dedi. Allahım inşallah doktor boyunu yanlış ölçmuştür.
Sizce bunun için başka bi doktora gitmelimiyim????

kızlarrrr sohbet koyu anlaşılan :)) bencede kız bebekler göstermiyor kendini edepli oluyolar erkeklerde saklasalar bile görünüyo ne yapsın garipler :))

aman gizem yaaa salla yavrum salla :))

bişi sorcam kızlar ikidir yazıyorum kimseden yorum gelmiyor kimse bilmiyor düşünmedi galiba doğumdan sonra nasıl korunmayı düşünüyosunuz? emme döneminde yani?

şimdiye kadar olduğu gibi eşime güveniyorum

Korunmayı düşünmüyorum 3. De gelsin
Valla hiç düşünmedim ama hap kullanmam.
Eşim korunur diye düşünüyorum.
Spirail fln taktıramam ztn of hiç sevmiyorum öyle seyleri

01 Kasım 2013 - 14:06Milliyet.com.tr » Bebek ve Çocuk» Anne ve Bebek» Haber

Uykusuz anneler kulübüne katılmak istemiyorsanız bu önerileri dikkate alın!

Gözünden uyku aktığı halde uyumayan, uyku kelimesine bile dayanamayan bir çocuğunuz varsa bir an önce harekete geçmeniz gerekiyor. Çünkü harekete geçmezseniz uykuya elveda uykusuz gecelere merhaba demek durumunda kalabilirsiniz.

0-5 yaş grubunda çok daha fazla görülen çocuklardaki uyku problemleri ve çözüm yollarını Hisar Intercontinental Hospital Çocuk ve Ergen Uzman Psikoloğu Özge Özkan’a sorduk…

Çocuğum günde kaç saat uyumalı?
Bebekler büyüdükçe daha az uyumaya başlarlar. Yeni doğmuş bir bebek 3-4 saatte bir sadece beslenmek için uyanır. Bir aylık bebekler 16-17 saat, 3-4 aylık bebekler yaklaşık 15 saat, 6 aylık bebekler 14 saat, 10 aylık bebekler 10-12 saat v.b. uyurlar.10-12 aylık çocuklar günde 2 kere gündüz uykusu uyurlar. 18 aylıktan itibaren gündüz uykuları 1 kereye inebilir. Anne sütüyle beslenen bebekler geceleri daha sık uyanırlar, her 2-3 saatte bir beslenme ihtiyacı duyarlar çünkü anne sütünü sindirmek hazır mamaya göre daha kolaydır. Bir süre sonra uykuyla emzirilme arasında ilişki kurarlar. Uyumaları için mamayla beslenen veya emzirilen çocukların çoğunlukla gece beslenmeye ihtiyaçları yoktur. 3 aylıktan büyük çocuklar gün içinde tüm gıda gereksinimlerini karşılarlar. Uyku ile beslenme arasındaki çağrışımı engellemek için çocuğunuzu yatırmadan 30-60 dakika önce yatak odasının dışındaki bir bölümde besleyin. Uyumadan önce biberonla mama vermeyi veya emzirmeyi aşamalı olarak azaltın. Biberonla besliyorsanız sütün gramajını her gece biraz daha azaltın. Emziriyorsanız bebeğinizi beslediğiniz süreyi her gece 1 dakika azaltın.

Uyandığında veya uyuyamadığında ne yapmalıyım?
Bebeğiniz uyanır veya hemen uykuya dalmazsa ağlamasına izin verin. Onu kucağınıza almadan her 15 dakikada bir yanına gidip kontrol edebilirsiniz. Bir süre sonra ağlaması kesilebilir. Bebeğinizin gece uyanması normaldir. Belli bir sebebin olması gerekmez. Sorun bebeğinizin kendisini sakinleştirerek yeniden uyumasıdır. Bebeğinizin tekrar uykuya dalmasını sağlayacak koşulları yaratmaya çalışın.

Neler çocuğumun uykuya dalmasını önler?
Genellikle fazla heyecan, ağır bir yemek veya yatmadan önce ebeveynleri veya kardeşleriyle fazla ölçüde oynaşmak çocuğunuzun uykuya dalmasına engel olur.

Çocuğum uyurken neden yatağından çıkmaya çalışıyor?
Bu gibi çocuklar yataklarında kendilerini sıkışık hissettikleri için gece yarısı yataklarından kalkarlar. Bu gibi çocukların çocuk karyolalarından alınarak normal yansız karyolalarda yatırılmaları yararlı olacaktır. Bu şekilde kendilerini daha özgür hissedecekler ve yataktan kalkma adetleri azalacaktır.

Bu Önerileri Dikkate Alın!
•Apple-tab-span" style="white-spacere"> Kimi bebeklerin gaz problemleri uyku sorunları yaratabilir, bunun geçici olduğunu uzun süreli olanlarda başta anne sütü ve diğer süt türevlerine, kimi durumlarda da başka yiyeceklerle ilgili alerjik reaksiyon olduğunu bilin. Bunun için çocuk doktorundan yardım isteyin.
• Bebeğinizi ya da çocuğunuzu sürekli ten temasıyla uyutmayın, uykudan önce sevin, öpün, koklayın; fakat koyun koyuna aynı yatakta yatmayın.
• Anne ve baba olarak aranızda çeşitli sebeplere dayalı (cinsel, iletişimsel, ailevi vd.) sorunlar var ise kuvvetle muhtemel bu çocukta da sorunlar yaratacaktır. Öncelikle çift olarak aranızdaki sorunları yapıcı bir şekilde çözmeye çalışın.
• Uykuya dalmanın genelde çocuklar için çok da kolay bir şey olmadığını bilin. Çünkü uykuya dalma süreci çocuğunuzun tek başınalığını yoğun bir şekilde duyumsadığı zamandır. Ancak uykunun da gelişim için olmazsa olmaz olduğunu unutmayın.
• Çocuğun kaygı ve korkularından etkilenmeyin; anlayış ve kabul gösterin ama siz de kaygılanmaya başlamayın. Bu zincirleme reaksiyon doğurur.
• Bebeğinizi o hoşlansa bile yüzüstü yatırmayın. Sırtüstü ve yan yatırın. Çünkü yapılan araştırmalarda yüzüstü yatan bebeklerde ani bebek ölümleri görülmüş ve sırtüstü veya yan yatan bebeklerde bu durum söz konusu olmamıştır. Amerikan Pediatri Akademisi ailelere bebekleri sırt üstü veya en doğrusu yan yatırmalarını önermektedir. Bebeğinizi yastıklarla destekleyerek yan yatarken de rahat uyumasını sağlayabilirsiniz.

zaten spirail de çok güvenli bir yöntem değil daha yeni bir arkadaşım spirail le hamile kaldı hemde alet kaymamış ve gayet olması gereken yerde duruyormuşş

Korunmayı düşünmüyorum canım ilaç kullanmam kesinlikle eşim korunur bundan sonra :)

5 haftadır bacak boyu 6 cm

canım ben dün gittim doktora bu zamana kadar hiç sormamıştım doktora boyunu , senin yorumlarından sonra sorayım dedim. Doktorda bana boyunu ölçmek saçmalık dedi. Söyleyenlerde farazi söylüyor iki büklüm duran şeyin boyunu nasıl ölçüyorlar dedi. Bence sende takıntı yapma bu kadar .. Allah hayırlısını versin..

aynen öyle benım doktorumda söylemıyor ben orda yazan fl yi çarpıp ölçüp buluyorum boy doğruyu vermez kılo kadar diyor.

aynen benim doktorumda söylemiyor boyunu, sorduğumda da senin doktorunun söylediği gibi söylemişti. sağlıklı bir ölçü olmaz zaten demişti.

zaten spirail de çok güvenli bir yöntem değil daha yeni bir arkadaşım spirail le hamile kaldı hemde alet kaymamış ve gayet olması gereken yerde duruyormuşş

Spiralle ilgili bende başımdan geçeni anlatayım.

Talhadan sonra spiralle korundum. 2 yıl kadar. Sonra hamile kalmak istedim spirali çıkarttırdim. Ama 2 2,5 yıl kadar hamile kalamadım. Günüm hemen hemen her ay geçiyordu. Bazı aylar kanda bazı aylar idrarda hamilelik çıkıyordu. Yoğun kanama ve sancıyla adet görüyordum. Meğer hamile kalıyormuşum ama bebek tutunamıyormuş.

Sonra bi ay hamile kalıp üzerine adet görmüşüm. Bi ay sonrada sancıyla doktora gittiğimde bebeğin tüpe yerleşip tüpte büyüdüğünü ve gelişirken tüpümu yırttığını öğrendim. Tüpümüde bebeğimide aldılar.

Neden dedim neden böyle oldu?? Doktor hemen neyle korunduğumu sordu. Spiral dedim. Bazı kadınlara spiral gelmez sürekli iltahap yapar çocuk tutunamaz sende de öyle olmuş dedi. Bi daha sakın kullanma sana yaramamis dedi. Aklınızın bi kenarında bulunsun kızlar

Cok ilginç Dr kar var ya
Bnm ki hemen nst ye sokardı usg de bakardı
Ki yapıyorda. Bebeğin büyük ihtimal dönmüştür cnm
Baş aşağı olunca cok baskı oluyorrrrr

son dakkada doktor degısıklıgı zor olcak benım için :/
ınsan bı nst ye sokmazmı yaa bas asagımı nasıl onu bıle demedı ama dedgın gıbı buyuk ıhtımal döndu cnm cunku cok zorlanıyorum.
dogurup kurtulsak artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…