canım sağol insanın içini rahatlatıyorsun.ben şuanda 36. haftamın içindeyim 36+4 yani.38. haftamda catı muayenem olacak ve karar verilecek.ben hamilelikten önce muayeneye gittiğimde çatımın cok dar olduğunu normal doğum olamayacağını söymeişti doktor ama bellide olmaz herhalde son haftalarda neyse canım ben eğer sezeryan olursam epidural yaptırmak istiyorum ama daha sonrasında sIKINtılar oluyor diye biliyorum.yani o iğne nasıl çok canını yakıyormu kımıldamamak lazımmış asla birde benim düşüncem tamamen uyutulursam zaten ilk doğumum ve ben daha önce ameliyat filan da olmadım yani doğumdan sonra ne zaman ayılırım ayılınca ne durumda olurum ben hemen bebeğimi kucağıma alıp koklamak ve en öbnemliside emzirmek istiyorum onun için epidural olmak istiyorum ne önerirsin nasıl bir şey bu epidural biraz ayrıntı verebili,rmisin canım.
Kızlar daha önce de söylemiştim kızımın adı BERİL olacak. babam da kuranda geçen bişey olsa daha iyi olurdu ama siz bilirsiniz dedi. kimse sesini çıkartmıyor bulduğumuz isme karışmıyolar tabiki ama memnuniyetsiz gibi olmalarına da sinir oluyorum herkes beğensin istiyorum.
sonradan da düşündüm iki isim koysak ve diğeri kuranda geçen bişey olsa..
ne önerirsiniz ? sırf kuranda geçsin diye de iki isim koymak doğru mu hitap etmeyeceksek iki isim koymamalıyız bence.
bu ahirette kuranda ismi geçen insanların çağırıldıklarında duymaları konusunda ne düşünüyorsunuz ?
teyzem de göbek adını kurandan koyun dedi öyle kabul olurmu ki?
kararsız kaldım fikirlerinize ihtiyacım var.
canım bende çok kararsızdım.araştırdım isminin Kuran da geçmesi gerekmiyor anlamının güzel olması gerekiyor.ben ALYA istiyorum.aynı tepki bendede oldu.gavur ismi gibiymiş ,nerden bulmuşuz falan.ama sonrasındada siz bilirsiniz diyorlar.heves kırıp siz bilirsiniz diyorlar.bende çok sinir oldumm ama iki isim istemiyorum.
bencede Kuranda geçmesi gerekmez illaki.. herkesin düşüncesi farklı çocuk senin çocuğun boşver kulak asma kimseye ne istiyorsan onu koy..
ben türk ismi olmasına dikkat ettim mesela, dilimize arapçadan gelmiş ordan burdan gelmiş olmasını istemedim, kökeni türkçe olan isimlere baktım
Kızlar daha önce de söylemiştim kızımın adı BERİL olacak. babam da kuranda geçen bişey olsa daha iyi olurdu ama siz bilirsiniz dedi. kimse sesini çıkartmıyor bulduğumuz isme karışmıyolar tabiki ama memnuniyetsiz gibi olmalarına da sinir oluyorum herkes beğensin istiyorum.
ne önerirsiniz ? sırf kuranda geçsin diye de iki isim koymak doğru mu hitap etmeyeceksek iki isim koymamalıyız bence.
bu ahirette kuranda ismi geçen insanların çağırıldıklarında duymaları konusunda ne düşünüyorsunuz ?
Haklısın canım her şey boş. Önemli olan sağlık. Inşallah en kısa sürede toparlanır kuzun. Ilerleme yok mu bebeğin durumunda canım ?
Yaa işye bu küvez işi belli olmuyor... Allah yardımcınız olsun en kısa sürede çıkarsınız inşallah...
Cnm
İyi haberlerini bekliyoruz. Aklımızdasın.
Allah güç kuvvet versin bol sütün olsun ki bebeğine daha cok faydan olsun.
Üzülme endişe etme
Evimizdeyiz kızlar yazdığını göreceğiz inşallah
Allahım evladına da sana da sağlık versin, hayırlısıyla sağlıkla tez zamanda kavuşun inşallah
CNMM;
Canımmmm dualarımız seninle ve bebeiinle.bence büyüdükçe daha da çauk toparlamaya başlıcak..
iyileşme süresi daha kısa sürcek sonuçta şu an çok ufak annesi
Allahım inşallah bir an önce sağlığına kavuşturur bebeğinizi...
AMINNN...hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun kızlar. yazamadım fırsat bulamıyorum gelen giden bebek yok evde ama genede gelen oluyo. hergün görmeye gidiyorum kuvezde hala ama biraz iyileşme var durumunda çok şükür . ne kadar kalacağı belli değil solunum sıkıntısını biraz yendi ama tam değil . inşallah hayırlısı ile sağa salım kucağımıza almak nasip olur...
mdaa, guelbeyaz tebrik ederim Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsinn...
sayfalar o kadar ilerlemişki okuyamadıklarım olmuştur arada başka dogum yapan varmı ??
süt sagmaya çalışıyoruz bizdde bugün ilk defa mama denemişler almışş. sağdıgımız bi kaç minik poşet olmuştu onu götürdü babası az önce bakalım inşş sütüm gelir . kucağıma alıp emzirmek nasip olamadı(
Ne zor ailen varken destek görememek ....!
AMINNN...hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun kızlar. yazamadım fırsat bulamıyorum gelen giden bebek yok evde ama genede .............
süt sagmaya çalışıyoruz bizdde bugün ilk defa mama denemişler almışş. sağdıgımız bi kaç minik poşet olmuştu onu götürdü babası az önce bakalım inşş sütüm gelir . kucağıma alıp emzirmek nasip olamadı(
Bence bir ismin illaki Kuranda geçmesi gerekmez.. Ki illaki Kuranda geçsin diye konulmuş isimlerin bazılarının anlamlarının olmadığı ya da farklı bilindiği de bir gerçek... beril isminin anlamı çok güzel arınmış aklanmış demek.. Gayet de konulabilir bir isim... İki isim koymayı ben de tercih etmiyorum... Hele ki bir tanesi sadece kimlikte yazılıp da çocuk o isimle çağrılmayacaksa daha da zorlayıcı olacağı kanısındayım... Hatta dinen de ( yanlış biliyorsam affola) zikredilmeyecek isimlerin konması hoş karşılanmıyor...
Bence fikrinizden dönmeyin zira illaki etrafta seçtiğiniz ismi beğenmeyek birileri mutlaka olacaktır... Kimin yokki
Deniizz,üzülme bacikommm
Eşin ve oğulların senin asıl ailen..
ben öyle düşünüyorum ve kimseden bir beklentim yok
Bence hiç alakası yok canım..
İsmin anlamı güzel olsun yeterki,Kur'an da Ebu Leheb'inde adı geçiyor ama kendisi cehennemin demirbaşı..
Erkek olsa bir peygamber ismi koy derdim,mesela Yusuf olabilir ama kız sonuçta..
Çok istiyosan Nisa koyabilirsin o da Kadın demek arapçada yani öyle çokta büyük bir anlamı yok..Ama Zeynep güzel.
ercelff kuranda gecmesı gerekmıo hic takılma. kızların dedigi gibi anlamı gusel olsun yeter. en onemlısı bu. eskıden ınsanlar ole dusunuomus annelerımız babalarımız ama onemlısı manası. beril gusel isim. benım yegenımın adı da berrin. manen yuksek yaratılmıs demek. cok gusel ısımler bence ... senın icine sınsın yeter baskalrını memnun etmek zorunda degiliz. bende feyza koyucam ıns. yanı cok buyuk ıhtımalle. bırde erva gecıo aklımdan amaç ole cokta farklı degısık ısım olsun istemıorum o yuzden feyzaya daha yakınım
BAŞ AĞRISINDAN BAHSEDİYOSUN SANIRIM TAMAMEN SANA BAĞLI BOYNUNU ANİ HAREKETLE KIMILDATMA. BENİM GRAM AĞRIM OLMADI. BELDEN UYUŞTURMA YAPILMADAN ÖNCE ORAYI İNCECİK BİR İĞNEYLE ÖNCE UYUŞTURUYOLAR. EVET İŞLEM SIRASINDA KIMILDAMAMALISIN:) ZATEN PERVANE OLUYOLAR BAŞINDA İNSANIN SAKIN KORKMA. O UYUŞTURUCUDAN SONRA ASIL ANESTEZİ YAPILIYOR. UFAK ANLIK BİR AĞRI OLUYO AMA DAYANILAMIYCAK GİBİ DEĞİL NORMAL İĞNE AĞRISI GİBİ. BİR ANDA AYAK PARMAKLARIN ISINMAYA BAŞLIYOR. VE O ANDAN SONRA HİÇ BİR ŞEY HİSSETMİYOSUN YUKARI DĞRU UYUŞUKLUK BAŞLIYOR:) SEN ORALARI BIRAK SEN ASIL YAŞAYACAĞIN DOĞUM ANININ TADINI ÇIKARTMAYI DÜŞÜN:) ONUN KARNINDAN ÇIKTIĞI AN AĞLAMA SESİNİ DUYMAN HEMDE HİÇ BİR ACI HİSSETMEDEN NASIL BİR DUYGU BİLİYOMUSUN ALLAH HER KESE NASİP ETSİN. NORMAL DOĞUMU ŞAHSEN AZCIK İSTEMEMİŞTİM BİLİNÇLİ. O ANLARIN TADINI ÇIKARMALYDIM. KENDİ ADIMA KONUŞUYORUM TABİ. BEN ÇATI MUAYENESİ BİLE OLMADIM. DİREK SEZARYEN İSTİYORUM DEDİM HEM DE İLK DOĞUMUM. KARARLI OLUN VE TADINI ÇIKARTIN. KORKACAK BİR ŞEY İNANIN YOK. HOOOP KIZIMI KUCAKLADIM KORİDORDA TURLADIM ERTESİ SABAH. POZİTİF OLUN. YALNIZ OJELERİMİ SİLDİRDİLER O UYUZ ETMİŞTİ BENİ:d
doğumunuzun güzel geçmesine sevindim, ama bence önceliğimiz eğerki bir engel yoksa tabiki normal doğum olmalı.. ben sonuna kadar normal doğum için uğraşmayı düşünüyorum, çatın dar deseler bile gidip başka bir doktora daha görünürüm
sağol canım çok iyi oldu benim için bu açıklamalar.kafam karışık biraz korku biraz tedirginlik var tabii bilmiyorum normalmi sezeryanmi olacağı o yüzden .ben sadece yavrumu hemen kucağım aalmak istiyorum hatta karnımdan çıakr çıkmaz kucağıma versinler istiyorum acaba epiduralde aynısı mı oluyor yani karnından çıkınca hemen veriyorlarmı kucağına yoksa odana gitmenimi bekliyorlar.hemen kucağıma almak koklamak öpmek hemen emzirmek istiyorum evladımı inşallah.
Benim bildiğim Epidural ile spinal arasında iğnenn farklı bölgeye batırılmasından başka bir fark yok canım...yani epidural ile de doğum yapsan bebeğini hemen yanına verirler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?