2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

BAŞ AĞRISINDAN BAHSEDİYOSUN SANIRIM TAMAMEN SANA BAĞLI BOYNUNU ANİ HAREKETLE KIMILDATMA. BENİM GRAM AĞRIM OLMADI. BELDEN UYUŞTURMA YAPILMADAN ÖNCE ORAYI İNCECİK BİR İĞNEYLE ÖNCE UYUŞTURUYOLAR. EVET İŞLEM SIRASINDA KIMILDAMAMALISIN:) ZATEN PERVANE OLUYOLAR BAŞINDA İNSANIN SAKIN KORKMA. O UYUŞTURUCUDAN SONRA ASIL ANESTEZİ YAPILIYOR. UFAK ANLIK BİR AĞRI OLUYO AMA DAYANILAMIYCAK GİBİ DEĞİL NORMAL İĞNE AĞRISI GİBİ. BİR ANDA AYAK PARMAKLARIN ISINMAYA BAŞLIYOR. VE O ANDAN SONRA HİÇ BİR ŞEY HİSSETMİYOSUN YUKARI DĞRU UYUŞUKLUK BAŞLIYOR:) SEN ORALARI BIRAK SEN ASIL YAŞAYACAĞIN DOĞUM ANININ TADINI ÇIKARTMAYI DÜŞÜN:) ONUN KARNINDAN ÇIKTIĞI AN AĞLAMA SESİNİ DUYMAN HEMDE HİÇ BİR ACI HİSSETMEDEN NASIL BİR DUYGU BİLİYOMUSUN ALLAH HER KESE NASİP ETSİN. NORMAL DOĞUMU ŞAHSEN AZCIK İSTEMEMİŞTİM BİLİNÇLİ. O ANLARIN TADINI ÇIKARMALYDIM. KENDİ ADIMA KONUŞUYORUM TABİ. BEN ÇATI MUAYENESİ BİLE OLMADIM. DİREK SEZARYEN İSTİYORUM DEDİM HEM DE İLK DOĞUMUM. KARARLI OLUN VE TADINI ÇIKARTIN. KORKACAK BİR ŞEY İNANIN YOK. HOOOP KIZIMI KUCAKLADIM KORİDORDA TURLADIM ERTESİ SABAH. POZİTİF OLUN. YALNIZ OJELERİMİ SİLDİRDİLER O UYUZ ETMİŞTİ BENİ:d

Kızlar daha önce de söylemiştim kızımın adı BERİL olacak. babam da kuranda geçen bişey olsa daha iyi olurdu ama siz bilirsiniz dedi. kimse sesini çıkartmıyor bulduğumuz isme karışmıyolar tabiki ama memnuniyetsiz gibi olmalarına da sinir oluyorum herkes beğensin istiyorum.
sonradan da düşündüm iki isim koysak ve diğeri kuranda geçen bişey olsa..
ne önerirsiniz ? sırf kuranda geçsin diye de iki isim koymak doğru mu hitap etmeyeceksek iki isim koymamalıyız bence.

bu ahirette kuranda ismi geçen insanların çağırıldıklarında duymaları konusunda ne düşünüyorsunuz ?
teyzem de göbek adını kurandan koyun dedi öyle kabul olurmu ki?

kararsız kaldım fikirlerinize ihtiyacım var.

doğumunuzun güzel geçmesine sevindim, ama bence önceliğimiz eğerki bir engel yoksa tabiki normal doğum olmalı.. ben sonuna kadar normal doğum için uğraşmayı düşünüyorum, çatın dar deseler bile gidip başka bir doktora daha görünürüm

canım bende çok kararsızdım.araştırdım isminin Kuran da geçmesi gerekmiyor anlamının güzel olması gerekiyor.ben ALYA istiyorum.aynı tepki bendede oldu.gavur ismi gibiymiş ,nerden bulmuşuz falan.ama sonrasındada siz bilirsiniz diyorlar.heves kırıp siz bilirsiniz diyorlar.bende çok sinir oldumm ama iki isim istemiyorum.

bencede Kuranda geçmesi gerekmez illaki.. herkesin düşüncesi farklı çocuk senin çocuğun boşver kulak asma kimseye ne istiyorsan onu koy..

ben türk ismi olmasına dikkat ettim mesela, dilimize arapçadan gelmiş ordan burdan gelmiş olmasını istemedim, kökeni türkçe olan isimlere baktım

aynen öyle kimse ay çok güzel beğendik demiyor da ağız büküp susup siz bilirsiniz diyor ben de sinir oluyorum. beğenmediniz mi deyincede yani şöyle olsaydı da böyle olsaydı da diye gönüllerinden geçenleri söylüyolar.
ben de kuranda geçsin diye bakmadım kuranda geçip de bir sürü kötü anlamda olan isim de var. anlamı güzel olsun istedim.
beril arınmış, aklanmış manasına geliyor ve değerli bir taş mış mücevher yapımında kullanılan. ayrıca dinimizde de temiz ve iffetli kadınlara hitap edilirmiş. arınmış aklanmış manasından dolayı. hoşumuza gitti çok yaygın değil içinde "i" harfi olan isimler kibar söyleniyor soyadımızla da uyumlu.
iki isim hitap etmeyeceksem koymak istemiyorum. en iyisi kulak tıkamak etrafa önemli olan anne ve babanın içine sinmesi.
Alya da çok güzelmiş canım adıyla yaşasın inşallah.

sağol canım artık öyle yapıcaz yorum beklemicem insanlardan ismi Beril dicem geçicem.

Bence bir ismin illaki Kuranda geçmesi gerekmez.. Ki illaki Kuranda geçsin diye konulmuş isimlerin bazılarının anlamlarının olmadığı ya da farklı bilindiği de bir gerçek... beril isminin anlamı çok güzel arınmış aklanmış demek.. Gayet de konulabilir bir isim... İki isim koymayı ben de tercih etmiyorum... Hele ki bir tanesi sadece kimlikte yazılıp da çocuk o isimle çağrılmayacaksa daha da zorlayıcı olacağı kanısındayım... Hatta dinen de ( yanlış biliyorsam affola) zikredilmeyecek isimlerin konması hoş karşılanmıyor...

Bence fikrinizden dönmeyin zira illaki etrafta seçtiğiniz ismi beğenmeyek birileri mutlaka olacaktır... Kimin yokki

Haklısın canım her şey boş. Önemli olan sağlık. Inşallah en kısa sürede toparlanır kuzun. Ilerleme yok mu bebeğin durumunda canım ?

Yaa işye bu küvez işi belli olmuyor... Allah yardımcınız olsun en kısa sürede çıkarsınız inşallah...

Allahım evladına da sana da sağlık versin, hayırlısıyla sağlıkla tez zamanda kavuşun inşallah

Ne zor ailen varken destek görememek ....!

Deniizz,üzülme bacikommm
Eşin ve oğulların senin asıl ailen..
ben öyle düşünüyorum ve kimseden bir beklentim yok

Bence hiç alakası yok canım..
İsmin anlamı güzel olsun yeterki,Kur'an da Ebu Leheb'inde adı geçiyor ama kendisi cehennemin demirbaşı..
Erkek olsa bir peygamber ismi koy derdim,mesela Yusuf olabilir ama kız sonuçta..
Çok istiyosan Nisa koyabilirsin o da Kadın demek arapçada yani öyle çokta büyük bir anlamı yok..Ama Zeynep güzel.

ercelff kuranda gecmesı gerekmıo hic takılma. kızların dedigi gibi anlamı gusel olsun yeter. en onemlısı bu. eskıden ınsanlar ole dusunuomus annelerımız babalarımız ama onemlısı manası. beril gusel isim. benım yegenımın adı da berrin. manen yuksek yaratılmıs demek. cok gusel ısımler bence ... senın icine sınsın yeter baskalrını memnun etmek zorunda degiliz. bende feyza koyucam ıns. yanı cok buyuk ıhtımalle. bırde erva gecıo aklımdan amaç ole cokta farklı degısık ısım olsun istemıorum o yuzden feyzaya daha yakınım

Canım üzülme neolur,yaknda bebeğin eve gelicek ve inşallah,kana kana emicek annesinin sütünü..
Sakın üülme sütün çekilir üzüntüden ok,kendine iyi bak

haklısın valla illaki bir beğenmeyen çıkıyor. ben de seninle aynı fikirdeyim isim konusunda güzel anlamlı olsun yeter. göbek adını meryem koymak istiyorum zaten. rabbim kabul etsin.

evet erkek olsa daha kolaydı yusuf yada selim düşünüyordum zaten. zeynep de çok yaygın. Beril' i birazda çok yaygın olmadığı duyulmadığı için tercih ettik. hayırlısı olsun değiştirmicem. :)

feyza da çok güzel bir isim canım. erva da yeni isimlerden ve kuranda da geçiyor diye biliyorum anlamını bilmiyorum ama. ikisi de güzel içine elbet bir an geliyor birtanesi siniyor. o yüzden rahat ol rabbim kararlıyor sanırım :)

canım benim sakın üzülme bak evladın sağ salim dünyaya geldi. ben de hep korkuyorum küveze girmesinden ama imkanlar çok geniş biraz toparlayınca bebişin gelecektir yanına ona şuan orda daha iyi bakılıyo bunu unutma.
iyi tarafından düşün henüz kucağına alıp emzirememiş olsan da dünyaya sağlıcakla geldi ve hamdolsun yaşıyor. vardır bunda da bir hayır.
eminim daha sağlıklı alacaksındır kucağına. Allah yardımcınız olsun sizin de güzel bebeğinizin de..

kızlaaar bakın, ülkerin böyle minik çikolataları varmış, arkadaşıma para üstü olmayınca vermişler oda bana getirdi, içindeki çiolatada da beyaz çikolata ile twetynin kabartmalı resmi vardı..

sağol canım çok iyi oldu benim için bu açıklamalar.kafam karışık biraz korku biraz tedirginlik var tabii bilmiyorum normalmi sezeryanmi olacağı o yüzden .ben sadece yavrumu hemen kucağım aalmak istiyorum hatta karnımdan çıakr çıkmaz kucağıma versinler istiyorum acaba epiduralde aynısı mı oluyor yani karnından çıkınca hemen veriyorlarmı kucağına yoksa odana gitmenimi bekliyorlar.hemen kucağıma almak koklamak öpmek hemen emzirmek istiyorum evladımı inşallah.

ben aynen bu dediğini yaptım doktorumu değiştim inş normal olur ama sezeryanada mecburi olduğu sürece asla karşı gelmem..hayırlısı olsun demekten başka bişey gelmiyo elden :))

canım kimseyi duyma ne alakası varmış dediğin gibi kullanmicağı bi ismi sırf geçiyo diye koymak daha yanlış.babamla eşide eylül için bişeyler söyledi eylülde neymiş falan gibi laflar ettiler siz yapın da bi çocuk istediğinizi koyarsınız bana karışmayın dedim

Benim bildiğim Epidural ile spinal arasında iğnenn farklı bölgeye batırılmasından başka bir fark yok canım...yani epidural ile de doğum yapsan bebeğini hemen yanına verirler...

Benim bildiğim Epidural ile spinal arasında iğnenn farklı bölgeye batırılmasından başka bir fark yok canım...yani epidural ile de doğum yapsan bebeğini hemen yanına verirler...

canım farketmez açıkçası nasıl doğum olacağı daha belli olmadığı için tam bir araştırma yapmadım benim düşüncem sadece bebeğimi hemen sağlıcakla kucağıma alıp emzirmek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…