- 24 Ocak 2013
- 144
- 30
- 53
Canım yaaaa cok affedersin amaa ne salakmış hemşirede
Ama Dr un bişey olmaz demiş.
Bugün ikisini bir vurulursun mrk etme etki eder.
Ztn hepimiz Allah a emanetiniz. Senin yavrunda öyle.
Her şerde bi hayır vardır arkadasım ne olur üzülme.
Aral ben ve baba 10 gündür öksürüyorduk ben tabi buz da yiyorum o ara
Dün eşim dio ki biz öksürüyoruz hala sen nasıl iyileştin :))
Dedim ben buz yiyorum ondan mikroplar dönüp öldüler :))
Evet Cnm Allah'tan onlar var. Allah eşim ve annesinden razı olsun.
Kendi aileme karşı aşırı fedakar biriyim. Herseyin yükünü herkesin derdini ben çekerim
Ama şu dönem karşılık göremeyince kendimi kötü hissettim..!
haklısın denizcim...
evet evet olabilir, biri de bana dondurma ye geçer dedi dün akşam
valla neler yedim içtim gece gece ne çaylar yaptı eşim yumuşatmak için ama yok banamısın demedi
geçmeyince geçmiyo bittim artık
asyamca canım için ferah olsun iğneler konusunda dr demiş diğeri bir vurulur
onları koruyan rabbim
sen hiç korkma zaten tedbir amaçlı olunuyo o iğneler
çoğu olduğu halde yine doğmuyo ve zaten anne karnında geşimi devam ediyo ciğerlerin
hem çok daha erken dönemleri de atlattık bu haftalardan itibaren daha risksiz doğumlar
bişey olmaz allahın izniyle...
deniz dün sana ayrıca yazmak istemiştim
eşim uyumadı seslenip durunca kapamak zorunda kaldım
canım arkadaşım yazını okuyunca çok duygulandım, allaha şükür ki eşin ve kvden anlayışlı ve çok ii insanlar
ne olursa olsun haklısın annenin kendi ailenin yeri farklı oluyo ve ssen onlara karşı nasıl hassassan onlardan da aynı ilgiyi bekliyosun ama olmuyo
üzme kendini demek kolay belki ama elimizdekilere şükürler olsun
allah başka dertler vermesin
ve allahım eşlerimizden razı olsun
yuvamızda mutluluk huzur versin rabbim...
sen de üzme o tatlı canını
ne zaman istersen de anlat içini dök rahatla canım...
canım kusura bakma ya aklım hep bu işte :)
benim hamileliğim çok rahat geçti çok şükür rabbime ufak tefek sıkıntılar oldu ama burdaki bazı arkadaşların yaşadıklarına göre lafı bile edilmez
sancımın olduğu gece çok düzenli oldu adet sancısını 10 ile çarptım okadar şiddetliydi yani
benim eşim görevdeydi birde son zamanlar artık diye çektim sabaha kadar ama korkmadım dersem yalan olur
ertesi gün hastaneye gittiğimizde doktorum eğer bir daha gece aynı şeyleri yaşarsam gelmemi istedi çünkü o kasılmalar ve sancılar şiddetli olursa doğumu tetikliyormuş ama müdahale edilirse sorun ortadan kalkabiliyormuş kiii benimkide öyle oldu şimdi çok iyiyim çok şükür sende eğer tekrar olursa lütfen git en azından benim gibi şiddeti ölçülür tehlikeli olup olmadığına bakılır sende ona göre hareket edersin ihmal etme lütfen hem kendini hem yavrunu sıkıntıya sokma
sanırım bu soru bana geldi :44: charms alıntı yapmış sende o sandım sanırım neyse ben cvp vereyim
cnm ben ilk doğumumu genel anestezi ile sezeryan yaptım sonrasında uyanmak zor oldu birde ben kendimi aşırı bitkin hissettim 3 gün
şimdi epidural yapan arkadaşlarım oldu onları gördüm çok rahattılar bebeklerinide hemen gördüler uyanma sıkıntısı çekmediler yeme içmeleri hemen oldu genel anestezi de yemek ve içmek için 4-5 saat bekletiyorlar ben hemen emzirdim ama emziremiyebiliyorsunda
ama epiduralde emzirmede sorun olmuyormuş
bakalım aralık başında gün almaya gidicem o zaman daha ayrıntılı konuşucaz
eğer sezeryan mecburi ise bence her iki durumda iyice araştırılmalı
denizcim gözlerim doıldu ama kayınvalıden eli öpülecek kadın eşin ve çocuklarınla mutlu olmanı dilerim canım hayatın boyunca üzme kendini onlar senın yanında yaHayatım boyunca aşırı hassas oldum
Bu iyi bişey değil. Hele hamilelikte en ufak şeye kırılıyorum
Cok ince düşünüyorum. Boğulcam.
Bugün annem aradı haklı olarak onada biraz çıkıştım
Yalnızım..!
Özendiğim şeyler olmadı. Allah saglık versin hersey boş aslında
K v cok yardımcı sagolsun.
Bugün evde yerde oturmuş ağlarken elinde sigara böreği ile geldi.
Anahtarım onda var kapıyı açıp beni öyle yerde görünce kadın mahfoldu
Bende cok sordu noldu neyin var yoksa sancın mı var vs..
Yok bişey geçer dedim. Diyemedim kendi ailem aramıyor sormuyor
Halim'i anlamıyor her kötü durumu aksettiriyorlar diyemedim(
Bende kızımla karşılıklı yeriz diye buraya getirdim dedi
O an cok kötü oldum.
canım benım gözünaydıın inşallah tez zamnda cıkarlar kavuşursun minik meleklerınee kıloları da çok iyiyimiş allah uzun ömürler versin onlaraSlm kizlar dun saat 11 de ikizlerimi dünyaya getirdim. Solunum sıkıntısı yasadiklari icin kuvöze aldilar. Dualarinizi esirgemeyin kavusayim saglikla yavrularima. Rabbim meleklerimizi korusun.
salya smük ağladıım resmeeennn çok duygulandım çektiğin sıkıntılar uçup gitti canııım allah evladına uzun ömürler versincanlarım hepinize günaydın söze nereden başlayacağımı bilemiyorum ama inanın hayattaki en güzel anı dün oğlumla birbirimize baktığımız ilk anda yaşadım..sabah 8 de hastaneye yattım 9 gibi suni sancı verdiler ve beni doğum odasına aldılar o an ki yaşadıkğım zorlukları analatamam gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama çok zordu enazndan benm içn öyleydi çok zorlandım başım da 5-6 kişi sürekli ıkın ıkın diyorlar ben nekadar ıkınsamda nafile doktor bağırıyo hadi geliyor geliyor kafası göründü ben dahada ıkınıyorum ama olmuyor bi ara bayılmışm hatrlamıyorum sonra tekrar bağırıyor doktor hadi kendine gel neyseki son ıkınmam da içimden birşey akıp gitti remen hissetim bebğim doğmuştu doktor poposuna vurdu bizimki maşallah beni niye uyandırdınız der gibi mayışık bir şekilde esneyerek bana baktı kendimi tutamamıdım hem ağlıyorum hem gülüyorum doktora diyorum ki normalde bebekler ağlar doğduğunda bu niye ağlamıyor?doktorda bu da senin gibi sakin çıktı diyor herkes gülmeye başladı:)))) neyseki bebeği götürdüler ben ebe hemşireler ve doktor başbaşa kaldık hayatımın en zor yarım saati.... dikiş atıcaklar ama ben dayanmıyorm sürekli kendimi kasıyorum iki kez aynı işlemi uyguladılar yani kendimi kastığımdan çıkartıp tekrar dikmeye başlıyorlar doktor bana kızıyor 5 dakikalık işi yarım saatte yaptırdın diye ama napabilirim canım yanıyorduneyseki onu da atlattım ve odaya aldılar beni eşimin ağzı kulakların da tabii nasıl sevniyor veee canım annem yatkta yatıyorum annemi yanıma çağrdım anne ellerini ver dedim vee ağlayarak iki elini de öpmeye başladım seni şimdi daha iyi anlıyorum canım annem dedim analı kızlı ağlaştık eşim miniği yanıma getirdi veeeeee artık oğlumla başbaşaydık biraz bakıştık gözlerinin teki açık teki kapalı baktı ve inanırmısınız hınzır bir gülümsemeyle uykuya daldı:))))) sonra bende biraz uyudum gece ağrılarım çoğaldı ağrı kesicilerle durdum bebeğim emme de güçlük çekti çünkü sütüm şuan çok az hemşireler mama da vermediler o alışır emsin diye..bu sabahı zor ettim şimdi de uyuyor meleğim kızlar inanın ben çok zorluklar yaşadım belki haztırlarsınız bebeğime 4,5 aylıkken down sendromlu demişlerdi ve 4,5 ayımı mahfetmişlerdi hergün gözyaşı döktüm ağladım dua ettim rabbim sesimi duydu çok şükür bebeğim gayet sağlıklıymış 3-4 doktorun kontrolünden geçti veee en büyük süpriz en son çarşamba güün kontrole gittiğim de doktor kilosu 2,950 demşti bebeğim 3.5 kilo doğdu:)))) en çok buna şaşırdım:) işte şimdilik anlatacaklarım bu kadar allah vakti saati geldiğinde hepinizn yardımcısı olsun hepinize dua ettim canım arkadaşlarım.....
4 gecedir mahfoldum, öksürmekten ne ben uyuyabiliyorum ne eşimi uyutuyorum
gece yine perişandım boğaz şişi bi yandan öksürük bi yandan
resmen öksürmekten göbeğimin düştüğünü hissediyorumdünden beri farklı
ve en önemlisi aylardır kabızlık çeken ben dünden beri ishal oldum ki bu doğumun yakın olduğunun bi belirtisi
benim bebişin eli kulağında
bugün son hazırlıklarımı yapcam
kendimi hep aralığa hazır etmiştim
ama içimde bi his var az kaldı....
kendimi de suçlu hissediyorum hastalıktan etkiledim bütün düzeni gibi
biliyorum saçma elimde değil böyle olmak ama perişan oldum bebeği de çok üzdüm etkiledim diye suçluyorum işte...
canım bişey sorcam neden ciğer geliştirici vurdularki, erken doğum riskin olsa da aslında ciğer gelişimi iyi durumdadır??? bende 34 ü atlattıktan sonra ciğer geliştirici vurdurmaya gerek yok diye rahattım, hemşire malına da uyuz oldum, bilmiyorsun madem söylenene kulak ver...Öylede bebeğim işte insan ister istemez sinir oluyor sonuçta benim erken doğum gibi riskim var ve normal doğum yapmam kesinlikle yasak dr bu kadar özen gösterirken bir hemşire yüzünden yanlış bi sonuç doğabilirdi ondan çok telaşlandım canım Hadi o anlamadı benim ebede beni neden uyarmadı işte özensiz insanlar ama yapacak birşey yok bu duruma
Ama keyifsizliğimi belli etmicem.
#direnMTA
canıııııııııım kendini üzdükcemi kasılmaların oldu, yoksa kasılmalarına mı üzüldün??? eşin yetişemeyecekmi doğuma? aaaaaaay 29 kasımdamı doğum yapacaksın yani? çok heyecanlandım ya, Allah hakkında hayırlısını nasip etsin insallah miniğini kucağına alınca geçecek bütün sıkıntılar. bende bugün zırıl zırıl ağladım, aynada göbeğime baktım "bu benmiyim, ben bu günleri görecekmiydim" diye salya sümük karıştı birbirine. Allah isteyen herkese nasıp etsin. hergün bebeğimi görüyorum rüyamda, en çok da emzirmeye çalışırken görüyorum, sanırım bilinçaltında emzirememe korkusu taşıyorumKızlar doğuran arkaşlarımı trbrik ediyorum okudukça ağlıyorum ne güZel bir duygudur bu allahım ben bayadan beri giremiyorum canım çok çok sıkkın bugünlerde geçecek inşallah yarın dr gşdeceğim kasılmalarım var zatrn doğum 3.4 gibiydi haftaya cuma doğuma giricem inş annem yanımda durabilsin diye çünKü kızım ondan başka kimsenin yanında kalmıyor rabbim biZleri en iyi en hayırlı şekilde kurtarsın allaha emanet olun hayırlı cumalar
canlarım hepinize günaydın söze nereden başlayacağımı bilemiyorum ama inanın hayattaki en güzel anı dün oğlumla birbirimize baktığımız ilk anda yaşadım..sabah 8 de hastaneye yattım 9 gibi suni sancı verdiler ve beni doğum odasına aldılar o an ki yaşadıkğım zorlukları analatamam gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama çok zordu enazndan benm içn öyleydi çok zorlandım başım da 5-6 kişi sürekli ıkın ıkın diyorlar ben nekadar ıkınsamda nafile doktor bağırıyo hadi geliyor geliyor kafası göründü ben dahada ıkınıyorum ama olmuyor bi ara bayılmışm hatrlamıyorum sonra tekrar bağırıyor doktor hadi kendine gel neyseki son ıkınmam da içimden birşey akıp gitti remen hissetim bebğim doğmuştu doktor poposuna vurdu bizimki maşallah beni niye uyandırdınız der gibi mayışık bir şekilde esneyerek bana baktı kendimi tutamamıdım hem ağlıyorum hem gülüyorum doktora diyorum ki normalde bebekler ağlar doğduğunda bu niye ağlamıyor?doktorda bu da senin gibi sakin çıktı diyor herkes gülmeye başladı:)))) neyseki bebeği götürdüler ben ebe hemşireler ve doktor başbaşa kaldık hayatımın en zor yarım saati.... dikiş atıcaklar ama ben dayanmıyorm sürekli kendimi kasıyorum iki kez aynı işlemi uyguladılar yani kendimi kastığımdan çıkartıp tekrar dikmeye başlıyorlar doktor bana kızıyor 5 dakikalık işi yarım saatte yaptırdın diye ama napabilirim canım yanıyorduneyseki onu da atlattım ve odaya aldılar beni eşimin ağzı kulakların da tabii nasıl sevniyor veee canım annem yatkta yatıyorum annemi yanıma çağrdım anne ellerini ver dedim vee ağlayarak iki elini de öpmeye başladım seni şimdi daha iyi anlıyorum canım annem dedim analı kızlı ağlaştık eşim miniği yanıma getirdi veeeeee artık oğlumla başbaşaydık biraz bakıştık gözlerinin teki açık teki kapalı baktı ve inanırmısınız hınzır bir gülümsemeyle uykuya daldı:))))) sonra bende biraz uyudum gece ağrılarım çoğaldı ağrı kesicilerle durdum bebeğim emme de güçlük çekti çünkü sütüm şuan çok az hemşireler mama da vermediler o alışır emsin diye..bu sabahı zor ettim şimdi de uyuyor meleğim kızlar inanın ben çok zorluklar yaşadım belki haztırlarsınız bebeğime 4,5 aylıkken down sendromlu demişlerdi ve 4,5 ayımı mahfetmişlerdi hergün gözyaşı döktüm ağladım dua ettim rabbim sesimi duydu çok şükür bebeğim gayet sağlıklıymış 3-4 doktorun kontrolünden geçti veee en büyük süpriz en son çarşamba güün kontrole gittiğim de doktor kilosu 2,950 demşti bebeğim 3.5 kilo doğdu:)))) en çok buna şaşırdım:) işte şimdilik anlatacaklarım bu kadar allah vakti saati geldiğinde hepinizn yardımcısı olsun hepinize dua ettim canım arkadaşlarım.....
günaydın arkadaşlarım hayırlı cumalaar allah bugun edilen tüm dualırmızı kabul etsin inşallah hepimize hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsiinnn sütümüz bol olsun mutlu anneler mutlu bebekler olssuun
ben difrize bişeyler yapıp koymak istıyorum doğumdan dönünce mikrodalgada yada fırında cabucak olabilecek bişeyler ne yapalım kızlar bi el atıverin bu konuyaaa napayıım tatlı tuzlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?