merhaba benım kızım 3. 5 aylık oldu gunduz uyutamıyorum aksam da saat 8 de yatıyor fakat gece cok kalkıyor ve bu 3. ayına gırdıgımız geceden berı boyle uyku duzenı ıcın neler yapıyorsunuz
bizim de henüz çok düzenli bir uykumuz yok, bazı günler sabahtan akşama kadar 15-20 dk kuş uykusu uyuyor, bazı günlerde sadece emmek için uyanıp tekrar uyuyor, gece uykularımız maşallah çok güzel akşam 10 gibi uyuyor gece 4-5 gibi bir kez uyanıyor emip tekrar uyuyor 7-8 civarı uyanıyor,
akşam hep aynı saatlerde 8:30-9 gibi yatırıyorum ama o inatla 10 dan önce uyumuyor
günaydın kızlaar... bişey soracağım sizlere, eşlerinizle aranız nasıl? eşime deli gibi aşıkTIM, ama şuanda sadece bebekten dolayı aynı evde yaşıyor gibi hissediyorum, işten geliyor biraz bebeği seviyor sonra gözünü dikiyor tv ye , sürekli beni eleştiriyor, bebek bakımı konusunda ukala olduğumu düşünüyor, benim tam zıttım olmaya başladı, resmen soğudum adamdan, kızımı da alıp çekip gitmek geliyor içimden, yalnız olsam belki bukadar zoruma gitmez diyorum. eskiden dünyam onun etrafında dönüyordu , şimdi ise herşeyim kızım, ben asla eşime böyle soğukluk hissedeceğime inanmazdım ama şuanda inanmadığım şeyleri yaşıyorum malesef. bebekten sonra normalmi bilemedim, varmı aranızda bunları yaşayan
ilk çocukta oluyor öyle, zamanla geçecek, biraz sabır
merhaba kızlar bugün sağlık ocağına gittik kontrole 3.ayımız doldu boyumuz fazla uzamamis yalnız 1 kilo almış 6buçuk kilo olmuşuz maşallah. Boyun tutmaya baktı çocuğu dik tuttu boynu bak oraya buraya savrulmuyor boynu ve sıkıntı yok dedi rahatladım bende. Bu kaka meselesi var bir arkadaş yazmış benim oglumda haftadan haftaya yapıyor doktorum sıkıntı olmayacağını söylemişti bizden bugün bu kadar
maşallah kilosu güzel artmış, boy ilk 2 ay güzel uzuyor sonra biraz yavaşlıyor uzaması
Eylülüm ilk kahkalarını attı bugün çok mutluyumm :)))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Allah kahkahalarını daim etsin prensesin
canlarımmm
Aminn. Tüm dualarınız için teşekkür ederim
Tanıdığım insanlardan daha hayırlısınız daha çok destrk oldunuz bana
Buradaki arkadaşlık çok başka gerçekten
Ssize ne kdr teşekkür etsem az....
Söyleyeecek kelime bile bulamıyorum
Aylardır sevincimizi, üzüntümüzü, korkularımızı hatta çoğu zaman, tanıdığımız, çevremizdeki insanlarla paylaşamadığımız en özel hislerimizi paylaştık,
şehrimiz farklı, tahsilimiz farklı, dünya görüşümüz farklı, yaşam standartlarımız farklı olsa da ortak kaygılara, beklentilere, benzer hislere sahibiz, çünkü anneyiz, kendi çocuğumuz için istediğimizi başkasının çocuğu için istemiyorsak anneliğimizden şüphe ederim. Tüm bebeklerimiz hep dualarımda Allahım hepsini sağlıklı, huzurlu, mutlu büyütmeyi nasip etsin, rızıkları bol, bahtları açık olsun. Aras' ımız bugünleri de atlatacak sağlıklı, mutlu bir bebek olacak inşallah.
papatyacım çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin meleğini inş önemli bişey değildir.
kusuruma bakmazsan bişey sormak istiyorum bebeğindeki belitirle nelerdi..
benim bebeğiminde elleri titriyor. ağlarken sinirliyken.. önceleri kucağına al beni diyor diyordum ama şimdi kafama takıldı(
bebeğinde böyle belirti olan var mı?? normal mi, oyun mu yapıyor, sinirli mi??
benimki de sinirlenince elleri titriyor ağlarken, hele bir dakika geç kalsın isteği, kıyameti koparıyor asabi böcüğüm.
Niye kusura bakayom cnm aşk olsun
Bi kere kimse telaş yapmasın asla yaZdıklarımdan önce bunu söyleyeyim
Su bildiğimiz sıcramalar aslında aras da nöbetmiş. Bakın tekrar söylüyorumasla her sıcrama değil
Ama bu diğer akşamları yasadıığımız nçbet çok çok farklı. Farketmemen mümkün değil
Ağzını kitliyo dlini damağına yapıştırı gibi yapıyo suratının sekli gidio ve nefes almıo 2-3 sn
Yani elini sıkması falan titremesi sinirli olduğundandır diye düşünüyorum ama ben şunı anladım
Sırası gelmişken de yaZayım senin sayende
En iyi dr ANNE-BABA
Onların dr u biZiz gerçekten. Dr lara göre herşey normal. O bebek ya normal
Ben önceki sefer druma sorduğımda önemsemeyip nörologa gönderseydi belki ilerlemeyecekti
Kaldı ki ağzımla dedim. Bakın gitmem gerkşyorsa gidelim çocuk nörologuna diye yok yok dedi
Ama sunu çooook duydım6dr da dedi
Yoğun bakımda kalan bebeklerde olma ihtimali çok dha yüksekmiş
Ağlıo bakmıyorşar.doğuyo kimse yok yanında düşünsenize yalnız hissediyo kendini dünyaya gelir gelmez
Ben burayı okuyan hamişlet varsa sunu söylüyorım asla de larına normal ya da sezeryan doğum diye ısrar etmesinler
Hangisini dr u uygun görüyorsa onu yapsın. Ben çok pişmanım çok
yoğun bakımdaki bebeklerin çaresizce ağlayışları geldi gözümün önüne
Allahım hepsinin yardımcısı olsun sağlıklı bir şekilde, en kısa sürede annelerinin kollarında olsunlar.
kesinlikle bir çocuğun en iyi doktoru anne babasıdır
doktorlar bazen anlattığımız durumu tam anlamayarak basite alabiliyor
canım doğum şeklin için de, emzirme çaban için de kendini suçlama artık, sen doğru olduğuna inandığın şeyi yaptın...
bazı şeyler bizim elimizdeymiş gibi görünse de bizim elimizde değildir, yaşanması gerekiyordur yaşanır,
hiçbirimiz seçmediğimiz diğer seçeneğin sonucunun ne olacağını bilemeyiz
teşekkür ederim cnm saol.. kesinlikle doğru söylüyorsun bebeklerimizin en iyi doktoru biziz. bizim dr da tartıyor boyu ölçüyor normal sağlıklı deyip olluyor.. aslında onlar takip etmeli sormalı bize şöyle mi böyle mi diye. bizler nerden bilebiliriz ki bir sorun olduğunu. olsa bile konduramıyoruz işte evlat olunca..
bence sen de kendini suçlama normal doğum yaptığın için.. çünkü nolursa olsun normal doğum için zorlayan o kadar çok dr var ki..
mesela beni 18 saat beklettiler sezeryana alın dedim ama almadılar.. komşumu 20 saat bekletmişler sonrası sezeryan .. sanırım sukunetti onunda zorlu bir normal doğumu olmuş ilkinde.. yani kader sakın kendini suçlama. hem daha dur doktorlara saydırıcaz seni boşuna endişelendirip üzmüşler diyee.. inşallahhhhh:)) çok dua ettim ve herkeste ediyor.. seni ve aras paşayı seviyoruz..
evet canım benim ilk doğumu zor olan... Allah hepsinin cezasını versin, beni mahvettiler, sağlığımı, psikolojimi bozdular. O kadar doktorun içinde bir tanesi vicdanlı çıktı, yazık ki o da 20 saatin sonunda denk geldi.