2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
merhaba benım kızım 3. 5 aylık oldu gunduz uyutamıyorum aksam da saat 8 de yatıyor fakat gece cok kalkıyor ve bu 3. ayına gırdıgımız geceden berı boyle uyku duzenı ıcın neler yapıyorsunuz

bizim de henüz çok düzenli bir uykumuz yok, bazı günler sabahtan akşama kadar 15-20 dk kuş uykusu uyuyor, bazı günlerde sadece emmek için uyanıp tekrar uyuyor, gece uykularımız maşallah çok güzel akşam 10 gibi uyuyor gece 4-5 gibi bir kez uyanıyor emip tekrar uyuyor 7-8 civarı uyanıyor,
akşam hep aynı saatlerde 8:30-9 gibi yatırıyorum ama o inatla 10 dan önce uyumuyor

ilk çocukta oluyor öyle, zamanla geçecek, biraz sabır

maşallah kilosu güzel artmış, boy ilk 2 ay güzel uzuyor sonra biraz yavaşlıyor uzaması

Eylülüm ilk kahkalarını attı bugün çok mutluyumm :)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Allah kahkahalarını daim etsin prensesin

Aylardır sevincimizi, üzüntümüzü, korkularımızı hatta çoğu zaman, tanıdığımız, çevremizdeki insanlarla paylaşamadığımız en özel hislerimizi paylaştık,
şehrimiz farklı, tahsilimiz farklı, dünya görüşümüz farklı, yaşam standartlarımız farklı olsa da ortak kaygılara, beklentilere, benzer hislere sahibiz, çünkü anneyiz, kendi çocuğumuz için istediğimizi başkasının çocuğu için istemiyorsak anneliğimizden şüphe ederim. Tüm bebeklerimiz hep dualarımda Allahım hepsini sağlıklı, huzurlu, mutlu büyütmeyi nasip etsin, rızıkları bol, bahtları açık olsun. Aras' ımız bugünleri de atlatacak sağlıklı, mutlu bir bebek olacak inşallah.

benimki de sinirlenince elleri titriyor ağlarken, hele bir dakika geç kalsın isteği, kıyameti koparıyor asabi böcüğüm.

yoğun bakımdaki bebeklerin çaresizce ağlayışları geldi gözümün önüne
Allahım hepsinin yardımcısı olsun sağlıklı bir şekilde, en kısa sürede annelerinin kollarında olsunlar.

kesinlikle bir çocuğun en iyi doktoru anne babasıdır
doktorlar bazen anlattığımız durumu tam anlamayarak basite alabiliyor

canım doğum şeklin için de, emzirme çaban için de kendini suçlama artık, sen doğru olduğuna inandığın şeyi yaptın...
bazı şeyler bizim elimizdeymiş gibi görünse de bizim elimizde değildir, yaşanması gerekiyordur yaşanır,
hiçbirimiz seçmediğimiz diğer seçeneğin sonucunun ne olacağını bilemeyiz

evet canım benim ilk doğumu zor olan... Allah hepsinin cezasını versin, beni mahvettiler, sağlığımı, psikolojimi bozdular. O kadar doktorun içinde bir tanesi vicdanlı çıktı, yazık ki o da 20 saatin sonunda denk geldi.

herkese gunaydin.
uzunca bir sure kv ler yanmdayd. cok yardimci ldular sagolsunlar...antepten izmire dnerkende beni adanaya annmlerin yanna biraktilar...serdar antepte kaldi...ohhh 1 hafta kafa dnlediiii..ben ise adanada cok yoruldum.
annmler hic aycayi kucagn alamiyolar hemen belleri agriyor....dun serdarin gelisni iple cektim ama o da husrannnn.

tamamm bebege bakti ama bana nden ilg gostermiyosun deyince bir tartisma koptu....vay efendim uzaktan gelen omus bn gostermelimisim...soyle boyle..
simdi küsüz.annemlerdeyiz...yataklarmiz odamizda ayrii..konusmuyorumm..
kalbm kirildi.bn iki cocukla oyle ugrasiyorummm...n var yani ilk ilgiyi gostersen..
zaten moralim bozuk..oglm cagan ayc dogdu dogali 1kilo zagifladi..ilgilenemedm hic....yemegini hep bastan sagma yiyor...ayca desen surekli kucak istiyor...gec uykularmz bolunuyor....vallla cok alindim.
bilmiyorum kizlar abartiyor muyum...

ayca nn uyku duzn de oturdu...genel yatis aksam 8 kalkis 6.30.
tabi aralarda emmeye kalkiyor...
gunduzde max.2 saat uyanik kaliyor her iki saatin sonunda uyku istiyorrr...biraz uyuyor kalkip bi daha iki saat snra uyuyor...

bu arada bir nda emzig alustirablmeyi basardimmmm...emzik n rahatlikmissss.
buyukler "bir emzik 40 bakandan iyidir"derdi...ne kadar dogru bir lafmis....

Son düzenleme:

Yalniz degilsin cnm.bizimkide ozellikle aksamlari cok agliyor son bir haftadir.
Buyudukleri icin uykulari azaliyor galiba kizlar dun dortte kalkti ben isten gelince aksam dokuza kadar uyumadi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya ama bu kadar çok mu ağlıyo sanki çok canı acıyomuş gibi ya da çok korkmuş gibi ağlıyo sizin ki de öyle mi? hele gündüz hiç uyutamıyorum ya toplasan bi saat uyumuyo

ya ama bu kadar çok mu ağlıyo sanki çok canı acıyomuş gibi ya da çok korkmuş gibi ağlıyo sizin ki de öyle mi? hele gündüz hiç uyutamıyorum ya toplasan bi saat uyumuyo

Sabahtan beri salliycam diye cnm cikio yatirmak bir dert sallamak ayri dogru durust uyudugu yok
Aglayinca yirtior kendini resmen atese atmis gibi

Aşağı yukarı burda herkes bu sorunları yaşıyor çok normalboşver git eşinin gönlünü al yoksa onlar ne yaparsan yap geri adım atmazlar senin canın dahada sıkılır.arkadaşımın meşhur bi lafı var adamın yemini suyunu eksik etme senden iyisi yokanladın sen onu
Onun yemi suyu bir hafta eksik kalmış

kizlar benim minagimin eli hep basinda surekli saclarini yoluyor basini kasiyor yuzunu ciziyor eldiven takiyorum yaliyor islaniyor sizinkilerde sacini yoluyorlar mi?

Cnm eldivenleri cikarin artik dedi doktor bu ayki kontrolde
Ellerini agzina sokmaliymis bende senin gibi yuzunu ciziyor ama dedim doktorda bisey olmaz cikar dedi
Gercektende tirnaklari agzinda islandikca yumusadi
Simdi sadece uzadiginda ciziyor
Bir dahaki ayimizda ayaklari kesif ayi olacakmis kizlar ayaklarini agzina sokmaya calisacakmis kuzular

Sabahtan beri salliycam diye cnm cikio yatirmak bir dert sallamak ayri dogru durust uyudugu yok

aynen anlattığın gibiyiz bizde bu aralar peki bişe daha sorcam benim ki mamayla besleniyo bu aralar çok iştahsız yemek istemiyo çok ağlıyo . senin bebeğin anne sütü mü alıyo var mı böyle bi huyu bi haftadır başladı bizde önceden hiç yoktu bazısı diş hazırlığı diyo biberonu ısırıyo parmağını ısırıyo çok salyası var aklım karıştı diş etleri fazla kızarmamış ya da ben mi anlamıyorm acaba

ya bebeğimin huzursuzluğu yetmiyomuş gibi bi de eşimle çok bozuğuz bu aralar eve geliyo biraz bakıyo sonra ya telefon ya bilgisayar çocuk yırtılıyo umursamıyo bile bişe söylesem sinirleniyo neden böyle anlamadım herkesin eşi böyle mi oluyo doğumdan sonra yoksa benim ki ne mi özel bu şey.?

Aynen kızlar yaa 3 ay bitince düzelicek diye beklerken daha kötü oldu katıla katıla ağlıyo resmen ya. Bi ara düzelir gibi oldu sonra iyice cozurttu. Eskiden kucakta geZinince susuyodu en azından şimdi o da kar etmiyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kusura bakma canim ancak yazabildim nette sorun vardi giremedim de. Evet bende çok geç kaka yaptigi için kokabilecegini düşündüm doğru diyorsun.

Erkek bebekler kızlardan daha hareketli cikiyor galiba:))

Valla canim bi tek seninkimi boyle bilmem ama beninkide kendini öküze bagladi resmen bence herkesin kocasidir boyle tuhaflasan. Benim Esim bi is yapmak için oğlumu ona vermedikçe bakmiyo yatip dinlenemiyorum yani. İsten geliyo hemen PC. Bu bi süreç sanirim

Uyurken felan dönmüyor ama altını açarken dönüyor sağa sola. Bende şunu merak ediyorum sizinkiler seslenince dönüp bakıyo mu?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ahmedde öyle uyurken yansa sirt ustu donuyo sadece:) altuni açarken dönüyor daha çok :))

Yok canim öyle adini söyleyince bakmiyoda şöyle bi durum oldu gecende pusette cingirakla oynatiyodum agladi aldim kucagima sol tarafa bakiyodu sağ taraftan ben cingirak salladim sağ tarafa bakti. Ya tevafuk oldu yada sesi tanidigi için vakti bilemiyorum anlamlandiramadim

maşallah Ahmed Yasin e , bizim kız henüz kendini kaldıramıyor ama dün düz yatırmıştım, geldiğimde çapraz yatıyordu, sanırım dönüyor:)

Ayyy evet evet donuyodur. Ahmed öyle yapa yapa kaç tur atiyo esimle arama koyuyorum ahmedin aglamasina bi uyaniyorum Ahmed yan dönmüş tire gibi olmuş:)))

Bende mamayla besliyorum 3. Ay bittiginden beri istahsiz mama yedirirken birde uyuturken kan ter icinde kaliyorum zaten zayif gecen ay 100 gr aldi bakalim bu ay kac gr almis aglamasi cok degisti yenidoganken bu kadar aglamiyordu salyasida cok elimden agiz mendili eksik olmuyor birde tukuruklerini kesfetti puskurtuyor oynuyor onlarla dr erkek bebeklerde tukuruk bezlerinin daha hizli cakistigini solemisti normalmis

Esracım bu aralar hepsine birşeyler oluyo
Bizde dün çok fena girdik birbirimize. Biz mi hassasız onlar mı çok rahat unursamaz anlamadım
Sinirimize hakim olmamı lzm ama nasıl hangi destekle çok merak ediyorum
Azıcık anlayış bekliyoruz azıcık şefkat. Ama çok geliyo bizim heriflere

Ayrıca maşallah kızını okuyunca başımı vuracak taşlar aradım
Benimki gündüz 2saat uyuo toplam
Gece de 1 den önce aslaaaaa yatmıo. Max 7ye kadar. O da kaç kere uyanarak
Ben bu işi bilmiyorum sanırım. 2. Çocuk hayallerde kalsın

Arası mı tarif ettin:)) bana öyle geldi de:))
Tıpkısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…