canım k.bakma hemen yazamadım.10 gün alma 5 er 5er al hafta sonu rapora gimesin.2 defa sğlık ocağından aldım ama farklı doktorlardan bi kere devlette KBB den aldım bugğnde özeldeki KBB dn aldım.doktor neyiniz var deyince eşim gülerek bişeyimiz yok dedi doktorda kaç gün rapor istiyorsunuz dedi.ben utana utana gitmiştim çok şaşırdım ama bebiş yanımızdaydı bellki acımıştır halime:)
merhaba canım. şimdi iyice kafam karıştı. bize de kısırlık olur demişlerdi. ondan acele ediyorduk. eşim bu konuda uzman başka bir doktordan randevu almış bizde perşembe günü gidicez. aynen bunları da anlatıcam doktora valla insan ne yapacağını şaşırıyor. her doktor kendi kafasına göre bir şeyler söyluyor. olan bize oluyor. çok sağol canım bilgilendrmen için bakalım bu doktor ne dicek ona göre yazarım ben de arkadaşım.
anladm cnm evt saol bebekle gitmk mantikli:)
esime dyrm 5 5alalm ama almk okula ulastrmk zor olur dedi izin alamyo pek sora bakariz duruma gore dedi
sen araligin basnda mi dogrdn erken bitms iznn
Bide çok komik ama bebeğim yanağımı bile emiyor, önüne gelen herşeyi emiyor da birtürlü benim memeyi emmek istemiyor:)Eki Görüntüle 1044774
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canolar burda herkes benim hikayeyi bilir:))Benim oglumda memeyi acinca basiyo cigligi uykuluyken de emmiyo dort aylik oldu hala deniyorz emzirmeyi anne sutunu iciyo ama emmiyo cok zoruma gidiyo benim
Bizim doğduğımzdan beri hapsuruk öksürük burun akıntoso varBayanlar 78 gunluk oğlum var her gun hapşırır. Hasta falan degılız .. Aranızda boyle olan varmı yardım lutfen acaba alerjık bır seymıı :44::44:
derler bacım derler ben büyük oğlumda 5 ay sağarak verdim ama sütümün de bi de kalitesi düşüktü mama da vermek zorundaydım mama verdiğimi gören biri mama daha kolayına geliyo tabi demişti ben de hıııı dedim çıkarıp hemen emzirmek varken su ısıtıp mama hazırlayıp bide içiceği kadar soğutmak emin ol daha kolay demiştim hele bi de gece yarısı daha kolay oluyo demiştim herkes herşeyi iyi biliyo bekar erkek bile mama yediğini görünce anne sütünün faydalarını anlatmaya başlıyo kime neyse.. kimseyi takma...
Arkadaslar oglumu banyoya nadil alistirabilirim yikiyo ortalihi bizim gibi olan varmi
İLK ÇOCUĞUMDA anne sütü diye direttim mama vermedim çok çok pişmanım o zaman nasıl yemesi zayıfsa şimdide öyle.ama bunu hem emziriyorum hem mama veriyorum. bizimde mamayla aramız yok biberon tutamıyo kaşıkla hep döküyor birde kilomuz biraz düşük bende mamanın içine bir tane(30cc) cici bisküvisi koyuyorum adam şappur şuppur yiyor onu ..hemde hiç dökmeden üstüne birde emziriyorum öncesinde emmemişse..son 11 günde 300 gr almış..buna vereceğim ne olursa abisinde çok çekiyorum hala en azından miniğimiz yesin..
çok çok değişkeniz bir bakıyorum çok güzel emiyor bir bakıyorum emmemek için resmen kafasını griye atıyor çığlık çığlığa artk zorlamıyorum..:26:
Canolar burda herkes benim hikayeyi bilir:))
Siz gene şükredin çnceden emmiş
Ben doğduğundan beri nbir kere veremedin mememi
Meme ucumdan da kaynaklı ama eşimin bi akrabası şak diye emdi beni
Her4saatte bir sağarak veriyorum çok çok zor
Öyle konuşan etrafımda onca insan var ki onlar yüzünden depresyona girdim ben ve oğlumu zorladım emsin diye
Şimdi oğlumda sinirden kaynaklı evlerden ırak bi hastalıktan şüphe ediliyo. Aman diim benim gibi takmayın kızlar
Bizim doğduğımzdan beri hapsuruk öksürük burun akıntoso var
Kokuya güneşe allerjisi var. Değişik hava atmosferine. Bunu sen deneyerel anlarsın
Mesela odadan odaya geçince oluyor mu güneşe çıkınca parfum sıkınca.
Ayrıca eşim ve bende allerjihastasıyım. Genetik olduğunu demişti dr
Bizde de ilk ay öyleydi. Kendi yıkanma sıcaklığımda yıkıodum çok ağlıyordu
Artık resmen ılık suyla yıkıyorum bayılıo çıkarken ağlıo:)
Bazı bebekler serin suyu sevio bence
Yok canım kendim biraz daha güzel görünecğim diye ufacık bebeğimin rızkından almam tabiki... Süt allerjimiz var diyet derken yeme listesini kasttetmiştim... Zorunlu olarak bazı gıdaları yiyemiyorum... Benim bebeğim düşük kilolu doğdu zaten(2550g) doktorumuzun söylemine göre 3. Ayda 6000 g dolaylarında olması gerekirken benim kızım 5200 g dı... Allerjiden dolayı zaten gelişim geriliği riski var o yüzden daha fazla kilo alması iyi olurdu... Ben similac hipp vs. Herhangi bir normal mamayı içeriğinde bulunan inek sütünden ötürü kullanamıyorum... Özel mama kullanmak zorundayım onların da tatları gerçekten berbat.. Yenecek gibi değil o yüzden kızm da reddediyor... Anne sütü daha tatlı geldiği için hep mememi emmek sitiyor... Doğduğu günden beri biberna alışkındı.. Başlangıçta aptamil kullanıyorduk zaten... Biberonla gayet iyi beslenen bebek şimdi mamanın tadından dolayı biberona karşı ön yargı geliştirdi... Biberonun markadı yada ucuyla alakalı değil bizim problemimiz...
Listeyi aldım çok teşekkürler. Özelden Msj atamıyorum Msj sayım 25 olmadığı için(( biber salçasınıda kullanamıyormuyuz hurmadan bende fayda görmüştüm birde kuru incir süt yapıyor onu yememizde bi sakınca yoktur inşallah ayrıca ben bu 5 gün boyunca kuzu eti ,tavuk hiç yemedim.yiyebileceğim için sevindim :)))bu listeyi 10 gün uygulayım geçmezse bizede Doktor yolu gözükür .inşallah en kısa zamanda alerjiden kurtulur bebeklerimiz ........
Anladım canım benim kızımda 3. Ayda 5200 dü 4. Ayda 6000 oldu sağlıklı olsunlards kilo sonradan da alınır gelişim geriliği olacağınınsanmam öyle şeyler düşünme
Ek gıdaya başlayınca belki daha çok yer ne zsman geçermiş bu süt allerjisi?
Benim kızımda mamaları çok srvmiyor zorla içiyor bu ara hipp i seviyor ben dün ev yoğurdu tattırdım bayılarak yedi kaşık daha cazip gelecek sanırım
Eğer sütün yeterli gelmediyse bebeğin küçük doğduysa ve ememediyse pompa ile süt çekip bebeğine vermene rağmen o süt artmıyorsa sen de mama vermek zorunda kalırdın canım ayrıca mamalara düşman değilim yoksa anne sütü alması gereken vitamin ve mineralleri gayey güzel mamadan da alabilir onlar da besleyici anne sütünü de ne kadar çıkıyorsa şifa niyetine veriyorummaşallah kızışkona kilosu da boyu da çok güzelsenin de gözünaydın
ilk doğumumda doktor "rahmin eski halini alması 2 yıl sürer, 2 yıl hamilelik yok" demişti
Allah kimseyi evlat acısyla sınamasın, yavrusunu kaybeden anne babalara sabır versin
bizimkinde yok mukus :44: ilk 2 ay ara ara az miktarda oluyordu ama artık hiç olmuyor
bence bizler kadar incelemiyorlardı çişini kakasını, orasını burasını
geçmiş olsun özge. Allah yardımcınız olsun
oy kıyamam, yoktur inşallah öyle bişiy, Rabbim bütün kuzulara sağlık versin. Dualarımdasınız
merak etme canım bebeklerin başları vücutlarından daha sıcak, el ve ayakları daha soğuk olabilir normaldir,
ateşini ölçtüğünde normal çıkıyorsa ateşi yoktur
benim bebeğimin de saçları dökülüyor, ilk saçları dökülü
Allah kolaylık versin canım, diyet yapmak çok zor
ben de şekerden dolayı hamilelik boyu diyet yaptım, hamilelik sonrası şeker geçmedi, artık şeker hastasıyım... ama çokta dikkat etmiyordum nasıl olsa artık zararı sadece banaydı, karnımda benim yediğim şekerli gıdalardan dolayı tehlikede olan bir bebek yoktu, doğumdan sonra gaz yapan şeyler hariç herşeyi yedim, sonra sizlerin süt allerjisi nedeniyle yaşadığınız sıkıntılara üzülürken acaba benim bebeğimde de var mı diye yediklerimi takibe aldım, çok şükür kakası mukuslu değil, kan da yok ama yüzünde egzama var, sonunda deneye deneye bebeğimin egzamasını artıran birkaç gıda buldum bunlardan biri çikolata ve ben yine çikolata yiyemiyorumama olsun yeter ki bebeğim iyi olsun
çok delikli biberon, bebeğin anne sütünü tamamen bırakmasına sebep olabiliyor, eğer sadece biberonla beslenmiyorsa küçük delikli biberonlar daha uygun
benim bebeğim de geçen ay 700 gr aldı, bildiğim kadarıyla ayda 600 gr alması yeterli, sadece kilo alsın diye mama verilmesini pek doğru bulmuyorum açıkçası, bu yüzden de mama vermiyorum bebeğime.
canım bugün öğrendiğimden beri defalarca okudum, aklıma geldikçe de okuyacam.
3 aylık sağlık ocağı izlemimizde aşıyla ilgili birşey söylemediler, ben de bebek 6 aylık olduğunda yapılacak diye hatırlıyorum hiç sormadım bile
acaba unuttular mı ki :44:
benim oğlumda da 15 gün kadar önce kırmızı bir kabartı oluştu
hay ağzına sağlık, ben de bu oğlan niye sadece 700 gr aldı acaba iyi beslenmedim de sütümün kalitesi mi azaldı diyordum,
benim ki de çok hareketli maşallah.
hımm doğru okula götürmek sıkıntı ama benim eşim polis gececi.doktordan sonra okula gidip bırakıyoruz bi sıkıntı olmuyo.yakınlarda oturan öğretmen arkadaşın varsa ertesi gün onunla da gönderebilirsin ben 9 unda doğum yapmıştım canım bu 4 .raporum:)2 rapor daha alıp başlıcam 10 gün de seneye bırakıcam nolur nolmaz.
evlilik çocuktan sonra bozuluyor diyo doğan cüceloğlu trt1de iyifikirde konuşuyo dinleyin
Eğer sütün yeterli gelmediyse bebeğin küçük doğduysa ve ememediyse pompa ile süt çekip bebeğine vermene rağmen o süt artmıyorsa sen de mama vermek zorunda kalırdın canım ayrıca mamalara düşman değilim yoksa anne sütü alması gereken vitamin ve mineralleri gayey güzel mamadan da alabilir onlar da besleyici anne sütünü de ne kadar çıkıyorsa şifa niyetine veriyorum
Tok açın halindem anlamaz ama :)
Canım benim randevumuz yarın saat 11 de nasipse bakalım ne dicek yazıcam hemen sana aklımda :)Arkadasim naptiniz götürdunüzmu bebişi doktora
kaçıranlar için özetliyim
kadın anneliği doğum anında başlıyormuş sevmeye hayatını feda etmeye. Ama erkek babalığı 1yıl sonra anlıyomuş.İş kadına düşüyomuş Oğlum demycekmişis bi elimiz de kocamızada oğlumuz diyckmişiz hayatım bebeği biraz tutarmısın mamasını verrmisin diyckmişiz harika bi babasın diycekmişiz.yani bebek olunca kocanızı unutmayın diyor.
ama kocalara da bişeyler söylenmeli dimi ama.Hem bebekle ilgilencez bi de kocayı pışpışlaycaz yani iki bebeğimiz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?