2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

anladm cnm evt saol bebekle gitmk mantikli:)
esime dyrm 5 5alalm ama almk okula ulastrmk zor olur dedi izin alamyo pek sora bakariz duruma gore dedi

sen araligin basnda mi dogrdn erken bitms iznn

Arkadasim naptiniz götürdunüzmu bebişi doktora

anladm cnm evt saol bebekle gitmk mantikli:)
esime dyrm 5 5alalm ama almk okula ulastrmk zor olur dedi izin alamyo pek sora bakariz duruma gore dedi

sen araligin basnda mi dogrdn erken bitms iznn

hımm doğru okula götürmek sıkıntı ama benim eşim polis gececi.doktordan sonra okula gidip bırakıyoruz bi sıkıntı olmuyo.yakınlarda oturan öğretmen arkadaşın varsa ertesi gün onunla da gönderebilirsin ben 9 unda doğum yapmıştım canım bu 4 .raporum:)2 rapor daha alıp başlıcam 10 gün de seneye bırakıcam nolur nolmaz.

Benim oglumda memeyi acinca basiyo cigligi uykuluyken de emmiyo dort aylik oldu hala deniyorz emzirmeyi anne sutunu iciyo ama emmiyo cok zoruma gidiyo benim
Canolar burda herkes benim hikayeyi bilir:))
Siz gene şükredin çnceden emmiş
Ben doğduğundan beri nbir kere veremedin mememi
Meme ucumdan da kaynaklı ama eşimin bi akrabası şak diye emdi beni
Her4saatte bir sağarak veriyorum çok çok zor
Öyle konuşan etrafımda onca insan var ki onlar yüzünden depresyona girdim ben ve oğlumu zorladım emsin diye
Şimdi oğlumda sinirden kaynaklı evlerden ırak bi hastalıktan şüphe ediliyo. Aman diim benim gibi takmayın kızlar

Bayanlar 78 gunluk oğlum var her gun hapşırır. Hasta falan degılız .. Aranızda boyle olan varmı yardım lutfen acaba alerjık bır seymıı :44::44:
Bizim doğduğımzdan beri hapsuruk öksürük burun akıntoso var
Kokuya güneşe allerjisi var. Değişik hava atmosferine. Bunu sen deneyerel anlarsın
Mesela odadan odaya geçince oluyor mu güneşe çıkınca parfum sıkınca.
Ayrıca eşim ve bende allerjihastasıyım. Genetik olduğunu demişti dr

Arkadaslar oglumu banyoya nadil alistirabilirim yikiyo ortalihi bizim gibi olan varmi

Bizde de ilk ay öyleydi. Kendi yıkanma sıcaklığımda yıkıodum çok ağlıyordu
Artık resmen ılık suyla yıkıyorum bayılıo çıkarken ağlıo:)
Bazı bebekler serin suyu sevio bence

Aynen cnm ya bende cok zorlamiyorm anne sutu verecem diye bebegimi ac birakacak degilim herhalde bazi doktorlarda insanlarda cok biliyolar yok sutun yetermiste yok mama vermek kolaymista bilmem ne neresi kolaysa iskence gibi isisini muhakkak ayarlamalisin da biberonu ii ce strilize etmelisin de gercekten cok basit ben mama yapmaya gittigimde oglum patliyo aglamaktan icerde biberonu iyice yikayip mamanin isisini ayarlayana kadar bi de bu aptamil cok kopuruyo biberonun kapagini acip biraz bekletmezsem o kopurtuler gaz yapiyo cocuga kimseye uyma cnm bebegin sagligi en onemlisi

Bende sagarak verdim malesef cnm benim oglum asiri sinirli asiri bazen meme ucuyla bes dk tuttugu oluyodu sonra yine cigligi basiyo kendini parcaliyo resmen memeye koyunca. Bana da ozellikle kaynanam cok baski yapti cok zorladim emsin diye bazen esimde oyle yapiyodu diye ac kaldigi oluyodu oglumun cok pismanim onlara uydugum icin

Anladım canım benim kızımda 3. Ayda 5200 dü 4. Ayda 6000 oldu sağlıklı olsunlards kilo sonradan da alınır gelişim geriliği olacağınınsanmam öyle şeyler düşünme
Ek gıdaya başlayınca belki daha çok yer ne zsman geçermiş bu süt allerjisi?
Benim kızımda mamaları çok srvmiyor zorla içiyor bu ara hipp i seviyor ben dün ev yoğurdu tattırdım bayılarak yedi kaşık daha cazip gelecek sanırım

Ben biber salçası kullanmıyorum.. Tüm yemeklerim salçasız... Hurma yasak dediğim gibi... Hurma yasaklanınca kuru incir yedim ben de kakamızda kan olmadı ama sanki suratında ufak ufak kırmızı sivilceler oluştu gibi geldi bana kesmiştim... Deneme yanılma yapabilirsin olmadı... Tabi tamamen düzeldikten sonra... Kuzu eti evet doktor çok da öneriyor mutlaka tüket diyor... Tavuk da sıkıntısız... İnşallah kurtuluruz dediğin gibi çok zor çünkü...bize zorluğunda değilim de çocuk için sıkıntı malesef(

Doktorun öngörümüne göre (allerji seviyesine göre çocuktan çocuğa farkediyor) 2.5 yaşına kadar devam edermiş... Bizim ek gıda dönemimiz bakalım nasıl olacak... Bir iki meyve sonra da çorba denenecek... Yoğurt olayımız bizim şimdilik imkansız malesef(

Eğer sütün yeterli gelmediyse bebeğin küçük doğduysa ve ememediyse pompa ile süt çekip bebeğine vermene rağmen o süt artmıyorsa sen de mama vermek zorunda kalırdın canım ayrıca mamalara düşman değilim yoksa anne sütü alması gereken vitamin ve mineralleri gayey güzel mamadan da alabilir onlar da besleyici anne sütünü de ne kadar çıkıyorsa şifa niyetine veriyorum
Tok açın halindem anlamaz ama :)

arkadaşla yollaycam artık dediğin gibi.Benim eşim de öğretmen o yüzden sıkıntı oluyo biraz. ben 28inde doğurdum dönemi kapatacam inşallah zaten çocukların öğretmenleri var başlarında benim için de bu vakitte başlamak zor olucak eylülde başlamak en güzeli

evlilik çocuktan sonra bozuluyor diyo doğan cüceloğlu trt1de iyifikirde konuşuyo dinleyin

kaçıranlar için özetliyim

kadın anneliği doğum anında başlıyormuş sevmeye hayatını feda etmeye. Ama erkek babalığı 1yıl sonra anlıyomuş.İş kadına düşüyomuş Oğlum demycekmişis bi elimiz de kocamızada oğlumuz diyckmişiz hayatım bebeği biraz tutarmısın mamasını verrmisin diyckmişiz harika bi babasın diycekmişiz.yani bebek olunca kocanızı unutmayın diyor.

ama kocalara da bişeyler söylenmeli dimi ama.Hem bebekle ilgilencez bi de kocayı pışpışlaycaz yani iki bebeğimiz var

Papatya sanada çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda oğluna şifa versin.bende bebeğime sarılık olduğundan 2 ay kadar sağarak süt verdim kızım hep meme istiyordu hemen etrafımdaki insanlar bu çocuk aç doymuyor sen mama ver diyerek psikolojik baskı uygulayanlar olmadı değil ......insan ister istemez etkileniyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar özellikle buraya üye olmamın sebebi kaç gündür okuduğum, bebeklerin memeyi reddetmesi olayıdır.
Bir yakınımında başına gelmiş bir olay.cocuk 4. aya kadar güzelce emerken bir anda memeyi reddetmeye başladı.annesinin memesini görünce çığlığı basıyordu.meme için kucaga alındıgında o pozisyonda kıyametleri koparıyordu.
nedeni bu aylarda bebeklerin çevreyi algılaması artıyormuş.memeye tam alışamadıklarından ve dikkatleri dağıldığı için memeden soğuyorlarmış.büyük bir çaba ile bebek tekrar memeye döndü.şimdi yapılacakları söyleyeyim..

1..bebegi emzireceğiniz yerin sessiz ve loş ışıklı bir ortamda olmasına özen gösterin..

2..bebek memeyi emmek istemiyorsa o anda ağlamaya başladıysa sakın inatlaşmayın. Daha inada binerse hiç emmez..normal kucak pozisyonuna alıp sakinleşmesini sağlayın..

3..bebek emmek istemiyorsa demekki daha gögsünüzü tanıyamamış. Daha anne kokusuna tam olarak alışmamış demektir. O yüzden emzirdiğiniz memenizi komple omuz bölgeside dahil olmak üzere açın..
4.. bebegin eli yumuk ve gögsünüze uzak ise gögsünüze değdirin. Ellerini sevin.başını okşayın. Bebek emerken terledği için başını okşayarak hafice üfleyerek serinletin..

5. bebek tokken bu denemeleri yapmayın.en az 2 saat aç olduğunda emin olun.

Not: bebek hiçbir şekilde emmiyorsa mama kesinlikle vermeyin. Uyutmaya çalışın.uyuma evresine geçince hemen emzirin. Bu dönemde uyanır uyanmaz daha uykusu açılmamışken hemen emzirin.zaten uykusu açıldıgı zaman kendisini memede görüp alışma evresine girecek.

Not: kesinlike sabırlı olun.mutsuz olmayın.siz stres ederseniz bebek onu hisseder. Bebek sakinleştiği zaman keyfi yerindeyken ara sıra memeyi vermeyi çalışın.hatta bebek emmiyorsa bile memenizi açıp gösterin bebege ( bu özellikle memeyi görüp çığlığı basan bebekler için görsel bir tanıtım oluyor)

Not: eger bu dediklerimi yaparsanız 3, 5 günde bebek tekrar memeye dönüyor.. önemli olan bu süreçte bebekleri aç bırakmadan tekrar memeye döndürmek..

Not:geceleri eger hiç kalkmıyorsa sadece mıkırdaniyorsa bile hiç konuşmadan göz teması kurmadan bebeği emzirip tekrar yerine koyun. 2 3 sefer tekrarlayın. Amacınız uykudayken bol bol anne sütü vermeniz.

İnşallah memeyi reddeden bebekler tekrar memeye döner. Amacınız bebeğinize memenizi sevdirmeniz olsun.gerisi zaten gelir..

Son düzenleme:
Mrb arkadaşlar hatırlarsanız 10 gün önce kanlı kaka ile ilgili sorunlarımızı yazmıştım bi yandan süt alerjisi diyeti yapıyorum bi yandan doktorun amipli dizanteri için verdiği ilaçları kullanıyoruz ve başlar başlamaz kakadaki kan kesildi sanırım amipti süt alerjisi teşhisi konup kan geçmeyenler amipli dizanteriyi doktorlarına danışsın çünkü tahlillerde çoğunlukla çıkmıyormuş bizmese çıkmamıştı haftasonu doktora kontrole gideceğiz bakalım ne diyecek

Tok açın halinden anlamaz belki ama ben anlarım :) Bu benim ilk bebeğim değil, ilk çocuğumda öyle şeyler yaşadım ki belki de buradaki hemen hemen bütün sorun yaşayan anneleri az çok anlayacak tecrübem oldu. İlk doğumumu ve yaşadıklarımı daha önce birkaç kez yazmıştım, önceden okuyan arkadaşlarım kusura bakmasın, tekrar anlatıcam.

İlk çocuğumu 42 hafta hamilelikten sonra bir devlet hastanesinde 20 saat çırpınmanın sonucunda zorlu bir normal doğumla dünyaya getirdim. İçeride dışarıda bir dolu yırtığım, kesiğim, onlarca dikişim vardı. Yaklaşık 1 saat dikişim sürdü, 3 kez o patladı doktor tekrar dikti. Hastanede refakatçiye izin verilmiyordu ama benim refakatçim vardı, çünkü doğum odasından çıkarken doktor, görevlilere "bunun yanında refaktçi kalsın, yerinden kalkamaz" dedi. Evet kalkamadım, tam 4 ay yanım üzerine oturdum, dik oturamadım. Öyle doğum yaptım ertesi gün ayağa kalktım durumu olmadı bende. Doğumdan sonra emzirmeye geldi sıra, bebeğim göğsümü tutamadı, açlıktan ağladı saatlerce, doktorlara süt yok mama verelim dedik, emzir süt gelecek dedi, bebeğim ememedi süt gelmedi, sonunda şekeri düşmesin diye şekerli su verdiler, sonra 2 kişinin bütün gücüyle sıkmasına rağmen göğsümden süt çıkmayınca mama ver dediler, emzirmeme ve sağmama rağmen 5 gün sütüm gelmedi, geldiğindeyse çok azdı bebeğime yetmiyordu, sürekli ağlıyor diye götürdüğüm doktor bu bebek aç dedi, yeni emzirmeme rağmen. Tekrar mamaya başladık mecburen. hep ilaç niyetine oldu sütüm, hiç artmadı, sonra bebeğim biberondan kolayca gelen mamaya alışıp emmeyi tamamen bıraktı. Sağarak verdim çıkan sütü ama kızım 4 aylık olduğunda tamamen kesildi sütüm. Bu süreçte her mama hazırladığımda kendimi eksik hissettim, bebeğim emmek istemediğinde kendimi reddedilmiş hissettim, sen niye boşsun, ne işe yarıyorsun diye göğsümü dövdüm, saatlerce ağladım. Neden emzirmiyorsun sorularına, emzir gelir baskılarına, mama kolayına geliyor suçlamalarına maruz kaldım. Kızım 2 yaşlarındaydı birgün bebeğini emziren bir kadın gördü, öyle merakla baktı ki... ne yaptıklarını anlayamadı, öyle yanlarında durup onlara baktı o anki üzüntümü anlatamam, yavrum herkesin anne sütünü daha yeni bıraktığı yaştaydı ama anne sütünün ne olduğunu, nasıl olduğunu bile hatırlamıyordu. Şimdi kızım 4 yaşında yemesi, içmesi hep zorla, yeni tatları denemeyen, sevdiği yiyecekleri bile biri ağzına annesi tıkmazsa yemeyen, hazırcı bir çocuk. Sağlığı iyi çok şükür ama ne kilo atıyor ne boy uzuyor.

Mesajından anladığım kadarıyla önceki mesajımla seni kırmış ya da kızdırmışım, böyle bir durum olduysa özür dilerim, çünkü asla yavrusu için çırpınan bir anneyi kırmak istemem. Bebek ememiyorsa ya da emmiyorsa, gerekli tartıyı almıyorsa, emmesine rağmen açsa, biberon da kullanılır mama da verilir. Benim düşmanlığım, sadece anne sütü alarak ayda en az 600 gr alan, açlık belirtisi olmayan bebeklere, şişmanlasın tombul olsun diye verilen mamalara.

Çok doğru canım biz de ilk zamanlar yaşadık sıkıntılar çaktırmadan bunalıma giriyorlar düzenleri kaçıyor hayatlarının ekseni değişiyor. Aynen ben de ole yaptım esimede bebek gibi davrandim. Biraz yorucu biz kadınlar için ama meyvesini alıyorum suan:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…