- 4 Ocak 2009
- 4.215
- 21
- 358
kızlar bebişleri nasıl uyutuyosunuz ?
ben geç kalmadan kendikendine uyumaya alşsın istyrm özelikle gece vuykusuna yatrrken.. biraz araştırdım yöntemleri denemeye bşlyccğm ilerde zorlnmym diye.Sizde bana dstek oluun beraber yapalım deneyimlrermizi paylaşlım
şuan zaten belli bi yöntmmz yok çognlukla emrk uyuyo onun haricinde kucğmda uyuyo siz neler ypysnz
ben 3 ayin sonnda emzige alisrtirdim,oglmu bir turlu alistiramamistimmmm..
hemde hic hesapta yokken alisti emzigr...banyo sonras giyinirkn cok agliyorduu katiliyordu hatta o arada emzigi verdimm ..cuk cuk cukk :))))
aldi inananamadm... ac oldugun biliyodum ama yinde tan 1 saa emzigi mmesini ona alismasini bekldm...
icim gitti tabi.ac c emiyo diyee .
snraku gunlerde hergun biraz biraz verdim ve boylelikle alisti mzige..
smdi mziriyorum.emzigi veriyorum kndisi uyuyor hatta
you tub e kapanmadan once muzik kutusu muzigi aciyodum gidiyodum odadan kapatiyodum isigida kendi kndne uyuyordu..
youtube n kapanmasi benide vurdu nlican
basiniz saolsun. Allah sabir versin
bizde cok hapsiryrz ilk zamanlar odum patlyodu hasta olcak diye ama yok toz fln hapsrtyo galiba
:) iyi fikir valla depresif gorunmk daha inandrci olur
daha ne kadar surecek hıç ıstemıyorum hapşırmasını çok korkuyorum alerjık mıyız dıye sankı bana oyleyız gıbı gelıyoo :44::44:sızın bu hapşırma konusunda bır bılgınız varmı acaba doktorunuz ne dedııı bazen doktorlar farklı seyler soyluyoo da ondann
Sen naptın böyle ya içim gitti canım benim ne çok şey yasamassın böyle Ama allaha çok şükür bebeğin sağlıklı zamanla yeme alışkanlığı düzelir ben kuzenime baktım hiç bişe yemiyodu oda mamayla büyüdü çünkü annesinin sütü gelmesine rağmen hiç bir zaman o sütü içemedi tiksindi o sütte ve 20 günlükken sütü kesildi ve 5-6 yaşına kadar hep yemek seçti peynir yemiyordu ama biz hep sevdirerek oyunliar oynayarak sevdirdik beni çok sevdiği için peynire halamın peynirini istiyorum derdi ve her farklı peynirde ilk lokmasını bak bunu yeni yaptım hadi puan ver bakalım diyerek yedirirdik şimdi 11 yaşında ve önüne gelen herşei silip süpürmekle kalmıyor 2. tabağınıda istiyor :)
Ayy cnm neler yasamissin ya cok zordur eminim benim oglumda hic tutmadi memeyi bende hep aglardim bi ise yaramadigimi hissediyorm bazen . Bazilari mama verdigimi gorunce bebegime bak bu biberon senin annen diyo o kadar zoruma gidiyo ki anlatamm zaten sen anlarsin beni eminim sana katiliyorm anne sutune karsi degiliz tabi ki ama bebegimizi ac birakacak kadar da vicdansiz degiliz anne sutu verecez diye cocugu mu yipratalim yani
Sükunet canim çok duygulandim yasadiklarini okurken Allah bir daha yaşatmak nasip etmesin. Yasayanlarinda yardimcisi olsun. Canim benim çok optum seni:))
bende 3 damla veriyorum tamm dogruymusm. cagan dayken multitabs kullamniyodum bn hic bilmiyorum bi sorim dedimmm.
ahmdn bacaklari nasil oldu duzelme var mi. bidahaki kont ne zaman tubisss..
ne mutlu canm pisiginiz gimis. gercekten bi bazn pisik zanndiyoruz ama aslinda mntar luyor.
islak birakmamay calis.
altini slnce bide tuv. kagidiyla kurulaa istersn..
simdi ben oyl yapiyorum..
ayyyy kizlarrr kilo alimimizz nerdeyse durd diyodm yaa 5900 -6 arasinda takildi demistm 15-20gundur..boyleydi. sn 5gndur tartmadim snirm bozulmasin diye bugun b tarttm 6300 lmuss. hadi 100gr onceki tarmalarima gore tulnu vardi ince...onu ciksam 6200gr cok mutlu ldummm
yksa cooook yavas kilo almaya baslmisti....
sukunettttt..
canimnm helalll sana cok gucl bir nsansn z sey yasammissnnn...alla bindan sonrasni acisiz mutl nasip etsnnn..
cmlemizeee...
doktor pek açıklayıcı konuşmadı sadece uyarı veriyo dedi ya toz ya üşüme heralde ben de tam bilmiyorum.Ama toza engel olamyrm süprdüğümn ertesi günü yine toz
inşallah bıter yaza
vaaay süprsin ben de bi müzik kutusu siparş ettim eşime yanına koymayı düşündüm rutin olştrsun diye benim istediğim melodi yokmuş gttrrz demişer lhala gelmedi bekliyorum.
ama maalesef oğlum telefonuma indirdiğim saç kurutma makinesi sesiyle uyuyo kolik yüzünden alıştı
emzik çok denedim sütümü sıktım üstüne yok almıyo sakız gibi çğniyobeceremedi bi türlü emziği bende bıraktım denemiyorum her sefernde kayntrtm temizliyrum sonuç yok bıraktım artık
Kiz aycanin boyu kaç cm Ahmed de 6300 du iki hafta önce ama ayça tombis duruyo:)) maşallah barekLlah yanaklar bıngıl bıngıl:))
Valla çok hafif bi düzelme var ama Dr a bu DEVİT olayini bide rasitizmi soracagim gittiğimde. 9 nisandan snra gidicez Allah nasip ederse. Dun farkettim sağ gözünün akinda bi sarilik var ustundede kirmizi benekler tahlil gerekebilir. Sizin ne zmndi kntrolunuz herşey yolunda mi?
Valla benimde aklimdan benim gibi olmuş geçti YAZDIKLARIni okurken :). Demkki sizlerin dualari sayesinde iyi kotu toparlandik. Saolasin canim:)). Ahmedin koligi eskiye nazaran çok çok iyi durumda. Sukrediyorum halimize. Artik yavaş yavaş oyunlardan anlamaya basladigi için oyalmk daha kolay oluyor. Bgn yatirdim beni görebileceği gibi actim supurgeyi ev supurdum valla:) giydiriyorum çulluyorum koyuyorum pusete balkonda camasir asiyoruz topluyoruz ne bilim iste canim bisiler yapıyoruz:)) bu sira uyku problemimiz var uykuda kalması dalmasi çok zor oluyor. 5-6 saat uyumuyo uykusu olsa da agliyoda agliyo meme veriyrym yok salliyrum yok. Galiba kolik bu şekilde dvm ediyor Allah yardimcimiz olsun.hani derler ya anlatsam roman olur benim hayatım da öyle diyebilirim, sadece doğumum değil, hayatımın nerdeyse her anı zorluklarla geçti, açlığı da bilirim, yoksulluğu da, kaynanayla geçinemeyeni de anlarım, evladını yalnız büyüteni de, işsizi de anlarım, güçsüzü de... sen buna nasıl dayandın dedirtecek onlarca anım vardır, 35 yaşındayım, şimdiden taşikardi, yüksek tansiyon, diyabet, böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunlarım var. Nispeten ufak çaplıları saymıyorum bile... Ama bugünüme şükürler olsun, iki tane dünya tatlısı yavrum var. Elimden geldiğince herşeylerine yetişmeye çalışıyorum. Kızım sağlıklı ve çok zeki, her gittiği yerde dikkat çeken, sohbeti tatlı, bilmiş bir kız, tek sorunu yememesi, sebzeyi meyveyi yemiyor, domatesin, patlıcanın eriğin üzümün tadını bile bilmez, hiçbir zaman aa uçak geliyor ağzını aç, sen tv bak ben yedireyim olayımız olmadı, çocuk hiç bir şekilde kanmıyor, oturur kulağın çalışmasını, yağmurun oluşumunu anlatır, sebze yemezsek ne olur anlatır ama yemez. psikoloğa danıştım kızımın yememe ve tuvaletini tutma problemiyle ilgili, kadın resmen çaresiz kaldı çünkü önerdiği herşey tarafımdan onlarca kez denenmiş başarılı olmamıştı. Ben doğum yaptığım zaman evde yemek yedirememiş eşim üç gün her öğün hastaneye getirdi ben yedirdim yattığım yerdeyani zor bir çocuk, inşallah biraz daha büyüyünce düzene girer yemesi içmesi :18:
öyle canım çoook şeyler yaşadım, yaşamaya devam ediyorum. Seni çok iyi anlıyorum canım, tabi ki süt yeterli değilse mama verilecek, ben bazı bilmiş teyzelerin yeterli sütü olan annelere bebeğin aç mama ver, bebeğin zayıf mama ver gibi telkinlerine kızıyorum. Bebek sadece açlıktan ağlamaz, anne kokusu ister ağlar, gazı vardır, ağrısı vardır ağlar, korkar ağlar her ağlamayı açlığa bağlayanlara kızıyorum. Annelere yapılan baskılara kızıyorum, yapılan baskılarla yanlışlar yaptığım için başkaları da yapmasın istiyorum ama yazı ile olunca yanlış anlaşılmalar olabiliyor, sürç-i lisan ettimse affola.
Zoruna gitmez mi gider tabi, ben şimdi oğlumu her emzirdiğimde kızımı emziremediğime üzülürüm hatta zaman zaman ağlarım.
amin canım, sen doğumunu anlattığında aklımdan geçen ilk şey şu olmuştu "ah canım aynı benim gibi olmuş, inşallah benim kadar uzun sürmez iyileşmesi" belki söylenmez ama aklıma geldikçe, dilim döndüğünce dua ettim sana. Şimdi de ahmed için dua ediyorum koliği geçsin artık diyeBen de seni öptüm tuğbam
İnşallah tedaviyle biran önce bu durumdan kurtulursunuz darısı başımıza .peki her bezi kanlı oluyormuydu?bizde de aynı durum varda oyüzden soruyorum .
hani derler ya anlatsam roman olur benim hayatım da öyle diyebilirim, sadece doğumum değil, hayatımın nerdeyse her anı zorluklarla geçti, açlığı da bilirim, yoksulluğu da, kaynanayla geçinemeyeni de anlarım, evladını yalnız büyüteni de, işsizi de anlarım, güçsüzü de... sen buna nasıl dayandın dedirtecek onlarca anım vardır, 35 yaşındayım, şimdiden taşikardi, yüksek tansiyon, diyabet, böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunlarım var. Nispeten ufak çaplıları saymıyorum bile... Ama bugünüme şükürler olsun, iki tane dünya tatlısı yavrum var. Elimden geldiğince herşeylerine yetişmeye çalışıyorum. Kızım sağlıklı ve çok zeki, her gittiği yerde dikkat çeken, sohbeti tatlı, bilmiş bir kız, tek sorunu yememesi, sebzeyi meyveyi yemiyor, domatesin, patlıcanın eriğin üzümün tadını bile bilmez, hiçbir zaman aa uçak geliyor ağzını aç, sen tv bak ben yedireyim olayımız olmadı, çocuk hiç bir şekilde kanmıyor, oturur kulağın çalışmasını, yağmurun oluşumunu anlatır, sebze yemezsek ne olur anlatır ama yemez. psikoloğa danıştım kızımın yememe ve tuvaletini tutma problemiyle ilgili, kadın resmen çaresiz kaldı çünkü önerdiği herşey tarafımdan onlarca kez denenmiş başarılı olmamıştı. Ben doğum yaptığım zaman evde yemek yedirememiş eşim üç gün her öğün hastaneye getirdi ben yedirdim yattığım yerdeyani zor bir çocuk, inşallah biraz daha büyüyünce düzene girer yemesi içmesi :18:
öyle canım çoook şeyler yaşadım, yaşamaya devam ediyorum. Seni çok iyi anlıyorum canım, tabi ki süt yeterli değilse mama verilecek, ben bazı bilmiş teyzelerin yeterli sütü olan annelere bebeğin aç mama ver, bebeğin zayıf mama ver gibi telkinlerine kızıyorum. Bebek sadece açlıktan ağlamaz, anne kokusu ister ağlar, gazı vardır, ağrısı vardır ağlar, korkar ağlar her ağlamayı açlığa bağlayanlara kızıyorum. Annelere yapılan baskılara kızıyorum, yapılan baskılarla yanlışlar yaptığım için başkaları da yapmasın istiyorum ama yazı ile olunca yanlış anlaşılmalar olabiliyor, sürç-i lisan ettimse affola.
Zoruna gitmez mi gider tabi, ben şimdi oğlumu her emzirdiğimde kızımı emziremediğime üzülürüm hatta zaman zaman ağlarım.
amin canım, sen doğumunu anlattığında aklımdan geçen ilk şey şu olmuştu "ah canım aynı benim gibi olmuş, inşallah benim kadar uzun sürmez iyileşmesi" belki söylenmez ama aklıma geldikçe, dilim döndüğünce dua ettim sana. Şimdi de ahmed için dua ediyorum koliği geçsin artık diyeBen de seni öptüm tuğbam
Bende 1 haftadır bunu uyguluyorum canım ve gerçekten düzelme görüyorum mesela 2 gün önce hiç uyuyamadım kendide gördü sonra işte yorgun düştüm sonra çok tatlı bir dille uyandırdım kendisini dedim senden ricam var kızımıza bir 30 dk bakarmısın ben gözlerimi dinlendireyim hem o seni çok özlemiş birazcık hasret giderin dedim tamam dedi kızı aldı salona gitti ve 45 dk baktı ben uyandım yanına gittim bizimkız ağlamaya başlamak üzere sonra diyorki ya aşkım ben sana son zamanlarda kızıyorum ama özür dilerim gerçekten bebeğimiz sensiz olamıyormus zor dayandı sana muhtaç diyor hiç birşey yapamıyor konuşamıyor caresiz aciz diyor ve sen vaktini ona ayırmakla en doğrusunu yapıyosun kızımız iraz büyüsün birlikte geçireceğimiz vakit daha çok dedi şok oldum ben
benmkide aynn iyleydi kemiriyodu mzigi..
cene altindan basparmagmla bastirdim hafif. iyice sktum mzigi..ogurunce ckardim cok aglayinca aldi bide acti...inanamadmm
kiz fotoda tombis ckiyorrr o ayrica biraznce nce kiyafetle tarttim 6100 cktii....6300 bezi hafif doluymus ondan ckmis bende deli gib sevnmistim hemennn
boyu 3ay kont. 60cm di...kikolu degil ama yanakliui
Kızlar özellikle buraya üye olmamın sebebi kaç gündür okuduğum, bebeklerin memeyi reddetmesi olayıdır.
Bir yakınımında başına gelmiş bir olay.cocuk 4. aya kadar güzelce emerken bir anda memeyi reddetmeye başladı.annesinin memesini görünce çığlığı basıyordu.meme için kucaga alındıgında o pozisyonda kıyametleri koparıyordu.
nedeni bu aylarda bebeklerin çevreyi algılaması artıyormuş.memeye tam alışamadıklarından ve dikkatleri dağıldığı için memeden soğuyorlarmış.büyük bir çaba ile bebek tekrar memeye döndü.şimdi yapılacakları söyleyeyim..
1..bebegi emzireceğiniz yerin sessiz ve loş ışıklı bir ortamda olmasına özen gösterin..
2..bebek memeyi emmek istemiyorsa o anda ağlamaya başladıysa sakın inatlaşmayın. Daha inada binerse hiç emmez..normal kucak pozisyonuna alıp sakinleşmesini sağlayın..
3..bebek emmek istemiyorsa demekki daha gögsünüzü tanıyamamış. Daha anne kokusuna tam olarak alışmamış demektir. O yüzden emzirdiğiniz memenizi komple omuz bölgeside dahil olmak üzere açın..
4.. bebegin eli yumuk ve gögsünüze uzak ise gögsünüze değdirin. Ellerini sevin.başını okşayın. Bebek emerken terledği için başını okşayarak hafice üfleyerek serinletin..
N
5. bebek tokken bu denemeleri yapmayın.en az 2 saat aç olduğunda emin olun.
Not: bebek hiçbir şekilde emmiyorsa mama kesinlikle vermeyin. Uyutmaya çalışın.uyuma evresine geçince hemen emzirin. Bu dönemde uyanır uyanmaz daha uykusu açılmamışken hemen emzirin.zaten uykusu açıldıgı zaman kendisini memede görüp alışma evresine girecek.
Not: kesinlike sabırlı olun.mutsuz olmayın.siz stres ederseniz bebek onu hisseder. Bebek sakinleştiği zaman keyfi yerindeyken ara sıra memeyi vermeyi çalışın.hatta bebek emmiyorsa bile memenizi açıp gösterin bebege ( bu özellikle memeyi görüp çığlığı basan bebekler için görsel bir tanıtım oluyor)
Not: eger bu dediklerimi yaparsanız 3, 5 günde bebek tekrar memeye dönüyor.. önemli olan bu süreçte bebekleri aç bırakmadan tekrar memeye döndürmek..
Not:geceleri eger hiç kalkmıyorsa sadece mıkırdaniyorsa bile hiç konuşmadan göz teması kurmadan bebeği emzirip tekrar yerine koyun. 2 3 sefer tekrarlayın. Amacınız uykudayken bol bol anne sütü vermeniz.
İnşallah memeyi reddeden bebekler tekrar memeye döner. Amacınız bebeğinize memenizi sevdirmeniz olsun.gerisi zaten gelir..
Çok iyi yapmissin arkadaşım enim eşim belli etmiyordu ama her halinden belliydi kıskandım yeni düzene alisamadigi hep babası oğlun seni özlemiş ay babasına gulermis falan şimdi daha iyi bir kere de hastalandı bizim oğlan o günden sonra iyice düzeldi babalığı anladı eee napalım kadın olmak her şeyde zor olduğu gibi bunda da zor. Önemli olan huzurlu sağlıklı olmamız hep beraber. Allahım hepimizin huzurunu kaçırmayın :)
cnm okurken gözlerim doldu yaaTok açın halinden anlamaz belki ama ben anlarım :) Bu benim ilk bebeğim değil, ilk çocuğumda öyle şeyler yaşadım ki belki de buradaki hemen hemen bütün sorun yaşayan anneleri az çok anlayacak tecrübem oldu. İlk doğumumu ve yaşadıklarımı daha önce birkaç kez yazmıştım, önceden okuyan arkadaşlarım kusura bakmasın, tekrar anlatıcam.
İlk çocuğumu 42 hafta hamilelikten sonra bir devlet hastanesinde 20 saat çırpınmanın sonucunda zorlu bir normal doğumla dünyaya getirdim. İçeride dışarıda bir dolu yırtığım, kesiğim, onlarca dikişim vardı. Yaklaşık 1 saat dikişim sürdü, 3 kez o patladı doktor tekrar dikti. Hastanede refakatçiye izin verilmiyordu ama benim refakatçim vardı, çünkü doğum odasından çıkarken doktor, görevlilere "bunun yanında refaktçi kalsın, yerinden kalkamaz" dedi. Evet kalkamadım, tam 4 ay yanım üzerine oturdum, dik oturamadım. Öyle doğum yaptım ertesi gün ayağa kalktım durumu olmadı bende. Doğumdan sonra emzirmeye geldi sıra, bebeğim göğsümü tutamadı, açlıktan ağladı saatlerce, doktorlara süt yok mama verelim dedik, emzir süt gelecek dedi, bebeğim ememedi süt gelmedi, sonunda şekeri düşmesin diye şekerli su verdiler, sonra 2 kişinin bütün gücüyle sıkmasına rağmen göğsümden süt çıkmayınca mama ver dediler, emzirmeme ve sağmama rağmen 5 gün sütüm gelmedi, geldiğindeyse çok azdı bebeğime yetmiyordu, sürekli ağlıyor diye götürdüğüm doktor bu bebek aç dedi, yeni emzirmeme rağmen. Tekrar mamaya başladık mecburen. hep ilaç niyetine oldu sütüm, hiç artmadı, sonra bebeğim biberondan kolayca gelen mamaya alışıp emmeyi tamamen bıraktı. Sağarak verdim çıkan sütü ama kızım 4 aylık olduğunda tamamen kesildi sütüm. Bu süreçte her mama hazırladığımda kendimi eksik hissettim, bebeğim emmek istemediğinde kendimi reddedilmiş hissettim, sen niye boşsun, ne işe yarıyorsun diye göğsümü dövdüm, saatlerce ağladım. Neden emzirmiyorsun sorularına, emzir gelir baskılarına, mama kolayına geliyor suçlamalarına maruz kaldım. Kızım 2 yaşlarındaydı birgün bebeğini emziren bir kadın gördü, öyle merakla baktı ki... ne yaptıklarını anlayamadı, öyle yanlarında durup onlara baktı o anki üzüntümü anlatamam, yavrum herkesin anne sütünü daha yeni bıraktığı yaştaydı ama anne sütünün ne olduğunu, nasıl olduğunu bile hatırlamıyordu. Şimdi kızım 4 yaşında yemesi, içmesi hep zorla, yeni tatları denemeyen, sevdiği yiyecekleri bile biri ağzına annesi tıkmazsa yemeyen, hazırcı bir çocuk. Sağlığı iyi çok şükür ama ne kilo atıyor ne boy uzuyor.
Mesajından anladığım kadarıyla önceki mesajımla seni kırmış ya da kızdırmışım, böyle bir durum olduysa özür dilerim, çünkü asla yavrusu için çırpınan bir anneyi kırmak istemem. Bebek ememiyorsa ya da emmiyorsa, gerekli tartıyı almıyorsa, emmesine rağmen açsa, biberon da kullanılır mama da verilir. Benim düşmanlığım, sadece anne sütü alarak ayda en az 600 gr alan, açlık belirtisi olmayan bebeklere, şişmanlasın tombul olsun diye verilen mamalara.
2013 1 nisan... Bundan tam 1 sene evvel senin içimdeki varlığını öğrendim..
zaman ne kadar hızlı geçiyormuş bugun bir kez daha anladım..
kadınlar kulübünden bir kaç arkadaşımla yazışırken onların ısrarı uzerıne koşarak eczaneye gidip test aldım..
biraz yağmur çiseliyordu ayağım kaydı acele acele giderken..
evde abini babaannene bırakıp markete gidiyorum diye yalan söylemiştim üstelik.
koşarak eve dondum.. kızlarla yazışmaya devam ettim
bana hadi testi yap diye ısrar edıyorlardı bense bekliyordum.. inanmıyordum bnmle olduğuna nedense..
o gun regl olmam gerekıyordu hiç aksamazdı.. o yüzden biraz şüphelenmiştim oysaki..
amann olsada çıkmaz ki deyip yapıverdim testi. anında cift çizgi çıktıııı banyoda titremeye başladım...
o an tek hissettiim korkuydu..
nasıl bakıcaktım iki çocuğa.. o kdr hazır hissetmeme rağmen kendımı sana.. yinede korktum işte..
odaya gıttım ilk abine hbr verdim varlığını .. 1 senedir kardeşş istiyorum diye yalvaran abin hemen karnımı açtı okşadı
annecim şimdi ne kadar buyuklukte diye sordu :)
bi kac saat sonra baban aradı.. akşama misafirimiz var dedim. kimmiş dedi arkadaşlarımızı yemeğe davet etmiştim
tamam dedi kapadık telefonu..
yemekler yaptım sofrayı hazırladım arkadaşlar geldi..
gündüzden zarfın içine gebelik testini ve kalp şeklinde kartona yazdığım notu koydum
herkesin yemegını verdim babana ise tabağında zarfı sundum.. geçtim karsısına..
o gun 1 nisandı bebeğim.. ve baban seni şaka sandı.. zarfı açtı içinden yarım cıkardıgı kalp seklındekı kartı okudu
(babacım ben yola çıktım geliyorummmm
benide abim kadar sever misin :) ) yazıyordu notta
hıııı deyıp devam ettı salatadan yemeğe
arkadaşım vallahi şaka desede ınanmadı bi turlu
yemek bitti mutfağa geldi suratım asıktı.. doğru doyledıgıme ınanınca kucağına aldı benı durr yavaşş ol çocuğa bışey olucakk dıyorum
bı yandan da beraberce guluyoruz.
günler geldi geçti cok zor bir hamilelik geçiyordum.. üstelik birgun 3 aylıkken carsıda sıddetlı kanama ıle hastaneye kaldırıldım.
günlerce surdu kanamam.. ama sen tutundun annene...
senın kız olmanı cokkk ıstıyordum meleğim.. kızma annene ama o kdr cok ıstıyordum kı sureklı dua edıyordum
once sağlıklı sonra kız evlat dıye...ama bılıyordum erkek olduğunu cunku ıcımde ınanılmaz kuvvetlı bır his vardı..
dr ıkı kez kız dedı senın ıcın baban havalra uçtu.. bensee hıc ınanmadım.. hıslerım benı hıc yanıltmamıştı ..
o günlerde durumumdan dolayı sureklı kontrole gıdıyordum..
3. seferde kı o gun bılıyordum erkek olduğunu ogrenecegımı..
dr erkekmş bu bebek dedı.. suratındakı o ıfadeyı hıc unutamıyorum..
dr dan çıkınca cok ağladım.. neden dedım.. oysakı bılıyordum ztn..
erkek olacağını bılıyordum..
senın hıc bı sucun yoktu senı en cok ben ıstemıstım bı tanem.. Aral kardessız kalmasın dıye bır sene yalvarmıştım babana..
şımdı ıse uzuluyordum
uzulurken utanıyordum Allah tan.. ama elımde degıldı..
günler gunlerı kovaladı.. senın buradaki arkadaşlarının anneleriyle moral buldum.. güldüm ağladım güzel seyler paylaştım..
ve sonunda o sancılı doğum.....................
artık kollarımdaydın.. kollarımdasınnn...
her gece Rabbime seni bana verdii için şükrettiğimsin..
gözümden sakındığım tum yorgunluğuma rağmen saatlerce kucağımda gezdirdiğimsin
bir guluş bi insanı hayata bu kdr mı bağlar..
bir bebeğin gözleri bu kdr mı anlamlı ve derin bakar..
o bebeğin dudağı uzuldugunde bir annenin yüreğine bıçaklar mı saplanır..
unutmuşum bunları.. senınle hatırladım canımın diğer yarısı..
doğumun bu aıleye ne cok şey kattı bır bılsen...
abin sag gozum sen sol
abin sag kolum sen sol.. biriniz sarı gulum biriniz kırmızı...
ılk haftalar sana bakıp bakıp cok ağladım Rabbimden defalarca af diledim senden ozur dıledım.
utandım...
şimdi bin tane kıza değişmem seni...
diyordum ki ben aral a aşığım bunu sevebilir miyim..
ahhhh hemde nasıl seviliyorsun bir bilsen... ne kdr şanslısın ki bu aılenin cocugu oldun..
abin seni hiç kıskanmıyor sana hiç zarar vermiyor..
baban seni bizden cok ozluyor surekı arayıp sesini dinlemek istiyor..
bense seni pamuklara sarıyorum..
sen cok seviliyorsun kuzum...
ve biliyorum bunu hissediyorsun...
o kdr uslu ve kanaatkar bır bebeksın kı şimdiden abine taş çıkartırsın (duymasın)
bugun 1 nisan... hayatımıza gireli 1 yıl oluyor doğalı ise 4 ay..
iyi ki geldin iyiki Rabbim seni bize bizi sana layık gordu..
Rabbim tum evlatlar gibi abin gibi seninde bahtını güzel yuzun gibi kılsın inşallah..
şimdi karşımda mışıl mışıl uyuyorsun bense sana bakmaya kıyamıyorum..
Allahım bu yolda kimseyi oyalamasın hakeden tum kadınlara bu yüce duyguyu tattırsın..
o minicik ellerin hayatımızı göklere çıkartıyor bulutların uzerındeyim
sen ben abin ve baban.. hiç inmeyelim ordan hiç ayrılmayalım inşallah kuzucummm...
Annen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?