2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

ben 3 ayin sonnda emzige alisrtirdim,oglmu bir turlu alistiramamistimmmm..
hemde hic hesapta yokken alisti emzigr...banyo sonras giyinirkn cok agliyorduu katiliyordu hatta o arada emzigi verdimm ..cuk cuk cukk :))))
aldi inananamadm... ac oldugun biliyodum ama yinde tan 1 saa emzigi mmesini ona alismasini bekldm...

icim gitti tabi.ac c emiyo diyee .
snraku gunlerde hergun biraz biraz verdim ve boylelikle alisti mzige..

smdi mziriyorum.emzigi veriyorum kndisi uyuyor hatta
you tub e kapanmadan once muzik kutusu muzigi aciyodum gidiyodum odadan kapatiyodum isigida kendi kndne uyuyordu..

youtube n kapanmasi benide vurdu nlican

vaaay süprsin ben de bi müzik kutusu siparş ettim eşime yanına koymayı düşündüm rutin olştrsun diye benim istediğim melodi yokmuş gttrrz demişer lhala gelmedi bekliyorum.

ama maalesef oğlum telefonuma indirdiğim saç kurutma makinesi sesiyle uyuyo kolik yüzünden alıştı

emzik çok denedim sütümü sıktım üstüne yok almıyo sakız gibi çğniyo beceremedi bi türlü emziği bende bıraktım denemiyorum her sefernde kayntrtm temizliyrum sonuç yok bıraktım artık

Son düzenleme:
basiniz saolsun. Allah sabir versin

bizde cok hapsiryrz ilk zamanlar odum patlyodu hasta olcak diye ama yok toz fln hapsrtyo galiba

:) iyi fikir valla depresif gorunmk daha inandrci olur

daha ne kadar surecek hıç ıstemıyorum hapşırmasını çok korkuyorum alerjık mıyız dıye sankı bana oyleyız gıbı gelıyoo :44::44:sızın bu hapşırma konusunda bır bılgınız varmı acaba doktorunuz ne dedııı bazen doktorlar farklı seyler soyluyoo da ondann

doktor pek açıklayıcı konuşmadı sadece uyarı veriyo dedi ya toz ya üşüme heralde ben de tam bilmiyorum.Ama toza engel olamyrm süprdüğümn ertesi günü yine toz

hani derler ya anlatsam roman olur benim hayatım da öyle diyebilirim, sadece doğumum değil, hayatımın nerdeyse her anı zorluklarla geçti, açlığı da bilirim, yoksulluğu da, kaynanayla geçinemeyeni de anlarım, evladını yalnız büyüteni de, işsizi de anlarım, güçsüzü de... sen buna nasıl dayandın dedirtecek onlarca anım vardır, 35 yaşındayım, şimdiden taşikardi, yüksek tansiyon, diyabet, böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunlarım var. Nispeten ufak çaplıları saymıyorum bile... Ama bugünüme şükürler olsun, iki tane dünya tatlısı yavrum var. Elimden geldiğince herşeylerine yetişmeye çalışıyorum. Kızım sağlıklı ve çok zeki, her gittiği yerde dikkat çeken, sohbeti tatlı, bilmiş bir kız, tek sorunu yememesi, sebzeyi meyveyi yemiyor, domatesin, patlıcanın eriğin üzümün tadını bile bilmez, hiçbir zaman aa uçak geliyor ağzını aç, sen tv bak ben yedireyim olayımız olmadı, çocuk hiç bir şekilde kanmıyor, oturur kulağın çalışmasını, yağmurun oluşumunu anlatır, sebze yemezsek ne olur anlatır ama yemez. psikoloğa danıştım kızımın yememe ve tuvaletini tutma problemiyle ilgili, kadın resmen çaresiz kaldı çünkü önerdiği herşey tarafımdan onlarca kez denenmiş başarılı olmamıştı. Ben doğum yaptığım zaman evde yemek yedirememiş eşim üç gün her öğün hastaneye getirdi ben yedirdim yattığım yerde yani zor bir çocuk, inşallah biraz daha büyüyünce düzene girer yemesi içmesi :18:

öyle canım çoook şeyler yaşadım, yaşamaya devam ediyorum. Seni çok iyi anlıyorum canım, tabi ki süt yeterli değilse mama verilecek, ben bazı bilmiş teyzelerin yeterli sütü olan annelere bebeğin aç mama ver, bebeğin zayıf mama ver gibi telkinlerine kızıyorum. Bebek sadece açlıktan ağlamaz, anne kokusu ister ağlar, gazı vardır, ağrısı vardır ağlar, korkar ağlar her ağlamayı açlığa bağlayanlara kızıyorum. Annelere yapılan baskılara kızıyorum, yapılan baskılarla yanlışlar yaptığım için başkaları da yapmasın istiyorum ama yazı ile olunca yanlış anlaşılmalar olabiliyor, sürç-i lisan ettimse affola.
Zoruna gitmez mi gider tabi, ben şimdi oğlumu her emzirdiğimde kızımı emziremediğime üzülürüm hatta zaman zaman ağlarım.

Sükunet canim çok duygulandim yasadiklarini okurken Allah bir daha yaşatmak nasip etmesin. Yasayanlarinda yardimcisi olsun. Canim benim çok optum seni:))

amin canım, sen doğumunu anlattığında aklımdan geçen ilk şey şu olmuştu "ah canım aynı benim gibi olmuş, inşallah benim kadar uzun sürmez iyileşmesi" belki söylenmez ama aklıma geldikçe, dilim döndüğünce dua ettim sana. Şimdi de ahmed için dua ediyorum koliği geçsin artık diye Ben de seni öptüm tuğbam

Kiz aycanin boyu kaç cm Ahmed de 6300 du iki hafta önce ama ayça tombis duruyo:)) maşallah barekLlah yanaklar bıngıl bıngıl:))

Valla çok hafif bi düzelme var ama Dr a bu DEVİT olayini bide rasitizmi soracagim gittiğimde. 9 nisandan snra gidicez Allah nasip ederse. Dun farkettim sağ gözünün akinda bi sarilik var ustundede kirmizi benekler tahlil gerekebilir. Sizin ne zmndi kntrolunuz herşey yolunda mi?

benmkide aynn iyleydi kemiriyodu mzigi..
cene altindan basparmagmla bastirdim hafif. iyice sktum mzigi..ogurunce ckardim cok aglayinca aldi bide acti...inanamadmm

kiz fotoda tombis ckiyorrr o ayrica biraznce nce kiyafetle tarttim 6100 cktii ....6300 bezi hafif doluymus ondan ckmis bende deli gib sevnmistim hemennn

boyu 3ay kont. 60cm di...kikolu degil ama yanakliui

Valla benimde aklimdan benim gibi olmuş geçti YAZDIKLARIni okurken :). Demkki sizlerin dualari sayesinde iyi kotu toparlandik. Saolasin canim:)). Ahmedin koligi eskiye nazaran çok çok iyi durumda. Sukrediyorum halimize. Artik yavaş yavaş oyunlardan anlamaya basladigi için oyalmk daha kolay oluyor. Bgn yatirdim beni görebileceği gibi actim supurgeyi ev supurdum valla:) giydiriyorum çulluyorum koyuyorum pusete balkonda camasir asiyoruz topluyoruz ne bilim iste canim bisiler yapıyoruz:)) bu sira uyku problemimiz var uykuda kalması dalmasi çok zor oluyor. 5-6 saat uyumuyo uykusu olsa da agliyoda agliyo meme veriyrym yok salliyrum yok. Galiba kolik bu şekilde dvm ediyor Allah yardimcimiz olsun.

Tek basına hayatta uyutmaya alistramam bu evrede katila katila agliyo çünkü. Hayraniyim uysal bebeklerin:))

Bakma sen ona buna ben kimseyi yanlis anlamam anlarsam da onyargiya varmadan once sorarim hemen karsimdakini kirmam . Allah im bagislasin cocuklarini ailenle beraber cok saglikli huzurlu ve mutlu gunler yasarsin insallah her zaman yuzunuz gulsun bosver zorlama masallah kizin zekiymis sagligi yerinde olsun yetwr cnm ilerde duzelir allah in izniyle

Çok iyi yapmissin arkadaşım enim eşim belli etmiyordu ama her halinden belliydi kıskandım yeni düzene alisamadigi hep babası oğlun seni özlemiş ay babasına gulermis falan şimdi daha iyi bir kere de hastalandı bizim oğlan o günden sonra iyice düzeldi babalığı anladı eee napalım kadın olmak her şeyde zor olduğu gibi bunda da zor. Önemli olan huzurlu sağlıklı olmamız hep beraber. Allahım hepimizin huzurunu kaçırmayın :)

Olabilir tabi:) zaten annemde Kiz çocuğunun kilosu az olsada kilolu gibi duruyor diyo:) ahmedin eti siki mesela kolar bacaklar ciliz:) boyu kilosu iyi ama çok şükür biz 3.ay kntrolumuzde boy64cm kilo 6300du ama bezi doluydu seninde dediğin gibi. Yolumuz uzun hastanede de çok bekledik evde degistrip gittim ama ha sindi giricez aha cagiracaklar diye beklerken bez doldu iyice. Dr soyarken bi utandim:)) bida beklerkeb hastanede degisticem ins.

Kiz niye sürekli tartiyosun çocuğu ya:)) bozarsin boyle psikolojini oluruna Birak bence. Ac kalmiyosa sorun yok. Bendeki kitapta ayda hi kilo almayinca anneler hemen telaslaniyolar telaslanmayin her ay bi kilo alsa iki yasinda 24kilo olur bu normal mi diyo:)) kilo almalari gittikçe yavaslayacakmis bu normal yani. Cerrahpaşa da ayda 500gr aliyosa sütun yetiyo demektir sakin mama verme diyorlar. Gerçi ben aç kaldigini hissettikce verdim ama zamanla birakti. Bak yeni mama aldik yemiyi sakiz gibi cigniyo biberonu kazayla agzina gelen mamayi cikariyo yüzünü burusturuyo istemiyor iste.:))

Canim cok tesekkur ederiz memeyi reddeden bebisin biride biziz uyguluycam yazdiklarini

Amin canım benim napalım biz bi tane dünyaya getirdik ama 2 tane bebeğimiz oldu idare etmezsek çuvallarız artık :)

2013 1 nisan... Bundan tam 1 sene evvel senin içimdeki varlığını öğrendim..

zaman ne kadar hızlı geçiyormuş bugun bir kez daha anladım..

kadınlar kulübünden bir kaç arkadaşımla yazışırken onların ısrarı uzerıne koşarak eczaneye gidip test aldım..
biraz yağmur çiseliyordu ayağım kaydı acele acele giderken..
evde abini babaannene bırakıp markete gidiyorum diye yalan söylemiştim üstelik.
koşarak eve dondum.. kızlarla yazışmaya devam ettim
bana hadi testi yap diye ısrar edıyorlardı bense bekliyordum.. inanmıyordum bnmle olduğuna nedense..
o gun regl olmam gerekıyordu hiç aksamazdı.. o yüzden biraz şüphelenmiştim oysaki..
amann olsada çıkmaz ki deyip yapıverdim testi. anında cift çizgi çıktıııı banyoda titremeye başladım...
o an tek hissettiim korkuydu..
nasıl bakıcaktım iki çocuğa.. o kdr hazır hissetmeme rağmen kendımı sana.. yinede korktum işte..
odaya gıttım ilk abine hbr verdim varlığını .. 1 senedir kardeşş istiyorum diye yalvaran abin hemen karnımı açtı okşadı
annecim şimdi ne kadar buyuklukte diye sordu :)
bi kac saat sonra baban aradı.. akşama misafirimiz var dedim. kimmiş dedi arkadaşlarımızı yemeğe davet etmiştim
tamam dedi kapadık telefonu..
yemekler yaptım sofrayı hazırladım arkadaşlar geldi..
gündüzden zarfın içine gebelik testini ve kalp şeklinde kartona yazdığım notu koydum
herkesin yemegını verdim babana ise tabağında zarfı sundum.. geçtim karsısına..
o gun 1 nisandı bebeğim.. ve baban seni şaka sandı.. zarfı açtı içinden yarım cıkardıgı kalp seklındekı kartı okudu
(babacım ben yola çıktım geliyorummmm
benide abim kadar sever misin :) ) yazıyordu notta
hıııı deyıp devam ettı salatadan yemeğe
arkadaşım vallahi şaka desede ınanmadı bi turlu
yemek bitti mutfağa geldi suratım asıktı.. doğru doyledıgıme ınanınca kucağına aldı benı durr yavaşş ol çocuğa bışey olucakk dıyorum
bı yandan da beraberce guluyoruz.
günler geldi geçti cok zor bir hamilelik geçiyordum.. üstelik birgun 3 aylıkken carsıda sıddetlı kanama ıle hastaneye kaldırıldım.
günlerce surdu kanamam.. ama sen tutundun annene...
senın kız olmanı cokkk ıstıyordum meleğim.. kızma annene ama o kdr cok ıstıyordum kı sureklı dua edıyordum
once sağlıklı sonra kız evlat dıye...ama bılıyordum erkek olduğunu cunku ıcımde ınanılmaz kuvvetlı bır his vardı..
dr ıkı kez kız dedı senın ıcın baban havalra uçtu.. bensee hıc ınanmadım.. hıslerım benı hıc yanıltmamıştı ..
o günlerde durumumdan dolayı sureklı kontrole gıdıyordum..
3. seferde kı o gun bılıyordum erkek olduğunu ogrenecegımı..
dr erkekmş bu bebek dedı.. suratındakı o ıfadeyı hıc unutamıyorum..
dr dan çıkınca cok ağladım.. neden dedım.. oysakı bılıyordum ztn..
erkek olacağını bılıyordum..
senın hıc bı sucun yoktu senı en cok ben ıstemıstım bı tanem.. Aral kardessız kalmasın dıye bır sene yalvarmıştım babana..
şımdı ıse uzuluyordum
uzulurken utanıyordum Allah tan.. ama elımde degıldı..
günler gunlerı kovaladı.. senın buradaki arkadaşlarının anneleriyle moral buldum.. güldüm ağladım güzel seyler paylaştım..
ve sonunda o sancılı doğum.....................
artık kollarımdaydın.. kollarımdasınnn...
her gece Rabbime seni bana verdii için şükrettiğimsin..
gözümden sakındığım tum yorgunluğuma rağmen saatlerce kucağımda gezdirdiğimsin
bir guluş bi insanı hayata bu kdr mı bağlar..
bir bebeğin gözleri bu kdr mı anlamlı ve derin bakar..
o bebeğin dudağı uzuldugunde bir annenin yüreğine bıçaklar mı saplanır..
unutmuşum bunları.. senınle hatırladım canımın diğer yarısı..
doğumun bu aıleye ne cok şey kattı bır bılsen...
abin sag gozum sen sol
abin sag kolum sen sol.. biriniz sarı gulum biriniz kırmızı...
ılk haftalar sana bakıp bakıp cok ağladım Rabbimden defalarca af diledim senden ozur dıledım.
utandım...
şimdi bin tane kıza değişmem seni...
diyordum ki ben aral a aşığım bunu sevebilir miyim..
ahhhh hemde nasıl seviliyorsun bir bilsen... ne kdr şanslısın ki bu aılenin cocugu oldun..
abin seni hiç kıskanmıyor sana hiç zarar vermiyor..
baban seni bizden cok ozluyor surekı arayıp sesini dinlemek istiyor..
bense seni pamuklara sarıyorum..
sen cok seviliyorsun kuzum...
ve biliyorum bunu hissediyorsun...
o kdr uslu ve kanaatkar bır bebeksın kı şimdiden abine taş çıkartırsın (duymasın)
bugun 1 nisan... hayatımıza gireli 1 yıl oluyor doğalı ise 4 ay..
iyi ki geldin iyiki Rabbim seni bize bizi sana layık gordu..
Rabbim tum evlatlar gibi abin gibi seninde bahtını güzel yuzun gibi kılsın inşallah..
şimdi karşımda mışıl mışıl uyuyorsun bense sana bakmaya kıyamıyorum..
Allahım bu yolda kimseyi oyalamasın hakeden tum kadınlara bu yüce duyguyu tattırsın..
o minicik ellerin hayatımızı göklere çıkartıyor bulutların uzerındeyim
sen ben abin ve baban.. hiç inmeyelim ordan hiç ayrılmayalım inşallah kuzucummm...
Annen..

Son düzenleme:
cnm okurken gözlerim doldu yaa sen çok iyi bi annesin

cok güzel yazmışsın duygulandım
şimdi benimde aklıma öğrendgim zaman geldi Allahım iyiki nasip etmiş evlatlarımızı. acısını göstermesin hiçbir anaya. amin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…