Tok açın halinden anlamaz belki ama ben anlarım :) Bu benim ilk bebeğim değil, ilk çocuğumda öyle şeyler yaşadım ki belki de buradaki hemen hemen bütün sorun yaşayan anneleri az çok anlayacak tecrübem oldu. İlk doğumumu ve yaşadıklarımı daha önce birkaç kez yazmıştım, önceden okuyan arkadaşlarım kusura bakmasın, tekrar anlatıcam.
İlk çocuğumu 42 hafta hamilelikten sonra bir devlet hastanesinde 20 saat çırpınmanın sonucunda zorlu bir normal doğumla dünyaya getirdim. İçeride dışarıda bir dolu yırtığım, kesiğim, onlarca dikişim vardı. Yaklaşık 1 saat dikişim sürdü, 3 kez o patladı doktor tekrar dikti. Hastanede refakatçiye izin verilmiyordu ama benim refakatçim vardı, çünkü doğum odasından çıkarken doktor, görevlilere "bunun yanında refaktçi kalsın, yerinden kalkamaz" dedi. Evet kalkamadım, tam 4 ay yanım üzerine oturdum, dik oturamadım. Öyle doğum yaptım ertesi gün ayağa kalktım durumu olmadı bende. Doğumdan sonra emzirmeye geldi sıra, bebeğim göğsümü tutamadı, açlıktan ağladı saatlerce, doktorlara süt yok mama verelim dedik, emzir süt gelecek dedi, bebeğim ememedi süt gelmedi, sonunda şekeri düşmesin diye şekerli su verdiler, sonra 2 kişinin bütün gücüyle sıkmasına rağmen göğsümden süt çıkmayınca mama ver dediler, emzirmeme ve sağmama rağmen 5 gün sütüm gelmedi, geldiğindeyse çok azdı bebeğime yetmiyordu, sürekli ağlıyor diye götürdüğüm doktor bu bebek aç dedi, yeni emzirmeme rağmen. Tekrar mamaya başladık mecburen. hep ilaç niyetine oldu sütüm, hiç artmadı, sonra bebeğim biberondan kolayca gelen mamaya alışıp emmeyi tamamen bıraktı. Sağarak verdim çıkan sütü ama kızım 4 aylık olduğunda tamamen kesildi sütüm. Bu süreçte her mama hazırladığımda kendimi eksik hissettim, bebeğim emmek istemediğinde kendimi reddedilmiş hissettim, sen niye boşsun, ne işe yarıyorsun diye göğsümü dövdüm, saatlerce ağladım. Neden emzirmiyorsun sorularına, emzir gelir baskılarına, mama kolayına geliyor suçlamalarına maruz kaldım. Kızım 2 yaşlarındaydı birgün bebeğini emziren bir kadın gördü, öyle merakla baktı ki... ne yaptıklarını anlayamadı, öyle yanlarında durup onlara baktı o anki üzüntümü anlatamam, yavrum herkesin anne sütünü daha yeni bıraktığı yaştaydı ama anne sütünün ne olduğunu, nasıl olduğunu bile hatırlamıyordu. Şimdi kızım 4 yaşında yemesi, içmesi hep zorla, yeni tatları denemeyen, sevdiği yiyecekleri bile biri ağzına annesi tıkmazsa yemeyen, hazırcı bir çocuk. Sağlığı iyi çok şükür ama ne kilo atıyor ne boy uzuyor.
Mesajından anladığım kadarıyla önceki mesajımla seni kırmış ya da kızdırmışım, böyle bir durum olduysa özür dilerim, çünkü asla yavrusu için çırpınan bir anneyi kırmak istemem. Bebek ememiyorsa ya da emmiyorsa, gerekli tartıyı almıyorsa, emmesine rağmen açsa, biberon da kullanılır mama da verilir. Benim düşmanlığım, sadece anne sütü alarak ayda en az 600 gr alan, açlık belirtisi olmayan bebeklere, şişmanlasın tombul olsun diye verilen mamalara.
Çok doğru canım biz de ilk zamanlar yaşadık sıkıntılar çaktırmadan bunalıma giriyorlar düzenleri kaçıyor hayatlarının ekseni değişiyor. Aynen ben de ole yaptım esimede bebek gibi davrandim. Biraz yorucu biz kadınlar için ama meyvesini alıyorum suan:)
kizlar devit i kac damla veriyorsunuzz..
Tok açın halinden anlamaz belki ama ben anlarım :) Bu benim ilk bebeğim değil, ilk çocuğumda öyle şeyler yaşadım ki belki de buradaki hemen hemen bütün sorun yaşayan anneleri az çok anlayacak tecrübem oldu. İlk doğumumu ve yaşadıklarımı daha önce birkaç kez yazmıştım, önceden okuyan arkadaşlarım kusura bakmasın, tekrar anlatıcam.
İlk çocuğumu 42 hafta hamilelikten sonra bir devlet hastanesinde 20 saat çırpınmanın sonucunda zorlu bir normal doğumla dünyaya getirdim. İçeride dışarıda bir dolu yırtığım, kesiğim, onlarca dikişim vardı. Yaklaşık 1 saat dikişim sürdü, 3 kez o patladı doktor tekrar dikti. Hastanede refakatçiye izin verilmiyordu ama benim refakatçim vardı, çünkü doğum odasından çıkarken doktor, görevlilere "bunun yanında refaktçi kalsın, yerinden kalkamaz" dedi. Evet kalkamadım, tam 4 ay yanım üzerine oturdum, dik oturamadım. Öyle doğum yaptım ertesi gün ayağa kalktım durumu olmadı bende. Doğumdan sonra emzirmeye geldi sıra, bebeğim göğsümü tutamadı, açlıktan ağladı saatlerce, doktorlara süt yok mama verelim dedik, emzir süt gelecek dedi, bebeğim ememedi süt gelmedi, sonunda şekeri düşmesin diye şekerli su verdiler, sonra 2 kişinin bütün gücüyle sıkmasına rağmen göğsümden süt çıkmayınca mama ver dediler, emzirmeme ve sağmama rağmen 5 gün sütüm gelmedi, geldiğindeyse çok azdı bebeğime yetmiyordu, sürekli ağlıyor diye götürdüğüm doktor bu bebek aç dedi, yeni emzirmeme rağmen. Tekrar mamaya başladık mecburen. hep ilaç niyetine oldu sütüm, hiç artmadı, sonra bebeğim biberondan kolayca gelen mamaya alışıp emmeyi tamamen bıraktı. Sağarak verdim çıkan sütü ama kızım 4 aylık olduğunda tamamen kesildi sütüm. Bu süreçte her mama hazırladığımda kendimi eksik hissettim, bebeğim emmek istemediğinde kendimi reddedilmiş hissettim, sen niye boşsun, ne işe yarıyorsun diye göğsümü dövdüm, saatlerce ağladım. Neden emzirmiyorsun sorularına, emzir gelir baskılarına, mama kolayına geliyor suçlamalarına maruz kaldım. Kızım 2 yaşlarındaydı birgün bebeğini emziren bir kadın gördü, öyle merakla baktı ki... ne yaptıklarını anlayamadı, öyle yanlarında durup onlara baktı o anki üzüntümü anlatamam, yavrum herkesin anne sütünü daha yeni bıraktığı yaştaydı ama anne sütünün ne olduğunu, nasıl olduğunu bile hatırlamıyordu. Şimdi kızım 4 yaşında yemesi, içmesi hep zorla, yeni tatları denemeyen, sevdiği yiyecekleri bile biri ağzına annesi tıkmazsa yemeyen, hazırcı bir çocuk. Sağlığı iyi çok şükür ama ne kilo atıyor ne boy uzuyor.
Mesajından anladığım kadarıyla önceki mesajımla seni kırmış ya da kızdırmışım, böyle bir durum olduysa özür dilerim, çünkü asla yavrusu için çırpınan bir anneyi kırmak istemem. Bebek ememiyorsa ya da emmiyorsa, gerekli tartıyı almıyorsa, emmesine rağmen açsa, biberon da kullanılır mama da verilir. Benim düşmanlığım, sadece anne sütü alarak ayda en az 600 gr alan, açlık belirtisi olmayan bebeklere, şişmanlasın tombul olsun diye verilen mamalara.
Mrb arkadaşlar hatırlarsanız 10 gün önce kanlı kaka ile ilgili sorunlarımızı yazmıştım bi yandan süt alerjisi diyeti yapıyorum bi yandan doktorun amipli dizanteri için verdiği ilaçları kullanıyoruz ve başlar başlamaz kakadaki kan kesildi sanırım amipti süt alerjisi teşhisi konup kan geçmeyenler amipli dizanteriyi doktorlarına danışsın çünkü tahlillerde çoğunlukla çıkmıyormuş bizmese çıkmamıştı haftasonu doktora kontrole gideceğiz bakalım ne diyecek
Bende 1 haftadır bunu uyguluyorum canım ve gerçekten düzelme görüyorum mesela 2 gün önce hiç uyuyamadım kendide gördü sonra işte yorgun düştüm sonra çok tatlı bir dille uyandırdım kendisini dedim senden ricam var kızımıza bir 30 dk bakarmısın ben gözlerimi dinlendireyim hem o seni çok özlemiş birazcık hasret giderin dedim tamam dedi kızı aldı salona gitti ve 45 dk baktı ben uyandım yanına gittim bizimkız ağlamaya başlamak üzere sonra diyorki ya aşkım ben sana son zamanlarda kızıyorum ama özür dilerim gerçekten bebeğimiz sensiz olamıyormus zor dayandı sana muhtaç diyor hiç birşey yapamıyor konuşamıyor caresiz aciz diyor ve sen vaktini ona ayırmakla en doğrusunu yapıyosun kızımız iraz büyüsün birlikte geçireceğimiz vakit daha çok dedi şok oldum ben
Cnm benim duyduğum anne sütü alan bebekler amipli dizanteri olmazmış.bizde de yaklaşık 11 gündür dışkıda kan oluyor tabi her bezinde ve her gün olmuyor . amip antijenine filan bakıldı negatif çıktı.bende süt ve süt ürünleri ile bir çok ürün tüketmiyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE
O malesef yanlış bilgi bu çocuklar sadece anne sütü alsa bile banyo yapıyo o esnada su tutabiliyorlar bu da bi davetiye amipe ayrıca ben mamada veriyorum ve biberonu çeşme suyuyla yıkıyordum o da sebep olabiliyormuş
Valla esracim ben damlanin üstünde iki sefer uç damla yaziyo diye öyle verdim.ilk uç ay sonra günde bi kere verileceğini duydum bi kere uç damla veriyorum ama Dr a gidince soracagim inş. Ahmedin bacakları çok carpikti belki o yüzden öyle vermiştir diye düşündüm.
Sükunet canim çok duygulandim yasadiklarini okurken Allah bir daha yaşatmak nasip etmesin. Yasayanlarinda yardimcisi olsun. Canim benim çok optum seni:))
Ben de gunde bi defa uc damla veriyorm bu arada travazol kullandim uc defa surdum bebegime cok hafifledi pisigi cok tesekkur ediyorm cok sagol allah cocuklarinla kocanla mutlu huzurlu saglikli bi hayat nasip etsin insallah hep yuzunuz guler
bende 3 damla veriyorum tamm dogruymusm. cagan dayken multitabs kullamniyodum bn hic bilmiyorum bi sorim dedimmm.
ahmdn bacaklari nasil oldu duzelme var mi. bidahaki kont ne zaman tubisss..
ne mutlu canm pisiginiz gimis. gercekten bi bazn pisik zanndiyoruz ama aslinda mntar luyor.
islak birakmamay calis.
altini slnce bide tuv. kagidiyla kurulaa istersn..
simdi ben oyl yapiyorum..
ayyyy kizlarrr kilo alimimizz nerdeyse durd diyodm yaa 5900 -6 arasinda takildi demistm 15-20gundur..boyleydi. sn 5gndur tartmadim snirm bozulmasin diye bugun b tarttm 6300 lmuss. hadi 100gr onceki tarmalarima gore tulnu vardi ince...onu ciksam 6200gr cok mutlu ldummm
yksa cooook yavas kilo almaya baslmisti....
sukunettttt..
canimnm helalll sana cok gucl bir nsansn z sey yasammissnnn...alla bindan sonrasni acisiz mutl nasip etsnnn..
cmlemizeee...
Cnm benim duyduğum anne sütü alan bebekler amipli dizanteri olmazmış.bizde de yaklaşık 11 gündür dışkıda kan oluyor tabi her bezinde ve her gün olmuyor . amip antijenine filan bakıldı negatif çıktı.bende süt ve süt ürünleri ile bir çok ürün tüketmiyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[/QUOTE
O malesef yanlış bilgi bu çocuklar sadece anne sütü alsa bile banyo yapıyo o esnada su tutabiliyorlar bu da bi davetiye amipe ayrıca ben mamada veriyorum ve biberonu çeşme suyuyla yıkıyordum o da sebep olabiliyormuş
kızlar bebişleri nasıl uyutuyosunuz ?
ben geç kalmadan kendikendine uyumaya alşsın istyrm özelikle gece vuykusuna yatrrken.. biraz araştırdım yöntemleri denemeye bşlyccğm ilerde zorlnmym diye.Sizde bana dstek oluun beraber yapalım deneyimlrermizi paylaşlım
şuan zaten belli bi yöntmmz yok çognlukla emrk uyuyo onun haricinde kucğmda uyuyo siz neler ypysnz
Sorma cnm benim ki sallamadan uyumuyo ve dalana kadar sallamak zorundayim yoksa agliyo uyaniyo bende yalniz uyusun istiyorm ama olmuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?