- 3 Mart 2008
- 10.211
- 293
- 413
cok güzel yazmışsın duygulandım
şimdi benimde aklıma öğrendgim zaman geldi Allahım iyiki nasip etmiş evlatlarımızı. acısını göstermesin hiçbir anaya. amin :)
inanmiyorum sanaAci ama gerçek bir kere korunmadik sadece inanamıyorum cildircam ve tahmini dogum tarigi 1 aralik humanjn 4 aralikti 17 kasim da dogdu bu mecburen sezeryan olmam lazim buda kasim dogumlu olcak muhtemelen aralarinda bir yas olcak allahim saglikli sihhatli olsun ikiside baska bisey istemiyorum
Kizlar ben yine hamileyim kafayi yicem cok ağladım ama allah saglik sihhat versin insallah karnimdakine de . Diyetisyen esliginde emdirmeye devam edebilirmisim. Ama ben sezeryan oldum dikislerim nolacak oyyyy oyyyy
inanmiyorum sana
hem 2013 hem 2014 kasim annesi olcaksin...hadi hayirlisi biraz zorlanirsin ama ikiside bi arada cikar gider....hayirli olsun...dr a gittin mi...
bende kasım 28 doğum yaptım cnm .benmde sezeryan hamile alırsam die korkuyorummm.inş. bebeişin sağlıklı bi şekilde doğar adet olmuşmuydun sen ben daha iç adet olmadımmmm
Evet canim cok duzenliydi adetlerim hamile kalmadan once dogumdan sonrada duzenim aynen dwvam etti
Dahalik gitmedim dun aksam ogrendim zaten. Yarin gidicem bakalim noluyo Hüma ma üzülüyorum baska sıkıntım yok uyuyamadim resneb dun gece dusunmekten kizima yeterince ilgi göstermeSem diye
benm daha olmadı cnm ya neden olmadıki 4 ay olduuu olmayalııı .bakalım doktora gıt ne çıkacak sonuç testte yanılmış olabilir mikiii
Evet biraz kırılmıştım mesajına ana şimdi daha iyi anladım seniTok açın halinden anlamaz belki ama ben anlarım :) Bu benim ilk bebeğim değil, ilk çocuğumda öyle şeyler yaşadım ki belki de buradaki hemen hemen bütün sorun yaşayan anneleri az çok anlayacak tecrübem oldu. İlk doğumumu ve yaşadıklarımı daha önce birkaç kez yazmıştım, önceden okuyan arkadaşlarım kusura bakmasın, tekrar anlatıcam.
İlk çocuğumu 42 hafta hamilelikten sonra bir devlet hastanesinde 20 saat çırpınmanın sonucunda zorlu bir normal doğumla dünyaya getirdim. İçeride dışarıda bir dolu yırtığım, kesiğim, onlarca dikişim vardı. Yaklaşık 1 saat dikişim sürdü, 3 kez o patladı doktor tekrar dikti. Hastanede refakatçiye izin verilmiyordu ama benim refakatçim vardı, çünkü doğum odasından çıkarken doktor, görevlilere "bunun yanında refaktçi kalsın, yerinden kalkamaz" dedi. Evet kalkamadım, tam 4 ay yanım üzerine oturdum, dik oturamadım. Öyle doğum yaptım ertesi gün ayağa kalktım durumu olmadı bende. Doğumdan sonra emzirmeye geldi sıra, bebeğim göğsümü tutamadı, açlıktan ağladı saatlerce, doktorlara süt yok mama verelim dedik, emzir süt gelecek dedi, bebeğim ememedi süt gelmedi, sonunda şekeri düşmesin diye şekerli su verdiler, sonra 2 kişinin bütün gücüyle sıkmasına rağmen göğsümden süt çıkmayınca mama ver dediler, emzirmeme ve sağmama rağmen 5 gün sütüm gelmedi, geldiğindeyse çok azdı bebeğime yetmiyordu, sürekli ağlıyor diye götürdüğüm doktor bu bebek aç dedi, yeni emzirmeme rağmen. Tekrar mamaya başladık mecburen. hep ilaç niyetine oldu sütüm, hiç artmadı, sonra bebeğim biberondan kolayca gelen mamaya alışıp emmeyi tamamen bıraktı. Sağarak verdim çıkan sütü ama kızım 4 aylık olduğunda tamamen kesildi sütüm. Bu süreçte her mama hazırladığımda kendimi eksik hissettim, bebeğim emmek istemediğinde kendimi reddedilmiş hissettim, sen niye boşsun, ne işe yarıyorsun diye göğsümü dövdüm, saatlerce ağladım. Neden emzirmiyorsun sorularına, emzir gelir baskılarına, mama kolayına geliyor suçlamalarına maruz kaldım. Kızım 2 yaşlarındaydı birgün bebeğini emziren bir kadın gördü, öyle merakla baktı ki... ne yaptıklarını anlayamadı, öyle yanlarında durup onlara baktı o anki üzüntümü anlatamam, yavrum herkesin anne sütünü daha yeni bıraktığı yaştaydı ama anne sütünün ne olduğunu, nasıl olduğunu bile hatırlamıyordu. Şimdi kızım 4 yaşında yemesi, içmesi hep zorla, yeni tatları denemeyen, sevdiği yiyecekleri bile biri ağzına annesi tıkmazsa yemeyen, hazırcı bir çocuk. Sağlığı iyi çok şükür ama ne kilo atıyor ne boy uzuyor.
Mesajından anladığım kadarıyla önceki mesajımla seni kırmış ya da kızdırmışım, böyle bir durum olduysa özür dilerim, çünkü asla yavrusu için çırpınan bir anneyi kırmak istemem. Bebek ememiyorsa ya da emmiyorsa, gerekli tartıyı almıyorsa, emmesine rağmen açsa, biberon da kullanılır mama da verilir. Benim düşmanlığım, sadece anne sütü alarak ayda en az 600 gr alan, açlık belirtisi olmayan bebeklere, şişmanlasın tombul olsun diye verilen mamalara.
2013 1 nisan... Bundan tam 1 sene evvel senin içimdeki varlığını öğrendim..
zaman ne kadar hızlı geçiyormuş bugun bir kez daha anladım..
kadınlar kulübünden bir kaç arkadaşımla yazışırken onların ısrarı uzerıne koşarak eczaneye gidip test aldım..
biraz yağmur çiseliyordu ayağım kaydı acele acele giderken..
evde abini babaannene bırakıp markete gidiyorum diye yalan söylemiştim üstelik.
koşarak eve dondum.. kızlarla yazışmaya devam ettim
bana hadi testi yap diye ısrar edıyorlardı bense bekliyordum.. inanmıyordum bnmle olduğuna nedense..
o gun regl olmam gerekıyordu hiç aksamazdı.. o yüzden biraz şüphelenmiştim oysaki..
amann olsada çıkmaz ki deyip yapıverdim testi. anında cift çizgi çıktıııı banyoda titremeye başladım...
o an tek hissettiim korkuydu..
nasıl bakıcaktım iki çocuğa.. o kdr hazır hissetmeme rağmen kendımı sana.. yinede korktum işte..
odaya gıttım ilk abine hbr verdim varlığını .. 1 senedir kardeşş istiyorum diye yalvaran abin hemen karnımı açtı okşadı
annecim şimdi ne kadar buyuklukte diye sordu :)
bi kac saat sonra baban aradı.. akşama misafirimiz var dedim. kimmiş dedi arkadaşlarımızı yemeğe davet etmiştim
tamam dedi kapadık telefonu..
yemekler yaptım sofrayı hazırladım arkadaşlar geldi..
gündüzden zarfın içine gebelik testini ve kalp şeklinde kartona yazdığım notu koydum
herkesin yemegını verdim babana ise tabağında zarfı sundum.. geçtim karsısına..
o gun 1 nisandı bebeğim.. ve baban seni şaka sandı.. zarfı açtı içinden yarım cıkardıgı kalp seklındekı kartı okudu
(babacım ben yola çıktım geliyorummmm
benide abim kadar sever misin :) ) yazıyordu notta
hıııı deyıp devam ettı salatadan yemeğe
arkadaşım vallahi şaka desede ınanmadı bi turlu
yemek bitti mutfağa geldi suratım asıktı.. doğru doyledıgıme ınanınca kucağına aldı benı durr yavaşş ol çocuğa bışey olucakk dıyorum
bı yandan da beraberce guluyoruz.
günler geldi geçti cok zor bir hamilelik geçiyordum.. üstelik birgun 3 aylıkken carsıda sıddetlı kanama ıle hastaneye kaldırıldım.
günlerce surdu kanamam.. ama sen tutundun annene...
senın kız olmanı cokkk ıstıyordum meleğim.. kızma annene ama o kdr cok ıstıyordum kı sureklı dua edıyordum
once sağlıklı sonra kız evlat dıye...ama bılıyordum erkek olduğunu cunku ıcımde ınanılmaz kuvvetlı bır his vardı..
dr ıkı kez kız dedı senın ıcın baban havalra uçtu.. bensee hıc ınanmadım.. hıslerım benı hıc yanıltmamıştı ..
o günlerde durumumdan dolayı sureklı kontrole gıdıyordum..
3. seferde kı o gun bılıyordum erkek olduğunu ogrenecegımı..
dr erkekmş bu bebek dedı.. suratındakı o ıfadeyı hıc unutamıyorum..
dr dan çıkınca cok ağladım.. neden dedım.. oysakı bılıyordum ztn..
erkek olacağını bılıyordum..
senın hıc bı sucun yoktu senı en cok ben ıstemıstım bı tanem.. Aral kardessız kalmasın dıye bır sene yalvarmıştım babana..
şımdı ıse uzuluyordum
uzulurken utanıyordum Allah tan.. ama elımde degıldı..
günler gunlerı kovaladı.. senın buradaki arkadaşlarının anneleriyle moral buldum.. güldüm ağladım güzel seyler paylaştım..
ve sonunda o sancılı doğum.....................
artık kollarımdaydın.. kollarımdasınnn...
her gece Rabbime seni bana verdii için şükrettiğimsin..
gözümden sakındığım tum yorgunluğuma rağmen saatlerce kucağımda gezdirdiğimsin
bir guluş bi insanı hayata bu kdr mı bağlar..
bir bebeğin gözleri bu kdr mı anlamlı ve derin bakar..
o bebeğin dudağı uzuldugunde bir annenin yüreğine bıçaklar mı saplanır..
unutmuşum bunları.. senınle hatırladım canımın diğer yarısı..
doğumun bu aıleye ne cok şey kattı bır bılsen...
abin sag gozum sen sol
abin sag kolum sen sol.. biriniz sarı gulum biriniz kırmızı...
ılk haftalar sana bakıp bakıp cok ağladım Rabbimden defalarca af diledim senden ozur dıledım.
utandım...
şimdi bin tane kıza değişmem seni...
diyordum ki ben aral a aşığım bunu sevebilir miyim..
ahhhh hemde nasıl seviliyorsun bir bilsen... ne kdr şanslısın ki bu aılenin cocugu oldun..
abin seni hiç kıskanmıyor sana hiç zarar vermiyor..
baban seni bizden cok ozluyor surekı arayıp sesini dinlemek istiyor..
bense seni pamuklara sarıyorum..
sen cok seviliyorsun kuzum...
ve biliyorum bunu hissediyorsun...
o kdr uslu ve kanaatkar bır bebeksın kı şimdiden abine taş çıkartırsın (duymasın)
bugun 1 nisan... hayatımıza gireli 1 yıl oluyor doğalı ise 4 ay..
iyi ki geldin iyiki Rabbim seni bize bizi sana layık gordu..
Rabbim tum evlatlar gibi abin gibi seninde bahtını güzel yuzun gibi kılsın inşallah..
şimdi karşımda mışıl mışıl uyuyorsun bense sana bakmaya kıyamıyorum..
Allahım bu yolda kimseyi oyalamasın hakeden tum kadınlara bu yüce duyguyu tattırsın..
o minicik ellerin hayatımızı göklere çıkartıyor bulutların uzerındeyim
sen ben abin ve baban.. hiç inmeyelim ordan hiç ayrılmayalım inşallah kuzucummm...
Annen..
Kizlar ben yine hamileyim kafayi yicem cok ağladım ama allah saglik sihhat versin insallah karnimdakine de . Diyetisyen esliginde emdirmeye devam edebilirmisim. Ama ben sezeryan oldum dikislerim nolacak oyyyy oyyyy
Hakkinda hayirlisi olsun dikislerine hicbirsey olmaz merak etme emzirmeyede devam edersin gebeligin kolay gecsinde gerisi kolayKizlar ben yine hamileyim kafayi yicem cok ağladım ama allah saglik sihhat versin insallah karnimdakine de . Diyetisyen esliginde emdirmeye devam edebilirmisim. Ama ben sezeryan oldum dikislerim nolacak oyyyy oyyyy
2013 1 nisan... Bundan tam 1 sene evvel senin içimdeki varlığını öğrendim..
zaman ne kadar hızlı geçiyormuş bugun bir kez daha anladım..
kadınlar kulübünden bir kaç arkadaşımla yazışırken onların ısrarı uzerıne koşarak eczaneye gidip test aldım..
biraz yağmur çiseliyordu ayağım kaydı acele acele giderken..
evde abini babaannene bırakıp markete gidiyorum diye yalan söylemiştim üstelik.
koşarak eve dondum.. kızlarla yazışmaya devam ettim
bana hadi testi yap diye ısrar edıyorlardı bense bekliyordum.. inanmıyordum bnmle olduğuna nedense..
o gun regl olmam gerekıyordu hiç aksamazdı.. o yüzden biraz şüphelenmiştim oysaki..
amann olsada çıkmaz ki deyip yapıverdim testi. anında cift çizgi çıktıııı banyoda titremeye başladım...
o an tek hissettiim korkuydu..
nasıl bakıcaktım iki çocuğa.. o kdr hazır hissetmeme rağmen kendımı sana.. yinede korktum işte..
odaya gıttım ilk abine hbr verdim varlığını .. 1 senedir kardeşş istiyorum diye yalvaran abin hemen karnımı açtı okşadı
annecim şimdi ne kadar buyuklukte diye sordu :)
bi kac saat sonra baban aradı.. akşama misafirimiz var dedim. kimmiş dedi arkadaşlarımızı yemeğe davet etmiştim
tamam dedi kapadık telefonu..
yemekler yaptım sofrayı hazırladım arkadaşlar geldi..
gündüzden zarfın içine gebelik testini ve kalp şeklinde kartona yazdığım notu koydum
herkesin yemegını verdim babana ise tabağında zarfı sundum.. geçtim karsısına..
o gun 1 nisandı bebeğim.. ve baban seni şaka sandı.. zarfı açtı içinden yarım cıkardıgı kalp seklındekı kartı okudu
(babacım ben yola çıktım geliyorummmm
benide abim kadar sever misin :) ) yazıyordu notta
hıııı deyıp devam ettı salatadan yemeğe
arkadaşım vallahi şaka desede ınanmadı bi turlu
yemek bitti mutfağa geldi suratım asıktı.. doğru doyledıgıme ınanınca kucağına aldı benı durr yavaşş ol çocuğa bışey olucakk dıyorum
bı yandan da beraberce guluyoruz.
günler geldi geçti cok zor bir hamilelik geçiyordum.. üstelik birgun 3 aylıkken carsıda sıddetlı kanama ıle hastaneye kaldırıldım.
günlerce surdu kanamam.. ama sen tutundun annene...
senın kız olmanı cokkk ıstıyordum meleğim.. kızma annene ama o kdr cok ıstıyordum kı sureklı dua edıyordum
once sağlıklı sonra kız evlat dıye...ama bılıyordum erkek olduğunu cunku ıcımde ınanılmaz kuvvetlı bır his vardı..
dr ıkı kez kız dedı senın ıcın baban havalra uçtu.. bensee hıc ınanmadım.. hıslerım benı hıc yanıltmamıştı ..
o günlerde durumumdan dolayı sureklı kontrole gıdıyordum..
3. seferde kı o gun bılıyordum erkek olduğunu ogrenecegımı..
dr erkekmş bu bebek dedı.. suratındakı o ıfadeyı hıc unutamıyorum..
dr dan çıkınca cok ağladım.. neden dedım.. oysakı bılıyordum ztn..
erkek olacağını bılıyordum..
senın hıc bı sucun yoktu senı en cok ben ıstemıstım bı tanem.. Aral kardessız kalmasın dıye bır sene yalvarmıştım babana..
şımdı ıse uzuluyordum
uzulurken utanıyordum Allah tan.. ama elımde degıldı..
günler gunlerı kovaladı.. senın buradaki arkadaşlarının anneleriyle moral buldum.. güldüm ağladım güzel seyler paylaştım..
ve sonunda o sancılı doğum.....................
artık kollarımdaydın.. kollarımdasınnn...
her gece Rabbime seni bana verdii için şükrettiğimsin..
gözümden sakındığım tum yorgunluğuma rağmen saatlerce kucağımda gezdirdiğimsin
bir guluş bi insanı hayata bu kdr mı bağlar..
bir bebeğin gözleri bu kdr mı anlamlı ve derin bakar..
o bebeğin dudağı uzuldugunde bir annenin yüreğine bıçaklar mı saplanır..
unutmuşum bunları.. senınle hatırladım canımın diğer yarısı..
doğumun bu aıleye ne cok şey kattı bır bılsen...
abin sag gozum sen sol
abin sag kolum sen sol.. biriniz sarı gulum biriniz kırmızı...
ılk haftalar sana bakıp bakıp cok ağladım Rabbimden defalarca af diledim senden ozur dıledım.
utandım...
şimdi bin tane kıza değişmem seni...
diyordum ki ben aral a aşığım bunu sevebilir miyim..
ahhhh hemde nasıl seviliyorsun bir bilsen... ne kdr şanslısın ki bu aılenin cocugu oldun..
abin seni hiç kıskanmıyor sana hiç zarar vermiyor..
baban seni bizden cok ozluyor surekı arayıp sesini dinlemek istiyor..
bense seni pamuklara sarıyorum..
sen cok seviliyorsun kuzum...
ve biliyorum bunu hissediyorsun...
o kdr uslu ve kanaatkar bır bebeksın kı şimdiden abine taş çıkartırsın (duymasın)
bugun 1 nisan... hayatımıza gireli 1 yıl oluyor doğalı ise 4 ay..
iyi ki geldin iyiki Rabbim seni bize bizi sana layık gordu..
Rabbim tum evlatlar gibi abin gibi seninde bahtını güzel yuzun gibi kılsın inşallah..
şimdi karşımda mışıl mışıl uyuyorsun bense sana bakmaya kıyamıyorum..
Allahım bu yolda kimseyi oyalamasın hakeden tum kadınlara bu yüce duyguyu tattırsın..
o minicik ellerin hayatımızı göklere çıkartıyor bulutların uzerındeyim
sen ben abin ve baban.. hiç inmeyelim ordan hiç ayrılmayalım inşallah kuzucummm...
Annen..
Kizlar ben yine hamileyim kafayi yicem cok ağladım ama allah saglik sihhat versin insallah karnimdakine de . Diyetisyen esliginde emdirmeye devam edebilirmisim. Ama ben sezeryan oldum dikislerim nolacak oyyyy oyyyy[
Ne dicemi şaşırdım annemde aynı senin gibi olmuş
Ben doğduktan 3 ay sonra kardeşime hamile kalmış.ikiz gibi büyüdük
Rabbim sağlık versin ikiside büyür gider korkma
kizlar bir sorum var cok acil yanit verirseniz cok sevinirim.
birkac gundur gogsumle ilgili bir sorunum var. bu konuda kadin dogum uzmanina mi danismam gerekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?