2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
kızlar yaaa benim kızımın yüzünde kızarıklar oluşuyor sadece yanak kısımlarında kırmızı kırmızı sert ve kuru noktalar oluşuyor kuru ne olabilir ??

Son düzenleme:
Arkadasim naptiniz götürdunüzmu bebişi doktora
Arkadasim doktora gittik uzun uzun muayene etti çok basit bir işlemmis ne kadar erken olursa o kadar iyiymiş canım yani gelişme icerisinde oldukları için en erken zaman da yapılması en iyisi olurmuş yani biraz büyüyünce de olabilirmiş ama ihtimalleri es geçmek istemiyorsanız seçim sizin dedik doktor ona göre erken yapılması iyiymiş canım nasipse bakalım Mayıs ayında olcak bizim oğlan. Allahım evlatlarımizi an sağlığı eksik etmesin haber vereyim dedim canım :)

kızlar yaaa benim kızımın yüzünde kızarıklar oluşuyor sadece yanak kısımlarında kırmızı kırmızı sert ve kuru noktalar oluşuyor kuru ne olabilir ??
Canım bepanthen sur öncelikle bir kaç kere eğer normal bir kuruluksa bişi değilse geçer zaten.

MEYVELER:
Meyvelere 4. aydan itibaren başlanabilir. Meyveler A ve C vitamini ile früktoz adlı meyve şekeri içerirler. İyice yıkanıp kabukları soyulduktan sonra verilmelidirler. Başlangıç olarak en az alerji yapan elma, armut, şeftali, kayısı, nektarin, üzüm, kırmızı erik uygundur. Turunçgiller ve kivi gaz ve alerji yapabileceği için 5–6. aydan sonra başlanmalıdır. Muz ise kabızlık yapabileceği için az verilip yavaş yavaş arttırılır. Meyvelerin %80’i sudur. Yeterli kalori içermedikleri için ana öğün değil ara öğün olarak tüketilmelidir.

Başlangıç meyveleri yıkanıp kabukları ince soyulur. Cam rendede veya makinede ezilir, ince tülbentle suyu süzülür. Her yeni meyve için 2–3 günlük alışma dönemi geçirilmeli, ikinci bir yeni meyve başlayana kadar ilkine tam alışması sağlanmalıdır.

Meyve püreleri: Meyve sularına alıştıktan 1 ay sonra ikindi ara öğünü olarak verilebilir. Püre yapmak için cam rende veya çırpıcı/karıştırıcı kullanılabilir. Meyveler tek tek püre yapılabileceği gibi, 2–3 çeşit meyve (mesela şeftali, elma veya armuda muz eklenebilir): İçine 60 ml biberon maması, 1–2 bebe bisküvisi katılarak tat ve lezzeti arttırılabilir.

SEBZELER VE SEBZE ÇORBALARI:
Sebzelere de 4. aydan itibaren başlanabilir. Sebzelerde vitamin, karbonhidrat ve bağırsakları çalıştıran lifler bulunur. Bebeklere mevsimine göre havuç, patates, kereviz ve yaprağı, semizotu, karalâhana, ıspanak, brokoli, karnabahar, bürüksel lahanası, taze kırmızı ve yeşilbiber (çarliston), enginar, taze bezelye, maydanoz ve taze nane verilebilir. Domates alerjiye neden olabileceğinde 7–8 aydan önce önerilmez. Patlıcanın ise bebek için hiçbir besleyici değeri olmayıp içinde nikotin bulunduğundan bebek beslenmesinde pek yeri yoktur. Lahana, pırasa, soğan ve sarımsak da gaz yapabileceğinden 9 aya kadar önerilmez. Ispanak, karalâhana, pazı, semizotu, taze fasulye, pancar gibi sebzeler bekletildiklerinde, nitrit adlı maddeler açığa çıkar. Nitrit de bebeklerde kansızlık ve büyüme geriliğine neden olabilir. Bunun için bu sebzeler piştikten sonra 24 saatte tüketilmelidir.

.

Sebzelerin besin değerini ve vitamin içeriğini korumak için mümkün olduğu kadar buharlı pişirici kullanılması veya az su kullanarak kapaklı tencerede pişirme önerilmektedir. Zeytinyağı yemek piştikten sonra soğumaya bırakılırken katılır, yemek pişerken zeytinyağı koyulursa yağ özelliğini ve beyin için önemli olan kimyasal yapısını kaybeder.

İlk 3-4 gün (Sebze suyu): 3-4 su bardağı su, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 küçük kabak 1-2 çay kaşığı irmik eklenip 45 dakika pişirilir. Hiç ezmeden süzülür. En fazla 200 ml. miktar verilebilir. Bu sebze suyunun pek fazla besin değeri yoktur, sadece sebze tatlarına alışması içindir.

İkinci 3-4 gün (Basit sebze püresi): Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuç, patates ve kabak tam olarak ezilip püre haline getirilir. Zeytinyağı eklenerek mama tamamlanır. 400cc’ye 2 çorba kaşığı z.yağı konur.

Üçüncü 3-4 gün (Karışık sebze püresi): Yukarıdaki karışıma 2-3 çay kaşığı pirinç ve her gün yeni bir sebze eklenmelidir. Örnek: ilk gün 5–6 yaprak maydanoz, ikinci gün maydanoz + birkaç yaprak ıspanak, üçüncü enginar vs, vs, vs. (Elde edilen püreye yine 1–2 çay kaşığı irmik eklenmelidir).

MUHALLEBİ:
Sütlü pirinçli kaşık mamalarını alamayacak ekonomik durumdaki ailelere önerdiğimiz bir tarif aşağıdadır:
1 su bardağı su 1–2 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılarak pişirilir. 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenip 5–6 ölçek hazır toz mama da katılabilir. Topaklanırsa tel süzgeçten geçirilir. Sebze püresine alıştıktan sonra ekonomik nedenlerle sütlü pirinçli kaşık mamalarını alamayacak ailelere önerimiz, muhallebinin akşam öğünü olarak verilmesidir.

Yoğurt
Yoğurt, diyete 5. ayda girmelidir. Mümkünse ev yoğurdu yapılmalıdır. Ev yoğurdu yapmak için tam yağlı pastörize süt kullanın. Açık süt kesinlikle kullanmayın. Üstelik pastörize sütü kaynatmak da gerekmez. Süt ısıtılır ve elin dayanabileceği sıcaklığa kadar (yaklaşık 40 ºC) soğumaya bırakılır. 100 ml site 1 tatlı kaşığı ılık sütle sulandırılmış yoğurt eklenip yavaş yavaş karıştırılır. Yoğurdu mayalarken 100 ml. süte 2–3 mercimek kadar toz şeker eklerseniz daha koyu olur. Ancak sütün tadını değiştirebileceğinden şeker kesinlikle fazla katılmamalı ve yoğurdun saf tadına alıştırılmalıdır. Ayrıca yoğurt mayalamada kullandığınız kabın kapağının altına kâğıt havlu da koyarsanız buharını emer ve yoğurdun koyulaşmasını sağlar. Bazı bebekler ev yoğurdunu sevmediği için içine mevsim meyvelerinden özellikle elma ve şeftali katılabilir ama çilek veya böğürtlen gibi meyveler ciddi alerji yapabileceği için 7–8 aydan önce tavsiye edilmez.

Canım bepanthen sur öncelikle bir kaç kere eğer normal bir kuruluksa bişi değilse geçer zaten.

Tamam cnm bi deneyim yaa arkonun gliseriinli kremini kullandım 2-3 kere sanki yüzü souyuldu gibi geldi inş gecer cnm

Kızlar Meleğim 4. Ayında 2 hafta önce ağzında pamukçuk çıktı. . Doktor mikostatin damla verdi ve karbonatlı suyla hergün temizlememi söyledi emzirdikten sonra bi çay kaşığı kadar suda veriyorum ama hala geçmedi başlarda emerken çok ağlıyodu şimdi öyle bi sorun yok ama dudağının içi damağı hep bembeyaz geçmediği belli yani ne yapıcam bilmiyorum lütfen yardım

gunaydın arkadaslar dün 4. ay aşımızı olduk ama oğlum gece boyu hep huzursuzdu atesi 37 bucuk oldu normalde hep 35.5 tir. ama sormustum ası yapılırken atesı cıkmaz demıslerdı sizinkılerınde cıktımı bende yarım ölcek calpol verdım yelegını fılan cıkarttım ilk defa cıktıgı için atesı napcagmı bılemedım

cnm benim kızımdada var atoptomik dermatit dedi kızarıyo sıvılce gibi kuruyo mustelanın kremini kullanıyorum sampuanla 1 yasaına kadar gecer dedi doktorbebeklerde olan bişeymiş arada yok olup tekrar çıkıyoooo çok uzuluyorummmm

ewt cnm benşmdede oldu hatta 38 derece atesi vardı sirkeli su ile düşürdük çayır çayır yanıyordu bebeşimmm dikkat ettt ates düşürücü ver ben as oldugu gece hiç uyumadımmmmm sabaha kadar

günaydın kızlar , hayırlı cumalar... mdaa nın hamile olmasından çok etkilendim, sabaha kadar rüyamda hamile olduğumu doğum yaptığımı gördüm durdum:18:

Bende adet hala olmadım.bi arkadaş dikiş yerlerim ağrıyor demişti. Bende aynıyım olamadığımız içinmi bilemedim.karnım şişti.doğum yaptığımda dümdüzdü.kırkım çıkınca kanamam kesilince şişmeye başladım:26: benimbebişte emerken ağlıyor yada etrafa bakmak istiyor.nasıl olacaksa hem emip hem etrafa bakmak istiyor.emmeyi bırakır diyede ek gıdaya geçmek istemiyorum yanlışmı yapıyorum bilmiyorum.

Son düzenleme:
Gecmis olsun odasi sicak olmasin calpol rahatlatir.Bazi bebeklerde ates yapmiyormus 2. Ayda ates yapmsmisti bize gunduz yarim saat uyuyan cocuk butun gun uyumustu sadece aciktiginda uyanmisti sikinti yapmamisti yarin 4. Ay asilarimiz var stres oluyorum insallah rahat gecer keske her asi rotavirus gibi agizdan olsa bakamiyorum bile asi olurken

Bize hemsire atesini takip et dedi ve bende uyuyamadim cunku oglum cok huzursuzdu 37.1 daha fazla cikmadi cok sukur

Kilo alimi iyiyse sutunde coksa ek gidaya erken baslama bence benim sutum yok denecek kadar az ve bebisin kilo alimi az oldugu icin bu ay ek gidaya basliyoruz. Damak tadi olussun diye cay kasigiyla arada birseyler tattirabilirsin.

Benim oglumda iki aylik asilarini yaptirinca uc gun hep halsiz kaldi uyudu hep . Ama ayin ikisinde dort aylik asilarini yaptirdik butun gece huzursuzdu. İki asi yaptilar iki bacaktan

Kilo alimi iyiyse sutunde coksa ek gidaya erken baslama bence benim sutum yok denecek kadar az ve bebisin kilo alimi az oldugu icin bu ay ek gidaya basliyoruz. Damak tadi olussun diye cay kasigiyla arada birseyler tattirabilirsin.
Ya elma suyu kabizlik yapar mi ? Yapmaz diye biliyorm ama bi sorayim istedim

Gecmis olsun atopik dermatitdir. Bebeklerde cok goruluyor bir kere oldumu sik sik yeniliyor kendini dra gotur bence mustelanin kremini verir buyuk ihtimalle. Kalin giydirme terlemesin birde hergun yika ama sampuani haftada bir yada 2 kere yap su rahatlatir.sampuan dahada kurutur sampuuan yaptiginda son durulama suyuna bebeyagida dokebilirsin kurumasini engeller.

Kilosu ortalarda gidiyor kilolu değil sağlık ocağındaki hemşire geişimi iyi dedi.tatdırayım bari bundan sonra.teşekkürler..

Son düzenleme:
aynı durumdayız, 3,5 ay oldu hala adet olmadım , olmak da istemiyorum gerçi:) benim karnım şişti ama kilo olduğunu düşünüyorum, sürekli tatlı şeyler yiyorum çünkü doğumdan sonra 57 kiloya düşmüştüm şuan 65 kiloyum benim kızım da emerken etrafa bakıyor sinir oluyorum, ressmen oyalanıyor gibi geliyor, ek gıda için doktor henüz birşey söylemedi ama emziren annelerde 6 aya kadar gerek yok diye okumuştum bir yerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…