2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Cok tesekkur ederim ne bileyim iste bisey olur diye ihmal ettim yapacam artik benim cahilligim iste

Birde bebek haZır olsaydı bastırırdın zaten onlar hazır olmadan zorlayarak yaptırmak da tehlikeli sen en doğrusunu yapmışsın, mesale benim kızımda hala dönmüyor bir iki egzersiz yapıp bırakıyorum asla zorlamıyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Birde canım üzülme emziremedim diye, her çocuk kısmetini alıyor öyle düşün, anne sütü alıp hastalıktan kurtulamayanlar var, almayıp taş gibi olanlar, ben emzirirken hatta lohusayken sütün zehirli emzirme diyen mallar bile oldu, ne oldu stresten sütüm azaldı, şimdide red ediyor savaş veriyoruz resmen bugün yarın bırakır, kısmeti bu kadar mış diyorum allah sağlık versin, özellikle akıl sağlığı gerisi boş ne olur üzme sende kendini

Canım bir daha paylaşırmısın benim dikkatimden kaçmıştır artık bende yavaş yavaş geçmeyi planlıyorum çünkü geceleri sütüm yetmiyor galiba

Artık sütün çokta olsa yetmez canm her bebğin midesi kendi yumruğu kadrdır ama çabuk acıkır.Canm pcden çıktı aldm ben oyüzden resimli ekliyorm yazmak uzun sürüyor okuyamadığın yer olursa tekrar yazarm ay ay paylaşıyorum
4.ay

5.ay

6.ay

7.ay

8.ay

9-11 ay

Dip not:Canm erken başlanan her gıda bebekte ilerde astım alerjiye yol açar beslenme konusunda aklına takılan herşeyde yarmcı olrm rahatlıkla sorabilirsin

Bebebğe baba emanet edersen oldu bu ama ah benim ilginç kocam
Eki Görüntüle 1091348

Haha ne güzel babasını uyutmuş:)

Canım nasıl egzersizler yaptırıyorsun.. Tarif edilebilecek gibiyse anlatır mısın bn de deneyeyim:))

Kizimin elbise giyme mutlulugu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1398695888940.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 32
Haha ne güzel babasını uyutmuş:)

Canım nasıl egzersizler yaptırıyorsun.. Tarif edilebilecek gibiyse anlatır mısın bn de deneyeyim:))

Canım doktorların gösterdiği ve bilinen egzersizlerin hiç bir faydası yok çünkü onlarda çocuğun aktif katılımı yok, pasif egzersiz asla kas kuvvetlendirmez fonksiyon öğretmez, fonksiyon açığa çıkması için kasın kuvvetli ve hazır olması şart, o yüzden boşu boşuna çocuğun katılımı olmayan hareket yaptırma. Öncelikle dönme için karın sırt kasları kuvvetli olmalı, karın kasları için bebeğinin başının ve omuzlarının altına yastık koy yani yastık üst sırta kadar gelsin, ellerinden çok az destek ver ve oturmaya kendisinin gelmesini sağla ancak burda fazla oturtma bir iki saniye, bunu çocuğuna oyunla yap, kendisi kalkmaya istekli olsun.
Sırt kasları için yine azrayı bir yastığın üstüne yüzükoyun koy ve karşıda ayna olsun aynada kendine bakmak için göğüs hizasına kadar kalkmaya çalışşın hem baş kontrolü hemde sırt kasları için güzel bir egzersiz ayna yerine onu motive edecek başka birşeyler kullanabilirsin.
Gelelim dönmeye, dönme hem omuz hemde kalça önemlidir, sırayla çalıştırmalıyız. Bebeğini elinden tut ve çok çekmeden omuzunu çevir kalçasını kendisinin getirmesini bekle getiremiyorsa çok az destek asla pasif yapma belki bi kaç kez öğretmek için olabilir, aynı şekilde kalçayı çevirip omuzu kendisinin getirmesini bekle ve bunu bebeğin sıkılana kadar tekrarla , böylece omuz ve kalçayı ayrı ayrı çalıştırırız. Bebeği yüxükoyun çevirdiğinde eli kalçasının altında kalır bunu hemen çıkarma bekle çocuk çabalasın azıcık destek ver kendisi çıkarsın, huysuzlanırsa düzelt.
Yüzükoyun pozisyonda ayaklarunın altından hafif destek noktası olustur ellerin olabilir burdan kendini ittip öne doğru sürünmeye çalışşın. Sen itme o ayaklarını kendisi itsin. Bütün hareketler için temel çocuğa destek noktası oluşturup hareketi yapmasına fırsat vermektir. Örneğin dönme için bir bacağını büküp yere koy ve elinle aşağıhafif bastır. Bu ayağından destek alıp dönmesini öğret. Mutlaka oyuncak ve benzeri şeylerle hareketi uyar yani dönecekse bir amacı olmalı uzak bir yerde ulaşılacak bir oyuncak mesela. Birde ben şimdi şimdi diz üstünde çalışıyorum önüne küçük bir masa koyup diz üstünde masaya yaslanıp bir kaç saniye durdurmaya çalışıyorum. Aklıma geldikçe yazarım canım şimdilik bu kadar geldi.

Birde kaslar kuvvetli ve egzersizler rahat yapılıyorsa yastığa gerek yok örneğin tam sırt üstü yatıştan ellerinden çok az destekle oturmaya gelmeyi çalışabilirsin başını ve göbdesini mümkün olduğu kadar kendisi kaldıracak

Hehe maşallah ona:) elbise depek bir yakışmış... Yaz gelse de giydirsek diye bakıyorum ben de:)

Seni varya ısırıım o çorapları yerim yerimm😀maşşalah subhanallah sana

Tesekkur ederiz teyzeleri.yaz gelse bende hep elbise giydircem cok ozeniyorum kizima giydirmeyi

Tesekkur ederiz teyzeleri.yaz gelse bende hep elbise giydircem cok ozeniyorum kizima giydirmeyi

😃😃😃efil efil mis gibi valla rahat etcek çocklar kızım hiç giyinmeyi sevmio zaten az değiller😃valla

Regl oldum kan kaybından gitmeme az kaldı bu nedir yaaa😔

😃😃😃efil efil mis gibi valla rahat etcek çocklar kızım hiç giyinmeyi sevmio zaten az değiller😃valla

Aynen yikanmayi cok seviyor ama sira giydirmeye geldi mi savadiyoruz resmen cigligi basiyor
Bu arada kizinin fotografini yeni gordum o ne guzellik ne kadar tatli masallah melek gibi yawrum opmeye kiyamam

Ay canım süpersin ya deneyeceğim dönme hareketleri:)) azranın kafasını kaldırma konusunda sıkıntısı yok hatta hiç doğru düzgün yatmıyor:)) hindi gibi kafa kalkıyor hep:)) ama bakalım dönecek mi:)) sağol tekrardan:)

Aynen yikanmayi cok seviyor ama sira giydirmeye geldi mi savadiyoruz resmen cigligi basiyor
Bu arada kizinin fotografini yeni gordum o ne guzellik ne kadar tatli masallah melek gibi yawrum opmeye kiyamam

He ya hepsi öyle bu bebeklerin😃çığlıklar karşı mahalleden duyuluyor sanki kesiyoz çocukları😃😃saol canm teşekkür ederimm bahtları yüzleri gibi güzel olsn inş

çok şükür canım,aynen dediğin gibi herşey üst üste geldi o arada anneannem de vafat etti(
ya başlık parası istemiyon dimi damat için şimdi devir değişmiş heralde oğlu olanlar senin kızı alırız ama şu kadar dönüm arsa,altınisteriz diyolar bende anlamadım vallahi:)))
paşam nasıl büyüdümü,inşallah sağlığı sıhhati yerindedir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…