2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Ayni durum bizdede var benim oglum 4 ay 18 günluk mamayi cok seven cocuk yemiyo zorla yediriyorum acaba mamadanmi sıkıldı yada biberondan diye düşünüyorum

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mamayı değiştir canım kıvamını da daha sulu yap yara daha koyu
Ayrıca ısısını da beğenmiyor olabilir benşm kızım soğuk içmeyi seviyo mesela azıcık ılık olsun itiyo biberonu
Bı şekilde deneyerek nasıl içmek istediğini bulursun

Canım kilosu zaten çok iyi... Demekki benim kızı görsen ne olacak:2: 4. Ayda 6000 g dı... İşine karışmak gibi olmasın da ek gıdaya geçme sebebin kilo aldırmak istemen mi? Doktorun ne diyor bu konuda...

Canım seninkiyle benim kızım aynı 4. Ayda 6 kg 5. Ayda da. 6.4 kg çıktı :)
Sen ne veriyosun?

canım 4. ay uyku eğitimi için ideal bir ay, bu ay biraz sancılı da olsa çok güzel uyku alışkanlıkları edindirebilirsin. benim önerim; öncelikle gece uykusuna geçmeden yarım saat önce odasına al, loş bir ışık olsun, hiç konuşma, oyun oynatıp algılarını açma, bu yarım saatte uykuya hazırla, mesela gece uykusuna mutlaka pijama giydir, gece uyurken kullandığın eşyaları asla sabah kullanma, mesela uykuda kullandığın battaniyeyi ayır, bir tane uyku arkadaşı edin, onunla konuşarak uyur. yatağına koy ve odasından çık, biraz bekle, ağlarsa odaya gir kucağına al sakinleştir ve sakinleşir sakinleşmez yatağa koy, bunu bikaç kere dener, ağlayarak yanına çağrır ve kucak ister, bunlar daha süt kuzusu, ama inan 3-5 bi yerden sonra direnci kırılacak ve kendi kendine uyuyakalacak. her seferinde odaya girme süreni biraz daha aç, ilk seferde 3 dk ise 2 de 5, 3 te 10 dakika gibi. bebeğinin direncine göre ayarla zaman dilimini. 2-3 gün yorar ama sonra rahatlarsın. uyku da öğretilebilir bir şey. canını sıkma illa ki başaracak. bebişin kucak rahatlığına ve sıcaklığına da alışmış bence bunun arasını açtıkça yatağında uyuması da kolay olacaktır. biliyorum kıyamayacaksın ama her ağladığında kucağa gelen bir bebek ağladığı zaman bunun olacağını ve hop anne kucağında sıcacık yatacağını bilir. sen ne kadar kararlı olursan bebeğin de o kadar dirinçsizleşecektir. umarım en kısa sürede çözersin durumu.

canım bebeğinin kilosu gayet iyi. benimkine bile 4. ayında 6700 e çok iyi dediler. üzülme hiç.

Önerilerin icin tesekkur ederim ama ben neden yemedigini buldum tam acikmadan veriyomuşum mamayi oda yemiyo benim oglum anne sutude aliyo sütum cok yok gibi geliyo bana doymuyodur diye mama veriyorum ama doyuyo demekki yemek istemiyo aciktigi zaman kendi istiyo zaten:)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kızlar kaşık mamalarının hangisiyle başladınız?
Ben hero baby nin sütlü pirinçlisini aldım 4-36 ay yazıyordu üzerinde en erken o veriliyor diye
Tahıllılarda hep 6-36 ay yazıyor ama veren varmı?
Bir de muhallebinin içine besin değeri yüksek olsun diye toz mama katıyomusunuz?

Ben de hero baby sütlü pirinçli aldım hatta tarçın da varmış içinde bir iki sefer denedim severek yedi ama henüz tam öğün olarak başlamadım
Gece yiyip yatınca ne kadar süre uyuyor senin fıstık?bir de 3 yemek kaşığı toz ve 150 ml su ile yapılıyo ya ben 3/1 ölçek yapıyorum hepsini yiyemez diye

heyyyt erkek maşallah
evet canım ufacık silik sinek ısırığı gibi görmen lazım, o iyi. ama kızarırsa, iltihap olursa, şişerse bunlar kötü belirtiler (

canım bizimki iltihaplanmıştı. iki gece önce de iltihap ve kan aktı ordan.aşı olurken kabarıcak ve kendi kendine akıcak demişlerdi. o yüzden pek önemsemedim.ne demek oluyor ki iltihaplanması.

Canım seninkiyle benim kızım aynı 4. Ayda 6 kg 5. Ayda da. 6.4 kg çıktı :)
Sen ne veriyosun?

Bizim henüz 5. Ayımız dolmadı bakalım kaç kg olmuş olacak:))
Benim kızımda gıda allerjisi var belki biliyorsundur o yüzden özel maması var ancak tadı çok kötü olduğu için içmiyor... Şimdlik anne sütü alıyor sadece... Geçen ay da 800 g alınca doktor boşver yemesin mama ek gıdanın içinde yer dedi.. Kilo alımını da iyi bulduğu için ek gıdaya geçirmedi... 6. Ay gibi geçmiş olacağız...

canım bizimki iltihaplanmıştı. iki gece önce de iltihap ve kan aktı ordan.aşı olurken kabarıcak ve kendi kendine akıcak demişlerdi. o yüzden pek önemsemedim.ne demek oluyor ki iltihaplanması.

evet aşıda kabarması lazım ama bu aylardaki kabarma iltihaplanma iyi değil. dur anneme sorcam, aradım ulaşamadım, konuşunca yazıcam.

Bende yarısını yapıorm hepsini yiyemio valla deliksiz 4-5 saat uyıyo canm fazla uykuyu sevmio masal deli edio beni anasına hiç çekmemiş

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim benimki dudaklarını buze buze ağlıyor bu aylarda normal galiba

Canim benimki basıyor ama aralarında 4 ay olan bir yigenim var o bu aylarda adım bile atıyordu biz daha dönüyoruz bile bebekten bebeğe değişiyor bu tür şeyler

kızlar birde 3 mayısta 4, ayı dolcak ek gıdalara ne zman başlamalıyım yoğurt verilebilir deniyo ama kızımın inek sütüne alerjisi var doktor kontrolümüzde sorcam haftaya ama sizede danışmak istedim

Canim inek sutune alerjisi varsa yoğurt veremedim die biliyorum bizim doktorumuz alerjili bir bebeğe yoğurt verilirse şoka girer demişti bizde başlarda alerjıden ssupheleniyorduk

Canim demir damlası yapıyor

Bence kilosu çok çok iyi canım masallah

Sende yanına yatıp emzirsen? Belki öyle yattığı yerde uykuya dalar

gecmis olsun cnm emzirememene kim nasil sebep oldu ki? nasil yani aklum almiyo kim engel olabilir boyle biseye

emirdimde canım stresten diye düşünüyorum sütüm kesildi kayınpederim bizde kaldı 40 gün kayınvalidemle onların yanında olduğumda çok rahat edemedim sürekli vermeye çalışsaydım gögsümü belki artardı kesilmezdi sütüm diyorum ama en başta beni çok üzdüklerinden diye düşünüyorum sütüm hep azdı tabi eşimde onların içinde

canım konuştum annemle, hiç birşey sürmesin, ellemesin, banyoda keselemesin dedi, o kendi geçecekmiş, o normalmiş ama o iltihaptan sonra koltukaltını hergün kontrol etmemiz gerekiyormuş, eğer koltukaltına beze yaptıysa iltihap içerde demekmiş, o iyi değilmiş, o zaman doktora gitmek lazımmış.. korkma yani şuanda sen koltukaltını kontrol et hergün.

Kızlar ben beni hiç emmeyen bebeğimi 5 ay bitti hala pompa sayesinde emziriyorum yoksa hiç anne sütü alamayacaktı
Tabiki doyumluk değil mama da veriyorum ama şifadır bir damlası bile
Sizler ek gıdaya başlamışsınız çoğunuz bana daha erken gibi geliyor mama ve süt onlar için daha besleyici
Kızım bazen mamadan çok sıkılıuor o zaman muhallebi veriyorum ama sebze meyve püresi falan erken daha zaten düşük kiloda ek gıdaların kalorisi mamadan daha düşük

Anne sütüyle yoğur yapmayı ben de denicem bakalım

Ve bir tarif topiği çok iyi olır cidden :)

gecmis olsun cnm emzirememene kim nasil sebep oldu ki? nasil yani aklum almiyo kim engel olabilir boyle biseye

ara ara yesil kaka olabilir.
sadece mamaya m allerjisi var??.
bide usutuncde yesil kaka olabiliyor kesikl kusmayla

şu anda tam olarak anlayamıyoruzda ishal oldu çok sık doktorda kakasında bi problem yok gibi ama dedi normal gözüküyo ama tahlilde iltahap çıkıyo alerjik bi durum inek sütü alerjisi var dedi en son olarak şu anda ithal mama veriyorum ama ilerde başka alerjiside çıkarmı bilmiyorum canım inş çıkmaz

slm kızlarrr.. biz geldik.. oğluşumun fotosu çıkmıştır umarım.. kaşıntı için soğan veriyordum ama dün soğanı kırdı ağzında parçasını zor aldık eşimle.. kıyameti kopardı sıpa.. aşk yaşıyor soğanla.. aman dikkat edin sizde soğan verince..

ben işe başladım.. yarım gün gidiyorum. ama gittiğimde bilgisayarımı yeni atanan arkadaşlara vermişler 1 yıl gelmeyeceğimi heyetle yılı dolduracağiımı düşünmüşler.. diyorlarki çocuk 1 yaşadımı?? ben de madem öyle dedim 5 er 5 er rapor alcam aile hekiminden. bir hafta alcam rapor 1 hafta gitcem.. hem müdürle hem de aile hekimiyle konuştum olumlular.. bizden öyle işte..

ha bi de ben oğluma ek gıdaya başladım. doktora sormadım ama onaylamaz sanırım. anne sütü+mama+yoğurt muzlu+hero baby pirinç unu halinde gidiyoum.. gece muhallebiyi yiyince uyuyor 6 saat falan..

ama çok huysuz hep ilgi bekliyor tuvalete zor gidiyorum daha doğrusu yürütece koyup gidiyorum.. yürüteç için erken olabilir dr 9 ay iyor kitap ama bilemem dedi.. sanırım bize bıraktı. oğlum maşallah fırtına gibi yürüteçte:))) ben de çok işim olduğunda kısa süreli bırakıyorum yürütece.. dışardan nefret ediyor bebek arabasına koyuyoruz 1 dk sonra eşim onu kucağına alıyor ben de boş bebek arabasını sürüyorum o da arabayı izliyor :))
az önce 5 dk mesafedeki markete gidip geleyim dedim ağzıma mıçtı eve zor geldim. karnı tok uykusu yok altı temiz ama inat evi istiyor bizden böyle.. amma yazmışım ya..

yok cnm keyfi yerinde gözüküyor bi sıkıntısı yok şükür bende yaptırcam kont gittiğimde tahlil

cnm benim niye yanlış anlayayım önceden bileyimki bende ona göre hareket ederim kontrole gidicez o zman soruckalım doktorada bakalım ne diyecek çok sağol cnm

çok beslenme var evet kızımda gündüz uyanıkken az yiyo sık yiyo 3 saat beklemesi imkansız bağırsaklarında sıkıntı var doktor inek sütü alerjisi dedi mamayı değiştirdik neocate diye bi mama kullanıyoruz şu anda inş düzelir bekleyeyim ben dediğiniz gibi ek gıda için doktorada danışıcam zaten bu kontrolümüzde çok teşekkür ederim yardımların için canım anne sütünüde sadece 40 mgün aldı oda mama ilaveli doğduğundan beri:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…