- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
- 158
merhaba meltem kan damlasından bahsediyorsun sanırım geçmişi okuyamadım bizede verildi gecen ay ben kullanmıyorum çünkü test yapılmadı test yapılması içinde çok küçükler daha. bu ayı da dolduralım bakıcaz duruma
canım uyku düzeni için yapılması gerekenleri yapmışsın bence. fazla zorlama kafana takma. bence senin bebeğin uykuyu seviyor. saatlerine gelince günlük uyku saatini uyuyorsa kısa kısa olması sorun değil. ama günlük uyku saatinden fazla uyuyorsa birşeyler yapman lazım. ha onun için ne yapabilirsin bi yorumum yok. bir de bunlar büyüdükçe uyku saatleri hep değişecek. ben mesela çok güzel bir uyku saati oturttum, ama şimdi mesela öğlen uykusunu kısalttı, ama olması gereken bu, zamanla uykuları açması. senin bebiş günde toplam kaç saat uyuyor? 5 aylık bebeğin günde 15-16 saat uyuması gerekiyor. eğer bundan fazla uyuyorsa sıkıntı yapman lazım.
Kiz gece ha bu msjina cvp yazacaktim bi turlu acilmadi sayfa yaaa.... Sennki niye uyutmuyor yavrum
evet canım dün kasım annelerinde bir yazıya denk geldim, vegaferonun bi serisi toplatılmış ama hala satılıyor. aklım gitti, burda da paylaştım annelerimizle.
sonra tartışma aynen bunlara döndü, test yok o yok bu yok bunlar neye göre veriliyor... kiloya göre deniliyor aynı kiloda çocuklara verilen damla sayıları değişiyor... bunları konuştuk dün sinirlendim. aradım işte bugün 184 ü aynen bunları dile getirdim. ama yok, ASM'ye gidip de kardeşim test yapmadan neye veriyosun sen ilacı diyeceğine saçma bir şekilde aile hekimimle görüşmemi söylüyorlar. ulan salaklar ben de konuşuyorum onlarla da aydınlatamıyorlar beni. sağlık bakanlığının parasız dağıttığı ilacın politikasını bile anlatamıyorlar. ben iyice kıllandım... dediğim gibi 1 hafta kullandım, annem çocuk hemşiresi verme dedi ben de kestim. annem muhallebiye falan başlayınca içine pekmez katmamı bunun kan yapacağını ve doğal olduğunu söyledi. bir de 5. ayda tavuk ciğeri yiyebiliyorlarmış, o da kan yapıyormuş.
canım şimdi güne 11 gibi başladığını ve gece 9 saat uyuduğunu varsayarsam gün içinde 2 3 saat arayla gece tekrar 2 ye kadar 4 kez daha uyuyor o da 4 saat olsa kı olmuyor bu uyuma saatleri 20 dakikalık bile olabiliyor bazen şekerleme tadında. toplamda aşağı yukarı 12 13 saat uyuyıor
inşallah iyileşir de tekrar bol bol emer canım. bebeğin emmemesi çok zor cidden. insan çıldırıyoSagol canim ama inan hepsini denedim artik kanmiyo 5 aylik şey beni parmaginda oynatiyo ...aç birakicam ama hasta kiyamiyorum zaten mamayida yemiyo biberonu diliyle ittiriyi herhalde hastaliktan yapiyo sadece su icmek istiyo bende bolca su iciriyorum insallah hemen iyilesir
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rica ederim canım... Benim de organik pekmezim var katsam mı acaba yer mi mamayı acaba ya... Yemiyor sadece anne sütüne kaldı bakalım kilo aldı mı?:44:
kilosu iyi cnm kızımın bende organik pekmez koyuyorum yiyo böyle daha iyi sütün varsa o daha iyi keşke benim sütüm gelseydide mama yemeseydi kuzum yarama dokundun vallaha
kızlar, şimdi alo 184 'ü aradım. bebeğimin adından herşeyi çıkardılar. Doktorunuz nasıl verdi ilacı vs denildi. ben de ASM'ye sadece aşı için gittiğimi, orada hiçbir kan sayımı vs yapılmadan hemşire bu ay kan damlasına başlıyoruz diyerek, çıkartıp ilacı verdiğini belirttim. kiloya göre verilen damla sayısı olduğunu ama aynı kiloda bebeklerde damla sayısının değiştiğini belirttim. ASM bilgilerini, hemşire bilgilerini aldılar. zaten sistemden ASM bilgileri çıkıyor. ilacın neye göre ve neden verildiğini anlamadığımı ve bilgi almak istediğimi söyledim. Kaydımı aldılar ve sağlık bakanlığı uzmanlarının konuyla ilgili olarak tarafıma dönüş sağlayarak bilgi aktaracaklarını söylediler. sonuç çıkınca tekrar yazacağım.
Amanın NursellMeltemcim ailenle huzurlu sağlıklı nice yıllar diliyorum.
Bugün utkuyu koltukta destekli oturmuştum bende yanındaydım bi baktım aşağıya uçmak üzere beyin üstü çakıliodu nerdeyse sırtından yakaladım ikimizde çok korktuk sarıldık agladik
Meltemcim dün yaAmadım burayı okuyınca dağıldım da birazyok canım iyiyim böyle 1 çocukla annelik duygularımı bastırabilirim :)))
ya benim anlamadığım da bu kan ilacını neye göre ve neden verdikleri? marka önemli değil bence...
Ege uykuya yatsın arıcam zaten bi yerleri...
Amanın Nursell(
Nasıl korkarak okudummm
Çok korkuyorum düşmelerinden. Allah korumuş ya
Hep gözümğz üstlerinde olması lazım
Koltuğa koyup düşme tehlikesindense halıya koyup soğuk aşma tehlikesini göze almalıyoz bence bi yere giderken
Bizimki yerde yüz üstü yatarjen bile yuvarlanıp düz dönmüş kafasının arkasını halıya çarpmasına rağmen ağladı
Kaldı ki bi karış yer bile değil. Allah korusun hepsiniii
Meltemcim dün yaAmadım burayı okuyınca dağıldım da biraz
Doğum günün kutlu olsun. Ailenle Birlikte nice sağlıklı huzurlu yıllar yaşayın canımss
iyi hemn geri donmsler ama pek icacici bi cvp yok dimi arym ben de yazarim
Rica ederim canım... Benim de organik pekmezim var katsam mı acaba yer mi mamayı acaba ya... Yemiyor sadece anne sütüne kaldı bakalım kilo aldı mı?:44:
kilosu iyi cnm kızımın bende organik pekmez koyuyorum yiyo böyle daha iyi sütün varsa o daha iyi keşke benim sütüm gelseydide mama yemeseydi kuzum yarama dokundun vallaha
Canım üzme kendini bizimki anne sütü alıyor ama kilo alamamış olabilir biliyorsun diyet apıyorum çok ağır sütün kalitesi az... Benim kızım 4. Ay kontrolünde daha 6000 g dı... Bakalım şimdi ne oldu... Bizde de gelişim geriliği olabilir Allah korusun.. O yüzden mama yiyor diye üzülme...
Bu da benim şımarık oğlum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
simdi cikiyorum istanbula gezmye gdiyoz kuzene gelince okurum artik
nice yillar bu arada meltem optuum
bebeğim hasta oldu( h.sonu akraba buluşmasında dışarı çıkardılar, çok esiyor dedim kimse dinlemedi (
şimdi çok hasta yavrum, gece kıvrandı durdu, 1saat 40 dk uyudu sadece, sağa sola attı kendini((
gözleri kızarıp akıyor, hapşuruyor, masum masum bakıyor bana
bende doğumdan sonra ilk adetimi oldum, ayağa kalkınca bacaklarımdan akıyor
burada bikaç kişi de böyle olduğunu söylemişti, ne yatak kaldı ne kıyafet hersey battı
azrayla aynı bezi kullanıyorum
Tşk ederim canm sezeryana aldıkar bekliyoruz
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ins cok kilo aldirmaz. cunku tombis olursa bicok kisi beni suclamak icin hazirda bekliyor :)
mamayi hic tek vermiyorum cnm mutlaka emzirdikten sonra veriyorm aslinda toplamda aldigi mama miktari 1 ogunu anca yapiyor. 3lt ye yakinda su iciyorm insa kesilmez sutum.
saol cnm sizinkilerde saglikla buyusunler ins. emzirmeden hic mama vermedm cnm. emzirmeyede hic usenmiyorm ama azcik sut biriksin diye 2 saat beklemeye calisiyorm. gunduz hic mama vermiyorm. dun aksma 9 dan su saate kadar hic mamada almadi ama birazdan baslar yatana kadar her emzirmeden sonra ister. dedigin gibi geceleride sagayim ben olmadi bi orda sure uzuyor cunku. tesekkurler cnm
başınız sağolsun canım.oğluma bakınca bazen benim de aklıma geliyor kötü kötü şeyler.Allah ım hiç kimseyi evlat acısıyla sınamasın.arkadaşına da sabır dayanma gücü versin Allah ım.şu dünya üzerinde dayanması en zor acı sanırım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?